MOHAMED OMAR: Hittar man ingen rasism får man hitta på den

Den antirasistiska industrin behöver sin rasism. Hittar man ingen rasism får man hitta på den. Ett exempel på sådan påhittad rasism: Black Lives Matter-anhängaren Isaih Martin satte rasistiska lappar på sin egen bil.

Isaih Martin studerar vid Texas A&M University i staden College Station i delstaten Texas. Han postade en bild på lapparna på Twitter i juni och kommenterade:

”I hate it here. Y’all still don’t think A&M is racist? #RacismAtTAMUFeelsLike”

Hans tweet blev viral och retweetades tusentals gånger. Många uttryckte sin medkänsla.

Universitetet blev ängsligt. Ryktet stod på spel. Texas A&M Universitys officiella Twitterkonto svarade Isaih Martin:

”Isaih, we are very sorry that this happened to you. Please report any incidents of hate you witness online or in person at http://stophate.tamu.edu so it can be reviewed.”

Universitetet utlovade även en belöning om 1200 dollar till den som kunde lämna information som kunde hjälpa polisen att gripa den hemske rasisten som klistrat lapparna på bilen.

En sak värd att notera: på en av lapparna stod det ”All Lives Matter”. Detta påstående, att alla liv räknas, anses av de så kallade ”antirasisterna” som ”hat” och ”rasism”.

Isaih Martin framträdde i media där han talade om händelsen och menade att den visade att det fanns ett rasistiskt problem bland universitets studenter:

”Racism is here in college station and that problem needs to be addressed and brought up and needs to be fixed.”

Belöningen om 1200 dollar blev aldrig utbetalad. Det visade sig att gärningsmannen var ingen annan än Isaih Martin själv! Bilder från övervakningskameror visade hur han satt lapparna på sin bil.

En kändare rasistattackbluff iscensattes förra året av skådespelaren Jussie Smollett i Chicago. I januari 2019 rapporterade han till polisen att han blivit överfallen av två vita män. De två ha haft med sig någon slags kemiskt ämne i syfte att ”bleka” honom. De ska också ha bundit ett rep runt hans hals och utfört en symbolisk lynchning.

Händelsen visade sig senare vara riggad av Smollet själv. Allt var en bluff för att Jussie Smollet offerstatus och därmed sympati och uppmärksamhet. Det funkade också. Flera kändisar använde händelsen för att peka på vilket allvarligt problem med rasism som fanns bland Amerikas vita.

Västvärlden är den minst rasistiska delen av världen, men samtidigt den del av världen där det pratas mest om rasism. Den så kallade ”antirasismen”, det vill säga skuldbeläggandet av vita människor, är big business. Det finns pengar att tjäna. Det finns karriärer. Det finns status.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar