HITTAT PÅ NÄTET: Britter försvarar sitt kulturarv mot ”antirasistiska” vandaler

Ett videoklipp visar hur vanliga britter försvarar sitt kulturarv mot ”antirasistiska” vandaler. De så kallade ”antirasisterna” vill förstöra statyn av Baden-Powell i staden Poole i södra England.

Robert Baden-Powell (1857-1941) var en brittisk militär, författare och grundare av scoutrörelsen. I sin bok Scouting for Boys (1908), en handbok för scouter, framhåller han kung Arthur och hans riddare som föredömen för unga pojkar. Boken är 1900-talets fjärde mest sålda. En översättning till svenska finns att läsa här

Ett citat ur boken:

”Ni patrullförare och scouter likna därför mycket riddarne och deras följe, särskilt om ni alltid sätter er heder i främsta rummet och gör ert bästa för att hjälpa andra, som äro i trångmål eller behöva hjälp. Ert valspråk är: ‘Var redo’ att göra detta, och riddarnes valspråk var ett liknande: ‘Var alltid redo’.”

LÄS ÄVEN Mohamed Omars artikel ”Ridderliga ideal kan vara bättre för kvinnorna än feminism” (1/2 2020)

Redaktionen