Patrik Engellau: Den mest förbjudna tanken

Patrik Engellau

I en huvudledare i Svenska Dagbladet den 6 oktober pekar Tove Lifvendahl på ett besvärande faktum – för att inte säga ”skriande missförhållande” eller ”samhällelig stormvarning” – nämligen att det inte sällan förekommer att polisen rekommenderar familjer med barn som förföljs av ungdomsgäng att inte polisanmäla utan rentav flytta till annan ort eftersom polisen, vilket den själv erkänner, inte kan skydda hotade medborgare. Så här säger en utredare vid Brottsförebyggande rådet: 

Vi har intervjuat myndighetspersoner och personer som stöttar brottsoffer och vittnen. Och särskilt inom relationsvåld och i socialt utsatta områden så känner vissa av dem att det är svårt att rekommendera brottsoffer att gå till polisen. För att de tvivlar själva på rättsväsendets förmåga att lösa brotten. 

Lifvendahl frågar regionpolischef Carin Götblad hur polisen ser på det här. Götblad svarar: 

En jättebra fråga. Den ställs allt mer på sin spets i det här samhället. Så är det. Det blir moraliska konflikter för oss som arbetar i yrken som sjukvård, skola, socialtjänst, polis, precis av de skäl som du säger. 

Lifvendahl citerar vidare justitieminister Morgan Johansson som påstår sig vara obekant med företeelsen: 

Jag känner inte igen det, men om det skulle vara så, så är det något som vi verkligen måste ta i. 

Lifvendahl säger att hon hoppas att justitieministern ”drar en lögn” när han förklarar sig omedveten om förhållandena. ”För om Morgan Johansson talar sanning innebär det att ansvarigt statsråd inte har kännedom om de realiteter som hans myndighetsanställda har att brottas med”.  

Jag är en mer kallhamrad och cynisk typ än Svenska Dagbladets politiska chefredaktör. Jag bryr mig inte om huruvida justitieministern ljuger eller inte. Han har många gånger gett uttryck för en så skruvad syn på samhället – till exempel när han hävdade att invandrares brottslighet inte är större än svenskars om man tar hänsyn till ”socioekonomiska faktorer” och att man därför inte behövde forska i frågan – att sanning och egna drömmerier hos honom tycks flyta ihop i en alternativ politisk berättelse där han vill leva. Slutsatsen för min del, i egenskap av medborgare, är att han inte bryr sig om mig. Hur många gånger har han inte talat allvarsord om saker och ting som ”vi verkligen måste ta i”? Efter Ribergsborgsmordet på en 31-årig mamma sa han: 

Nu sätts alla tillgängliga resurser in för att gripa gärningsmännen så att de kan låsas in. De ska jagas till världens ände om det behövs. Kallblodiga mördare kan inte få gå lösa. När det gäller kriminella gäng så kan man inte lägga fingrarna emellan. Det gäller att öka trycket, bura in en efter en och successivt stampa ut den organiserade brottsligheten. 

Visst. Inget händer. Det är ungefär som när statsrådskollegan Ygeman – tillsammans med Johansson vår tids motsvarighet till 1930-talets bondfångarpar Pettersson & Bendel för mer än tre år sedan talade om att utvisa 80 000 personer.  

Vid det här laget borde det vara uppenbart för rimligt klarsynta medborgare att vi inte kan lita på personer som dessa. Vare sig Johansson förstått eller inte förstått så bryr han sig inte. Att döma av vad som skett under de hittills fem år han varit högsta ansvarig för frågan kommer han inte heller framöver att vidta några trovärdiga åtgärder. Johansson är för rättssäkerheten vad Björklund och Fridolin var för skolan.  

De flesta människor har inte så mycket svart fantasi som jag så min uppgivenhet på den här punkten delas troligen inte av så många andra. Men det är, skulle jag tro, bara en tidsfråga. Snart, är jag rädd, ser alltfler det som jag ser. Och då kommer många, liksom många tyskar på trettiotalet, att känna sig övergivna av den officiella staten och se sig om efter alternativ. De kanske inte är så dumma i alla fall, de där kortsnaggade killarna med tyrrunor som marscherar så taktfast på avenyerna 

74 reaktioner på ”Patrik Engellau: Den mest förbjudna tanken

  • miketheviking skriver:

   Who are you Ulsan?
   vad syftar denna rebloggning till?

   ’ Till er andra ’
   Att en kille med snaidig mustasch och snekammad lugg plötsligt dyker upp är inte osannolikt.
   En demagogisk lagd person med total beslutsamhet, järnhård vilja och medryckande tal till folket kan mycket väl välta demokratin på ända, ta makten och föra Sverige in i dimman.

   Felet är de politiker som verkat de senaste 30 åren!

   Gilla

   • ulsansblogg skriver:

    Syftet med att reblogga är att sprida budskapet vidare, då ett budskap som vi anser tillför våra läsare ett mervärde. Det som andra skriver bra behöver man ju inte försöka att överglänsa om nu förmågan finns..(att reblogga finns i WordPress system)
    Det står för övrigt var och en fritt att dra sina egna slutsatser.
    Att i alla lägen kommentera texten är EJ nödvändigt eftersom andra bidrar med så goda kommentarer. Att Patrik är en god bloggare inser var och en som läst hans texter en längre tid.
    (Du får gärna besöka Ulsans där vi skriver egna texter dagligen)

    Gillad av 1 person

 1. Bo Svensson skriver:

  Jag har fokus på hur man återställer normalitet när vi blivit kvitt de galningar som styr nu och som verkar gett sig fan på att landet skall förstöras. – Till sin hjälp har de en föreställning vi indoktrinerats med, att nazism är ondska och att godhet då måste handla om att göra tvärtom.

  Men den extremism som driver galningarna är till sina konsekvenser värre än nazism.

  Gudomlig rättvisa enligt Swedenborg är att nödgas leva tillsammans med folk som är som man själv. – Mördare bland mördare, tjuvar bland tjuvar, slödder ihop med slödder och redigt folk för sig. – I stort alltså den ordning som rådde före folkblandningsdriven.

  Gillad av 2 personer

  • Bo Svensson skriver:

   En metod för att kunna hantera problemet våldsbrottslighet från en styrkeposition, är krav på ekonomisk garant som villkor för tillgång till det offentliga rummet.

   I utvecklingens riktning kan man se en självfinansierad brottslighet där samtliga kostnader betalas av de dömdas garanter medan skattebetalarna kanske kanaliserar medel som hjälp med brottsförsäkringskostnaderna åt dem de känner samhörighet med.

   Med detta krav på garant får man den legala grunden för att förpassa problemklientelet till egna kvarter där de är hänvisade till att vara otrevliga mot varandra och inga andra och Swedenborgs ordning är återställd. – Trivselnivå i dessa enklaver kan då säkert ge de rätta incitamenten så att flödet av obehövda går i riktning mot hemkontinenten.

   Gillad av 2 personer

  • Axel skriver:

   Löfven påstår att Socialdemokratin har skapat detta lands förträfflighet. Nu vill han att vi tillsammans skall rätta till stolligheterna.
   Men du ”store ledare” det är bara 3%av befolkningen som tycker att din regering , gör ett bra jobb. Så ställ dig i skamvrån i Riksdagen resten av mandarperioden.
   How dare you, föra en sådan usel politik.

   Gillad av 1 person

 2. A skriver:

  Bra P.E. En hel rad av poletter tycks nu börja trilla ned i mitt känsliga ”instrument”. Den kanske viktigast för henne är att sjukhusen nu måste ställa in verksamheter pga brist på förnödenheter.. Det är u-landsnivå på detta, och det tar en enorm skruv för henne. Jag säger: Det är ingen slump, allt hänger ihop. Och hon ser att allt jag sagt stämmer, och det tycks gå in just nu. Men man måste komma ihåg att hela svenskens liv så har statens förträfflighet hammrats in i deras huvud. Det är som en monolit, och för instrumentet så är själva diamanten sjukvården, den vet hur man GÖR. Jag tror att hon varit oerhört stolt över att ingå i detta proffs, och att själv vara ett, men nu står den alltså med byxorna nere, och det tär hårt just nu. Så, i detta nu, är hon svag i sin tro, och betydligt mer mottaglig för sanning. Det kommer troligen att återhämta sig något, men detta visar att tillslut kommer hon att ge upp sin tro på socialiststaten, även om hon inte tänker på den som en sådan.

  Mvh A

  Gillad av 7 personer

  • Patria Amissa skriver:

   Läget på Akademiska sjukhuset är värre än jag beskrev i en kommentar till Patriks krönika 20191015. Underskottet slog rekord redan förra året med 377 miljoner, men beräknas nu att för 2019 uppgå till 477 miljoner. Dessutom har operationsstoppet förlängts åtminstone veckan ut (akuta operationer utförs dock). Hittills har 92 operationer ställts in, varav 30 barnoperationer. Det finns ingen prognos för när krisen är över. Flera andra regioner berörs också av leveransproblemen hos Apotekstjänst.

   Gillad av 2 personer

 3. Göran Holmström skriver:

  Kanske är verkligheten på följande vis.
  Socialdemokraterna bytte arbetarna mot ”utsatta flyktingar”.
  Arbetarna hade inget att erbjuda längre, opålitliga raggare som gillade både öl och raggarbilar. Detta gick att stävja via skattsedeln.
  Flyktingarna köptes via bidrag och löften om ett bättre liv, prislappen för det vart ökad brottslighet, men för att inte stöta sig med imanerna som fixar röster. Så mörkas verkligheten, bevis för detta?
  Tydliga indicier, ett nästan samtliga åker miljöbil, vem övertygarvom att månadens verkstadsbil är rätt val!
  Två polisens bevisade ovilja att med våldskskapital styra upp eländet.
  Tre ivern att lagföra kritiker på fejjan.
  Fyra dalta med brottslingar av utländsk härkomst.
  Ja exemplen är många, och alla trådar pekar åt samma håll!
  Vi är lurade, antingen tiger vi och jobbar in i graven, eller så börjar motståndet.
  VÄLJ !

  Gillad av 7 personer

  • Vax skriver:

   Väl beskrivet.
   Här ett bevis på dina påstående.
   Regeringen lägger nu mer resurser på att bekämpa vad den kallar ”islamofobiska hatbrott”. Brottsförebyggande rådet får i uppdrag att göra en hel fördjupad studie av sådana brott.

   – Vi vet att muslimer utsätts för hot och hat i vårt samhälle. Det är viktigt att öka kunskapen om islamofobiska hatbrott så att vi kan sätta in kraftfulla åtgärder. Rasismens yttringar hör inte hemma i vårt samhälle, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

   ”Studien ska belysa den islamofobiska hatbrottslighetens karaktär för att uppnå mer kunskap så att det förebyggande arbetet mot rasism, särskilt islamofobi, kan stärkas”, skriver regeringen.

   Enligt Löfvenregeringen ökar ”radikalnationalismen” i Sverige.
   Vi ser vad som prioriteras.
   Någon som hört Löfven ömka alla våldtäktsoffer?

   Gilla

 4. Tomas skriver:

  Nu kommer det nog gå undan i utförsbacken. ”Statsministern” tar emot epitetet lögnare från Åkesson i direktsänd partiledardebatt utan att rodna. SVD publicerar skrifter från Muslimska Brödraskapet, enligt Westerholm, plus att ansvarig kvinna avfärdar honom utan förklaring. GP återgår till mediokert efter Teodorescu´s sorti, med ledarskribenter som kallar SD vämjeliga. I dagens text från Bitte om DN skrivs en nekrolog över en tidigare borgerlig tidning som gick att läsa för några decennier sedan. Nu är det väl dags att M och KD visar var de står med ett misstroendevotum mot ledaren för pajasgänget.

  Gillad av 6 personer

   • S Eriksson skriver:

    Elisabeth G . Du kanske kommer ihåg eller kan googla att Polska medborgare åkte till Sydsverige och uppförde sig illa för att hamna i fängelse. Nu är det dock andra tider…

    Gilla

   • Elisabeth G skriver:

    Nej, S Eriksson, det har jag aldrig hört talas om. Jag vet dock att uteliggare begått brott inför julen för att hamna i häkte. Särskilt häktet i Trelleborg hade (har?) ett gott rykte

    Gilla

  • Björn skriver:

   Ja, så är det! De ”fattiga” som begår brott är ju de verkliga offren! Utsatta, förnedrade och intvingade i brottslighet av snåla skattebetalare….

   Gilla

 5. Eva Danielsson skriver:

  Den alternativa politiska berättelsen där Morgan Johansson och Anders Ygeman m fl vill leva, handlar om ett totalitärt socialistiskt samhälle. Jag tror inte de blundar för verkligheten med våldtäkter och mord och bränder, utan välkomnar utvecklingen med öppna ögon som led mot införandet av ”den rätta sortens socialism”. Eländet mjukar upp folks självförtroende, sammanhållning och tillförsikt och ökar chanserna att få acceptans för fler och fler inskränkningar av demokratin –  där den gigantiska klimathotsbluffen också är en viktig del –  och fler och fler skattepålagor med samma effekt. Dvs att enskildas egenmakt och inflytande på samhället minskar ytterligare, medan staten och EU och FN tillåts styra mer och mer. De vet att det är ytterst få som väljer att marschera bakom de kortsnaggade killarna.
  Det är inga hemliga konspiratoriska möten bakom detta, det behövs inte, utan det är bara de totalitäras vanliga agenda som har fått fritt spelrum de senaste trettio åren. Med hjälp av samverkan med parallellideologin islam och med hjälp av en yngre generation marxistaktivister på nyckelposter inom hela offentligsverige förutom den officiella låtsaspolitiken och Gretakampanjen osv.
  Det är nog inte selektiv perception som gör politikerna passiva, utan en hög tolerans för vad konsekvenser i marschen mot det hägrande målet får innebära för enskilda människor. Brottsoffers lidande är kanske inte ens bara tolerabla konsekvenser utan rentav beräknade verksamma komponenter i det som sker.
  Alla människor är inte goda innerst inne. När onda saker händer, inte någon enstaka  gång utan år efter år, så måste man sluta tro på att det handlar om inkompetens och naivitet. De med mest makt just nu vet vad de har gjort och vad de gör och vad de vill göra. Tro inget annat. De saknar skam och empati och låter ett ont ändamål helga onda medel.

  Gillad av 15 personer

 6. fabricerad skriver:

  Anmälde ett bedrägeri till polisen i början av året. Under de 8 månader som har passerat har jag inte hört av polisen en enda gång. Jag har skärmdumpar, swishnummer etc men ändå löser polisen inte brottet. Ja, va fan får jag för skattepengarna?

  Gillad av 8 personer

 7. J.G skriver:

  Jag har nog en liknande svart syn på framtiden. Men jag tror ingen kan rädda landet. Jag lever dock fortfarande på hoppet, men borde planera min exit.
  Det svider dock att lämna allt och börja om på noll någon annan stans. Men jag lever nog hellre fattig än som slav i mitt eget samhälle.

  Gillad av 4 personer

 8. Observatör skriver:

  Före 1600.talet var Sverige ett våldsamt samhälle. Sedan skickades stora dela av den brottsaktiva delen av det svenska folket, d v s de unga männen, till kontinenten för att kriga. Efter detta sjönk brottsligheten till mycket låga nivåer. Rättsväsendet anpassades efter detta. Nu är det vi som importerar unga män från våldsamma samhällen. Vårt rättsväsende är inte anpassat till detta. Dessa ynglingar borde återbördas till sina hemländer. Det finns svensk trupp med erfarenheter från Afghanistan, Mali och andra våldsutsatta länder som skulle kunna hjälpa den handfallna polisen med detta.

  Gillad av 3 personer

 9. Göran Nilgard skriver:

  Morgan går i Den store ledarens fotspår när han igen och igen spelar ut kortet: ”jag känner inte igen detta”.

  Och när han i traditionens anda svarar journalister på temat ”det hade jag ingen aaaaning om” på frågan vad en liter mjölk kostade.

  Förr skämtade man om denna typ av ”vet inte” som anekdoten om när Gustav V somnade till under högmässan i Storkyrkan, puffas i sidan av sin adjutant eftersom han började snarka.
  Yrvaket säger han: Va, kommer det en älg?
  Adjutanten: Ers majestät, vi är på högmässa.
  Kungen: Känner de andra jägarna till detta?

  Gillad av 4 personer

 10. Palle9 skriver:

  Patrik: Tack för en mycket klarsynt betraktelse över det eländiga säkerhetsläget i landet.
  Man kan lägga till Mikael Damberg och hans misslyckade försök till flerpartiöverläggningar om åtgärder mot den skenande brottsligheten. Stefan Löfven inte att förglömma, hans verklighetskontakt verkar vara minst sagt bristfällig.
  Ygeman ja, hans förstörelsearbete har nu övergått till vårt energisystem, det känns inte helt tryggt att ha en minister med en skolutbildning av nivån två års samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet som ansvarig för detta vitala område.
  Slutligen – med hänsyn till Carin Götblads svar ovan: de människor, som verkligen kommer att utsättas för oanade prövningar i framtiden är alla de som har det tvivelaktiga nöjet att ha direktkontakten i möten med den nya lättkränkta delen av befolkningen. Här kommer vi att få se en flykt bort från första linjen till mer skyddade tjänster för alla, som ser en sådan möjlighet öppna sig.

  Gillad av 3 personer

 11. Aurora skriver:

  Nä, det är precis så det börjar. Och 7-klöver-etablissemanget förstår fortfarande inte att det är de som driver den utvecklingen. De undrar storögt hur det kommer sig att SD håller på att bli Sveriges största parti. Man har brukat säga att av historien förstår vi nutiden. Jag har vänt på det; av nutiden förstår vi historien bättre.

  Gillad av 3 personer

 12. Elisabeth G skriver:

  Morgan Johansson är en skam för Sverige. Han har stor skuld i Sveriges förfall. Hade han brytt sig hade landet sett helt annorlunda ut.

  Jag förstår inte hur våra politiker är funtade i huvudet när de uppsåtligen förstör ett (tidigare) bra land. Antingen är de dumma i huvudet eller så är de onda. Någon annan förklaring kan jag inte se.

  Gillad av 12 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Elisabeth G
   Instämmer och tyvärr är nog den mest pådrivande klicken politiker, Morgan t ex, och deras hord av hjälparbetare/aktivister, en medvetet ond skara.
   Sedan kommer en välindoktrinerad stor klick politiker, mediafolk o tjänstemän, som hittar sin identitet och samhörighet genom pk-ism och gärna ”hjälper till” på olika sätt. Klara dummingar. Här ingår alla riksdagspartier, kanske med SD som ett undantag. Som förresten skulle behöva bli vassare.
   Sedan har vi den stora massan flata och lata dummingar som ser SVT och läser DN och undviker att koppla ihop sitt missnöje i vardagen med vad politiker och etablissemanget har gjort. Utan hoppas på att samma människor som skapat problemen, ska kunna lösa det vi har ”drabbats” av. Det är de som behöver vakna och reagera, inte minst konkret på hemmaplan mot kommunpolitikerna.
   Och snart är väl den största mängden människor i landet, de som lever på bidrag. (Vilket tyvärr fungerar i ett modernt specialiserat högskattesamhälle.) Som vänsterkartellen prioriterar i allt och i alla lägen. Även när de bevisligen är terrorister och våldtäktsmän.
   Sist numerärt kommer den modiga klicken dissidenter, som protesterar med stora personliga uppoffringar och slit, och som är oerhört viktiga. Det existerar ju inga naturliga motkrafter i samhället längre.

   Gillad av 8 personer

   • Elisabeth G skriver:

    Ja, Fredrik, det kan man fråga sig. Jag tror dock att många var naiva nog att inte förstå vart det hela skulle leda. Sossarna tog avstånd från kommunisterna i början av seklet och lyckades säkerligen lura många att tro att de verkligen var annorlunda.

    Gillad av 1 person

   • akelaslair skriver:

    Mangrant är kanske att ta i. Tyvärr har en stor skara, i synnerhet de åren då sossarna hade egen majoritet, röstat socialistiskt. Huruvida deras uppsåt var att förstöra landet kan diskuteras. Makten har skickligt manipulerat och duperat sitt folk så som makthavare plägar göra. På senare tid har allt fler valt att inte rösta för den eländiga situation som vi befinner oss i men tack vare krumbukter i form av DÖ och JÖK har makten hållit sig kvar ändå. Det är förståeligt att vara frustrerad över saken. Ibland vill jag bara slå huvudet i skrivbordet i ren förtvivlan.

    Gillad av 1 person

  • bee-lips skriver:

   Det jag tycker är tydligt är att vi pratar medan aktivisterna gör. Vi reder ut grunderna till pk-ismen och aktivisterna ser till att fängsla oppositionella. De har infiltrerat alla institutioner och säkert och SÄPO, de tar skattepengar och ger till SIDA som kanaliserar dem vidare till aktivister och kultur x. De har tagit över rättsväsende och aktivister hos polis och åklagarmyndigheten använder aktivistorganisationer som spanare och går inte det så finns det andra grupper av aktivister som hotar och skär sönder däck. osv osv

   Jag tycker mig se att vänsterns teoribildning framförallt är mycket mera en samling handböcker för att ta över makten än djupa politiska teorier, infiltrera, indoktrinera och förfölja. Det är något man GÖR. Vår sida GÖR i den produktiva ekonomin och får utlopp för denna sin mänskliga drift att åstadkomma något men är i verkligheten slavar åt aktivistklassen.

   Vi ägnar nästan ingen tid åt det som vänsteraktivisterna lägger all tid på. Vi kan se det på DGS, det finns ett mindre antal återkommande vänsteraktivister (man kan inte nämna dem
   då blir man censurerad) och man känner igen dessa på att de endast LÅTSAS diskutera, är man inte observant så blir man lurad. Istället så är deras fokus ett helt annat, det är att baktala, underminera, infiltrera och att så tvivel och split och provocera så man skriver något oöverlagt. Senast igår drogs jag in.

   Detta är så tydligt, vår sida är som rumpenissarna.

   Gillad av 8 personer

   • Jan Hyllengren skriver:

    Javisst, postmodernisterna har en tämligen komplett filosofi eller ideologi som de agerar efter. De har finslipat på den i årtionden och nu ska den implementeras med Agenda 2030 m.fl. avtal. Vi som trodde att vi skulle få leva våra liv i fred och frihet efter kommunismens kollaps fick tji. Tyvärr såg inte de borgerliga vad som skedde utan jamsade med. I hela västvärlden. Även nu.

    Gilla

   • A skriver:

    Visst B-L, jag håller med dig, men de kommer att förlora iallafall. De GÖR allt, men det är också vad som går åt när man ljuger om allt hela tiden och arbetar MOT livet. Vi borde fokusera fullt ut, men vi kommer likväl att vinna ändå. Det blir hela tiden tydligare, de går samma väg som socialismen alltid gör. Vi borde hjälpa dem på traven på vissa särskilda vis, och fortsätta kämpa emot på andra vis.

    Mvh A

    Gillad av 3 personer

  • akelaslair skriver:

   Tappade hakan. En sådan polisinsats gör man för att någon har varit ovettig på Internet? Strunt i bomber, skjutningar och rånmord. Det har vi inte tid med men om någon har fel åsikt på fejan, ja då…

   Gillad av 6 personer

   • B-l skriver:

    Stäng munnen. Detta är regeln, de vill ha det så här, annars kan sådant inte ske. Alla som råkar illa ut som inte har förbindelser hör vi aldrig ens talas om.

    Gillad av 5 personer

 13. Erik skriver:

  Om staten och myndigheter inte kan/vill försvara hederliga medborgare mot brottsligheten så är landet riktigt illa ute. För vad göra då ?
  Eliten får beväpnade livvakter och säkerhetsbilar så de kan vara rätt säkra. Resten av etablissemanget bosätter sig i områden med privata vaktbolag och åker taxi i stället för bussen.
  Men vad ska vi andra göra? En del väljeratt flytta utomlands,men många kan inte det.
  Då återstår bara ett alternativ vilket är att försvara sig själva. Medborgargarden,beväpna sig.
  Tack sjuklövern för detta samhälle ni låtit MP och V forma.

  Gillad av 2 personer

  • Palle9 skriver:

   Erik: Du har förmodligen helt rätt. Skulle inte förvåna mig om några ser affärsmöjligheter i att smuggla in vapen för vidareförsäljning inte till kriminella men till utsatta medborgare, som inte ser någon annan utväg än att beväpna sig. Kontrollerna i svenska tullen är ju inte direkt effektiva – inget att rekommendera men det är nog dithän vi är på väg.
   Notera f.ö. att den största andelen av de vapen, som de kriminella använder sig av, kommer från forna Jugoslavien. I all berättigad kritik mot Löfven & Co ska vi inte glömma bort sådana stjärnor som Bildt, Westerberg och Reinfeldt – de ska ha sin beskärda del av ”äran” till det pågående förfallet.

   Gillad av 4 personer

   • Erik skriver:

    Glöm inte Palle9 att tiotusentals(hundratusentals) hederliga medborgare redan är beväpnade genom jaktvapen,hemvärnet,pistolskytteklubbar. Plus de poliser och yrkesmilitärer som också tillhör de utsatta hederliga medborgarna.
    Och rätt ofta räcker det nog med en gammaldags knölpåk eller en yxa/morakniv.
    Fruktansvärda tankar,men tyvärr kanske det blir resultatet om folk inte får hjälp mot brottsligheten i form av bilbrännare,rånare,överfallsvåldtäkter,bedrägerier,knarksäljare,utpressare,m.m.

    Gillad av 2 personer

  • akelaslair skriver:

   Det blev snack om medborgargarden när Kungsbackapolisen tyckte att folk skulle ta och hjälpa till med det brottsförebyggande arbetet för ett tag sedan. Med tanke på Schrödingers News postar jag länkarna både från SvT och Samhällsnytt.
   Svt: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/kungsbackapolisen-vadjar-om-hjalp
   Samhällsnytt: https://samnytt.se/polisen-lagger-ansvaret-for-tryggheten-pa-kommuninvanarna-ta-tillbaka-era-omraden-om-ni-tycker-att-det-ar-otryggt/

   Gillad av 2 personer

 14. Lennart Bengtsson skriver:

  Huruvida politikerna är dumma i huvudet ( med deras egna ord ”naiva”) eller onda är i båda fallen lika illa. De stackars medborgarna eller snarare undersåtarna fortsätter att grimasera och knyta näven i byxfickan men inget händer.

  Snart börjar kanske folk tycka som vid tiden före första världskriget: Vad som helst bara det blir en ändring. Det nuvarande tillståndet är outhärdligt.

  Gillad av 3 personer

 15. bee-lips skriver:

  Utan avslutningen jag skrev innan:

  Just det, Morgan Johansson vill ha det så här. Denna slutsats följer av ovanstående. Gör den det inte så är det för att vänsterlogik slagit rot, för det är vänstern som lär att folk inte är ansvariga för deras handlingar. Det sorgliga för mig är att detta precis börjat gå upp för de som skall gälla för mest klartänkta, indoktrineringen är nästan bottenlös för artikeln ovan präglas fortfarande av att det MOTSATTA perspektivet är det goda, inte döma för hårt, inte döma oskyldiga UTAN NÅGOT PÅ ANDRA SIDAN! Så exempelvis så går Tove L fri ovan, hon saknar ”svartsyn”, men Tove L är en intelligent människa och har tillhört Reinfeldts krets, hon är i högsta grad skyldig och vill också ha det så här. Det kan till och med vara så att alla Lifvendahls, Teodorescus och Heberleins är de MEST skadliga, för de är det yttersta hårda skalet på indoktrineringens lök, de ser motargumenten mot pk-ismen och desarmerar motståndet genom att hålla med om det som inte längre kan döljas (mammor blir skjutna i huvudet), samtidigt som de omfamnar exakt samma utopier som pk-ismen byggt på hela tiden. Morgan Johansson vet man istället var man har, en fiende rätt och slätt, det är alla dessa andra, som genom pace and lead, avväpnar ett reellt motstånd och skyddar lökens kärna så att folkutbytet och indoktrineringen och skattestölden kan fortsätta.

  Man skall skämmas för att rösta 7-klövern.

  Gillad av 6 personer

 16. svenne skriver:

  ”Vid det här laget borde det vara uppenbart för rimligt klarsynta medborgare att vi inte kan lita på personer som dessa.”

  Det verkar trots allt som om medborgarna har blivit lite mer klarsynta därför att det numera visar sig på ett övertydligt sätt att våldsmonopolet helt har förlorats. Då poliser leker med ”ungdomsgäng” i hoppborgar och med trähästar så måste man nog konstatera denna myndighets totala maktlöshet är en realitet, och detta faktum noteras givetvis av ” rimligt klarsynta medborgare”.

  Jag tror – och hoppas – att nästa riksdagsval kommer att skapa en majoritet med representanter av en helt annan kaliber än de som nu sitter vid rodret. Deras trixande och JÖK-ande har fullständig underminerat de nu styrandes trovärdighet, och det kommer att bli en gigantisk uppgift att vända skutan och tyvärr är det svårt att tro att så kommer att ske inom överskådlig tid.

  Gillad av 1 person

  • akelaslair skriver:

   Beträffande nästa riksdagsval tror och hoppas jag samma sak som du men oroar mig för aktivister bland rösträknarna, borttappade valsedlar och plötsliga strömavbrott som lämpligt nog förändrar resultaten för ett misshagligt parti.

   Gillad av 5 personer

 17. Palle9 skriver:

  Tillägg: Slog på text-tv för att se rubrikerna – på första sidan tror jag det var ett nytt rekord att notera: tre rubriker om explosioner på raken (i resp. Stockholm/Södermalm, Södertälje och vid hembygdsgård).

  Gillad av 1 person

 18. MartinA skriver:

  Livendahl är en av de huvudansvariga för hur det ser ut i Sverige. I alla år har hon på ett lömskt och lismande sätt sålt in massinvandringen hos högern. Vad hon än må säga nu spelar ingen roll, hon har redan straffat ut sig.

  Gillad av 4 personer

  • Palle9 skriver:

   Martina: Instämmer helt – detta plus snyftreportage om migranter och vansinniga klimatreportage gjorde att jag sade upp min prenumeration på SvD för ett par år sedan.

   Gillad av 3 personer

 19. Rolf H Carlsson skriver:

  Det är uppenbart att politikerna och gammelmedia lever i en drömvärld, helt avskärmade från verkligheten. Vem man än kommer i snack med – en taxichaufför i Trollhättan, en hundrastare i Tessinparken, eller någon annan så efter en stund är vi fullständigt eniga om hur sjukt samhället blivit och hur odugliga politiker vi måste dras med. Det obehagliga är dock det faktum att vi kan inte avsätta dem. De skyddar varandra och beviljar sig ständigt större förmåner samtidigt som de utvidgar sina politiska domäner. Men facit är tydligt – 1:10! Sedan Palme tillträdde för femtio år sedan har den svenska kronan sjunkit från en mot en då till en mot tio för en Schweizerfranc. Ock utförskanan fortsätter. Förr eller senare kommer väl även den mest naive PK-anhängare att ha fått nog. Hoppet är det sista…osv.

  Gillad av 1 person

 20. Björn skriver:

  Ni ansvariga, som tar skydd bakom förklaringen att i stort sett all brottslighet beror på ”socioekonomiska faktorer”, hur tänker ni där?! Blir ”klyftorna” större eller mindre genom massinvandring av oanställbara, dysfunktionella analfabeter från MENA?

  Gillad av 1 person

 21. ERROL skriver:

  Det är kontraproduktivt och motbjudande att turnera den ohistoriska jämförelsen med 30-talet, som Engellau gör, likt en Per Svensson på DN, om det nu inte skall tolkas som medvetet ironiserande.

  Utvecklingen i Sverige kan vändas genom en fullt rationell tillnyktring. I stället för att ständigt och åter göra smaklösa jämförelser med 30-talet så skulle navelskådande storsvenskar kunna börja med att jämföra med utvecklingen i Norge och Danmark. Problemet med den svenska demokraturen och den infantilt provinsiella och moralistiska svenska debatten är att folkmajoritetens uppfattning i migrationsfrågan inte får genomslag. En återgång till den konsensus som fanns mellan S och M före millenieskiftet har överhuvudtaget ingenting att göra med 30-talet, det är det bara DN:s ledarredaktion som tror.

  Under den senaste partiledardebatten så presenterade statstelevisionen siffror som understödde husbondens röst om en nu rådande ”stram” asylpolitik i Sverige. En enkel jämförelse med motsvarande nordiska siffror hade direkt kullkastat denna villfarelse. Den provinsiella debatten i Sverige har allt för länge präglats av ohistoriska och vulgära jämförelser med 30-talet.

  Gillad av 1 person

 22. harry morgan skriver:

  offtopic: Måste kommentera Elsa Widdings björntjänst, ett riktigt uselt föredrag på swebbtv. I grunden ovetenskapligt, pinsamt faktiskt. Man kan hoppas att de bjuder in Lennart Bengtsson istället.

  Gillad av 1 person

  • Hans Högqvist skriver:

   Tidsgränsen var 20 minuter så Widding var stressad och det blev en del felsägningar. Var du fick ”ovetenskapligt” ifrån förstår jag inte alls men du kanske inte är tillräckligt insatt för att inse när det är en felsägning. Läs hennes bok i ämnet så förstår du.
   Arnstberg fick avrunda sig mitt eftersom tiden inte räckte.

   Gilla

 23. Raw skriver:

  Bilyana Martinovski, före detta affilierad docent på Stockholms universitet, blev gripen och bortförd från Arlanda, av minst sex uniformerade poliser, efter att hon anlänt från Egypten tidigare ikväll. Enligt uppgift ska hennes manliga bekanta ha filmat förloppet men ska av polis ha tvingats radera filmen. 
  Hon ska vid bortförandet inte ha delgetts om varför det skedde. Händelsen inträffade sent på onsdags kväll.

  Martinovski ska år 2017 ha kritiserat vänsterrörelsen #jagärhär genom att kalla dem ”demokratiterroristerna”. Efter detta ska Stockholms universitet, genom chefen Uno Fors, meddelat att hon inte fick vara förknippad med universitetet längre. Hon är också en uttalad kritiker av Säpo.

  Morgan, var detta en liten förövning inför vad som komma skall inför nästa val?
  Var det en realistisk övning för MSB också inför nästa val?
  Vid nästa val får nog ”dissidenter”, dvs enligt statsledningen åtminstone alla SD sympatisörer, räkna med sådan här behandling konstant.
  Att personer plötsligt ”försvinner” brukar man ju beslå diktaturstater med men att det skulle gå så snabbt att införa denna metodik i Sverige borde få håret att resa sig av rädsla på varje verklig demokrat.
  Genom Samhällsnytt kan ju alla nu informera sig om försvinnandet men hur länge innan MSB slår till även där.
  Statsmedia kommer säkert att tiga som muren och om pressade som i Nord-Korea påstå att personen aldrig existerat.

  Notera sex tungt beväpnade poliser för att gripa en värnlös kvinna…
  Vi ser vad polismakten prioriterar.

  Gillad av 10 personer

  • Nils Dacke skriver:

   Det fanns bara de tungt beväpnade poliserna att tillgå, resterande del av styrkan hoppade trähäst och hoppborg samt grillade halalkorv tillsammans med kaosgängen.

   Gillad av 5 personer

 24. olle holmqvist skriver:

  Historien upprepar sig, men aldrig likadant. Gustav III grep in och blev stark man efter Riddurhuskarusellen (”Frihetstiden”),Gustaf V buffades fram av drottningen och en upptäcktsresande, men ville egentligen inte själv. Det det som mest liknar är de Gaulle och femte republiken. Han kunde antagligen, ha gjort sig till diktator som Franco i Spanien. Men den kloke mannen valde en annan väg: – en vald stark president.
  ”… den sextonde paragrafen i konstitutionen att presidenten vid situationer som vederbörande bedömer vara av yttersta kris har rätt att ta all makt i Frankrike och inrätta en provisorisk diktatur, där presidenten i så fall kontrollerar även fransk press och television. Den paragrafen har emellertid endast utnyttjats en gång, 1961.”Wiki

  Dags att börja inventera, finns någon kandidat…svensk de Gaulle ?.

  Gilla

  • h skriver:

   Tyvärr Olle, det syns ingen sådan kandidat, vad jag kan se, i det svenska politiska ”toppskiktet” idag. Men vem vet, ”när det är som mörkast, lyser stjärnorna som starkast”.

   Gilla

 25. Arne Groningsson skriver:

  Det är väl bara Morgan, Jätten Finn alltså, som ska se till att rensa inom Polismakten om det ska bli nån förändring, och därför hände inget.

  Många naiva påstår att det är Regeringens medlemmar som ger direktiv hur Polisen skall uppföra sig, själv tror jag tvärt om…

  Gillad av 1 person

 26. Rikard skriver:

  Hej.

  Kritik, analys och sarkasm:

  Våld inom familjen kan väl inte samhället eller polisen ha med att göra? Det är ju en socialistisk, socialkonstruktionistisk och progressivt liberal åsikt. Familjen skall ju gå fri från politiska pekpinnar och få välja själv hur den vill ha det, var det inte så det var med religiös skola, abort, HBT-äktenskap/adoptioner, med mera?

  Eller skall vi ha en lag och en stat som har rätt att styra en familjs beslut och val av livsstil? Vissa familjer tillhör ju religioner och kulturer där aga och fysisk tukt är vanligt förekommande och anses rätt och riktigt – menar man alltså att en lag stiftad av politiker lika för alla skall trumfa denna självbestämmanderätt?

  Säg det i så fall rent ut, och joddla inte om att familjen skall gå fri från det ena och det andra ena stunden för att kräva polisingripanden mot familjer som lever normbrytande den andra.

  Hur jag anser man skall och kan lösa dagens problem kan jag inte skriva, för då får jag ställa mig i skamvrån, enär det är brott mot värdegrund, god ton och svensk ängslighet. Men det går tillbaka på urminnes tradition, sed och metod; ”androm till akt och varnagel” om man säger så.

  Oavsett om brottet begåtts inom en familj eller mot en främling.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 27. olle reimers skriver:

  Jag saknar Lars härovan, systemets och socialisternas vapendragare. Han som i alla sammanhang tillmäler oss som inte tänker som han alltmer bisarra epitet.

  Lars, kom tillbaka och visa oss var skåpet ska stå. La-ars!

  Gilla

 28. p2185 skriver:

  Det som Patrik skriver i denna krönika är ju så uppenbart och i alla de sammanhang där jag träffar andra en fullständigt etablerad sanning. Det finns väl knappast någon i regeringen med bihang som inte sätter sig själv före det för fallande landet de är satta att förvalta?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.