BITTE ASSARMO: F!-politikern Farida al-Abani kan ha ljugit på Twitter

För en tid sedan skrev vi här på Det Goda Samhället om F!-politikern Farida al-Abani, som berättade att hon, när hon gjorde sitt antikroppstest, kikade in i alla provtagningsbås och noterade personalens etnicitet.

Nu visar det sig att Farida al-Abani kan ha ljugit. Det berättar en kvinna som själv besökt en likadan provtagning och som kunnat konstatera att det är omöjligt att kika in i provtagningsbåsen:

– Endast en (1!) person står i kö åt gången. När det är ens egen tur går man till det bås man blivit tilldelad. När man är klar, går man direkt till en utgång. Det vill säga det finns inte en chans att gå runt i titta in de övriga båsen, berättar kvinnan.

Eftersom hon läst vad Farida al-Abani skrivit på Twitter passade hon också på att fråga en av värdarna på mottagningen om det skulle vara möjligt att göra så som den feministiska politikern påstått sig göra.

– Hon svarade att det är helt omöjligt. Dels skulle personalen aldrig tillåta det, dels är kösystemet upplagt på ett sådant sätt att det inte är praktiskt genomförbart. Hon blev dessutom mycket upprörd över att höra att en partiledare utnyttjat provtagningen i politiskt syfte.

Det finns, enligt vad Det Goda Samhället erfar, provtagningar där det går att se personalen. Men egentligen är det oviktigt. Det är lika absurt om en politiker ägnar sig åt att sitta och blåljuga på Twitter, som om hon kontrollerar människors hudfärg. Det tycks som om dagens fjortispolitiker inte har fått någon uppfostran alls, och som om deras moraliska kompass är minst sagt skev.

Om det är en lögn är det tyvärr bara att konstatera att sådana här lögner passerar helt utan konsekvens för dem som har ”rätt” värdegrund – det vill säga, som bekänner sig till den hittepåvärdegrund som är vår nya statsreligion.

Farida al-Abani kommer därför sannolikt att kunna sitta kvar på sin politiska tron utan att bekymra sig över vare sig lögner eller hudfärgsfixering. Osmakligt är bara förnamnet.

Bitte Assarmo