EVENEMANG: Är mansrollen i förfall? Tre seminarier på Det Goda Samhället

EVENEMANG Det Goda Samhället bjuder in till tre seminarier i januari och februari kring frågan om mansrollens aktuella status. Hur mår den svenske mannen? Vad förväntas av en man? Finns det manliga dygder? Vad är en gentleman idag? Den samhällsengagerade skådespelerskan och kulturskribenten Paula Ternström, som skrivit flera artiklar här på Det Goda Samhället, kommer att leda seminarierna.

Den 21/1, 28/1 och 4/2 kl. 18-19 arrangerar Det Goda Samhället Paulas timme om ”Mansrollen i förfall?” Varje samtal har speciellt inbjudna gäster. 21/1 kommer Love Almquist, historiker; Hassan Sidibaba, livvakt; Emanuelle Davin, regissör och Wille Crafoord, musiker. Samtalen kommer att filmas och sedan sändas genom DGS-TV.

Nedan kan du se en videosnutt med Paula där hon presenterar evenemanget:

 

Vill du vara publik? Anmälan till: paula@paulaternstrom.se

Endast ett fåtal platser. Först till kvarn.

32 reaktioner på ”EVENEMANG: Är mansrollen i förfall? Tre seminarier på Det Goda Samhället

 1. Martin skriver:

  Svar JA.
  Men inte ensam förstås. Vilken ”roll” är inte i förfall?
  Jag kommer bara på monarken. Kungarollen är banne mig den enda rollen som inte är i förfall och däri inbegripen drottningrollen såklart.
  1968 har ödelagt det mesta av auktoritet och tradition. Allt det som håller ett land uppe och nu vandrar vi ett landskap inte olikt det efter Gudrun.
  Det som stod upprätt är fällt och planlöst navigerar vi en terräng som vi inte känner igen oss i där all moral är nivellerad till minsta gemensamma nämnaren och sammanfattas i den nya moralens högsta potential:
  ”Alla människors lika värde” dock undantas de icke födda med devisen ”kvinnans rätt till sin egen kropp”.
  Ja till och med moralen har förfallit i SIN roll. ABSOLUT inget är absolut allt är gråskala och relativitet.
  Gud hjälpe oss på domens dag.

  Gillad av 2 personer

 2. ts skriver:

  DGS har säkerligen bättre info om vilka läsare man har än vad jag har, men jag befarar ett publikfiasko. Ungefär som när Wilmer X kom till överklassenklaven där jag bor, förutom mina kompisar så var där kanske 10 pers till. Golfare lyssnade inte på Wilmer.

  Som jag ser det så finns det betydligt mera angelägna ämnen, men smaken är som baken.

  Gillad av 4 personer

  • Rune skriver:

   Publikfiasko blir det nog? Seminariet är ju totalt ointressant.
   ”Man är ju som man är, och är man inte som man ska, så får man ju va som man är.”
   Utan att fundera på om vi är deltagare i något slags rollspel.

   Gilla

  • Matte skriver:

   Jag tycker initiativet är bra. Vi dissidenter behöver arenor för att träffas om vi ska kunna mobilisera oss och få saker att hända. Initiativet kan ses som en testballong, med ett valt ämne som är relativt okontroversiellt jämfört med andra ämnen som diskuteras på DGS och som skulle kunna bli ämnen på framtida seminarier.

   Det är ett steg som är strategiskt.

   Gillad av 1 person

 3. lenam skriver:

  Alla människor har olika begåvningar och förutsättningar. Människor får inte konkurrera utan måste samarbeta. Konkurrens är fult. Man ska bara lära sig för sin egen skull. Liknar mitt eget tänkande för länge sedan. Jag hade fel. Skolans uppgift är bland annat att de som är bäst och duktigast måste få märka det. Det måste belönas att anstränga sig. Det är kul att tävla, att få känna sig bäst. Den skola vi har är inte en utmaning för killarna.De halkar efter. Inte bara de duktigaste utan en större grupp än så. Det finns heller ingen debatt. Mycket är propaganda. Ja en ny mansroll formas. Hur bli den? Vilka värden vill mannen försvara? Bara sina egna kanske?Blir en mycket spännande debatt men utan några tydliga svar.

  Gillad av 2 personer

  • ,.-,.-,.US skriver:

   @ Lena M,

   ”Den skola vi har är inte en utmaning för killarna.De halkar efter. Inte bara de duktigaste utan en större grupp än så. Det finns heller ingen debatt. Mycket är propaganda. Ja en ny mansroll formas. Hur bli den?”

   Skolan förefaller vara den sektor som drabbas först av feminisering och den utveckling som du beskriver verkar återfinnas i alla västländer. Det verkar börja med att kvinnorna helt tar över grundskolan och feminiserar den. Det finns knappt några manliga lärare kvar i de flesta länder.

   I Schweiz, där kvinnor fick rösträtt 50 år senare än i Sverige, har man väldigt tydligt kunnat se denna utveckling de senaste 10 åren och detta har redan inlett en ganska dramatiskt försämring av skolorna, ungefär som i Sverige på 70-talet.

   Det är sen den feminiserade miljön som resulterar i att flickorna presterar bättre än pojkarna. Ett bra exempel är nivå på matematik. Man kan se hur denna har fallit som en sten överallt. Men i Schweiz har man fortfarande kvar samma nivå på gymnasiet som man hade i Sverige på 60-talet, och denna ligger väldigt högt över alla andra västländer. Sverige är ett skämt om man jämför. Eftersom det finns en mycket högre andel pojkar än flickor som kan klara svår matte, utgör detta en spärr mot feminisering och pojkarna har kunnat hävda sig bra i CH. Men detta kommer nästan säkert att vara borta inom 5-10 år, eftersom kvinnorna redan har tagit över de lägre årskurserna och nu jobbar stenhårt för en svensk utveckling. När de sen säker ner matten till samma nivå som i andra västländer, då kommer flickorna även här att verka mycket ”duktigare” än killarna. Sen går de vidare till universiteten och feminiserar dem.

   Angående mansrollen i väst, så har den redan genomgått en radikal förändring vilket har resulterat i feminiserade syltryggar. Men detta är självklart inte hållbart om man konkurrerar mot andra grupper, så det som kommer att hända är att vi blir ersatta av andra grupper som har en intakt traditionell mansroll. Att det blir just muslimer som genomför detta är nog mest en slump, vi hade förlorat även mot ett stenåldersfolk. Ett feminiserat samhälle förlorar förmågan till både reproduktion och självförsvar.

   Utlandssvensk

   Gillad av 4 personer

   • Johan skriver:

    Gissar att vad vi ser är resultatet av 68:ornas framfart i skola och institutioner. Som man sår får man skörda. Och vi får ett samhälle som nu ska förhålla sig till och även konkurrera med andra delar av världen som inte genomgått denna mangling. Spännande…

    Gilla

  • .,-.,-.,-US skriver:

   @ Hans Jensevik,

   Det är inte bara i Sverige, utan det ser ungefär likadant ut i alla västländer. Min uppfattning är att detta är en förväntad effekt av kvinnlig rösträtt, men att det tar några generationer innan effekterna blir uppenbara. Utvecklingen i Schweiz, där kvinnor fick rösträtt först 1970, förefaller tydligt bekräfta detta.

   Utlandssvensk

   Gillad av 3 personer

 4. Jan Andersson skriver:

  Allt, säger allt, som idag är ett problem någonstans i världen beror på att andra än män har varit inblandade i beslutsprocesserna. Vilka andra? Kvinnor och förvuxna barn med akademisk utbildning som aldrig behövt bekymra sig om sin försörjning men ändå gett varandra mandat att kritisera och ändra på stabila fungerande strukturer som fungerat i hundratals år. Och dessa kan inte ta obekväma beslut som tillfälligt leder till svårigheter för dem själva, dagens rosenterapi måste alltid vara målet för stunden.

  Män är skapta för att beskydda sin avkomma på bästa sätt, hela tiden genom att kort- och långsiktigt skapa bättre levnadsförhållanden och vetenskap för att kommande släkten skall kunna ta vid och utveckla samhället vidare.

  Det fungerade tills i början av sjuttiotalet i Sverige, när full jämlikhet plöstligt skulle råda av taktiska röstfiskeskäl, men som har lett oss alla in i en återvändsgränd som vi nu tyvärr alla verkar ohälpligt fast i.

  Såvida inte några kvarvarande män finns som kan vända skutan innan den sjunker. De är inte i majoritet, så vändningen måste genomföras med ickedemokratiska metoder. Kanske finns dessa män i forna östeuropa, för att tro att någon svensk man idag skulle kunna slå näven i bordet så bordskivan rämnar är inte sannolikt. Det finns troligen kvinnor och barn som blir djupt kränkta av misstroendet och ser till att att med hjälp av vår feminiserade polis, feminiserade rättsväsende, feminiserade media och högst upp feminiserade regering ser till att vederbörande hamnar bakom lås och bom.

  Gillad av 1 person

  • .,-,,.,,.-US skriver:

   @ JAN ANDERSSON,

   Kvinnor är en produkt av neoteni (neoteny på engelska), vilket innebär att de i vuxen ålder behåller stora delar av de attribut och egenskaper som återfinns hos barn. Om du vill läsa mer om detta, är en bra startpunkt de länksamlingar som Lars Mellblom mycket förtjänstfullt har lyft fram. T.ex kan du läsa 2.1 – 2.3 här:

   https://incels.wiki/w/Scientific_Blackpill_(Supplemental)

   Jag har också skrivit ganska mycket om detta och vilken påverkan det har på den demokratiska processen när man inför kvinnlig rösträtt, t.ex här:

   http://www.fristad.eu/2019/12/fred-i-konskriget/

   Utlandssvensk

   Gilla

  • ,.,--.--.,.US skriver:

   @ Jan A,

   ”Det fungerade tills i början av sjuttiotalet i Sverige, när full jämlikhet plöstligt skulle råda”

   Ungefär samma sak verkar hända överallt där man ger kvinnor politiskt inflytande. Man kan mycket tydligt se att Schweiz nu har nästan exakt samma utveckling som Sverige, men med en fördröjning som ungefär motsvarar skillnaden i när kvinnor fick rösträtt. Det som hände på 70-talet i Sverige händer nu i CH, likheterna är helt förbluffande.

   Gillad av 1 person

   • ,-.,--.,.-US skriver:

    @ CMMK10,

    Instämmer angående Finland!

    Edward ‘The Jolly Heretic’ Dutton är en britt som bor i Finland och om man lyssnar på honom, låter det som att det redan har skett en avsevärd och väldigt snabb svenskifiering. Han pratar t.ex om staden Uleåborg som förbluffande snabbt har blivit berikad. Han ger siffror för hur många grova våldtäkter de har haft, hur det bara är migranter som begår dem och hur media helt tystar ner allt även när flickorna sen begår självmord.

    Det låter redan som Sverige…. Detta bekräftar för övrigt bilden jag får från The Tundra Tabloids, som verkar vara den största bloggen i Finland på engelska, men tyvärr utan kommentarer.

    Sen har de nu ett ”smartaste bästa tjejgäng” vid makten och jag har läst på lite om de damerna. Helt skogstokiga regnbågsfeminster och asyl-aktivister. Regeringen Löfven förefaller direkt konservativ om man jämför. Deras första åtgärd var att hämta hem ISIS finnarna och värre lär det bli. Min ärliga gissning är att vi snart inte kommer att vara det tokigaste landet i Norden.

    Här är videon från Dutton:

    Gillad av 2 personer

 5. Christer L skriver:

  Männens problem är kvinnorna. Kvinnornas problem är det som Freud en gång tafsade på i termer av penisavund. Kvinnorna inom den feministiska tron har gett sig in i något de inte klarar av: att vara bättre män än männen. Vad händer då? Se på Sverige, det är vad som händer. Det enda sättet att få stopp på galenskapen är kanske att segregera könen, att blockera vissa områden i samhället från kvinnligt inflytande – och motsvarande åt andra hållet. Återupprätta könskaraktärerna. Åstadkomma en kompletterande struktur istället för så kallad jämlikhet. Men detta ingår inte i den överenskommelse om jämlikhet som de trogna männen uppfattar att de har gått in i med kvinnorna. Feministerna däremot visar allt tydligare att de inte bryr sig om jämlikhet som sådan, endast så länge den ger dem mer makt. Om kvinnomakten i Sverige fortsätter ohejdad så förlorar vårt samhälle all sin manliga förmåga att stå emot fientliga krafter, inre och yttre. Feministerna blir då själva fienden. Julia Caesar har nu på sin blogg en fantastisk artikel som alla borde läsa!

  Gillad av 4 personer

 6. Rikard skriver:

  Hej.

  När man annonserar ett evenemang brukar det vara klokt att i annonsen ha information om var evenemanget äger rum.

  Jo, visst, man får säkert reda på det i något av stegen för bokning av plats.

  Men varför finns inte informationen i annonsen (bloggposten)? Slarv, är det enda skälet jag kan tänka mig.

  Man skall alltid göra det lätt för kunden att ge en pengar, oavsett vad man säljer. Ju fler led kunden själv måste ta sig igenom för att slutföra köp, desto högre odds att kunden gör något annat istället. Det gäller oavsett om du kränger hamburgare*, bussbiljetter**, evenemang eller politiska/religiösa åsikter.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS *Lär av McDonalds! **Ta Skånetrafiken som varnande exempel! DS

  Gilla

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Aha, Folkets Bio.

    Förstår fortfarande inte varför man inte skriver ut det, men det kan ju ha med avtalet med Folkets Bio Zita att göra, antar jag.

    Håller jämna odds att någon jämställd typ försöker få DN att slå på stora trumman om att en ”högerextrem” blogg skall ha möte hos Folkets Bio.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gillad av 1 person

  • Kronblom skriver:

   Hos Max får man inte äta om man vill betala kontant. McD har samma pekskärmar som är tidsödande så jag kör McDrive om inte tillfälle ges för en normal lunch på resan.

   Gilla

 7. Martin A skriver:

  Visst är den det. Men vägen till tillfriskning är ett otäckare samhälle. Och att vänsterliberaler fråntas problemformuleringsprivilegiet. Min misstanke är att såna här initiativ tenderar att bli att vänsterliberalerna försöker återta problemsformuleringsprivilegiet. Altså, intentionerna är säkert ärliga. Men för att ens vara en publik figur i Sverige med en plattform och möjlighet att få ta del av skattemiljarderna för att göra kulturellt arbete, tja, då har du varit nödd och tvungen att vada så långt ut i det vänsterliberala träsket att du inte längre kan se land, att du har förlorat alla referenspunkter.

  Gillad av 2 personer

 8. ts skriver:

  Jag tycker upplägget är idiotiskt. Män är som de alltid varit, det är kvinnorna som har de psykiska problemen som orsakats av jämställdheten. Känner inte en kvinna mellan 30-55 som inte verkar ha allvarliga problem.

  De är som matadoren i tjuren Ferdinand, slå mig!

  Gillad av 3 personer

 9. UlfH skriver:

  Det finns inga homogena och förutbestämda mans- och kvinnoroller. Med andra ord finns det inga män eller kvinnor som är lika varandra. Vi är alla olika. Det är andra krafter som skapar våra roller gnom att erbjuda oss människor en social identitet och därmed ett sätt att förhålla oss i samhället.och människorna i stort. Kanske som feminist eller som politiker i ett parti, eller varför inte i ett av de många skjutglada gäng som härjar i samhället, eller någon av alla andra möjligheter som någon annan väljer åt oss. Konsten att bli man eller kvinna är att själv välja vad man vill vara som man eller kvinna och då förts måste man nog välja att först och främst bli människa, inte en godtycklig roll som någon annan format. Förövrigt en intressant och komplex frågeställning skribenten ställer, som självklart inte har något entydigt svar.

  .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.