Ny podd: Donald Trump har fel. Datorspelen är inte orsak till masskjutningar

I ett nytt avsnitt av podden Tankar från framtiden (inspelat 7/7) pratar Eddie (Mohamed Omar) med USA-kännaren Ronie Berggren om datorspel och våld. Två masskjutningar ägde nyligen rum i USA och i ett tal sa Donald Trump att en del av skulden faller på datorspel som förhärligar våld. Samma uppfattning kan man höra från vänstern. Berggren menar att synen på datorspel är en generationsfråga snarare än en höger- vänsterfråga. Datorspel, säger Berggren, kan, precis som skräckfilmer, vara både blodiga, skrämmande och grafiskt mycket realistiska. Men de gör inte människor till massmördare.

Lyssna på podden i spelaren nedan:

6 reaktioner på ”Ny podd: Donald Trump har fel. Datorspelen är inte orsak till masskjutningar

 1. miketheviking skriver:

  Nja, fundera lite över vilken allmän avtrubbning och mini-trauman som levereras över tid genom media, filmer och spel.
  För 40 år sedan var våldtäkt något otäckt i media – än värre på film (typ Death Wish)
  Sam Peckinpah filmer var barnförbjudna, Clint Eastwood skjuta- skallen- av- gangsters sågs som någonting alldeles perverst.

  Idag våldtas, styckas, dissekeras 1000-tals personer i filmer och Tv-serier.
  Folk kan hackas i bitar, upplösas i syra, torteras å det grövsta och vi ser det som underhållning.

  Fundera lite på vad som händer själsligt om man utsätter sig för det – dag efter dag.

  Gillad av 2 personer

  • brrr skriver:

   Ja, dels säkert avtrubbning för dem som ständigt matar sig med bestialiskt våld men ändå har spärrar för att själva använda våld. Men kanske ffa träning och att mentalt ”gå in i” våldsvärlden för dem som har goda förutsättningar att själva använda våld eller vill förbereda sig för planerade våldshandlingar. Gissar att t.ex. Breivik ganska medvetet använde datorspelande som förberedelse.

   Gillad av 1 person

 2. UlfH skriver:

  Ja, varför har man lagt in så mycket absurd, bloddrypande och sadistisk våld i dagens TV-serier? Vad är syftet? Vad vill man uppnå? Och vem har bestämt att sadistisk våld är underhållning.Och som sagt, hur påverkar de ( speciellt de unga) tittare. Kanske kommer de se våldsamma handlingar som vilket nöje som helst?

  Gilla

 3. Mitt vykort skriver:

  Många verkar missa att Trump är en komplex person och applicerar kommersiellt tänkande på politik. Detta kommer mycket nära vänstertaktik, därför är vänstern så förvirrad (och kommer att förlora nästa presidentval). Så alla hänger vid Trumps minsta ord och letar sanningar men allt sägs i ett sammanhang, med ett syfte. Det är höger att alltid hållla sig precist till sanningen, sådan är Trump inte, han slår vänster i eget spel.

  Fenomenet kan ses på dessa sidor, de flesta har högerpersonligheter (även om vissa tidigare var vänster) men varje dag så dyker det upp 1-3 med vänsterpersonlighet, och dessa förstår inte ens vad meningen med sanningen är, allt som betyder något är att vinna. På detta sätt så är vänsterpersonligheter och de mest skrupellöst giriga rika mycket lika.

  Gillad av 4 personer

  • Björn skriver:

   ”Vänstern” består av onda människor; de är avundsjuka, de vill söndra, de vill skapa motsättningar och konflikter där inga finns, och trycka tillbaka och suga ut självständiga, intelligenta och framgångsrika! Ja, i stort sett ALLA dåliga mänskliga egenskaper finns i koncentrerad form inom denna ”gruppering”!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.