Demokratisk senator: ”President Trump bär en del av skulden för masskjutningarna”

Efter de två senaste masskjutningarna i USA hävdar nu den demokratiske senatorn Cory Booker att president Trump bär en del av skulden.

– Man skördar det man sår. Och han sår frön av hat i vårt land, sa Booker i ett inslag på TV-kanalen NBC.

Booker, som är en av kandidaterna till demokraternas presidentnominering, har gjort vapenfrågan till en av de största frågorna i sin kampanj.

19 reaktioner på ”Demokratisk senator: ”President Trump bär en del av skulden för masskjutningarna”

 1. laogong2018 skriver:

  Den största hat-organisationen i USA är det demokratiska partiet. De hatar Trump, Trumps väljare, icke troende på klimathysterin, de hatar USA, de hatar konstitutionen, de hatar företag, de hatar kapitalism, de hatar att USA’s ekonomi nu är starkare än på 50 år.
  Demokraterna vill tysta all opposition, förbjuda röster som strider mot deras tro, och egentligen sätta alla individer som är emot dem i fängelse.

  Gillad av 22 personer

 2. Ben-Hur skriver:

  I USA där man kan stämma folk och företag för nära nog allting, borde man också kunna stämma en politiker som öppet och officiellt anklagar en annan politiker för att vara rasist och vara indirekt orsaken till en mördares dåd.

  Gillad av 5 personer

 3. Steven Jörsäter skriver:

  I DN igår fanns artikeln https://www.dn.se/nyheter/varlden/martin-gelin-konsekvensen-av-en-politisk-kultur-som-demoniserar-latinamerikaner/ . Samma anda som den demokratiske senatorn, alltså.

  Där står i ingressen. ”Att vissa av offren inte vågade söka sjukvård efteråt, för att de var rädda att bli utvisade…”. Tvärtemot vad journalisten hävdar så visar det hur väldiga USAs problem är med illegala migranter. Och hur viktig Trumps politik är att försöka få ordning på det.

  Gillad av 3 personer

 4. Anna Lallerstedt skriver:

  Jag föreslår att alla tittar på kartan och ser efter var El Paso ligger. Då förstår man varför detta sker och just nu.
  Svensk Press beskriver inte problemen objektivt.

  Gillad av 8 personer

  • bejji skriver:

   Sök då på utländska massmedier – t.ex. den ryska internetsajten ”rt.com”, där man idag kan läsa att attentatsmannen i Ohio var en hängiven beundrare av de demokratiska presidentkandidaterna Sanders och Warren samt även stödde autonoma vänstergrupper.

   Gillad av 6 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Sanningen tillåts inte komma fram i de Demokratstödjande media!

    Booker är väl närmast desperat,
    för att ej bli avhängd i kampanjen!

    En större galning är svårt att hitta,
    tom ibland Åsnorna!
    Unhinged)

    Bara att kolla hans obalanserade uppträdande i Kavanaugh hearings!

    I believe her, ms Ford…

    Hon som var utsänd av Deep State,
    CIA-connected gråtande lögnerska!

    Gillad av 1 person

 5. Mitt vykort skriver:

  Endast genom Orwellskt dubbel-tänk så kan en hel värld förledas av makt och media. Hela demokraternas presidentvalsdebatt går ut på att hata den vite mannen. Sleepy Joe vinner på default för inte ens demokraternas väljare är så galna som etablissemanget. Demokraterna använde rasism som politik långt innan Hitler.

  Gillad av 7 personer

 6. Mitt vykort skriver:

  Endast genom Orwellskt dubbel-tänk så kan en hel värld förledas av makt och media. Hela demokraternas presidentvalsdebatt går ut på att hata den vite mannen. Sleepy Joe vinner på default för inte ens demokraternas väljare är så galna som etablissemanget. Demokraterna använde rasism som politik långt innan Hitler.

  Gillad av 2 personer

 7. Niklas R skriver:

  Intressant notering som skjuter Bookers teori i sank.
  Dayton-skytten var socialist och började skjuta för att döda så många ”fascister” som möjligt.

  El Paso-skytten påstås vara en trumpanhängare men eftersom han överlevde så kommer det nog fram under rättegången vad som var den faktiska orsaken.

  Gillad av 2 personer

 8. Samuel af Ugglas skriver:

  Önskar att svenska folket hade fått möjligheten att sparka svenska politiker och tjänstemän som missbrukar FOLKETS mandat!
  Mer eller mindre omöjligt med den GRUNDLAG och den skattelagstiftning (utplundring) vi har idag.

  Gilla

 9. Rudolf Meyer skriver:

  Trump:”Demokraterna bär hela ansvaret för masskjutningarna!Demokraterna förstör allt de rör vid!”.Det finns två gärningsmän-båda i tjugoårsåldern,båda djupt demoraliserade , socialt störda
  och kanske på omfattande psykofarmaka-medicinering.Nr1.Crusius (Cruz) förfaller lida av ett patologiskt kanske familjebetingat hat mot spansktalande latinos.Nr 2.Betts-har visat sig sympatisera både med en satanistkyrka vars Baphomet-emblem han bär öppet fastsydda på sina kläder.I tweets har han även utryckt sympati för samma rörelse som ”Klimat-Greta” nämligen AFA-en organisation som trots sin förestående terroriststämpling i USA samarbetar intimt i Sverige med både regeringsmakten,polismakten och dessas filialer EXPO och Researchgruppen.AFA – en motsvarighet till de kommunistiska avantgarde-ungdomsgrupperna i Weimar-republikens Tyskland och i någon mån FDJ:s elitkader till vilken Angela Merkel tidigt räknades.Svenska ”vänster”-politiskt involverade överklassungdomar-ministerbarn,akademikerbarn,villa-barn etc tillhör alltsomoftast denna organisation som ett första steg i den politiska karriären.Kopplingarna är alltså påtagliga till den sfär som tenderar att gravitera mer mot Demokraterna.Även om Crusius (Cruz) mera förefaller att vara ett psykopatologiskt särfall med dimmiga politiska föreställningar.Sannolikt är det så att varken Trump eller Demokraterna kan anses vara skuld till skjutningarna i en trängre juridisk mening.Vilket är en uppenbar självklarhet för alla.Drivande faktorer är mera:Demoralisering,politisk polarisering,våldsdyrkan,djupt frånstötande satanistdyrkan,massutförskrivning av psykofarmaka,lätt tillgängliga vapen och massnarkomantisering av den amerikanska ungdomen.

  Gilla

 10. Björn K skriver:

  I kvällens Aktuellt-sändning (5/8) intervjuvar man en person som infiltrerat högerextrema i USA. Denna person som för övrigt förekommer i EXPO kopplar givetvis samman Trumps retorik med dessa högerextrema, SVT försöker alltså försåtligt koppla ihop Trump med de som utförde dåden. Återigen är V-MP-organet SVT/SR igång, finansierat med 8 miljarder per år av våra skattepengar.

  Gilla

 11. olle reimers skriver:

  Beto O´Rourke sällar sig till skaran av de demokratiska presidentkandidater som vill ge Trump skulden. De kommer alla att göra; var så säker!

  Varför inträffar dessa händelser precis nu? Kan det ha något samband med att justitieminister William Barr just är i färd med att avslöja statskuppen mot Trump iscensatt av Hillary och DNC?

  Gilla

 12. Stefan Sewall skriver:

  Såg en rubrik om att ”det inte alls är ensamma galningar”. Media vill ha det till att de är organiserade i högernätverk.
  Nähä, jaså, är de här skolskyttarna eller shoppingskyttarna organiserade?
  (De brukar visa sig ha varit ensamma och sjuka, tyvärr har det funnits många även förr när det inte fanns sådan vänster-höger motsättning i USA)
  I så fall undrar man ännu hur media kan påstå det exakt motsatta, när islamistiska terrorister mördat massvis av oskyldiga och då de ju oftast är flera stycken tillsammans. Charlie Hebdo och Bataclan var inga ensamvargars verk. (När har skjutningar i USA varit grupparbeten? Det brukar alltid vara en ensam skytt.)
  Media brukar vrida sig ur led för att förklara bort att det skulle vara organiserad islamistisk terror och att religion över huvud taget skulle vara inblandad.
  Även när terrornissen eller -arna skriker Allah akbar så har det ändå inget med islam att göra och är det bara en enskild psykiskt störd som agerat helt utan religiös påverkan.
  Svensk media utelämnar också att mördaren skrikit och hejat på Allah. Men om en fotbollshuligan slåss brukar man nämna att han hejade på Hammarby eller AIK.

  Gilla

 13. P I Persson skriver:

  Ytterst är det gärningsmannens fel, han kan aldrig köpa sig fri från sitt personliga ansvar.

  Men vad ger grogrund för mordiska tankar ? Fundera över det nästa gång ni stöter på ett tal, en debatt eller en tweet från Trump. Mannen strör råheter omkring sig. Det är inte konstigt att detta i någon mån får resultat hos påverkbara individer. Sådana som inte har en spärr mellan å ena sidan tankar och ord och å andra sidan mordisk handling. Resultat som säkerligen i och för sig är oönskade av presidenten men som ändå blir.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.