BITTE ASSARMO: Pride – ingenting för Järvafältet

Prideveckan må vara inställd, men Stockholms lokalbussar är likväl prydda med regnbågsflaggor. Förutom några i Rinkeby, alltså. Där vill man nämligen inte köra runt med ”fikusflaggor” på bussarna.

Det uppmärksammades av Expressen häromdagen, och enligt passageraren som kränkts av frånvaron av Prideflaggor är det flera busslinjer på Järvafältet som saknar regnbågsflaggan. Och på SL förstår man ingenting.

Annars är det faktiskt inte särskilt svårt att förstå, kan jag tycka. Vi pratar ändå om Järva nu, ett av de områden i Storstockholm som i hög grad präglas av islamism och klankultur. Det är inte orimligt att anta att en stor andel bussförare i området bekänner sig till en livsåskådning och/eller religion där man hellre knuffar homosexuella från höghustak än firar deras särart med fest och parad.

Eller, som en god vän skrev på Facebook:

Många busschaffisar är ju sannolikt muslimer. De vill inte flagga för Pride. Här har dessa chaffisar mycket gemensamt med SD i Sölvesborg. Så det kan bli.

Ja, tänk så det kan bli. Ett besvärligt litet dilemma för SL och för alla andra som försöker låtsas att det går att kombinera hbtq med islam och islamism. Vad händer när religionsfrihet och en inkluderande människosyn plötsligt kraschar?

Den som lever får se.

Bitte Assarmo