MOHAMED OMAR: ”Makt för mig är att svenskarna ska se på mig och lägga sig ner på marken och pussa mina fötter”

OPINION Liberalerna talar nu om att de vill ha en kriskommission om förnedringsrånen. En kris som de själva bidragit till att skapa. Förnedringsrån är när ”gammelsvenska” barn och ungdomar misshandlas och förnedras, ofta med etniska förtecken, av ”nysvenska” gäng. Det är alltså ett resultat av den ansvarslösa invandrings- och integrationspolitik som sjuklövern, bland dem Liberalerna, har fört i decennier.

”Den dramatiska ökningen av fall där barn utsätter andra barn för brutal våldsbrottslighet är på väg att eskalera till en nationell kris”, skriver Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni och två andra partiföreträdare i Aftonbladet (11/2).

Först borrar sjuklövern, både vänstern och borgarna, hål i båten. Sedan börjar de ösa ur vatten för att hålla den flytande. Varför borra hålet från början? Jaha, ni såg det inte komma? Visste ni inte hur det såg ut i Somalia, Irak och Afghanistan? Det är länder som, i jämförelse med Sverige, präglas av etniska och religiösa konflikter, fattigdom och okunnighet. Så finns det förstås mysiga caféer i Bagdad som serverar kardemummakryddat kaffe och baklava…

Öppnar vi gränserna för tiotusentals invandrare från dessa länder, får vi hit flera hyggliga och smarta människor. Och vi får också hit massor av dessa u-länders bekymmer. Mångkultur funkar inte Irak och det kommer inte att funka i Sverige heller.

Den mångkulturella utopin finns bara i fantasin. Det är som skillnaden mellan kommunismen i kommunisternas fantasi och den verkliga kommunismen i Sovjetunionen. Fantasikommunismen blev aldrig verklighet, fantasimångkulturalismen kommer heller aldrig bli verklighet. Den enda mångkulturen vi har är den vi ser omkring oss. Det kommer inte bli bättre än så här. Det blir sannolikt sämre, det vill säga fler och hårdare konflikter.

Om Liberalerna verkligen vill stoppa förnedringsrånen bör de till att börja med visa att de förstår dess orsaker och erkänner sin egen del av skulden. Liberalerna, och de övriga sjuklöverpartierna, är alla skyldiga till att ha nedprioriterat våra barns trygghet för verklighetsfrämmande visioner om mångkultur och öppna gränser.

Liberalerna vill att deras förnedringsrånskommission ska arbeta med fyra punkter: stoppa rekryteringen av barn in i kriminalitet, hantera barn som redan är kriminella, stödja barn som är brottsoffer och återta kontrollen över utsatta stadsdelar.

Den viktigaste punkten saknas: att drastiskt minska asylinvandringen. Jag ser gärna att man inför en nollvision. Man bör även hjälpa dem som vill att återvandra till sina hemländer.

En annan viktig punkt jag saknar i Liberalernas förslag är att förändra det oikofobiska kulturklimatet. Ja, vi har haft oikofobiskt klimat där allt svenskt har ansetts vara tråkigt och töntigt och allt ”mångkulturellt” färgglatt, coolt och underbart. Många som jag känner har drabbats av depression, en känsla av meningslöshet, till följd av detta.

Det förakt för ”svennar” som kommer till uttryck i förnedringsrånen torde vara påverkade av detta deprimerande klimat. De unga männen med bakgrund i chauvinistiska kulturer i Mellanöstern och Afrika möter en befolkning som fått lära sig att förakta den egna kulturen, förneka den egna identiteten och i stället ”fira mångfalden” (celebrate diversity).

De så kallade ”rasifierade” ser att de själva är skyddade mot rasistiska kränkningar, medan ”gammelsvensken” står utan skydd. Det kan tolkas som svaghet. De ser att politiker, journalister, poliser och andra hummar och mumlar istället för att tala klarspråk av rädsla för att anklagas för så kallad ”rasism”. De möter en befolkning som vältrar sig i skam och skuld över den vite mannens ”kolonialism” och ”imperialism” samtidigt som invandrarnas kulturer sätts på piedestal.

Vilka signal skickar det till invandrarna och deras barn när till och med våra politiska ledare, som Mona Sahlin säger att svenskar är töntiga, eller som Reinfeldt, att den svenska kulturen är barbarisk?

Vissa av dessa invandrargrupper är redan hjärntvättade med islamiskt hat mot väst och en känsla av vilja hämnas. De känner att väst är ansvarigt för massor av ondska i Mellanöstern genom historien och att vi är ”islamofober” som gör karikatyrer av Muhammed. Vår självspäkelse, vårt självförakt och vårt postkoloniala, förvrängda sätt att lära ut vår egen västerländska historia förstärker denna bild. Den postkoloniala läran om ”vit skuld” gifter sig väl med den islamistiska hämndpropagandan.

I en sociologisk studie av Petra Åkesson, Vi krigar mot svenskarna: unga rånare om hur och varför de begår brott (Lunds universitet, 2005), citeras värstingar som förklarar varför de gör som de gör mot ”svennarna”: ”När vi är ute på stan och rånar, så krigar vi, vi krigar mot svenskarna!”, ”Makt för mig är att svenskarna ska se på mig och lägga sig ner på marken och pussa mina fötter”, ”det kommer en härlig känsla genom kroppen när vi rånar, man känner sig nöjd och glad, det känns som man lyckats, det känns helt enkelt bra”, ”svenskarna gör ingenting och de ger oss bara sakerna, de är så mesiga”.

Jag kan tänka mig att vissa av dem som förnedrar, rånar och våldtar ”svennar” anser att offren får vad de förtjänar. De ”vita” är ju skyldiga till så mycket ont. Vänsterns svartmålning av Västerlandet i förening med islamisternas avhumanisering av de otrogna, och kanske även u-landsinvandrarnas avundsjuka och mindervärdeskomplex, blir en giftig blandning.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan visa din uppskattning genom att donera via swish till 0760078008 (Eddie)

Mohamed Omar