NYTT PODDAVSNITT: Katerina Janouch berättar om sin nya roman – spänning och satir i Det Nya Sverige

PODCAST I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 13/3 2020) pratar Eddie (Mohamed Omar) med författaren, sexrådgivaren och debattören Katerina Janouch. Hon är aktuell med spänningsromanen Blodsådd, som kommer ut den 26 mars. Romanen handlar om journalisten Dea Wilenius som lever en trygg medelklasstillvaro i Stockholm, men som sedan är med om en händelse som får henne att ”vakna” och ompröva sin politiskt korrekta världsbild och sin inställning till Det Nya Sverige.

Eddie läser upp några stycken ur boken, bland annat följande, som visar romanens satiriska och samhällskritiska ton:

Dea wilenius hade varit på ännu en av de där massmediefesterna innanför tullarna, en klassisk sådan därdet dracks lådvin, åts chips och flörtades, hemma hos en up & coming kvinnlig författare vid Mariatorget, en av dem somskrev krönikor om förödande patriarkala strukturer och fascismen som sipprade in i folkhemmet likt ett grönt gift som var svårt att stoppa. Dea hade druckit några glas Casa Marrone och nästa hamnat i bråk med en av de yngre vänstermännen som hävdade attvita mäns makt kränkte alla icke binära kroppar, att pratet om den ökande kriminaliteten bara var en dimridå för att vit makt-rörelsen skulle få ett starkare grepp om samhället. Han var själv vit som ett lakan, rödlätt och fjunig med dålig hy, snedställda tänder och insjunken bröstkorg men icke desto mindre försökte han få med sig Dea hem, hon fick nog av hans tafatta men samtidigt aggressiva raggningsförsök och gick.

LÄS ÄVEN Richard Sörmans intervju med Katerina Janouch: ”Gott om material till samtida spänningsroman” (8/3 2020).

Lyssna på poddavsnittet i spelaren nedan:

Redaktionen