Mohamed Omar: Klimataktivismen möter verklighetens folk

Mohamed Omar

När klimataktivister från rörelsen Extinction Rebellion (XR) igår försökte stoppa ett pendeltåg i London genom att klättra upp på taket blev de nerdragna av arga resenärer. Det ser också ut som att de fick stryk. Det är tydligt att vanliga Londonbor inte delar deras tro på att alla medel är tillåtna för att stoppa någon slags klimat-armageddon.

På ena sidan står verklighetens folk som har jobb att sköta. På andra sidan den mest verklighetsfrånvända och extrema delen av vänstern. Bilderna från konfrontationen visar att klyftan mellan denna vänster och det arbetande folket nu är total.

Men konfrontationen är också intressant ur ett annat perspektiv. Klimataktivisterna är vita – rörelsen i sin helhet är i stort sett helvit – medan verklighetens folk ser ut som regnbågen. Alltså, om man tittar på klass så har vänstern, särskilt den klimatalarmistiska delen, fjärmat sig från arbetarklassen. Tittar man på mångkultur eller etnicitet så är den nya klimatvänstern väldigt annorlunda än det mångkulturella samhälle man propagerar för.

På Twitter hittade jag denna kommentar:

Extinction rebellion = White privilege in its highest degree.

Vänstern talar ju ofta om så kallade ”vita privilegier”. Här ser vi i alla fall ett antal vita, privilegierade personer ur rörelsen Extinction rebellion som saboterar för folk som vill förtjäna sitt levebröd. Det tycks finnas ett klassförakt i detta – dessa privilegierade personers utopiska fantasier är viktigare än vanliga människors arbete. De har åtminstone ingen respekt för dem.

Hur mycket tilltro ska man sätta till klimataktivisternas medkänsla med allt liv på jorden, när de inte ens kan hysa respekt för sina medmänniskor som måste jobba för att föda sina barn?

I ett annat klipp från en händelse i London ser man en dam, vit förstås, som på något sätt fäst sig vid en pendeltågsdörr så att tåget inte kan åka. Runt henne står ett antal arga personer. Skaran är mångkulturell, där finns alla regnbågens färger. Där finns till och med en kvinna i hijab. Och alla är de förenade i sin ilska mot klimataktivisten.

En Twittrare skriver:

People of all cultures and races can unite in mutual disdain for Extinction Rebellion protesters who glue themselves to trains and make getting to work impossible (because they don’t work, unlike the rest of us).

I love this so much. There’s an Asian lady, a Jewish lady, a Hijabi, an African man, two white guys, a hispanic man, and an Indian. All united together in utter disgust at this dumbass.

 

Klimatledaren Greta Thunberg, som talade på Extinction Rebellions grundarmöte, är på väg att börja gråta när hon berättar för hela världen att hennes barndom blev stulen. Hon är i själva verket sinnebilden för det som vänstern kallar ”vita privilegier”, uppvuxen som hon är i en välbärgad kändisfamilj i ett tryggt och fint kvarter.

Många ungdomar i Det Nya Sverige skulle önska att ”klimatångest” var deras största problem. I stället får de dras med verkliga problem som stökiga skolor, bostadsbrist, arbetslöshet, knark, gäng och våld. För att inte tala om föräldrar som är borta jämnt för att tjäna ihop pengar till hyran i ett jobb de inte trivs med.

Det är inte jordens undergång vänstern behöver oroa sig för, snarare vänsterns undergång.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)