HITTAT PÅ NÄTET: Tänk om coronanedstängningen är ett stort misstag?

I en ny krönika (20/4 2020) undrar den amerikanske libertarienske politikern Ron Paul om inte coronanedstängningen i USA kan ha varit ett stort misstag.

Han nämner protesterna mot nedstängningen som sprider sig från Kalifornien till New Jersey. Arbetslösheten har skjutit i höjden, något liknande, hävdar Paul, har inte setts sedan den stora depressionen 1929:

”Across the US, millions of businesses have been shut down by ‘executive order’ and the unemployment rate has skyrocketed to levels not seen since the Great Depression. Americans, who have seen their real wages decline thanks to Federal Reserve monetary malpractice, are finding themselves thrust into poverty and standing in breadlines. It is like a horror movie, but it’s real.”

Paul pekar på Sverige som ett exempel på ett land som intagit en rimligare hållning:

”Countries like Sweden that did not lock down their economy and place the population under house arrest are faring no worse than countries that did. Sweden’s deaths-per-million from coronavirus is lower than in many lockdown countries.”

Ron Paul var fram till 2013 republikansk ledamot av USA:s representanthus för en valkrets i sydöstra Texas. Han var aktuell som kandidat för den republikanska nomineringen till de amerikanska presidentvalen 2008 och 2012.

I presidentvalet 1988 kandiderade Paul för det libertarianska partiet. Paul blev trea i valet efter republikanen George H.W. Bush och demokraten Michael Dukakis. Han bytte därefter tillbaka till det republikanska partiet.

Läs hela krönikan här

Gästskribent