HITTAT PÅ NÄTET: Det är okej att hata vita

HITTAT PÅ NÄTET Affischer med budskapet ”White lives don’t matter” (vita människors liv betyder inget) har satts upp i den kanadensiska staden Kitchener utan att etablissemangsmedierna visat något intresse, rapporterar Summit News.

På en andra affischer stod det ”It’s okay to hate white people” (Det är okej att hata vita) och ”Racism against whites doesn’t exist” (Rasism mot vita finns inte).

Affischerna var undertecknade av gruppen ”Kitchener/Waterloo against fascism”. På sin Facebooksida beskriver den sig som en organisation som är beredd att bekämpa ”fascismen” med alla medel.

Etablissemangsmedierna har alltså ignorerat affischerna med det antivita budskapet. Men när affischer har satts upp med budskapet ”It’s okay to be white” (Det är okej att vara vit), ett budskap varken är rasistiskt eller hetsar mot icke-vita, har detta fått stor, negativ uppmärksamhet och tolkats som ett uttryck för ”vit makt”-ideologi.

LÄS ÄVEN Mohamed Omars artikel ”Det finns ingen rasism mot vita, eller?” (10/2 2020)

Redaktionen