HITTAT PÅ NÄTET: Ny meme gör narr av Kinas matkultur

Coronakrisen har gjort att mer uppmärksamhet riktats mot den kinesiska matkulturen.

I en intervju nyligen lade till exempel den amerikanske republikanske senatorn John Cornyn skulden för viruset på den kinesiska seden att äta ormar, hundar och fladdermöss och andra djur som inte anses vara människoföda i västvärlden.

”China is to blame because the culture where people eat bats and snakes and dogs and things like that, these viruses are transmitted from the animal to the people and that’s why China has been the source of a lot of these viruses like SARS, like MERS, the Swine Flu.”

Senatorn blev hårt kritiserad för sitt uttalande, vilket ansågs ”rasistiskt”.

Forskare tror att coronaviruset uppstod på en köttmarknad i staden Wuhan i Kina.

En ny meme (se bilden ovan) som sprids på nätet gör narr av den kinesiska matkulturen.

LÄS ÄVEN Mohamed Omars artikel här på Det Goda Samhället: ”Inför sanktioner mot Kina” (18/3 2020)

Citerat ur Mohamed Omars artikel:

”Söker man på ‘wet market’ och ‘China’ på YouTube hittar man riktigt äckliga klipp som visar hur det ser ut på kinesiska marknader. Alla möjliga djur och kryp blandas huller om buller i smutsiga miljöer. Råttor och ormar, hundar och katter. Fladdermöss, ödlor och apor. Blod, slamsor och spillning i en sörja på golv och bänkar.”

”I ett civiliserat samhälle kan man inte ha sådana här snuskiga marknader.”

Redaktionen