BITTE ASSARMO: Hur kommer polisen att agera om fjortisanarkister börjar slå sönder statyer i Sverige?

AFA, eller Antifa som de numera tycks kalla sig (amerikaniseringen påverkar även anarkosocialister, trots att de oftast säger sig hata USA), har kallat till statyförstörelse. Lördagen den 27 juni ska bli ”dagen då rasismen revs i Växjö”, och detta ska man åstadkomma genom att riva ner statyn i Linnéparken, enligt ett inlägg på Flashback.

Det är nu inte helt klarlagt att inlägget faktiskt är äkta. Det är mer sannolikt att det är fejk, för inte ens fjortisanarkister är väl korkade nog att annonsera sådant här på ett öppet forum. Men låt oss leka med tanken att det är på allvar och att de förvuxna jättebebisarna i AFA (förlåt, Antifa) faktiskt planerar att rasera statyn i Linnéparken. Det kan ju bli lite enahanda att bara hålla på och kasta sten på poliser och deras hundar och hästar. Vad kommer i så fall att hända?

Hur skulle polisen agera om ett gäng maskerade, kängbeprydda fjortisanarkister dyker upp i Linnéparken i Växjö på lördag – eller i någon annan park vid valfritt tillfälle – beväpnade till tänderna för att ”riva rasismen”?

Skulle polisen skydda vårt kulturarv och sätta stopp för fjortisarna? Eller skulle de stå vid sidan av och vara kamratligt lågaffektiva (och oroliga för att ett agerande kan irritera public service och de stora tidningsdrakarna) och låta det hela ske?

Jag gissar på det sistnämnda. Kanske skulle det rentav dukas upp läskande hallonsaft och nybakta kanelbullar efter att fjortisarna gjort sin antirasistiska gärning? De borde ju bli både törstiga och lite småhungriga efter ett så digert arbete, och vad är väl polisens uppdrag om inte att skapa trygghet och förtroende?

Denna vår har det dessutom visat sig att det också finns ett tredje alternativ, nämligen att poliser kan komma att delta. Otänkbart för bara några år sedan, men fullt möjligt idag.

Den som lever få se.

Bitte Assarmo