MOHAMED OMAR: Räknas inte vita liv?

Häromdagen meddelade den ”antirasistiska” aktivisten Lovette Jallow att statyer av Carl von Linné borde förstöras eftersom han är ”rasbiologins fader”. Vad har hon fått det ifrån?

Det kan komma från en skattefinansierad kampanj som hävdade att Carl von Linné grundade det rasbiologiska institutet. Linné dog år 1778, rasbiologiska institutet instiftades år 1921.

Historikern Dick Harrison skrev om denna skattefinansierade ”antirasistiska” kampanj i Svenska Dagbladet år 2016: ”Lögner är ett farligt vapen mot rasism”:

På en affisch signerad Hanna Böhm, utformad som en svit av serierutor, som under den senaste tiden har cirkulerat i Sverige befinner vi oss i ett klassrum. En medelålders kvinnlig lärare pekar med en pinne mot en vit tavla med ett stort porträtt av Carl von Linné. På tavlan kan vi läsa: ”Carl von Linné var en begåvad vetenskapsman”. Men i serierutans förgrund sitter en flicka och blir arg. Hon läser en bok om svensk historia samtidigt som hon, får vi anta, lyssnar till läraren. I hennes tankebubbla står: ”Carl von Linné grundade ju rasbiologiska institutet, varför står inte det med?” Budskapet är tydligt: vår historia är förljugen. Skolan döljer de fula sidorna av vårt förflutna, censurerar bort det skamliga. Det är ok att skriva att Linné var en duktig botaniker, men man döljer att han grundade ett rasbiologiskt institut.

Vänsterextrema, progressiva, ”antirasister” med flera politiskt korrekta aktivister vill skriva om vår historia för att passa Det Nya Sverige som de håller på att bygga. För att bygga detta samhälle måste de först riva Det Gamla Sverige.

George Orwells dystopiska roman 1984 utspelas i landet Oceanien som styrs av ett politiskt parti som går under namnet Partiet. Det finns ju bara ett. En av Partiets paroller är: ”Den som behärskar det förflutna behärskar framtiden. Den som behärskar nutiden, behärskar det förflutna.”

De svenskar som byggde Sverige ska glömmas bort, eller som i fallet Linné, svartmålas. I stället ska vi lära oss att det var invandrare byggde Sverige. Invandrarna ska inte vara tacksamma för att de har fått komma hit, utan vi ska vara tacksamma för att de byggt vårt land. Utan invandrarna stannar Sverige!

I George Orwells roman har Partiet motsägelsefulla slagord som ”Okunnighet är styrka” och ”Krig är fred”. I Det Nya Sverige har ”Mångfald är styrka”.

I den affisch, som alltså producerats som en del av en skattefinansierad, ”antirasistisk” kampanj, får vi inte bara lära oss att Carl von Linné grundade det rasbiologiska institutet, utan också att vi svenskar har del i skulden för ”slavhandeln”.

De skattefinansierade ”antirasistiska” kampanjerna tycks alltid gå ut på att informera om vita människors ondska.

Jag håller med om att svenskar saknar kunskap om vår roll i slavhandeln: vår roll som slavar. För faktum är att araberna handlade med svenska slavar. Hur många känner till det?

Det finns en internationell dag till minne av det amerikanska slaveriet och dess avskaffande. Man har valt dagen för slavupproret i San Domingo i Haiti den 23 augusti 1791. Men det finns ingen dag för att minnas européerna som var slavar hos muslimer. Räknas inte vita liv?

Något som man inte vill prata om är den stora massakern på vita som ägde rum på Haiti år 1804. Mellan tre och fem tusen vita människor slaktades med knivar och bajonetter. Man gick från hus till hus och dödade hela familjer; kvinnor och barn. Det förekom lemlästning, andra former av tortyr och våldtäkter. Även vita som varit sympatiskt inställda den svarta befolkningen dödades – bara för att de var vita.

En gravyr från 1806 visar hur den svarte ledaren Jean-Jacques Dessalines på Haiti håller ett svärd i den ena handen och en vit kvinnas avhuggna huvud i den andra:

Den 9 oktober 2015 proklamerade Feministiskt Initiativ att man ville göra den dagen till en ”nationell minnesdag till minnet av offren för den transatlantiska slavhandeln”.

Det var nämligen den 9 oktober 1847 som Sverige avskaffade slaveriet på kolonin Saint Barthélemy i Västindien. Varför man bara ska minnas den transatlantiska slavhandeln och inte den arabiska och afrikanska framgår inte. FI publicerar även en affisch med Victoria Kawesa, då ”antirasistisk talesperson” i partiet, och texten:

”Glöm inte Sveriges roll i slavhandeln!”

Kanske hade Victoria Kawesa fått sin kunskap från serierutan i den skattefinansierade, ”antirasistiska” kampanjen?

Som sagt, svenskarnas roll i slavhandeln var i högre grad som slavar än som slavhandlare. Om det kan man till exempel läsa i tidskriften Forskning & Framsteg den 8 april 2015: ”Här såldes svenska sjömän som slavar”.

Svenskar som fångats av muslimska sjörövare, den tidens jihadister, blev slavar i barbareskstaterna, de islamiska staterna i Nordafrika.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Om du uppskattar det jag gör kan du donera genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar