MOHAMED OMAR: Inför sanktioner mot Kina

OPINION Gunnar Hökmark skrev i Expressen igår (17/3) att Kina bör be världen om ursäkt för corona. Han är ordförande för tankesmedjan Frivärld och tidigare moderat EU-parlamentariker.

”Kinas ledare borde be världen om ursäkt. Be om ursäkt för att epidemi efter epidemi kommer från Kina på grund av diktaturens förtryck av sanningen och nonchalansen inför livsmedelssäkerhet och vettig djurhållning.”

Jag håller med Gunnar Hökmark. Samtidigt tycker jag inte att han borde sätta sig på en så hög häst när han företräder en tankesmedja som propagerar för globalism och så kallad ”öppenhet”.

”Det är inte Sverige eller Europa som är problemet. Det är Kina”, konstaterar Hökmark.

Han har rätt.

Virus efter virus uppstår i Kina och sprids över världen.

Men det räcker inte med en ursäkt. Västvärlden borde införa sanktioner mot Kina för att tvinga dem att fixa sitt virusproblem.

Söker man på ”wet market” och ”China” på YouTube hittar man riktigt äckliga klipp som visar hur det ser ut på kinesiska marknader. Alla möjliga djur och kryp blandas huller om buller i smutsiga miljöer. Råttor och ormar, hundar och katter. Fladdermöss, ödlor och apor. Blod, slamsor och spillning i en sörja på golv och bänkar.

Arter som inte lever nära varandra i naturen, trängs ihop och blandas i burar.

Jag har läst att det finns forskare som tror att coronaviruset uppstod just på en sådan köttmarknad i staden Wuhan.

Som sagt, sanktioner bör införas tills den kinesiska regeringen fixar detta. I ett civiliserat samhälle kan man inte ha sådana här snuskiga marknader.

Och det handlar inte bara om köttmarknader. Gatuhundar fångas till exempel in, klubbas ihjäl och tillagas. Enligt kinesisk folktro/vidskepelse ökar hundkött den sexuella förmågan.

Den gamla kinesiska så kallade ”medicinen” bär en stor del av skulden till att man är så förtjust i att olika sorters djur som vi i väst inte ser som människoföda. Särskilt förtjust är man i vilda och sällsynta djur.

Jag skriver ofta om hur fundamentalistiska muslimer stör friden i världen genom sin vidskepelse och sin bokstavstro på Koranen och legender om Muhammed. Det leder till bland annat våld, förtryck och intolerans. Men kinesiskt hokuspokus är alltså också något att bekymra sig över.

Kinesernas bisarra matvanor och smutsiga djurmarknader är ett hot mot hälsan i hela världen. Vi kan inte låta dem hållas.

BILD: Tucker Carlson på Fox News om det kinesiska coronaviruset.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar