HITTAT PÅ NÄTET: I krisens Italien tappar allt fler förtroendet för EU

Kan coronaviruset innebära början till slutet för EU? Den frågan tar den brittiske konservative aktivisten Mahyar Tousi upp i ett inlägg på sin Youtube-kanal.

Han pekar på att EU-länderna idag gör exakt samma sak som USA:s Donald Trump, när han klargjorde ”America First”, det vill säga ser till de nationella intressena.

”Den union, som har velat se ett slut för både nationsgränser och nationsflaggor har hamnat helt i skymundan idag, när rädslan för viruset får varje land att se till sina egna medborgare i första hand”, menar Mahyar Tousi och presenterar en färsk undersökning från Italien som visar att hela 88 procent av italienarna menar att de inte får någon hjälp från EU.

Se Mahyar Tousis video nedan:

Matteo Salvini, ledare för partiet Lega Nord och mellan juni 2018 och september 2019 vice premiärminister och inrikesminister, skrev nyligen på Twitter (27/3) att han hoppas att coronakrisen ska leda till ett EU-utträde.

I sin tweet liknade Salvini EU vid ett ”näste för ormar och sjakaler” (è covo di serpi e sciacalli):

Redaktionen