MOHAMED OMAR: Vår rätt till ett tryggt och välmående hemland

Sveriges välmående och svenskars rättigheter är inget som Somar Al Naher tycks bry sig om. I vänstertidningen Dagens ETC (6/7 2020) skriver hon att ”integrationen”, det vill säga vår möjlighet att hantera massinvandringen från Afrika och Mellanöstern, inte ska få styra debatten. De som vill invandra till Sverige, de som svepande kallas ”flyktingar” i hennes artikel, ska bestämma vår invandringspolitik.

Om massinvandring är bra eller dåligt för Sverige spelar alltså ingen roll. Somar Al Naher kritiserar Socialdemokraterna för att man överhuvudtaget nämner vår integrationskapacitet:

Man säger inte att färre ska få fly undan krig, man säger istället ”vi kan inte ta emot fler flyktingar för vi har inga bostäder”.

Och då är det ändå de så kallade ”flyktingarnas” välmående – åtminstone i retoriken – som Socialdemokraterna sätter främst. Men det räcker inte för Somar:

Flera socialdemokrater i min omgivning har dessutom fräckheten att argumentera för försämringar av asylrätten som en omtanke om de som flyr. Till exempel kan det heta att Sverige inte kan ge skydd till människor eftersom de som flyr inte får en reell chans att bygga upp livet på nytt.

Asylrätten är helig, menar Somar, och står över alla andra hänsyn:

Hur många som flyr från krigets Syrien eller talibanerna i Afghanistan avgörs inte av hur många lediga lägenheter som finns i den kommunala bostadskön.

Det finns ingen som flyr från krig till Sverige. Det är fred i alla våra grannländer. De som kommer hit söker något mer än asyl – de vill ha ett bättre liv. Om asyl var deras prioritet, om att överleva var deras prioritet, om att undkomma krig var deras prioritet, skulle de inte resa genom flera säkra länder till ett land i Norden.

I Sverige finns numera tusentals islamiska extremister, folk som mer eller mindre delar talibanernas värderingar. Detta på grund av en ansvarslös invandringspolitik.

Det otäcka i Somars artikel är intrycket av att hon är helt kall inför våra behov och helt likgiltig inför våra rättigheter. Vi som bor här, vi som kallar oss svenskar. Hon försvarar starkt vad hon uppfattar som asylsökares rättigheter, men säger ingenting om våra rättigheter att leva i ett tryggt och välmående hemland.

De hemska konflikter som härjar i Mellanöstern och Afrika kommer hit genom den ansvarslösa massinvandringen. Det är inte bara offer för jihadism som söker asyl hör, utan även islamister och jihadister. Vi blir – steg för steg – mer lika länderna som invandrarna utvandrar från. Det byggs moskéer i var och varannan svensk stad. I flera av dem predikas hatiska budskap.

Även rasismen i Sverige ökar genom massinvandringen då invandrarna kommer från länder och kulturer som är betydligt mer rasistiska än västvärlden och där någon ”antirasistisk” rörelse inte ens existerar, än mindre finansieras och understöds av staten. Det finns ingen arabisk stat som har något skattefinansierat program för att bekämpa arabisk rasism.

Det är ironiskt att samma personer, till exempel Somar, som stödjer massinvandringen från Afrika och Mellanöstern, samtidigt säger sig vara emot rasism. Massinvandringen från dessa länder kommer ju som sagt att öka rasismen här. Det är till exempel välkänt hur stark antisemitismen är i islamvärlden, särskilt i arabvärlden.

Om vi ska hjälpa världens flyktingar, är massinvandring till Sverige, inte ett bra sätt att göra det på.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar