Patrik Engellau: Framtidens könsmaktsordning

Patrik Engellau

I årtionden har jag svikit min roll som framtidsforskare, det är bara att skamset erkänna. En riktig framtidsforskare drar ut trender och chockerar världen med förutsägelser om hur det kommer att gå om det fortsätter så här, till exempel att Sydpolen smälter och havet stiger femton meter så du kan lägga fast din roddbåt i sovrumsfönstret om du inte dessförinnan blivit utplånad av en fallande asteroid som rört upp så mycket damm att solstrålarna inte tränger igenom varvid jorden förvandlats till ett isklot.

På ett område har jag underlåtit att göra sådana självklara och robusta förutsägelser. Det området är det här med kvinnor och feminism och genus. Jag har tyckt att talet om könsmaktsordning varit så larvigt att det varit dömt på förhand att snart gå över av sig själv. Men gradvis har jag insett att jag haft fel. Målmedvetet har feminismen steg för steg flyttat fram positionerna medan sådana som jag i vår manliga arrogans sagt ungefär att ”Jaha, lilla stumpan, hur länge ska du orka hålla på med det där?”

Det är bara att inse att feminismen inte kommer att ta slut av sig själv utan snarare vidareutvecklas i tangentens riktning. Nyligen fick Steve Easterbrook, högste chef för McDonalds, sparken för att han haft en affär med en anställd. Det var inte fråga om något otillbörligt. Damen var helt med på noterna. Det är ändå lätt att förstå varför Easterbrook måste avskedas. Jag antar att de andra kvinnorna krävde det eftersom älskarinnan annars kunde få en fördel i konkurrensen om de fina jobben i hamburgerföretaget. Den tid när ett kuckel på kontoret var en privatsak är förbi, det har de framgångsrika kvinnorna bestämt i syfte att uppfostra varandra.

Flickor är duktigare än pojkar i skolan och unga kvinnor mer framstående än unga män på universiteten. Innan de hunnit få barn tjänar unga kvinnor mer än unga män när de kommit ut i arbetslivet, i varje fall i länder och företag som ligger i utvecklingens framkant. Det bevisar att kvinnorna är fullt lika kapabla som männen, troligen ännu mer kapabla. Att de ännu inte helt övertagit samhällets ledande positioner som verkställande direktörer, generaldirektörer och tevepersonligheter beror bara på att stora sociala förändringar tar tid. Se hur långt det gått på femtio år.

Snart måste vi börja ta den grundfråga på allvar som vi hittills smusslat undan: Vad ska samhället egentligen ha männen till? Rent objektivt bidrar männen bara med en massa obehag och stök. De är våldsamma och kriminella och ibland startar de krig. Kvinnor och barn får lida. Dessutom verkar de genetiskt oförmögna att hålla sina lidelser i styr. Inte ens på arbetsplatserna, som borde vara fredade från deras djuriska drifter, klarar de av att respektera de kvinnliga medarbetarnas integritet.

Det är ingen tvekan om att den psykosociala miljön i arbetslivet avsevärt skulle förbättras om könen separerades. Så var de ju tidigare när männen var chefer och tjänstemän och kvinnorna sjuksköterskor eller hemmamammor och det gick ju bra om man bortser från att kvinnorna fick lida av det obönhörliga förtryck som könsmaktsordningen utsatte dem för.

Det vore emellertid fel att dra alla män över en kam. Det räcker med att dra vissa män över en kam. Vi vet att en del män har mindre attraktiva egenskaper än andra män, de är kanske kortare, fulare och dummare i huvudet. Det är inte rättvist att en del kvinnor ska behöva utsättas för och kanske till och med få barn med sådana män. Rättvisan kräver att alla kvinnor ska kunna få barn med de bästa männen.

Några av männen i varje årskull kommer därför att utväljas för avelsändamål och förberedas för ett liv som spermadonatorer. Det behövs inte så många eftersom naturen är så rik. De andra små gossarna kan redan tidigt i livet av säkerhetsskäl göras sterila, kanske i samband med eventuell omskärelse. Som alternativ kan man överväga kastrering för att förebygga sexualbrott. Dessutom har kastrater så vackra röster. Det kommer att finnas gott om jobb för dessa betahannar när kvinnorna flyttar uppåt i samhällshierarkin. De kan till exempel jobba som städare, undersköterskor, dagispersonal (varvid endast legitimerade kastrater bör komma i fråga), kassapersonal med mera.

Självklart innebär utvecklingen den slutgiltiga dödsstöten för det gammaldags heterosexuella paräktenskapet. För det första kommer det inte att finnas män så det räcker till alla kvinnor men framför allt kommer kvinnorna när de själva tjänar pengar inte längre att behöva någon man. Det fåtal kvinnor som lider av okuvliga erotiska behov som inte svarar på psykoterapi kommer att upptäcka att en relation med en medsyster i samma belägenhet är ett i alla avseenden överlägset alternativ. I framtiden blir det naturligt att inte bara skolor och vårdcentraler genomgår HBTQ-certifiering utan även människor i syfte att examineras till exempelvis LL, Licensierad Lesbian.

Man kan dock tänka sig att det uppstår efterfrågan hos särskilt framgångsrika och ekonomiskt lyckade kvinnor att ha en egen troféman som statussymbol. Om du tycker det verkar långsökt så vet du inte vad som pågår i världen. Här nedan återges en bild från herrtidningen GQ Magazine som under rubriken ”Den nya maskuliniteten” tipsar om mode för exempelvis trofémän.

Skickliga framtidsforskare är dock inte alltför tvärsäkra eftersom praktiskt taget vad som helst kan hända. Även om ovan beskrivna utveckling kanske är den mest sannolika går det att tänka sig alternativ. En som gjort det är den franske författaren Michel Houellebecq som av allt att döma inte skulle bli en av huvudscenariets avelshingstar. Här är ett porträtt:

Hans bok Underkastelse som kom ut för några år sedan hade lika gärna kunnat heta Valackarnas uppror eftersom den beskriver hur saker och ting ordnar upp sig för killar – ”slagna, vita män”, som The Guardian beskriver författaren och hans likar – som haft besvär att få ihop det med kvinnor. Lösningen är att islam tar över i det här fallet Frankrike varvid universitetsprofessor Houellebecq som tjänsteförmån får ett antal av staten särskilt utvalda hustrur. Det är liksom mitt huvudscenarios motsatta koncept.

Nu när du vet vad framtiden har att erbjuda kan du välja själv.

102 reaktioner på ”Patrik Engellau: Framtidens könsmaktsordning

 1. Skarprättarn skriver:

  Nja, du är helt klart efter din tid. Omegahannarnas revansch kommer i form av japanska AI-sexdockor, medan barn blir en fråga om att redigera med CRISPR/Cas9, som vilket photoshopmontage som helst. Feministerna blir överflödiga, och får hålla till godo med sina ensamkommande.

  Gillad av 3 personer

   • Axel skriver:

    Den moderna kvinnolocken är ju som årsmodeller på bilar.
    2019 kvinnan verkar ha: Ögonbryn nästan uppe vid hårfästet. Smal , rak näsa .Fläskläppar. Tutts som är viktlösa och strävar uppåt.
    Undrar hur 2020 modellen kommer att se ut.
    Vem imponeras , när det är på detta viset??

    Gillad av 5 personer

 2. Södermalmsrealisten skriver:

  Krönikören:
  Vad ska samhället egentligen ha männen till?

  Jag har manus-skelett – framtid -som någon gärna får knycka- är själv för lat f a skriva en hel bok.- Sålunda: Alla flickebarn får överleva pojkarna testas genetiskt på värdefulla gener och får leva ett år f a bedöma deras egenskaper. En liten andel av dem får överleva. Tränas i idrotter och konst, göra vad de vill, hänga på puben hela dagarna, men stå till tjänst för kvinnor som vill ha ”the real thing” så länge de kan prestera upp till ca 30, avlivas sedan. Måste därtill leverera sperma för insemination. Drönare.

  Andra män som får överleva är kastrerade och blivit odningsvakter, renhållningsarbetare.
  avlivare av mindervärdiga ettåringar, överåriga drönare osv
  m m. Några av dem som är skickliga lärare får fortleva
  I kvinnosamhället umgås kvinnorna med varandra och sina döttrar så som de önskar.
  Förebild fr djurvärlden: Djuphavsamarulken.

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Förlåt Södermalmsrealisten, men du rår väl inte för det! Men denna skrivning var ett ypperligt utfallsprov i svensk språkbehandling som den moderna skolan förmår lära ut. Nästan obegripligt utan min egen insättning av komman och punkt!

   Gillad av 1 person

   • södermalmsrealisten skriver:

    Bäste Herr Jan,
    det måste ha varit begripligt eftersom Du visste varstädes punkt & komma
    skulle infogas…

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Förlåt Södermalmsrealisten, men din skrivning var nog ett påtagligt prov på vad den moderna skolan förmår lära ut vad gäller att skriva på sitt svenska modersmål! Skrivningen var nästan obegriplig utan mina egna tänkt insatta komman och punkteringar!

   Gilla

 3. Göran Holmström skriver:

  Patrik din bästa krönika, so far.
  Vars anmäler jag mig,
  trots frivillig isolering samt balsamering, under fem år så lyser avelshingst egenskaperna igenom.
  Det är bara att inse medel-Göran den ytterst medelmåttige. Lämnar varken ett kvinnligt öga torrt eller andra delar heller.
  Varför ska jag lida på en fabrik med dessa ärftliga genetiska fördelar?
  Kan du skicka länken om det hemliga socialdemokratiska avelsprogrammet, snarast.
  Ps jag kan ta baryton rollen i er kastrat kör när alla roller är tagna.

  Gillad av 11 personer

 4. Laura skriver:

  Eunuck eller troféman resp islamsk patriark. Pest eller kolera som framtidsvision.
  Även för kvinnorna. Skränfeminister är ju inte kvinnor utan vilsna varelser med bitterhet och hämnd och tillhörigheten i skränandet som drivkraft.
  Riktiga kvinnor vill ha män vid sin sida – män med självförtroende och målmedvetenhet. Riktiga kvinnor vill bejaka sin kvinnlighet med lusten att vara attraktiva och behovet att få andra att må bra, och vill bli uppskattade för det. Plus att också kunna få utveckla och uttrycka hjärnans och händerna kompetens. Precis som männen. Fast intresseområdena generellt nog är lite olika. Inte olika som i frånstötande motpoler utan som i lika med komplementära skillnader.
  Så jag föreslår en tredje väg som framtidsvision. Jämbördiga parförhållanden med bejakandet av könens särskildheter, som ger både romantik och gör varandra lite bättre som människor. Samarbetande team som ger barnen en stabil och kärleksfull uppväxtmiljö och vägledning till moral och kompetens.
  Vi kan kalla det familj.

  Gillad av 15 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Kvinnor parar sig på sin egen nivå eller högre. Ju högre, desto hellre. Män parar sig på sin egen nivå eller lägre, ju yngre och friskare, desto bättre.

   Låt oss sluta att inbilla oss att vi kan lösa denna konflikt, avskaffa denna spänning.

   Grundproblemet är den sjuka fokusering på lönearbete som uppstod ur industrialismen och som blev allvarligt skadlig när mekaniseringen gjorde lönearbete möjligt för kvinnor.

   Livets mening är inte lönearbete.

   Gillad av 10 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Fredrik, livets mening är inte lönearbete skriver du. Jag håller med men undrar ändå hur ett samhälle ser ut om vi inte hade pengar? Pengar som byter ägare vid affärer, utfört arbete m.m. Jag hade ju ganska blygsamma mål när jag var ung. Justa bilar och båtar, lite kul resor samt en del annat. På vikingatiden hade jag väl fått tillsammans med andra fått ihop en juste båt enligt den tidens modell. Men mitt mål var en rackare med dubbla V8:or. Samt bilar med motsvarande utrustning. Duktiga människor har byggt såna skapelser. Det enda som behövdes för min del var pengar så jag kunde köpa dessa grejor. Jag jobbade ihop det mesta. Lite lyckade affärer ingick också. Andra människor må ha andra mål men även dessa kräver resurser. I form av pengar vanligtvis. Så, Fredrik hur tänker du dig ett samhälle utan lönearbete? NordKorea är inte ett alternativ kan jag meddela.

    Gillad av 1 person

   • Laura skriver:

    Fredrik Östman
    Ja kvinnor söker en far till sina barn med högre eller lika status, vilket väl inte behöver betyda att man inte har en jämbördig personlig relation med verklig kontakt, inte bara spelar roller efter en social mall?
    Och att få utveckla sin hjärna och händer behöver inte automatiskt betyda lönearbete, det kan finnas annat meningsfullt också. Och en del sånt kan ge pengar t o m.
    Du kanske har idealet med en man som försörjer och är familjens ansikte utåt (Och bestämmer?) Och hustrun som föder barn och sköter hemmet? Oj, det lät som en muslimsk kvinna, fast utan slöja förstås.
    Okej, allvarligt så får var och en bli salig på sin fason förstås.

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    ”Men hur slipper man eländet?”

    Det kan tyvärr ta tid, men man skapar en penningmaskin. Det åttonde underverket som Einstein påstods ha sagt – ränta på ränta är vägen från slaveriet. Låt andra slava åt dig istället.

    Börja tidigt, eller låt åtminstone dina barn få njuta av dess frukter. Kineserna lär ju tänka i generationer och så småningom lär våra efterkommande inse vem som lever på deras vedermödor.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Kloka män gör klokt i att släppa fram de kloka kvinnorna i stället för att se dem som ett hot mot den manliga hegemonin. Detta sistnämnda fenomen är det som skapat den rörelse av icke-kloka kvinnor som kallas feminismen.

    Kloka män och kloka kvinnor i gott samarbete trumfar feminister av båda könen. Kloka män och kloka kvinnor inser att det bästa är att de samarbetar och att de därmed skapar de bästa förutsättningarna för ett bra liv för alla.

    Feminister av båda könen har helt andra motiv. De vill båda kompensera för tillkortakommanden i sina personliga liv, den ena sidan för att fåfängt erövra en upplevd icke-makt och den andra för att dölja sin uppenbara brist på personligt mod.

    Kloka personer av båda könen är medvetna om utan varandra är man ingenting i den mänskliga världen.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Det ideala tillståndet är en värld som styrs av kloka kvinnor med förstånd att samarbeta med kloka män.

    Kloka män inser att kloka kvinnor är det bästa för deras liv. En klok kvinna ser till att utnyttja de kloka männens alla naturliga drifter för att till slut, efter samråd med den kloke mannen, se till att hantera resultaten av dessa till att skapa en harmonisk tillvaro med det ytterst mänskliga: fortlevnad och familj i centrum.

    Gilla

  • YODA skriver:

   Du beskriver ett bra västerländskt äktenskap av traditionell typ.
   Det blev så till slut efter visst sökande och med hjälp av min barndomskompis Birger Jarl som redan då fattade galoppen (jo, jo, redan då galopperade man med hästar).

   Gillad av 1 person

  • .,-.US skriver:

   @ Laura,

   ”Riktiga kvinnor vill ha män vid sin sida – män med självförtroende och målmedvetenhet.”

   Ja! Men om kvinnorna har bestämmande politiskt inflytande kommer de över tiden att förvandla de inhemska männen till motsatsen av detta. Det är en självförstörande process.

   Utlandssvensk

   Gillad av 8 personer

   • Laura skriver:

    US
    Det är inte kvinnor som vill ta över den politiska makten, det är feminister. Som ju är vänster/liberaler av någon sort och som sällan trivs med sig själva o livet. Det syns t o m ofta utanpå. 😉

    Gillad av 8 personer

   • .,.-.US skriver:

    @ Laura,

    ”Det är inte kvinnor som vill ta över den politiska makten, det är feminister. ”

    Alla verksamheter där kvinnor får bestämmande inflytande drabbas av feminisering, det har inget att göra med andelen som kallar sig feminister. Se bara på t.ex polisen. Eller universiteten. Eller kyrkan. Eller på hela landet Sverige.

    Hela västvärlden är feminiserad och hela västvärlden håller på att begå självmord.

    Sverige är mest feminiserat och begår självmord snabbast.

    Gillad av 5 personer

  • Kronblom skriver:

   Jag har mitt på det torra. Problemet är ett temperament som gör sig bättre söder om Alperna än i mellanmjölklandet, annars utan ambitioner att sticka ut från mängden. Been there, done that.

   Gilla

 5. V för Vendetta skriver:

  Feminismens ordning har aldrig varit att utrota männen utan endast att kuva dem till underkastelse och i sin yttersta form kommer säkerligen frågan om vem som har rät till de goda generna att ställas om de får fritt spelrum. Nu kommer Islam snart att ta ifrån dem denna känsla av väckelserörelse då styrk i hemmet och total underkastelse kommer att råda när Sverige om 8 år får sin första Muslimska regering.

  Gillad av 10 personer

  • Johan skriver:

   Exakt! De kommer aldrig ens att lämna startblocken pga den situation de själva eldat på. De kan ju försöka kuva de ökande antal patriarkala alfahannar som de kommer att konfronteras med så småningom.

   Gillad av 1 person

 6. tom crean skriver:

  En karikatyr som det är lite svårt att bena ut, exempelvis kan man notera att sätter man ett antal unga kvinnor tillsammans så dröjer det inte länge innan de intrigerar, mot män visst, men ännu mer mot andra kvinnor. Varför gör de detta, vad är priset de tävlar om? De tävlar så klart om att vara så attraktiva så möjligt för en arketypisk man, detta vet feministerna, och de mest militanta kan inte förlika sig med sin natur och blir hatiska mot män de blir så klart också socialister. Man förnekar helt enkelt den mänskliga naturen. Så det har blivit ett mycket starkt band mellan feminism och socialism och verklighetsfrämmande utopism i alla dess former, nu tydligast sedd i klimathysteri. Allt hänger samman.

  Vi lever så i vad som är dagens manifestation av socialism: pkism-feminism-ekofascism-kristendomshat-hat mot väst och vita män. Detta har gjort att vi fått massinvandring och det är ett generellt problem men Sverige är värst ute, men vad kan man notera? Socialismen har gjort det till en tillgång att män skall vara svaga, det är på ytan vad som eftersöks, men den mänskliga naturen är vad den är, och i det omoraliska vakuum som uppstått, där svag är stark, där kriminella är mer värda än barn och gamla, så har vi fått massinvandring, men inte vilken som helst, utan det är exakt den gruppen som talar till det vakuum som uppstått, de mest odisciplinerat våldsamma männen på jorden, arga dibarn. Det är som om kvinnorna omedvetet säger: vi vill inte ha det vi själva skapat.

  Gillad av 13 personer

   • tc skriver:

    A, du är mycket slug. Just nu hade ju makten inte önskat sig nåt annat än en verklig våldsam höger att skylla på och fängsla, kostymnissarna med slips och vit skjorta räcker ju inte till, samma skägg syns ju i varenda Aktuelltreportage så att min gamla mamma känner igen dem, de är så få och fjantiga. Hade jag varit SAP så hade jag i det fördolda börjat stödja nazister så att hotet kan göras trovärdigt.

    Så klart är den första kampen att bli av med aktivisterna.

    Gillad av 1 person

  • .-.-,US skriver:

   @ TC,

   ”Det är som om kvinnorna omedvetet säger: vi vill inte ha det vi själva skapat.”

   JA!!! Exakt så!

   Det är pga. detta som bestämmande kvinnligt inflytande leder till nationellt självmord. Kvinnor som får makt, inleder en feminiseringsprocess av de inhemska männen. Men desto längre denna pågår, desto mer börjar kvinnorna att förakta resultatet av sitt eget arbete.

   Det går inte att begripa denna dynamik om man utgår från att kvinnor verkligen vill ha det de säger att de vill ha. Men om man istället utgår från att det som sker är att kvinnorna testar män hela tiden, går det att förstå. På individnivå kallas dessa test ”shit test” eller ”fitness test” och det finns ganska mycket skrivet om dem. När kvinnor deltar i den politiska processen, äger dessa tester rum på gruppnivå och det finns inget som stoppar dem.

   Detta är den enda rimliga förklaringen jag har hittat till att de aktiva feministerna och gruppen yngre kvinnor nu är så öppet positiva till Islam. De har hållit på att testa de västerländska männen i flera generationer och vi bara misslyckas. Så dyker det upp en ny grupp som bara benhårt vägrar att böja sig för kvinnornas test. Bingo! Att det blev just muslimer är bara en slump. De hade reagerat likadant inför någon annan grupp män som upprätthåller traditionella könsroller.

   Enligt mig, har detta inget att göra med socialism eller kapitalism. Processen löper på ungefär samma sätt oavsett om det är i ett sosseland (Sverige) eller ett konservativt, kapitalistiskt samhälle som Schweiz.

   Jag kan lägga till att jag för bara några år sen inte hade trott på det jag nu skriver. Men när jag med egna ögon kunde se att precis det som har hänt i Sverige börjar att ske i Schweiz, blev jag tvungen att ompröva mycket.

   Utlandssvensk

   Gillad av 9 personer

   • tc skriver:

    Jovisst, men det hänger intimt samman med socialism, dvs hyllande av svaghet för politisk profit, det ena behöver det andra. Det är ju självklart att de mjukaste mest synliga manliga aktivisterna är ett undantag men socialismen-socialdemokratins totala indoktrinering har gjort att vanliga riktiga män, ta HoaHoa, är totalt lurade och har därmed inte deltagit i den politiska processen. Det verkar därför nästan ostoppbart att kvinnorna tillsammans med socialisterna driver fram ett nytt civilisationernas krig mellan då kultur x och västvärlden, och i öppen konflikt så är ju utgången given. Väst vinner med lillfingret, bara vi kastar av oss all socialism och liberalism och annan utopism. Det är dock häpnadsväckande att inte ens denna våldtäkts och misshandelsvåg av kvinnor som drar över Sverige väcker kvinnorna. Ta de senaste som blev mördad, alla borde veta vad förövaren heter i förväg, men det verkar inte så, och endast alternativmedia skriver ut det.

    Gillad av 7 personer

   • .-.,US. skriver:

    @ Johan.

    En av de bästa sammanfattningarna jag har sett av denna process är i en kommentar från skribenten Lev Barkland. Jag tar mig friheten att återge en del av den här:

    ”Shit tests är en realitet som sker hela tiden mellan kvinnor och män. Kvinnan utsätter sina män för tester för att se om de möter upp som alfamän eller loosers. Är du killen som går med på att stå och vaktar tjejernas handväskor medan de går ut på dansgolvet? Då har du failat ett shit test. Du trodde att du gjorde rätt men du är dömd att bli kompiskillen och du kommer inta att få fortplanta dig.

    Hela vurmen för asylsökarna och islam kan man se som ett gigantiskt shit test från det kvinnliga etablissemanget. Hur svarar den svenske mannen upp till detta test? Är han redo att bli utbytt eller har han stridsvilja? Vi skulle som manligt kollektiv passera testet om vi nu med kraft sa åt kvinnorna att kliva åt sidan. ”Det här tar vi hand om. Vår tur att hantera situationen. Vi ser ett försvarsbehov, vi män löser detta.” Detta verkar inte ske, inte i Sverige i alla fall. Det betyder att den svenske mannen som kollektiv failar och inte kommer att vara livskraftig, tror jag tyvärr till min stora sorg. ”

    https://toklandet.wordpress.com/2017/12/26/det-kryper-i-mig-igen/

    Utlandssvensk

    Gillad av 4 personer

   • Den där Fredrik Östman skriver:

    Mot socialismen och feminismen måste vi ställa stoicismen, insikten att hela livet består av en serie fällor som man måste undvika att falla i. Ett gigantiskt marschmallowtest. Vi har inte varit ståndaktiga nog.

    La Lega ce l’ha duro! Stå upp för det sanna! Ståicism!

    Gilla

   • --.-,-US skriver:

    Här är en artikel från Psychology Today:

    ”In recent studies, more than 90 percent of women admit having had sexual fantasies, and depending on the study, some one-third to two-thirds confess at least occasional fantasies of being forced into sex. ”

    ”The high prevalence of rape fantasies—almost two-thirds of the women—suggest that they play a significant role in the fantasy lives of college-age women, and presumably many older women as well.”

    https://www.psychologytoday.com/intl/blog/all-about-sex/201508/why-do-women-have-rape-fantasies?page=1

    Gillad av 3 personer

   • tc skriver:

    @US

    Jag tycker inte att Levs kommentar är så bra, för det första, endast för svenska män kan detta shit-test komma som en överraskning, men ok. Det jag inte gillar är att vi så ofta lastar oss själva, varför slänger vi inte ut dem! Jag tycker detta missar att vi idag har en stark stat som vi har avhändat oss enormt mycket ansvar till, bl.a försvar och polis. När då vänstern mycket mera slugt än högern förstod hur man infiltrerade denna stat och detta idag är ett fullbordat faktum så är det ju så att vi nu styrs av regelrätta förrädare som har statens makt bakom sig. Så man kan möjligen lastas för att man inte såg förräderiet komma men det kan ju ses i nästan hela västvärlden så man är ju inte ensam om att ha missat det. Hysterin i USA om Trump är ju för att förräderiets frammarsch kom av sig lite, men kämpar det gör aktivisterna.

    Det är ju lättare sagt än gjort att organisera en ny stat när det redan finns en, men om den demokratiska vägen inte snart bär frukt så är väl det vad som sker stegvis.

    Vi får inte glömma att vi styrs av förrädare.

    Gillad av 5 personer

   • --.--.US skriver:

    @ TC,

    ”Det är ju lättare sagt än gjort att organisera en ny stat när det redan finns en, men om den demokratiska vägen inte snart bär frukt så är väl det vad som sker stegvis.”

    Kanske, om vi har tur. Jag har skrivit ganska mycket om separatism och har väl fortfarande ett visst hopp. Men om detta blir realiserat, måste vi rimligen ta oss en väldigt allvarlig funderare på vad som gick fel för att kunna undvika samma misstag. För vi är väl eniga om att det är uppenbart att något har gått väldigt, väldigt fel. Det är INTE normalt att fungerande samhällen aktivt finansierar sina egna självmord.

    Ska man förbjuda socialism? Ska man ha demokrati alls? Med eller utan kvinnlig rösträtt?Osv, osv.

    ”Vi får inte glömma att vi styrs av förrädare.”

    Ingen risk för det, i mitt fall.

    (länken från Psychology Today var kopplad till en kommentar relaterad till att du skrev: ”Det är dock häpnadsväckande att inte ens denna våldtäkts och misshandelsvåg av kvinnor som drar över Sverige väcker kvinnorna.”, men den klipptes bort)

    Gilla

   • Den där Fredrik Östman skriver:

    @US: ”Ska man förbjuda socialism? Ska man ha demokrati alls?”

    Det där är bara en fråga. Antingen förbjuder man socialism, eller också skippar man det där med demokrati. Helt självklara inskränkningar i statens maktbefogenheter, uppenbara antitotalitära bestämmelser, gör socialismen helt omöjlig. Socialisterna i USA angriper i första hand konstitutionen, ty de vet att det är det första och viktigaste hindret. Nu tycks ju Gud ske lov Högsta domstolen vara räddad i någon generation! Men Sverige saknar såväl demokrati som konstitution.

    Gillad av 4 personer

   • A skriver:

    Jo men ligger inte svaret i ”att vinna med lillfingret” T.C? Det är en av anledningarna till x hat mot oss, och att vänstern ser ned på dessa som barn, som inte behöver ta ansvar för nåt. Måste inte oddsen först jämnas ut innan något kan hända, så att det INTE går att vinna med lillfingret? Som läget är nu så förlorar den som diskuterar för att hotet är dödligt, för att det helt enkelt inte ÄR det, just i detta nu. Och därför kan inte någon socialismmutation ske i den riktningen än, då den måste jobba med moraliskt övertag. ”Det uppenbart enda rätta”.

    Mvh A

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    US;

    det finns inget alternativ till att låta kloka kvinnor få inta maktpositioner. Om de kloka männen arbetar för detta kommer de kloka kvinnorna att få dessa. I annat fallblir det feministerna.

    Män är beroende av kvinnor medan motsatsen inte gäller. Däremot inser de kloka kvinnorna att livet är bättre med män än utan dem och jobbar för det.

    Gilla

  • Laura skriver:

   Tom Crean
   Visst kan man se en rangordningskamp mellan kvinnor, där status mäts mer i yttre fysiska faktorer än annat, särskilt i unga år, men kvinnor har också långvarig nära vänskap och kan samarbeta smidgt och effektivt i många sammanhang. Både rivalitet och samarbete är ursprungligt, både inom könen och mellan könen, tror jag. Män ”tuppar sig” o konfronterar varandra, men kan också bilda starka team för gemensamma mål.

   Gilla

   • tc skriver:

    Visst, men min poäng är att målet för kvinnor är att träffa vad de uppfattar vara en duglig man ( och män söker en kvinna som man tror kan producera barn). Socialismen i Sverige har gjort att dessa importerade dibarn framstår som starka för många kvinnor men de är ju hjälplösa bidragstagare som agerar våldsamt endast för att det uppmuntras av staten. En Bolsonaro hade lätt kunnat kuva dem.

    Gillad av 10 personer

 7. Jan Andersson skriver:

  Bara att se på en bikupa. Kvinnorna jobbar, drönarna/hannarna behövs bara för fortplantningen. Arbetsbiet levar bara två månader på sommaren, sedan är vingarna utslitna.

  Gilla

 8. En liten fumligt trevande hand skriver:

  I mitt framtidsscenario behövs inga män alls. Där klonar man fram det man tycker om. Vilken kroppscell som helst duger. Lite trix och så en livmoder. Vi minns väl fåret Dolly. Nu har man klonat allt från grisar till apor. Redan nu kan din hund gå i repris. Och det gäller även dig själv. Sätt på superfrysen – topsa dig själv – och frys in. Tänk att få födas på nytt. Eller varför inte aktivera en gammal egyptisk mumie? Redan i dag görs försök att väcka döda djurarter till liv. Drontens eller pungvargarnas återkomst. Men för människors del läggs naturligtvis en kroppscell först på den genetiska verkstadsbänken innan den kommer till användning. Sjukdomsgener byts ut till friska. Gener som förlänger livet plockas in. Och så de gener som gör dig vacker i andras ögon. Lite lagom solbränd hy året runt, kanske? Och i nästa steg en artificiell livmoder. Tänk så primitivt med tjocka magar. Istället för en ny tvättmaskin – en ny livmoder i källaren bredvid varmvattenberedaren. Om nu detta ställer till oreda i demografin må så vara. Men erkänn att livet blir mera hippt och oförutsägbart när man kan bli kär i sina nyss framklonade förfäder. Och varför stanna inom artgränser? Varför inte in med lite pantergener? Eller humörgener från ett flitigt bi? Eller avla fram en typ av slavar som tycker om alla skitjobb. Sexuell läggning, glöm det. Man kan lägga in vilka drifter man vill. Den som vill hålla fast vid lår får naturligtvis göra det, men under kontrollerade former. Du nya sköna värld behöver varken kvinnor eller män, bara beställningar plockade från ett livets stora DNA-databas. Enskilda gener sammansatta efter Göstas plan. Vill du odla fram enbart mammutbetar så går det bra det också. Varför hela organismer? Varför inte bara en upplevande hjärna kopplat till en näringslösning. Det som P.C. Jersild beskrev i boken ”En levande själ”. Men denna gång uppkopplad till hela världen. Där vilka simuleringar som helst är och blir möjliga. Rentav lever vi redan i en sådan värld? Det vi kallar för verklighet är kanske enbart en lek för någon lekfarbror bortom universum fåniga fysikaliska begränsningar. Livet, månen, kvinnor och män en enda stor simulering – i någon annans gudomliga lekstuga. Tacka vetja lite primitivitet. Kanske en trevande hand på ett lår – som letar sig fram under en kjol. Låter spännande. Hellre det än en framodlad svinbete eller ett monster till kamphund, på så där tusen kilo, och med giftiga tänder från en kobra.

  Gillad av 1 person

 9. Jari Norvanto skriver:

  ”I framtiden blir det naturligt att inte bara skolor och vårdcentraler genomgår HBTQ-certifiering utan även människor i syfte att examineras till exempelvis LL, Licensierad Lesbian.”

  Inför LL i läroplanen nu! En utmaning är alla skolstrejker så det är svårt att hinna med läroplanen, men man kan ju iallafall visa den goda viljen och införa LL. Och ta bort antiken, nationalsången och andra dammiga reminiscenser.

  Gilla

 10. lenam skriver:

  Om man tittar på datingsidor är det mestadels kvinnor som vill ha män. Männen är nödbedda, speciellt om det är frågan om en jämnårig kvinna. Bara 5 år yngre duger för många. De yngre männen tar vem som helst och vill bara ha en engångsträff. Således överskattar männen sig själva en hel del. De vill ha någon som är yngre, vackrare än de själva. Nu har kvinnorna genast tagit över denna attityd. De vill också ha någon som är yngre, vackrare men också gärna rikare och smartare än de själva. Därför blir det inga träffar så lätt nuförtiden. Singlarnas tid.

  Gillad av 3 personer

  • Den där Fredrik Östman skriver:

   Incels uppstår nödvändigtvis bland män med låg social status och kvinnor med hög social status. Män söker kvinnor med samma eller lägre status. Kvinnor söker män med samma eller högre status. Då blir dessa två kategorier delvis över. I ett harmoniskt samhälle är båda grupperna små. De flesta får en partner. Livet går vidare.

   Feminismen är en sjukdom där kvinnor inbillar sig att de måste bete sig som män, men de klarar inte av det, utan håller fast vid sitt kvinnliga synsätt att endast högstatusmän räknas eller ens syns. Alltså försöker de bete sig som högstatusmän.

   Ingen feminism kräver kvinnlig rättighet att få bli lågstatusincel, avloppsrensare, alkis, våldsbrottsling, våldsbrottsoffer, ställningsbyggare, stenläggare och så vidare. Nästan ingen feminism försöker få kvinnor att dricka öl, snusa, klia sig offentligt, klä sig i trasor och svära som en borstbindare. Kvinnor beaktar inte lågstatusmän ens sedan de har gjort sig till feminister och därmed falsifierar de den tes som de bygger denna feminism på.

   De feministiskt besmittade kvinnorna tvingar sig in i det kvinnliga incelhörnet med hög social status och ökar därmed också ut det manliga incelhörnet med låg social status. Också på detta sätt är feministmen en dödskult. Färre får en partner. Eländet breder ut sig. Livet avslutas.

   Gillad av 5 personer

   • --.-.,.US skriver:

    ”De feministiskt besmittade kvinnorna tvingar sig in i det kvinnliga incelhörnet med hög social status och ökar därmed också ut det manliga incelhörnet med låg social status. Också på detta sätt är feministmen en dödskult.”

    Ett bra exempel är att kvinnorna nu dominerar läkarutbildningen i många länder. Detta innebär att det blir färre högstatusmän och fler högstatuskvinnor. Detta resulterar dels i att det blir fler som inte bildar familj, dels att kvinnorna kompenserar genom att jobba deltid eller inte alls, om de hittar en högstatusman. Detta skapar i sin tur brist på läkare, vilket gör att det krävs fler (väldigt dyra) utbildningsplatser, vilket då bara gör problemet större.

    Det har varit ganska stora debatter om detta i UK, där deras sjukvårdssystem har fått väldigt stora problem just pga. en högre andel kvinnliga läkare som jobbar betydligt färre timmar än männen.

    Utlandssvensk

    Gillad av 2 personer

   • Den där Fredrik Östman skriver:

    De måste i praktiken fixa en man innan de avslutar utbildningen, vilket strider mot varje fiber i kroppen hos kvinnliga studenter. Annars är de inte bara för högutbildade, utan också för gamla för alla i fråga kommande manliga partner. En del av dessa kvinnliga högstatusincels (nåja, ogifta) inbillar sig att de är lesbiska och/eller driver på för inseminering och adoption för ensamstående. Så skadorna som uppstår är mycket rikhaltiga.

    Gillad av 1 person

   • .,-.,-US skriver:

    @ Östman,

    Man kan se flera processer som alla leder i samma riktning. T.ex kan man observera:

    1. Kvinnor tar över och feminiserar grundskolan. Färre pojkar lyckas då.

    2. Kvinnorna tar över universiteten och feminiserar dem. Färre män lyckas och på sikt vill många inte ens gå på universitet.

    3. Andelen kvinnor som tar högre examen ökar stadigt, samtidigt som kvalitén på utbildningarna faller dramatiskt.

    4. Män hamnar i minoritet i högstatusjobben och vi får då samma dynamik som med läkarna ovan.

    Sen kan vi också observera hur snabbt t.ex universiteten faller ner i rent vanvett. Eller hur kyrkan förvandlas till en lesbisk freak show. Eller hur polisen helt förlorar förmågan att hantera ”riktiga” brottslingar men blir bra på att jaga dissidenter. Osv, osv.

    Gillad av 3 personer

 11. Observatör skriver:

  Det är alfahannarna som driver feminismen som går ut på att trycka ner konkurrenterna, de mindre dominanta hannarna. Alla utom alfahannarna förlorar. Stressen tilltar och den psykiska hälsan försämra.

  Gilla

 12. Bo Svensson skriver:

  En stabil ordning är en där männen har rollen av revirhävdare som skapar människovärdiga villkor för att kvinnorna skall trivas och att kvinnor som är missnöjda med männen och med livsvillkoren, drar iväg någonannanstans. – Och rätten att dra hem någon partner utifrån skall bero på ens ställning i samhället.

  Gillad av 1 person

 13. Göran Fredriksson skriver:

  Det som framtidsforskaren PE beskriver är rätt likt hur det var förr, t.ex. i det Osmanska riket. Där sultanen och andra ledande män var de som svarade för en stor del av fortplantningen. En skillnad var att dessa män hade vunnit sin maktställning där genetiken främst prioriterat våld. Mer nyanserade val på grundval av DNA var då inte möjliga. Harem utgjordes företrädesvis av kvinnor från andra religioner för att ingen inhemsk klan skulle växa sig starkare än sultanens genom ingiften. Därtill fanns kastrerade män som t.ex. vaktade harem, krigsmän från andra religioner som var välavlönade för att vara lojala i sultanens tjänst m.fl.

  För att hålla övriga män nöjda tilldelades dessa makten över alla de kvinnor som fanns inom räckhåll. Släktingar och tjänstefolk naturligtvis. Oavsett om männen var framstående eller om det var rena idioter. Kvinnorna hölls på plats genom att prästerskapet predikade att de var lovligt byte så snart de vistades utanför hemmet utan manligt sällskap.

  Kampen kommer att stå mellan manssamhällen av nämnda slag och feministiska samhällen av det slag som PE beskriver och som synes vara nuvarande svenska regerings mål. I den kampen kommer Sverige som vanligt gå före, även som en följd av pågående demografisk förändring.

  PE, vad talar för att medelvägen, ett jämställt Sverige eller jämställda samhällen, kommer att överleva? Hur kommer det att gå?

  Gilla

 14. Gus skriver:

  Naturen har redan ordnat den framtids version som beskrivs. Tio procent av männen gör nitto procent av knullandet redan idag och så har det nog alltid varit. Kvinnor tar alltid chansen med en alfahanne. Även om de misstänker han kommer att svika dem senare.

  Gillad av 4 personer

 15. YODA skriver:

  PE du glömmer PK-principen ”allas lika värde” så den måste först ut ur programmet s.a.s.
  Och vad med ”tabula rasa”?
  Nope, alla är lika (utom naturligtvis Jimmie Åkesson – fråga Anna Hedenmo!!!)
  Mina utsagor bygger på 800 års erfrenhet, glöm inte det!

  Gilla

 16. Maria skriver:

  Vilken kvinna som helst, som har ekonomin till det givetvis, kan få barn med en man som har de egenskaper hon föredrar. I USA är det big business att erbjuda spermadonatorer som tillhör en genetisk elit. Men man behöver inte åka så långt. Danmark ligger ju nära och bra. Detta kan gå givetvis gå fel, ingenting är ju säkert till 100 %. En spermabank har stämts för att en av deras populära donatorer visade sig ha aspergers, och tragiska fall där halvsyskon gift sig med varandra har också inträffat. Anledningen till spermabankernas uppsving är dock inte en stark önskan hos kvinnor att avla fram en elitstam. Anledningen är att infertiliteten har stigit skyhögt de senaste decennierna, och jag tror inte att Engellau kan skylla det på kvinnorna. För kvinnorna beror detta på att samhället tvingar fram allt äldre mödrar, eftersom det är svårt att få råd med barn innan man etablerat sig på arbetsmarknaden. För männens del beror det på att spermierna blir allt färre och har allt sämre simförmåga. Anledningen är de hormonstörande kemikalier som finns överallt. Återigen, vi kvinnor är knappast skyldiga till detta. Ändå försöker kvinnor nästan undantagslöst att skaffa barn med helt vanliga män. Undrar varför? Det kan ju aldrig bero på att vi, GULP, älskar dessa helt vanliga karlar och faktiskt vill ha barn med dem. Att unga kvinnor lägger ner oerhörda mängder pengar och tid på att attrahera unga män. Nej, jag inser ju hur dumt det låter. Vi kvinnor vill ju bara förtrycka männen och lämna dem bakom oss.

  Gillad av 3 personer

 17. Per G Eriksson skriver:

  Demografi och dess extrapolerade matematik visar entydigt att många Västeuropeiska länder runt 2030 har en majoritet av nyfödda bebisar med muslimsk bakgrund.

  Väldigt kul att det gått så bra för kvinnor sedan t ex 1960 talet – min syster, mor, flickvänner och fru är bra exempel på detta men säg den lycka som varar – det kommer att bli betydligt bistrare att vara kvinna i framtiden.

  Det behövde inte bli så här men när politiker av båda könen och radikalfeminister är färdiga med sin multi-kulturella samhällsomvandling så är det tyvärr en återgång till forna tiders kvinnoroll som gäller.

  Gillad av 4 personer

  • Leif Nilsson skriver:

   @ Per G E … men det handlar knappast om en återgång till våra fornnordiska tiders kvinnoroll. Det kan de nog bara drömma om. Inte heller om det ”forna” 50-talets hemmafrusideal.
   Det rör sig istället om att de tvingas in i en främmande och framtida kvinnoroll, med forntida rötter. Underkastelse!

   Gillad av 1 person

 18. Mats Rosengren (@stamcose) skriver:

  Kvinnorna har ju redan tagit över tidningsredaktionerna och de politiska partierna (utom kanske SD och AfS). Och naturligtvis skolundervisningen vilket väl sedan länge varit fallet.

  Med katastrofalt resultat!

  ”Flickor är duktigare än pojkar i skolan och unga kvinnor mer framstående än unga män på universiteten.”
  Om detta stämmer så är det kanske ett tecken på de är mindre kritiska och självständigt tänkande! Att de okritiskt och flitigt underordnar sig alla läroplaner utan att reflektera över om det möjligen handlar om ”BS”. Precis det som gör dem olämliga och skadliga i politken/samhällsredaktioner. Manifisterat i de svenska ”extrem-feministiska” förhållandena!

  Gillad av 6 personer

 19. Matte skriver:

  Michel Houellebecq är i högform i senaste boken Serotonin. Riktigt bra. 100% Houellebecq.

  Handlar om en eurokrat som reser runt och upptäcker det nya europa (dock inte gällande islam, det var förra boken).

  Gilla

 20. Johan skriver:

  Nja, om världen styrdes av västerländsk civilisation och FN:s NWO rakt av skulle detta kunna vara ett scenario. Jag hävdar att denna civilisation är i minoritet och riskerar köra in i väggen så småningom. Har svårt att se att majoritetskulturena utanför västerlandet kommer acceptera denna ordning. Det vet radikalfeministerna och därför väljer de sina strider.

  Gilla

 21. Håkan skriver:

  Jag bor på landet. I stort sett i varenda hushåll åker männen omkring i traktorer, fäller träd i skogen, lagar skjul och lador, förbättrar stängslingen, förbättrar vägar, jagar, skjuter och slaktar för det egna hushållet. Kvinnorna bakar, lagar mat, sköter köksträdgården och uppfostrar barnen.

  Det omvända förekommer inte alls.

  Patrik Engellaus beskrivning av hur mannen inte behövs stämmer inte för fem öre.

  Samhällets infrastruktur utförs av män – var sig det är jordbruk, gruvdrift, tillverkningsindustri, energiproduktion eller väg- och husbyggnad. Det finns inte på kartan att kvinnor är intresserade av att ta över detta.

  Men det var väl denna diskussion Engellau ville ha?

  Gillad av 6 personer

  • PerH skriver:

   Har nu läst tråden, en dystopisk framtid väntar, redan beskriven av H.G Wells 1888 i en skoltidning under ”The Chronic Argonauts” Wells skrev om storyn sex gånger, senare fick den titeln ”Time machine”. (Utkom på Svenska 1923)
   Handling vetenskapsman bygger tidsmaskin och hoppar i tiden, möter så småningom en vän feminiserad värld som vuxit fram ovan jord.
   En ond köttätande, maskulin maskinvärld härskar i grottor….de skilda världarna är dock beroende av varandra.

   Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Håkan — I Patriks värld sitter alla människor framför en dataskärm och flyttar virtuella papper hit och dit. Något annat kan man inte föreställa sig!
   Ja, och alla är utbildade på Södertörns högskola där de fått lära sig att könet är en ”social konstruktion”.

   Gillad av 1 person

  • Lars Mellblom skriver:

   Håkan och Östman, detsamma gäller på landet i Normandie, där undertecknad bor sedan 1990. Förutom det Håkan beskriver, avviker vi här ytterligare, genom att vi karlar kör 90-tals dieselbilar, är jordägare, bor i mångsekelgamla hus och är helt skuldfria. Vi litar inte på pappa staten för våra pensioner, utan köper (kontant) ett par lägenheter för uthyrning i närliggande städer, som kompletterande inkomst. Vi vet inte vad moderiktiga kläder är och inte vad som är trendigt att tycka. Vi åker inte på vintersemester till Megève och inte på sommarsemester till Rivieran. Livet här är oändligt tråkigt, inga spännande afghaner, inga bilar som brinner, inga våldtäkter, folk är vänliga och pratsamma, bara bondläppar, kor och vilda djur. Ingen kvinna med självrespekt skulle flytta hit.

   Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Bra Lars M, jag noterar samma sak här i sverige. Det finns en hel del olika oaser, men jag tänker inte nämna dem här… 🙂

    Mvh A

    Gilla

 22. Leif Nilsson skriver:

  Än har ”den slutgiltiga dödsstöten” mot familjen inte utdelats, men socialismen har i allians med feminismen redan lyckats undergräva den västerländska familjebildningen – samhällets grundfundament – i så hög grad, att Michel Houellebecqs framtidsscenario, näst in till är oundvikligt.

  Ett samhälle som inte har förmåga att själv reproducera sig och som istället väljer att massimportera folk från en främmande kultur, från en kultur som åtminstone har förstått, att om kvinnorna väljer bort, sin av naturen givna primära uppgift, så innebär det deras folks undergång.

  Se intervjun med Mark Steyn, rörande hans mycket realistiska och synnerligen aktuella framtidsprognos:
  ”The End of the World as We Know It”

  Gillad av 4 personer

  • --.-,.US skriver:

   @ LEIF NILSSON,

   ”från en kultur som åtminstone har förstått, att om kvinnorna väljer bort, sin av naturen givna primära uppgift, så innebär det deras folks undergång.”

   Alla kulturer som har överlevt någon längre tid har förstått detta och i kristendomen fanns det också tydliga och effektiva spärrar mot kvinnligt bestämmande inflytande. När vi övergav dessa, inleddes resan mot undergången.

   Att vi nu blir besegrade av just muslimer visar hur centralt det här är. Vi är objektivt vida överlägsna dem i precis allt, men likväl vinner de lätt. Min gissning är att vi hade förlorat även mot ett stenåldersfolk med traditionella könsroller.

   Utlandssvensk

   Gillad av 4 personer

   • Niklas R skriver:

    ”… i kristendomen fanns det också tydliga och effektiva spärrar mot kvinnligt bestämmande inflytande.”
    Ummm, va?!?

    Det finns inga spärrar mot kvinnligt inflytande i Nya Testamentet. Där framhävs samarbetet mellan man och kvinna.

    Gilla

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Vi är objektivt sämre än muslimska folk i ett centralt avseende:

    Barnafödande.

    Man kan om man jämföra med hur Cromagnonmänniskan (troligen oavsiktligt) utrotade neanderthalaren: kortare intervall per generation och fler individer per generation samt korsbefruktning.

    Inför det står sig teknologiska och civilisatoriska framsteg slätt.

    Den som inte tror mig kan ju fundera över varför det finns judar idag, efter två tusen års diaspora som etnisk minoritet bland andra folk.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gilla

   • ---.-.,.US skriver:

    @ Rikard,

    ”Vi är objektivt sämre än muslimska folk i ett centralt avseende:
    Barnafödande.”

    Jo, men det mest relevanta är att vi inte längre kan upprätthålla vår befolkning. Om svenska kvinnor födde 2.3 barn och muslimska 2.7, kunde man fortfarande se en möjlig framtid. Men nu ligger vi klart under 2 och då dör vi ut.

    Sen går det heller inte, enligt mig, att bortse från det i särklass märkligaste fenomenet vi kan observera, nämligen att vi väldigt aktivt arbetar för vår egen ersättning. Vi helfinansierar vår egen kolonisering. Detta är ett verkligen nytt fenomen som saknar kända historiska paralleller.

    @ Niklas,

    ”Det finns inga spärrar mot kvinnligt inflytande i Nya Testamentet.”

    1960 vigdes de första kvinnoprästerna i Sverige. Var svenska kyrkan, enligt dig, inte kristen innan dess? Själv anser jag att motsatsen gäller, dvs. den slutade att vara kristen då.

    Gillad av 2 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Det håller inte att säga att feminism och allt annat ont i livet ÄR socialism. För att vi ska kunna förstå indoktrineringen sedan andra världskriget och kunna förklara den för andra, måste vi skära upp och syna innehållet i de stora idékomplexen och relatera dem till vår tid och historien. Som exempel ska jag nämna några olikheter och likheter:

    – Feminismen saknar helt socialismens fundamentala förankring i en samhällsekonomisk syn.
    – Feminismen betraktas med avsky av svurna socialister: en borgerlig uppfinning för att förvilla klassmedvetandet.
    – Feminismen sviker de svagaste, inte minst kvinnorna i alla åldrar, både svenskar och invandrare: ett totalt brott mot socialismens ideologi och sociala engagemang.

    – (Likhets)feminismen kan sägas vara sprungen ur socialismens jämlikhetsidé; den tänkta inre likheten övertrumfar t o m biologin (vilket är naturvidrigt och förljuget, precis som socialismens väsen och mål).
    – Feminismen atomiserar individerna genom att slå sönder familjen, vilket är hämtat ur socialismens verktygslåda (men även ur kommersialismens).
    – Feminismen lever i symbios med statsmakten för att påtvinga förändringar uppifrån, vilket överensstämmer med socialismens huvudinriktning (men i dag gör hela borgerligheten och näringslivet detsamma).

    Gilla

 23. Rikard skriver:

  Hej.

  Lustigt egentligen.

  Den svenska skolan blir raskt allt sämre.

  Samtidigt får flickorna allt bättre betyg och omdömen.

  Som att yvas över att ju mer man töjer sin magsäck med skräpmat, desto mer kan man svälja.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

 24. Per Welander skriver:

  Ett feministiskt samhälle kommer på sikt att gå under. Stefan Löfven säger sig vara feminist. Feministiska västerländska samhällena kommer få på nöten av kineserna och araberna. De senare styrs av män. Titta på feministisk snöröjning i Stockholm – en katastrof.

  Män är oftast bättre på konsekvenstänkande vilket behövs för överlevnad. Sen finns det kvinnor som är bra på konsekvenstänkande (logiskt tänkande) och svenska feministiska män som är urusla . Så länge feministerna har makten går Sverige mot sin undergång. Det är ingen tillfällighet att socialdemokraterna och regimmedia hela tiden predikar fördelarna med att vara feministisk. De vill ha det så.

  Gillad av 2 personer

 25. Göran Holmström skriver:

  Intressanta tankar och kommentarer.
  Såg Bikram på Netflix igår, en självutnämnd
  Yogamästare som tog amerika med storm,
  många kända speglade sig i glansen.
  Programet var intressant, en liten kåtbock som använde yoga för att få lite.
  Pengarna och hälsoeffekterna var liksom sekundära. Konstigt att födas med en sådan gåva att skitsnacket omvandlas till guld.
  Och allt han använde det till var att försöka ligga.
  Fattar det inte alls, det enda som gått på en räls i mitt konstiga liv är just det.
  Ändå så hamnar det så långt ner på listan,
  Gud ger verkligen olika givar i livets poker!
  JöranJoga det nya heta kanske, eller nää
  Evigt dömd till trista servicejobb suck.

  Gillad av 1 person

 26. Hans Karlsson skriver:

  Nära kontakt med kvinnor är inget jag söker. Jag tillhör de som uppmärksammade den yrvakna svenska allmänheten på att även män kan bli misshandlade i relationer. Detta kom ut i en avhandling 2010. Kvinnor är för mig som tigrar – vackra att se på genom en glasruta eller på behörigt avstånd, men livsfarliga i ordets egentliga mening att ha med att göra.

  Min erfarenhet är att kvinnan ifråga älskar att bli uppvaktad av en snäll man som vaktar handväskan. Hon gillar att höra allt man varit med om. Sen kommer hon in i livet och gör om det i mitt liv som inte passar, dvs det mesta, allt från kalsongmärke till upphängning av tavlor. Hon börjar tycka man är tråkig för man har ingen hemlig bakgrund som äventyrare, extremsportare eller kvinnokarl. Sedan skruvar hon på sig och säger att man inte är den man som hon en gång lärde känna. Nej, precis – för hon har ju gjort om mig till min egen oigenkännlighet. Därefter tänker hon för sig själv i sex månader och sen plötsligt går hon ut ur dörren eftersom jag inte tillhör det fåtal djur på jorden som är tankeläsare och kunde begripa vad hon tänkte. I farten ut ur dörren blir hon arg för att jag inte stoppar henne att gå. Så kan det vara om det fungerar ”bra”. Jag har varit med om värre.

  Kvinnors vårdande sida, med all omtänksamhet och snällhet som det innebär, behövs i mänskligheten. Men det finns en anledning till att Bibeln talar om att kvinnan kan vara mycket, men inte kyrkans/församlingens ledare. Den yttersta makten klarar en man bättre, då det ibland krävs allt annat än omtänksamhet och snyftande förståelse för att få ordning på situationen. Jag skrattade rått en gång för många decennier sedan åt min morbror som menade att världen gick under om kvinnor får chansen att styra den. Är inte lika säker längre att jag skulle skratta idag. Det feministiska styret motverkar allt den själv säger och importerar unga livsfarliga virila män. När de väl vaknar upp är situationen irreversibel. Ska vi snälla män då rädda planeten en gång till?

  Med detta sagt har jag många trevliga kvinnliga kollegor och vänner och betraktas på intet sätt som varken mansgris eller trasdocka. Men livet går ut på att hålla avstånd – vilket efter många år egentligen inte är särskilt svårt längre. Det intresse jag en gång hade är effektivt bortdomnat och dött.

  Gillad av 1 person

 27. Sixten Johansson skriver:

  Utlandssvensk beskriver hur kvinnorna har fått politisk makt, som på sikt till följd av djuprotade sociobiologiska mekanismer får samhällsdestruktiva effekter. Jag vill komplettera detta med att många faktorer och ismer samverkar eller samvarierar. Det går inte att avgöra vad som driver utvecklingen starkast.

  T ex relationen individ kontra flock måste vara biologiskt mer basal än könsrelationen. Det betyder att komplexen individualism och kollektivism kan innehålla olika komponenter som har föregått den moderna feminismen eller nu förstärker eller försvagar dess sociala och politiska verkningar.

  Vi kan t ex anta att kvinnornas politiska inflytande var måttligt eller fungerade positivt, så länge de ingick i familjemolekyler eller hade familjen som referensram. Men när kvinnorna blir mer individualistiska ädelgasatomer, så lever och röstar de oftare som atomiserade individer och deras procentuella andel får större vikt. Kompensatoriskt ökar då behovet av konsensus och ytlig kollektivism, vilket relativt lätt manipuleras och styrs av influerare, massmedia, kommersialism och politisk fariseism.

  Vi lever säkert nu i en kritisk evolutionär fas av medvetandets utveckling. Kanske övergår feminiseringen i androgynisering. Islams styrka och moral skulle snabbast kunna brytas ner av dekadens via den kvinnliga sexualitetens enorma kraft, förstärkt av massmedia och internet. Imamerna försöker dra lärdom av västländernas oförmåga att hantera denna kraft, när den frigörs och riktas mot kaos.

  Gillad av 1 person

 28. olle reimers skriver:

  Det enda vi kan vara säkra på i denna polariserade värld av feminister, världsförbättrande meteorologer, socialister, islamister m.fl. är att alla dessa -ismer är det täcke under vilka de som inte på egen hand vågar ta upp kampen mot de verkligt onda, kryper under.

  Vad det gäller att förstå är att eliten, psykopaterna, hela tiden kommer att uppfinna nya ”skydd” för att föda de nyttiga idioter de har insett är själva förutsättningen för att i lugn och ro kunna kontrollera de 90 % av jordens befolkning som de anser vara överflödiga (annat än som slavar, möjligen).

  Alla teser om jämlikhet, social utjämning, skydd för svaga grupper o.s.v. är bara en omskrivning för de svinalängor vi skall motas in i.

  Vi är idag helt under deras kontroll. Vi är avlyssnade, propaganderade, övervakade och beteendestyrda.

  Kan vi göra något åt saken? Ja, om vi vill.

  Vilja kräver dock mod och organisation. Är vi modiga och villiga?

  Gillad av 1 person

  • ..,.US. skriver:

   @ Sixten,

   Stort tack för den länken!

   Nu erkänner jag självklart att Arnstberg skriver bättre och är mer beläst än jag, men likväl kändes det nästan som att jag läste något som jag själv hade skrivit.

   ”Det håller inte att säga att feminism och allt annat ont i livet ÄR socialism.”

   Flera skribenter här verkar se det som att socialism är det helt överordnade problemet och att allt annat vi ser kommer ur detta. Min uppfattning är istället att grundproblemet är en ovilja att erkänna verkligheten som den är och att socialism bara är en av flera varianter av detta. Som jag skriver ovan, ser jag feminiseringsprocessen som oberoende av höger-vänster skalan.

   Men det är väl bra att folk har olika infallsvinklar. Då blir det ju något att prata om 🙂

   Utlandssvensk

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.