Mohamed Omar: Klimatkrisen är invärtes i eder

Mohamed Omar

Söndagen den 6 oktober mitt på dagen gick jag och min son på gågatan i centrala Uppsala, Svartbäcksgatan. När vi kom till S:t Pers galleria fick vi se flera polisbilar och ett antal poliser i uniform som gick omkring. På gatan låg det flera människor. Jag blev orolig, hade det hänt något med dem? Varför låg de på gatan och vad gjorde polisen där?

Min oro blev strax stillad då vi såg att människorna som låg på gatan var fullt friska. Det handlade om en manifestation till ”stöd för klimatet”. De låg ner för att imitera lik. Det är så hela mänskligheten, och allt liv på jorden, kommer att sluta – om VI INTE GÖR NÅGOT NU!

”Jaha”, sa min tonårsson, ”det är bara såna där klimat-töntar”. Och han var inte den ende av den åsikten. Många som gick förbi, både svennar och blattar och allt däremellan, var märkbart irriterade över att dessa domedagsaktivister blockerade gatan. Förutom att störa så skulle de ju kunna skrämma någon också. Någon kunde ju tro att de faktiskt var sjuka, skadade eller döda.

När jag kom hem sökte jag på nätet och fann att de ansvariga för den underliga manifestationen kallar sig för Extinction Rebellion Uppsala. På Facebook skrev de:

”Idag gjorde XR-Uppsala en die-in på gågatan i Uppsala. Vårt mål var att uppmärksamma och skapa fokus kring klimatkrisens offer och de som inte kan protestera själva. Tillsammans med folket på gågatan skapade vi en magisk atmosfär med fiolmusik och många bra samtal med alla som var intresserade.”

Jag upplevde som sagt inte någon ”magisk atmosfär”. Jag upplevde att de flesta som gick förbi var irriterade eller likgiltiga. Fiolmusiken som nämns lät i mina öron som gnissel. Det var övervintrad, skäggig hippie i luffarkläder med påsydda hjärtan som spelade fiol. Jag gissar att han är en veteran från 68-rörelsen och FNL-demonstrationerna.

På banderollerna stod olika budskap om att vi befinner oss i en kris, ja, undergången är nära. Jag håller med, den vita medelklassen befinner sig i någon typ av kris. De längtar efter mening i sina liv, något verkligt att få kämpa för. För alla som deltog i manifestationen var vita gymnasister och studenter. Det skulle inte förvåna mig om de är barn till akademiker i Luthagen och Kåbo. Jag är från Uppsala och känner igen typen.

Jag tror att det finns en kris, en verklig kris. Den signal jag uppfattade från de vita medelklasskidsen som låg där på gågatan och spelade döda var att deras liv kändes tomma och meningslösa och att de längtade efter verkliga problem, något som kunde få dem att känna sig betydelsefulla. Det jag vill säga till dem är: ”Klimatkrisen är invärtes i eder”.

Låt oss säga att den människoskapade ”klimatkrisen” är verklig. Låt oss säga att vi lyckas fixa den på något sätt. Tror ni att dessa medelklasskids kommer att gå hem? Nej, de kommer att hitta något annat göra. Kanske kommer de att återgå till att rädda världens alla flyktingar? ”Om vi inte öppnar våra gränser kommer barnen att dö”. Det här är en grupp som tycks sakna dramatik i sina verkliga liv och därför söker det i andra sammanhang. Medelhavet är Auschwitz. Jorden kommer att gå under.

Dessa domedagsaktivister struntar i verkliga problem, som att kvinnor blir våldtagna och både män och kvinnor blir rånade, delvis som en följd av den ”humana flyktingpolitik” som dessa vita medelklasskids skrikit sig hesa efter på gator och torg.

Kidsens guru, Greta Thunberg, stod i tårar i FN och klagade över att hennes barndom har blivit stulen ifrån henne. I stället för att få vara barn (vem vill vara ett barn när man är 17 år?) tvingas hon göra hemska saker som att åka båt till USA och sova på hotell på Manhattan. Tack och lov blev hon inte sjösjuk. Jag menar, hur mycket lidande måste denna stackars tonåring utstå?

För rasister som absolut inte vill umgås med så kallade ”rasifierade” utan vill hänga i ett helvitt gäng så rekommenderar jag klimatgänget. Förutom att göra manifestationer, happenings och love ins för att använda 68-språk, så träffas de också på puben.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

20 reaktioner på ”Mohamed Omar: Klimatkrisen är invärtes i eder

 1. Jari Norvanto skriver:

  ”Jag upplevde som sagt inte någon ”magisk atmosfär”.”

  Nej precis, klimatförändringarna! Nu är det ju nästan bara helium i atmosfären. HeHeHe!

  Gillad av 1 person

  • Emund skriver:

   Hinner ej kommentera. Bortrest. Hade räknat med att gå på Matematikhistoriska museet idag men efter oändligt dividerande plus en mängd talsvårigheter kunde jag inte få ekvationen att gå ihop och lösa det problemet.

   Gillad av 1 person

 2. Aurora skriver:

  En representant för den muslimska gruppen i sverige har sagt att islam står över miljöfrågor. Så där ser vi var den gruppen står. Vad gäller hotet om höjningen av havsnivån så efterlyser jag någon röst som informerar om att landnivån också höjs. Detta senare är fakta. F.ö undrar jag om de som minns alarmen om ozonhålet vet hur det står till med det idag? Alarmismen och vissa fenomen kommer och går, tydligen (apatiska barn också har vi ju nu fått bekräftelse på).

  Gillad av 2 personer

 3. Tomas skriver:

  Kanske man kan definiera en ny politisk gruppering som ”Lindbergianer”? Uttråkade, ointelligenta, välbetalda/välförsörjda, narcissister, babblare, trånande efter rampljus och beundran samt helt befriade från moral att ta hänsyn till människors vardag

  Gillad av 4 personer

 4. miketheviking skriver:

  Bra Omar!

  Du kunde lagt till att dessa tankeförvridna individer tar fokus från sånt som verkligen hotar oss; nedskräpning, förgiftning via kemikalier, stressiga arbeten där vi producerar dubbelt mot 80-talet på halva tiden. De tar fokus från att vi har politiker som delar ut våra pengar till andra som politikerna tagit hit….
  Och det kanske är meningen?
  Hitta på ett imaginärt hot så att folket inte ser det reella hotet.

  Gillad av 3 personer

 5. Bee-lips skriver:

  Återigen så ör den stora staten och skatten problemet, den bli medlet genom vilken all världens galningar, parasiter, totalirarister och religiösa fundamentalister kan sprida sitt gift. Hade det inte varit för att staten stal våra pengar så hade dess knäppskallar varit som Moon-sekten om ens det.

  Gillad av 4 personer

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  ”De som Gudarna vill förgöra gör de först galna”

  Dessa ord gäller i högsta grad för dagens klimatgalenskap där inga ord av förnuft längre tycks hjälpa. Till dels är det en följd av förfallet inom naturvetenskaplig utbildning, tills dels en särdeles effektiv medial hjärntvätt. Det går en tydlig historisk linje från de medeltida flagellanterna till dagens klimathysteriker. De hålls under armarna av dagens kyrka i likhet med dess medeltida motsvarighet.

  Gillad av 9 personer

 7. Eskil skriver:

  Man behöver inte avfärda klimathotet som bluff eller inte oroa sig över vårt beroende av en begränsad resurs som fossila bränslen för att reagera mot klimatpropagandan som översköljer oss idag påhejad av i relevanta ämnen genuint obildade journalister och kändisar.

  Gilla

 8. Elisabeth G skriver:

  Klimattöntar, det var ett bra ord!

  Det ligger mycket i Omars analys. Den som har verkliga problem har inte tid och ork att intressera sig för klimatet eller ens miljön som helhet. Dessa bortskämda ungdomar påminner mig om en pjäs jag såg för länge sedan. Några universitetsstuderande ungdomar skulle omvända en arbetare till socialismen. Arbetaren var inte intresserad. När de sa till honom ”arbetarna ska inte betala krisen” svarade han ”nej, det är riktigt, abborrätarna ska inte betala grisen”.

  Gillad av 1 person

 9. Niklas R skriver:

  Ett historielöst folk som lever i fruktan är enklare att styra än ett folk som kan sin historia och är fullt informerad.

  Därför satsar Partiet så mycket på att avveckla den svenska historieundervisningen i skolan och ger ut propaganda från klimatalarmister.

  Gillad av 1 person

 10. Hedningen skriver:

  Detta verkar som självdestruktivt beteende från Thunbergianernas sida. Lite som när forn sed gänget stod och offrade blod vid Uppsala högar, skar sig i handlovarna när det skulle vara bröllop och höll på. Men vet du vad, Eddie? Jag tycker du ska bli hedning istället. Som jag berättat för dig finns det även judiska hedningar, svarta asatroende och mycket mer… vilka helvita sällskap syftar du på förresten, och vad är din faktabakgrund för just det?

  Gillad av 2 personer

 11. A skriver:

  Bra Omar, i mitt känsliga ” instrument” tycks inte klimatsnacket fästa alls. Kanske ett snack för mycket, vad vet jag. Jag frågar mig om hysterin finns alls utanför gammelmedia?? Jag känner ingen som som bryr sig nämnvärt, inte ens instrumentets döttrar som ändå är i rätt ålder. Borde man inte känna någon enda, om de fanns??

  Mvh A

  Gilla

 12. Ulf skriver:

  ”Människorna som låg på gatan där var fullt friska ”
  I beg to differ.

  De kom ivägen för mig vid riksdaghuset gick inte att passera vilket understöddes av polisen trots att spektaklet saknade tillstånd. Enligt stollen jag pratade med så hade de folkets mandat att strejka. Nej inte fullt friska alls.

  Gillad av 2 personer

 13. Göran Holmström skriver:

  Undrar om mina kära dinosar hade klimataktivister som gick runt med skyltar och spekulerade om jordens undergång, innan kometen med stort K Utrotade det mesta.
  Kanske fanns det T-Rex som köttstrejkade för ett bättre klimat.
  Tror dinosaurierna njöt av värme och cirka 2000 ppm så mycket det gick, några Ankylosaurier gick och snattrade,”Såg du raptorn jag sänkte med svansen”.
  En Iguanodon går bredvid och funderar varför han fick en styv tumme av brosk, som är värdelös att samla föda med.
  Nej det verkar ju mycket smartare att spela lik på en kall ,nästan frusen backe med hemska 420 någonting i ppm.

  Gillad av 1 person

 14. Lars Strömberg skriver:

  Jag skulle vilja påstå, att den allvarliga klimatförändringen handlar om det mentala och det samhälleliga förändringarna. Människor numera halkar omkring planlöst på ytan, de är hypernervösa, de kan inte äta en hotellfrukost utan att samtidigt pilla på sin mobil och prata i telefon. (Jag ser det stundligen.) Det viktigaste verkar vara att det går undan, att massor av saker görs samtidigt, att mejl besvaras innan man har förstått innehållet och därmed innan man har förstått vad man ska svara. Alltsammans i ett kaos, där kaoset innebär att ingen djuplodar och tänker efter. Uttryck som ”ASAP” viner genom luften, utan att någon överhuvudtaget förstår om det betyder ”om en timme” eller ”nästa måndag klockan tre”. Samtidigt leder kaoset till massor av fel. Fel som leder till fler mejl, telefonsamtal, kostnader och fördröjningar. I denna röra är det inte alls obegripligt att människor även lägger sig på gatan i Uppsala, för att de tror att det är bra, viktigt och gott att göra det.
  De kunde lika gärna stått med knuten kommunistnäve eller gjort hitlerhälsning eller jagat Pokémon eller gått och skaffat en tatuering till.
  Jag hoppas att den sista meningen är tydlig i all sin underförståddhet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.