MOHAMED OMAR: En ny konspirationsteori om coronaviruset

HUMOR Internet håller på att överhettas av konspirationsteorier om coronaviruset. Den ena galnare än den andra. Det finns muslimska predikanter som påstår att det är Allahs straff mot de otrogna i allmänhet eller mot kineserna särskilt.

Men vissa sunnitiska predikanter menar att det är Allahs straff mot shiamuslimerna. Och så har vi de shiitiska predikanterna som är säkra på att det är Allahs straff mot sunnimuslimerna.

Självklart har vi också dem som hävdar att viruset är en del av en judisk konspiration. Den muslimske filosofen Imran Hosein förklarade till exempel i en video på sin YouTube-kanal att profeten Muhammed förutsåg coronavirusets utbrott.

I videon säger Imran Hosein att coronaviruset är en del av en judisk konspiration för att nå världsherravälde. Efter Pax Britannica följde Pax Americana, säger han, som i sin tur kommer att ersättas av Pax Judaica: ett judiskt världsimperium med Jerusalem som huvudstad.

Den irakiske politiske experten Muhammad Sadeq Al-Hashemi menade i en intervju den 26 februari 2020 för tevekanalen Al-Ayam att coronaviruset är en amerikansk konspiration. Beviset för detta, sade han, finns i spänningsromanen The Eyes of Darkness av den amerikanske författaren Dean Koontz (1981), som ska ha förutsägt pandemin.

Experten kryddade också sin konspirationsteori med lite sedvanlig antisemitism: den mytomspunna finansfamiljen Rothschild ska visst kontrollera alla laboratorier i Förenta staterna som utvecklar biologiska vapen och kärnvapen. Brrr…

Det finns även kineser som spekulerar om att coronaviruset i själva verket skulle vara ett amerikanskt biologiskt vapen.

För att göra Internet ännu galnare än det redan är lanserar jag idag min egen konspirationsteori. Vi har nu en misstänkt! Coronaviruset kan vara Fu Manchus nya plan för att nå världsherravälde.

Den kinesiske superskurken Fu Manchu skapades av den brittiske författaren Sax Rohmer (pseudonym för Arthur Henry Sarsfield Ward, 1883-1959) och figurerade i flera kriminalhistorier publicerade mellan 1913 till 1959.

Fu Manchu överlevde dock sin skapare. Andra författare har fortsatt skriva om detta onda geni i sina berättelser och han har även figurerat i filmer, tv-serier och tecknade serier. Han spelades av Christopher Lee i filmen The Face of Fu Manchu från 1965.

Coronaviruset är beviset för att Fu Manchu finns på riktigt och har en onaturligt lång livslängd. Sannolikt har han hållit sig levande genom uråldrig kinesisk svartkonst.

Se trailern:

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar