Bitte Assarmo: Påfallande många s k ”högerpopulister” är socialdemokrater vars parti övergett sin ideologi

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Jag får ibland frågan varför jag är så starkt kritisk mot partierna till vänster – och framför allt socialdemokraterna – och mer sällan mot de borgerliga partierna. Jag vet inte om det verkligen stämmer, men jag anar att det nog kan ligga något i det. Och jag tror svaret är ganska enkelt. Min kritik grundar sig i att jag har mitt eget förflutna just till vänster på den politiska skalan. Det gör att det är just de partierna jag blir mest besviken på när de sviker sina egna ideologier.

Ta Vänsterpartiet, till exempel, det forna VPK. Jäkligt stelbenta förstås, som alla extrema rörelser, men ändå pålitliga på något sätt. Man visste var man hade dem. De avskydde överklassen, ville göra upp med religionens och prästerskapets påverkan på folket, värnade en jämställdhet som förvisso kan anses rätt utopisk i vissa avseenden, men som ändå hade ett stråk av solidaritet. Och vad hände? Från en dag till en annan gjorde man gemensam sak med islamistiska krafter och började inte bara tolerera hedersförtryck, utan dessutom förneka begreppets existens. I intervju i P1 förklarade Jonas Sjöstedt att det var ”kontroversiellt eftersom det finns politiska krafter i Sverige som säger att kvinnoförtryck är något typiskt för dem som bor i ett visst område och har en viss bakgrund”. Man offrade alltså skamlöst invandrade kvinnor för att inte förnärma deras män.

Sådant vanvett reagerar man på när man haft en hyfsat positiv uppfattning om ett parti. Att Sjöstedt sedan dess gjort en kovändning och plötsligt låtsas vara superengagerad i kampen mot hedersförtryck är ju bara ett spel för gallerierna. Han kan låta hur förbindlig och farbroderlig som helst, och spärra upp ögonen allt han orkar, för jag tror ändå inte på hans uppriktighet. Det finns inte en chans att jag skulle ta en sådan fulspelare på allvar.

Jag föreställer mig att det känns likadant för en centerpartist av den gamla stammen, som tvingas se på hur floskelmaskinen Annie Lööf förgör allt det som en gång var Bondeförbundet genom att byta politiskt block ungefär som vanliga människor byter strumpor. Jag skulle bra gärna vilja veta hur min morbror, som var bondeförbundare, skulle reagera om han plötsligt vaknade upp ur sin grav och fick ta del av hennes tvära girar hit och dit, och alla hennes absurda argument. Han skulle inte låta henne stå oemotsagd, det är en sak som är säker. Han tillhörde den generation som fortfarande kunde läsa lusen av folk som förtjänade det, och skulle någon ha hängt ut honom som hatare för den sakens skull så skulle han bara ha fnyst ointresserat och vänt ryggen till.

Socialdemokraterna ska vi bara inte tala om. De har gått från att vara ett statsbärande parti med tydlig ideologi till ett parti vars ideologi tycks vara helt flytande och där allt färre väljare känner sig hemma. När jag intervjuade en gammal sosse för en tid sedan sa han något som jag tror att väldigt många sosseväljare tycker, men kanske inte vågar säga högt, nämligen att de socialdemokrater som byggde folkhemmet aldrig skulle ha ställt sig bakom en så huvudlös flyktingpolitik som Löfvens socialdemokrater gjorde under flyktingvågen 2015. Och han har ju rätt. En stor del av det som gjorde socialdemokraterna till landets största parti med närmare 50 procent av väljarna var just att de ville ha ordning och reda, inte minst vad gällde invandringen.

Men eftersom det numera är viktigare för socialdemokraterna att visa att man tar avstånd från sverigedemokraterna, än att verkligen göra sitt jobb och se till medborgarnas bästa, gick man helt ifrån sin egen ideologi under flyktingkrisen 2015. Alla var välkomna, och inte bara människor med flyktingskäl, utan även terrorister, människor med dolda identiteter, folk som ljög om sin ålder och så vidare i vad som tycks vara en oändlighet. Resultatet? Tusentals jihadister på fri fot, kommuner på väg mot konkurs och en växande otrygghet när allt fler män från misogyna kulturer tar sig friheter mot de kvinnor som åtnjuter frihet och självständighet… Listan kan göras lång. Mycket lång.

Lägg till en statsminister som envist som en grinig unge rabblar inövade floskler om ”överklassen” som ansvarig för gängkriminaliteten och ministrar som Anders Ygeman och Morgan Johansson – den ene med nollställd blick, den andre förslagen som en ficktjuv i Dickens London – och det blir pinsamt uppenbart att dagens socialdemokrater har övergett sin egen ideologi.

Därför behöver man inte heller ta åt sig om man blir kallad ”högerpopulist” eller något annat nedsättande av dagens socialdemokrater och deras stödpartier. Ytterst få av dem som kategoriseras som högerspöken är höger i någon egentlig mening. Påfallande många av oss är tvärtom socialdemokrater vars parti tog en helt annan väg.

45 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Påfallande många s k ”högerpopulister” är socialdemokrater vars parti övergett sin ideologi

 1. brrr skriver:

  Individualistisk liberalglobalism har drabbat dem alla. Med lite olika förtecken och lite olika ”visioner” visserligen, men vägen mot det atomiserade Utopia är densamma. Och det började långt tidigare än 2015.

  Dessutom finns inte längre någon politiker som bryr sig det minsta om någon annan än sig själv och sin egen framgång/förhoppningar om framgång. Nationer och demokrati är gift för dem. ”Folket” är orcher i deras ögon. Primitiva apor man kan spotta och pissa på.

  F.ö. har jag oerhört svårt för nyspråket, t.ex. att kalla migranter för flyktingar, hijab för slöja/huvudduk, nationalism för högerextremt och många andra ord jag hoppar högt inför.

  Gillad av 14 personer

   • brrr skriver:

    Islam hör definitivt inte hemma i nationer som vill kalla sig civiliserade och demokratiska, och jag hoppas innerligt att nästa generation européer förmår skicka tillbaka islam till där det hör hemma. Satir är ett av många bra vapen på vägen till uppvaknande och här är det ungdomar som varit i farten.

    Gilla

 2. Rutger skriver:

  En av PKs definition av populister är personer som har oacceptabelt enkla och/eller icke fungerande svar på komplicerade frågor, tex uppfattningen att utvisa alla utlänningar som inte sköter sig.

  I de flesta fall handlar det egentligen om målkonflikter som PK vägrar att offentligt befatta sig med, men där egentligen PK tar ställning genom sitt agerande, men vägrar tillstå det. Tilltalet populist blir ett argument för att slippa diskutera sakfrågan. Här hittar vi legitimiteten till att PK beskylls för falskhet och lögn.

  Att tex utvisa alla kriminella utlänningar är självklart en fungerande metod att slippa problem med kriminella utlänningar – garanterad inga återfallsförbrytare i alla fall ! ” Populisten ” tar tydlig ställning. PKs värld är betydligt mer komplicerad för att utlänningen tilldelats en massa rättigheter som måste tillgodoses. Då målen om medborgarnas trygghet och utlänningars rättigheter är direkt kommunicerande kärl i ett nollsummespel så måste man välja. PK har bakbundit sig med mål som är inbördes omöjliga att uppfylla och för att inte riskera intellektuell härdsmälta vägrar man befatta sig med målkonflikten.

  För att undvika valet förfar man på flera olika sätt. Det första är att låssas om målen inte har något samband, dvs hanterar det som två separata frågor. Därtill har man fiffiga argument för att undkomma när man blir trängd. Vem har inte hört om ” allas lika värde”, att inte ” ställa grupp mot grupp ” och ” främlingsfientlighet” och ” rasism” när någon vill utvisa kriminella. PKs sista försvarsargument är att skylla på ” globaliseringen”, som om fri rörlighet för arbetskraft och varor ovillkorligen inkluderar acceptansen av utländska kriminella.

  Det praktiska resultatet blir att de utländska kriminiella får vara kvar i Sverige och hemsöka oss. Fakta från BRÅ är att endast 0,5 % ( 0,005) av alla utländska medborgare skrivna i Sverige som döms svensk rätt också får påföljden utvisning. För icke i Sverige skrivna är siffran 10 %

  Precis samma sort målkonflikt och hantering förekommer på område efter område. Här hittar vi också förklaringen till varför S betraktar SD som betydligt värre än tex Irans mördande och förtryckande mullor. SD lyfter nämligen sakfrågorna till ytan som den värsta ” populist” och tar tydlig ställning. En öppen debatt om målkonflikter och dess praktiska konsekvenser skulle vara totalt förgörande för S för det skulle tydliggöra att S ( och merparten av sjuklövern) inte är den skötsamma nettoskattebetalande medelklassens allierade, utan snarare dess fiende.

  Gillad av 7 personer

  • Palle9 skriver:

   Rutger: En mycket klarsynt beskrivning – lysande! Till detta ska läggas att det som gör att PK-etablissemanget kan komma undan med denna strategi är avsaknaden av en granskande journalistik värd namnet. När statsunderstödda media (skattefinansiering, presstöd) väljer att undvika att ställa makthavarna inför dessa målkonflikter och inte låta dem slippa undan med sina floskler och undanglidande svar, då kan detta vämjeliga agerande fortsätta.
   När gjordes t.ex.en ordentlig granskning av hur det gick med alla arbetskraftssatsningar (nystartsjobb och allt vad de har kallats genom åren) där man inleder med att spela upp respektive politikers uttalanden vid lanseringen av satsningen och ställer löftena/prognoserna mot faktiska siffror?

   Gillad av 4 personer

  • Aurora skriver:

   Tycker om beskrivningen att PK har bakbundit sig med mål som är inbördes omöjliga och för att inte drabbas av intellektuell härdsmälta vägrar man befatta sig med målkonflikten. Svensk politik i ett nötskal. Mona Sahlin på sin tid försökte vända ansiktet åt alla håll i 360 grader för att framstå som att hon adresserade allas intressen. Det går inte. Man kan inte vånda ansiktet åt alla håll samtidigt. Det kan bara ugglor Människor måste välja. Så fick Mona nackspärr också (på riktigt alltså)..

   Gilla

 3. Fredrik Östman skriver:

  Nej, Bitte, det är inte dessa partier som har ändrat eller övergett sin ideologi. Det är i stället två andra saker som har hänt:

  1. SAP har bytt priviligierad grupp från svensk arbetarklass till utländsk underklass
  2. Du har därigenom blivit flyttad från den orättvist privilegierade gruppen till den orättvis förtryckta

  Det var precis likadant hela tiden, men för dig, som tidigare snodde åt dig av andras egendom och tyckte att det var skitbra, eftersom stora fabbo Staten stod bakom dig och såg till att du inte fick ditt straff i denna världen, är konstrasten förstås stor när du nu står som tidigare de förhatliga ”moderaterna” och ”företagarna” och ”höginkomsttagarna” och ”reaktionärerna” och ”överklassarna” och allt vad dessa hederliga och goda människor missfirmades av dig och ditt band som — snopen, bestulen, besviken och övergiven.

  Välkommen i klubben, för all del! Men be gärna om ursäkt för dina tidigare förbrytelser och visa lite äkta och djup ånger!

  Gillad av 8 personer

  • Åke Sundström skriver:

   I sant kristlig anda borde du väl välkomna ett förlorat får! Hon behöver verkligen inte be om ursäkt för att ha blivit förrådd av sitt parti, låt vara att hon och de flesta vänstermänniskor varit ganska blinda och naiva. Nu har hon vaknat och skriver utmärkta inlägg i ett frihetligt forum och bidrar därmed till att väcka andra, som fortfarande sover. Kan någonting vara mer konstruktivt?

   Gillad av 5 personer

   • Niklas R skriver:

    Att rösta är maktutövning. All maktutövning måste tas på största allvar. Alltså är ”naivitet” och ”dumhet” ingen ursäkt för en person som röstat på ett parti.
    Som väljare har du ett ansvar för vilka som styr vårt land. Det är din röst som avgör, inte någon annans.

    Gilla

  • Weasel skriver:

   ”SAP har bytt priviligierad grupp från svensk arbetarklass till utländsk underklass”

   Det är en helt korrekt analys.
   Men den bekräftar Bittes påstående om att SAP har ändrat sin ideologi.

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    För mig är ideologien de grundläggande mönster eller principer som kommer till användning. Det är inte en del an ideologien att det är just ”arbetarklassen” som skall gynnas. Och är inte det faktum att det fortfarande är precis samma grupper som skall betala kalaset ett tecken på en viss konsekvens och istadighet? Även understödet av yrkeskriminella och bedrägare har varit konstant under alla år.

    Det är en illusion att SAP någonsin brydde sig ett skit om arbetareklassen. Det var bara deras försäljningstrick. Detsamma gäller, mutatis mutandis, för dagen faibless för muselmanska analfabeter. Det är bara yta. Det är bara röstfiske.

    Gillad av 1 person

   • Weasel skriver:

    Jo , det var tidigare en del av sossarnas ideologi att ”arbetarna” skulle få det bättre. På ”de rikas” bekostnad.
    Och nu är det en del av sossarnas ideologi att ”nyanlända” ska få det bättre. På arbetarnas bekostnad.

    Det är helt ok att hata sossarna , men man måste ändå vara ärlig och erkänna att sossarna har förändrats en del sedan Erlander blev Strandhäll.

    Gillad av 1 person

  • Mv skriver:

   Precis. Kommentarerna nedan missar poängen för problemet är att en socialist aldrig har fel, hon hade inte fel då och har inte fel nu. Tror hon. Alltid på ”rätt” sida. Aldrig att hon skriver vilka åtgärder hon vill se.

   Gilla

 4. akelaslair skriver:

  Vi är ett övergivet folk. Utlämnade åt en ny mångkulturell världsordning som vi inte har bett om och dessutom är vi snart en minoritet i vårt eget land. Sorgen och besvikelsen är oerhörd.

  Gillad av 9 personer

 5. malmobon skriver:

  Gäller inte bara i Sverige. Danmark undantaget.
  Blir intressant följa delstatsval i forna Öst-Tyskland.. AfD ser ut till att göra ett mycket bra val där.
  Vi har kommunalt självstyre.
  Lästa att Sölvesborg skulle överklaga beslut med tvingande regler från staten att ta emot nyanlända. Även borde den S.k. Robin Hood skatten prövas i domstol.
  För egen del tror jag det kommer fler Brexit.
  Länder där ”populister är starka borde kunna bilda ett eget EU. Europa splittras.
  Tror även regioner i Europa vill bli självständiga. Forna Öst Tyskland, Bayern, Katalonien, Skottland, ett område i Belgien, och s.s. Skåne-Blekinge.

  Gillad av 1 person

 6. Aurora skriver:

  Bitte är alldeles för mjäkig i sin kritik. Jag skulle vara mer högerextrem är högerpopulist om jag var gammal sosse eller centerpartist. Åkesson har rätt bör han säger att det är 7-klöver/vänstermakt-etablissemangets, tillsammans med ärendespringande vånstermedia, som genom att i mer än 20 år konsekvent förnekat samhällsproblem och kriminaliserat de som påtalat dem som är de som drivit fram en högerextremistisk motreaktion som Säpo nu varnar för. Det är inte annat än en förväntad logiskt konsekvens. Angående Järfällas beslut att inte köpa in halalslaktad mat i skolan så kommer nu protesterna från islamistiskt håll om att deras barn har rätt till sådan mat med argumentet att religionsfriheten (för islam alltså) inte bara begränsar sig till tro utan många samhällsfunktioner.. Bra att få veta det vi sedan länge förstått.

  Gillad av 11 personer

 7. Aha skriver:

  Nämnda politiker och partier, Sjöstedt, Löfven och Lööf, är maniska i demoniseringen av SD samtidigt som de inte går att känna igen som Assarmo skriver, bl.a. flirtar de med hårdför Islam. Sossarna har ju t.o.m. ett avtal med muslimerna om samverkan.
  Sjöstedt går även fri som fd kommunist och är ledare för ett parti som än idag har ett partiprogram som är mindre demokratiskt.

  Utan detta fulspel, utan denna demonisering av SD hade SD varit dubbelt så stort, största partiet i Riksdagen ty det har aldrig funnits en majoritet bland svenska folket att ta emot så många flyktingar enligt SOM-institutets årliga undersökningar. Observera att frågorna har avsett antal flyktingar, inte ekonomiska migranter, ett utstuderat fulspel då folkmajoriteten mot massinvandringen i så fall hade varit massiv.

  Om nämnda förhållanden har etablerad medias kritik uteblivit, public service inte på något sätt undantaget. En hel journalistkår har prostituerat sig, en kår som idag inte ens rider ut för att försvara yttrandefriheten.

  Det gäller verkligen att ha strategier för att kunna runda etablerad media, att lämna PK-ismen bakom sig. Medborgarjournalism är en sådan strategi.

  Gillad av 4 personer

 8. Leif Stålhammer skriver:

  …och vi måste ”komma till bukt med dessa sprängningar” som minister Damberg så elegant uttryckte det i SR P1, Gomorron världen. Någon däremot? ”Det går bra för Sverige” som Löven brukar säga…

  Gillad av 2 personer

  • Palle9 skriver:

   Leif Stålhammer: Ja, och regeringens ministrar hade möte i veckan – när journalisterna bad statsministern att hoppa i poolen och göra den s.k. ”bomben”, vägrade han visligen. Det briserar ju bomber med viss regelbundenhet runt om i landets städer – det gäller väl för Löfven att försöka undvika varje möjlig koppling till bomber, folk kan ju börja undra hur de högst ansvariga egentligen hanterar den grasserande kriminaliteten.

   Gilla

 9. A skriver:

  Bitte, vakna istället! Du har trott på en lögn som tidigare gynnat dig. Inse istället att detta var fel.
  En illusion för att skapa makt. A tar hjälp av B för att stjäla av C. Problemet för dig nu, är att du numera själv ingår i C. Gör upp med detta upplägg Bitte.

  Mvh A

  Gillad av 7 personer

 10. Folke Lidén skriver:

  Vi har bott i vår villa i 13 år. En del av huset är från 61 och den andra från 76.
  Under tiden som gått har vi anlitat ett antal hantverkare. Tre från Chile som bott i Sverige i 30 år. Övriga har varit infödda svenskar.
  Båda grupperna en hel del gemensamt.
  – Jobbar vitt
  – Noggranna och skickliga
  – Har – för 10 till 15 år sedan – varit Socialdemokrater
  – Röstar nu på SD

  Hur förklarar Löfven det?

  Vad gäller din beskrivning av höger/vänster anser jag att även ”de borgliga” svikit väljarna och landet.

  Jag vet att många kloka människor som tidigare var förda bakom ljuset av media och antirasistiska politiker nu har vaknat och valt att gå till M. Gott så, men inom mig känner jag tvivel. Tror inte att den ängslige Kristersson vågar ta steget fullt ut och göra gemensam sak med SD. Jag kan delvis förstå honom och hans rädsla för att splittra partiet. Dock tror jag att splittringen av M redan är ett faktum. Något som jag baserar på Staffanstorp och ett par andra kommuner.

  Gillad av 3 personer

   • A skriver:

    Bra Martin A, det är så den ser ut, socialismen. Som döden själv. Ut for religionen och in kom detta avskräde. Om inte folk fått nog hade de förmodligen rivit sönder stockholm fullständigt till oigenkännlighet. De hade långtgående planer. Det är utan tvekan antikrist det är frågan om. Men nu har de lagt i en överväxel och ska krossa landet en gång för alla. Det finns inget stopp de hatar allt av värde utom makt.

    Mvh A

    Gillad av 1 person

 11. Hovs_klipphällar skriver:

  Det ligger mycket i Assarmos analys — nämligen att sossarna på 1950-talet hade helt andra åsikter än de verkar driva numera.
  Då kommer de riktiga sossehatarna och påpekar att sossarna haft fel hela tiden, och att de ligger bakom allt ont i landet ungefär.

  Personligen har jag alltid ogillat sossarna och har aldrig röstat på dem, men det är mera därför att jag avskytt deras självtillräckliga och enfaldiga historielöshet.
  Det är svårt att veta hur utvecklingen på 1900-talet skulle ha sett ut utan sossarnas enorma inflytande — man kan bara gissa, eller försöka med ”kontrafaktisk historieskrivning”.

  Jag kan gå med på att sossarnas tidigare maktperiod, fram till ungefär andra världskriget, innebar enorma framsteg åtminstone materiellt där det gamla Fattigsverige försvann.
  Men ju längre de regerade, desto tydligare märktes alltså deras makts avigsidor.

  Och numera har de inte längre något som helst existensberättigande. Det verkar som om luften gått ur dem. I sin desperata jakt på väljarstöd vänder de sig nu bort från sina traditionella väljare och fiskar istället röster från de ”nya svenskarna”, inte minst då sådana som har muslimsk bakgrund. Mycket riktigt har de nu blivit beroende av sådant stöd, ungefär som ett slags drogberoende.

  Sossarna agerar numera som om de vore narkomaner — hela tiden på jakt efter en ”fix” som ska fixa deras sviktande väljarstöd ett litet tag till… och utan minsta tanke på att landet under deras politik håller på att gå åt helvete.

  Gillad av 4 personer

  • Niklas R skriver:

   Redan efter kriget började sossarna infiltrera försvaret, underrättelsetjänsten och andra viktiga myndigheter.
   Sossarna har aldrig haft någon annan plan än total dominans över Sverige och göra Sverige till en socialistisk stat.

   Gillad av 3 personer

  • A skriver:

   Det är inte så svårt att se att resten av världen klarat sig utmärkt utan de svenska sossarna Hovs H. Men se på skadorna.. de har krossat landet. De ligger nu öppet för ett övertagande av [CENSUR]. Det är det yttersta resultatet av förstörelseverket. Utan ett jävligt halt bananskal så kommer det att BLI så. Vi har inte nånting att tacka detta vämjeliga parti för. Inget.

   Mvh A

   Gillad av 2 personer

 12. Lars Bernhoff skriver:

  Högerpopulist är ingen skrämmande klyscha längre. När vi åker utomlands är vi alla (nästan) socialister när ämnet politik kommer upp. Svensken vill väl. Vi är enbart olika naiva och insiktsfulla om de förskjutningar om den verklighet som sker snabbt. Vi klarar inte ut att skilja på ekonomiska invandrare, riktiga asylsökande och lycksökare. Alla kan belönas med vår välfärd och uppehållstillstånd.
  Om vi inte klarar rimliga hanteringstider förlänger vi våra naiva regler, och misslyckas även det så är det inte immigrantens fel varför vi kommer att ge samma grupp amnesti.

  Att kräva och förvänta sig realistiska regler och praxis är det som politikerna ska besluta om. Allt annat är misskötsel av deras uppdrag. Att hävda det och möjligen kallas högerpopulist är ok när jag kan stå upp för mina ställningstaganden.
  Utomlands blir jag ändå betraktad som något som liknar socialist. Det vi håller på med här är ändå obegripligt när vi försöker förklara det för icke svenskar.

  Gillad av 2 personer

 13. Willy Lindqvist skriver:

  Det var länge sedan man hörde en socialdemokratisk politiker tala om vikten av att lyssna till rörelsen. Det kan bero på att partiet inte längre har någon rörelse, och att partmedlemmarna i dag i stort sett bara består av aktiva S-politiker. Svenska partier behöver ju numera varken ha rörelse eller medlemmar för att finansiera verksamheten. De har av skattemedel beviljat sig själva så stora förmåner att de blivit ekonomiskt oberoende och numera lever i en egen värld distanserade såväl från folk som väljare.

  Gillad av 2 personer

 14. Niklas R skriver:

  Socialisterna har inte bytt ideologi, de är faktiskt mer renläriga idag än de varit tidigare då de var tvugna att smyga med sina planer att ta över riket.
  Sedan den nya regeringsformen infördes 1975 har de faktiskt blivit mer och mer öppna med vad de vill göra. Palme sa ju redan 1975 att sossarna skulle öppna landet för massinvandring så de kunde importera valboskap när den socialistiska arbetskraftsinvandringen åkte hem. Var det någon som tvivlade på detta? Det har aldrig slagit någon att det var väldigt konstigt att vi fick hit en jävla massa socialistiska chilenare men knappt några estlänningar eller polacker som flydde från det socialistiska blocket?

  Skillnaden är dock vilka grupperingar som fått offer- respektive förövarstatus inom de olika socialistiska sekterna. Det är nog där socialistanhängare som Bitte inte längre känner igen narrativet. Det hon trodde var sant visade sig bara vara en tillfällig konstellation inom ideologin. När sedan partiet behövde andra grupperingar så blev de offergruppen och den vite svenske arbetaren blev förövargruppen.

  Gillad av 2 personer

 15. Göran Holmström skriver:

  Bitte en rak och direkt fråga.
  Är du inte bara besviken på att du låtit dig luras?
  Inget fel i det, då motståndaren kört med preppad kortlek!
  Frågan är inte vad som hänt, utan hur går vi vidare och löser eländet som drabbat landet.
  Hur får vi bort parasiterna i toppen som älskar att förtrycka och ge pekpinnar?
  Hur får vi dit vanliga kantstötta människor
  Som blött och genomlidit elände,
  Vi behöver normala klantskallar som har hjärta och själ!
  Dessa pappersfigurer som ljuger stjäl, dom har gjort sitt.
  Vi har ett av världens vackraste länder,
  Sossarna har gjort sitt, vi behöver vackra ledare med hjärtat på rätt ställe.
  Kicka Stefan kicka Annie kicka varenda lögnare omgående.

  Gillad av 4 personer

  • akelaslair skriver:

   Ja, kicka parasiterna men… hur? Vi har bara valurnorna och i viss mån demonstrationer och debatt i de alternativa medierna att ta till. Jag är ingen vän av att hänga folk i lyktstolpar. Vi är (Reinfeldt får ursäkta) inte barbarer längre.

   Gillad av 1 person

   • akelaslair skriver:

    Vända andra kinden till har vi gjort alltför länge. Det finns något mellan stegling och kindvändande. Samhället behöver återta sitt våldsmonopol och det kan bara ske genom att ge Polisen de resurser de behöver och låta dem göra sitt jobb utan att lägga politiskt korrekta hinder i vägen. Här har politiskt tillsatta chefer en stor skuld.

    Vi behöver inte nya lagar. Vi behöver använda de vi redan har och slopa straffrabatter och allehanda flumrabatter i stil med ”kulturella skillnader” osv. Släpp inte ut brottslingar efter halva tiden. Utvisa brottslingar när det går. Om de har varit i sitt hemland på semester så borde det inte vara några hinder oavsett gråt och tandagnisslan i pk-medierna. Fulla fängelser? Lägg ut på entreprenad i Baltikum eller wherever.

    Gillad av 1 person

 16. olle reimers skriver:

  Bitte, varför tror de att de har svikit sina ideal?

  Tänk om de aldrig har funnits, utan bara fungerat som råttfångare? Är inte det ganska uppenbart idag?

  Lenin och Mao finansierades av storfinansen och krigsindustrin.

  Bitte, de har aldrig funnits, dem som du vill tro gott om. Du var bara en av alla dessa nyttiga idioter.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.