MOHAMED OMAR: Kvinnoförtrycket är en del av helt vanlig islam

OPINION Det är en synd för en kvinna att avvisa ”legitima sexuella närmanden” – och kvinnan får inte lämna hemmet utan mannens tillåtelse. Så står det i en familjeguide från Göteborgs största moské för dem som vill konvertera till islam, rapporterar TV4 Nyheterna.

Jaha, och? Som om detta var skulle vara något ovanligt eller uppseendeväckande. Det där är bara vad profeten Muhammed lär och alltså helt vanlig islam. Visa mig istället den moské där man lär ut att Muhammed hade fel. Det hade varit en uppseendeväckande nyhet!

Uppfattningen att en kvinna ska lyda sin man, inte får neka honom sex och inte får lämna hemmet utan hans tillåtelse må vara extrem för den vanlige svensken, men det är en helt vanlig uppfattning i världens moskéer. Moskéerna i Sverige är som moskéerna i resten av världen. Massinvandringen från islamvärlden innebär att islamvärlden flyttar hit. Det kallas islamisering.

Visst finns det en och annan muslim som blir försvenskad, kanske till och med många. Men jag skulle tro att flesta behåller sin identitet. Och genom massinvandringen blir de fler.

Man får komma ihåg att svenska moskéer inte följer någon slags egen ”svensk islam”. Svenska moskéer är en del av den internationella, muslimska gemenskapen, som har Koranen som sitt rättesnöre. Opinionsundersökningar visar att en överväldigande majoritet av världens muslimer hyser uppfattningar som svensson skulle kalla kvinnoförtryckande. Svensson är inte Muhammed eller Ali.

Att medier uppträder som om de vore förvånade, eller som om de hittat något exceptionellt, visar hur lite kontakt dessa har med de muslimska miljöerna i Sverige. För den som liksom jag har varit på ”insidan”, som har hängt i moskéer och umgåtts med folket där, framstår åsikter på Göteborgsmoskéns hemsida som helt mainstream.

Moskén i Göteborg, stadens största, byggdes år 2011 med pengar från Saudiarabien. Vi talar om en islamisk stat som har islams trosbekännelse på sin flagga. Vem tror att en sådan stat skulle ge sina pengar till en moské som lär ut att profeten Muhammed hade fel? Hela vitsen med den islamiska missionen är ju att sprida Muhammeds lära och övertyga folk om att Muhammed hade rätt. Det där om hur kvinnan ska uppföra sig och vad hon får och inte får göra kommer som sagt inte från någon extremistimam i en grotta någonstans utan från islams helt vanliga, helt normala böcker, som samlat Muhammeds så kallade visdomsord.

Låt oss titta på Islam QA, en av världens mest populära islamiska sajter. Alexa rankar den som nummer ett. Där kan man läsa exakt samma saker som på Göteborgs moskés hemsida. Kolla frågan och svaret under rubriken ”A woman refusing to have intercourse with her husband”.

Kolla också Pew Research opinionsundersökning från 2013. I flera islamiska länder anser en stor majoritet av befolkningen att en kvinna alltid ska lyda sin man. Så imamerna i moskéerna och Muhammed och Ali, svensson-muslimerna alltså, tänker ungefär likadant i denna fråga.

Till alla så kallade goda och humana mångkulturförespråkare vill jag säga: ”Ni ville ha mångkultur, ni fick mångkultur. Så varför så sura miner?”

BILD: Göteborgs moské.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar