BITTE ASSARMO: Det som är fel med islam har givetvis också med islam att göra

”Allt det som är fel och dåligt med islam har inte med religionen att göra”. Det påstår Naouel Aissaoui, som intervjuats av Expressen.

Det är inte första gången vi hör det där tramset. Varenda gång någon gör ett illdåd i islams namn så tävlar svenska medier om att överträffa varandra i islamapologetik. Ingenting dåligt har någonsin med islam att göra. Eller som Naouel Aissaoui säger med eftertryck och entusiasm:

– Bara för att kvinnoförtryck och hedersvåld förekommer i många muslimska länder betyder inte det att det förespråkas av islam. I Koranen står det ”Människor! Vi har skapat er av en man och en kvinna och vi har samlat er i folk och stammar för att ni ska lära känna varandra”. Män och kvinnor är jämlikar.

Jo, tjena. Ska man skratta eller gråta åt denna förvrängda världsbild?

Naouel Aissaoui själv har tidigare tagit ställning för slöja på barn. När Skurup införde slöjförbud i skolan i slutet av förra året publicerade tidningen Skolvärlden en snyftartikel där hon gavs utrymme att både göra reklam för hijaben och gnälla på ”rasismen” hos människor som inte vill att barn ska utsättas för religiös indoktrinering.

Expressens artikel tycks alltså bara ha ett enda syfte: Att framställa islam som en jämställd religion, och hijaben som ett himla käckt klädesplagg. Varför? I uppfostringssyfte? För att någon muslimsk/islamistisk organisation krävt det, eftersom coronapandemin har tagit så mycket plats i medierna att det blivit för tunnsått med islamfrämjande artiklar? Eller bara för att skapa reaktioner?

Fan vet. Men en sak vet jag: Det dåliga med religionen har också med religionen att göra. Utan islam skulle vi inte ha någon islamistisk terror, så enkelt är det ju. Och utan islam skulle vi heller inte ha en hel drös med länder där kvinnor och små flickor stängs in i heltäckande kläder och behandlas som boskap.

”Men då skulle det vara något annat som låg bakom. Det är människor som förtrycker, som utför terrordåd, inte religionen islam! De här människorna har helt enkelt tolkat skrifterna fel!” gnäller verklighetsförnekarna.

Men det är bara en dålig ursäkt för att slippa ta tag i de strukturer och hierarkier som skapat dagens islamistiska samhällen, med alla dess bortslösade kvinnoliv och den terror som gång på gång skakar världen. Det är som att säga att Hitlers och Stalins brott mot mänskligheten inte hade med deras ideologier att göra.

Det har nog hävdats någon gång, förresten. Tycker mig minnas att det fanns hängivna kommunister som bortförklarade ”kamrat” Stalins folkmord just med att han tolkat kommunismen fel. Men jag är inte helt säker, det kan ha ju varit en mardröm.

Muslimer och islamister, och deras försvarare, är fenomenala på att bortförklara och ursäkta alla illdåd som utförs i islams namn. Det dåliga med islam har ingenting med islam att göra, och hör sen! Den som ändå tvivlar på äktheten i detta påstående anklagas frenetiskt för att vara islamofob – det kanske mest missbrukade ordet i vår tid.

I Sverige har detta verkligen satt sig på hjärnan hos medier och makthavare, så till den grad att det knappt går att kritisera ens de mest absurda inslagen i islam längre utan att bli anklagad för att vara värre än Hitler. Se bara på debatten om hijab på små flickor.

Den debatten borde inte ens existera i en västerländsk demokrati, eftersom det givetvis borde vara förbjudet att alls sexualisera små flickor till den grad att man sätter på dem en religiös huvudbonad. Istället ser vi hur myndigheterna hjälper till att normalisera slöjan på olika sätt.

Det dåliga med islam har med andra ord väldigt mycket med islam att göra. Och att Expressen så entydigt tar ställning för diskriminering av kvinnor är direkt oanständigt.

BILD: Demonstration mot så kallad ”islamofobi” i Kanada.

Bitte Assarmo