Portugal drar in visum för iranska medborgare

Portugal har dragit in utfärdandet av visum för iranska medborgare av, hittills, ospecificerade säkerhetsskäl. Utrikesminister Augusto Santos Silva är mycket förtegen om anledningen till åtgärden men sa tidigare i veckan att det inte beror på någon ökad spänning mellan de båda länderna.

– Portugal tramsar inte med vem som får komma in över gränsen, sa Santos Silva men tillade att åtgärden är tillfällig och att man hoppas att snart kunna återgå till det normala förfarandet.

18 reaktioner på ”Portugal drar in visum för iranska medborgare

 1. Min strand skriver:

  Jag befinner mig i Portugal och det är nästan chockerande hur få araber och muslimer man ser.

  Vi var på shoppingcenter här igår, inga gäng alls. Framtiden börjar bli uppenbar, vi styrs av förrädare som betraktar oss som ymnighetens horn, men när man inte känner sig trygg ens på nybyggda shoppingcenter som Emporia i Malmö så kommer det ju bli så att de som kan kommer att lämna Sverige. Jag känner mig mera hemma här i Portugal trots att jag inte kan språket, i Sverige så finns ju nu en känsla av växande hot dag för dag, både mellan folk och från statsmakten. På Emporia har ungdomar torterats, andra har våldtagits, hotfulla incidenter sker på parkeringen, min egen dotter fick ett gäng som gick efter och kvinnor kan inte gå där utan att gäng glor och kommenterar. En blond kvinnlig bekant gick förbi en pappa med söner och alla började flåsa och göra obscena ljud.

  Vi debatterar här på DGS men tonen är ju helt fel, vi är förråda, vår fysiska säkerhet hotas, i tangentens riktning ligger bara mer av samma. Varför stanna? Jag inser att man måste vara civiliserad för att nå fram men analysen hos Patrik är ändå fel, det handlar inte om ekonomi främst utan om fysisk säkerhet och hot om våld och övergrepp. Vi har det på stranden hemma också nu och område efter område i Malmö domineras nu av gapiga gäster (jag skriver allt mera sällan vilka grupper det gäller Morgan Johanssons lagstiftning blir kanske retroaktiv). Många tror på en ekonomisk kollaps, det gör inte jag, den kommer men folk anpassar sig redan, min egen mor lever på en efter ett helt arbetande liv, usel pension. Dessutom så kan Sverige låna på svenskarnas goda namn länge än, kan grekerna så kan vi.

  Så DGS missar att det nu handlar om det växande faktiska våldet och framförallt hotet om våld. När man inte längre känner sig trygg, ja men då flyttar man, jag bara väntar på att min fru också drar denna slutsats för det är i min familj som Patrik skrev igår, opionsbildning är meningslös innan tiden är mogen, men jag tror snart att kvinnorna gjort sig nog med jordnära observationer. Min fru röstar SD men även vänsterkvinnor blir ju antastade och får sina barn rånade. Jag uppfattar att DGS inte förstår fullt ut vad som pågår, hur sjukt detta förräderi är, att man inte bara förstör ekonomin genom socialism utan också medvetet tagit bort sitt eget folks fysiska trygghet.

  Nå jag är tämligen säker på att nästa kapitel i Sveriges historia är segregation och utflytt av svenskar. Varför bo i Sverige?

  Gillad av 9 personer

  • Erik2 skriver:

   Bra skrivet. Det är väl så att det som först fallerar är ekonomin, den blir allt sämre. Men i nästa stadie så handlar det om fysisk säkerhet. Sista steget är full anarki och/eller inbördeskrig. Stadiet av förfall är olika i olika delar av Sverige. Vissa ställen i huvudstaden har en vibration i luften som är mycket obehaglig även vid bara snabba besök. Jag är seriöst orolig inför höstens och nästa vinters ekonomiska dipp. Det är 90-tals kris på gång, fast värre. Nu finns inga reserver längre. Förutom pensionsfonderna och annat liknande. Det kommer förändra Sverige i grunden. Det är min prognos för grunden. Hur snabbt förloppet sedan går är svårare att säga men det handlar om ett till fem år av omvandlingsfas. Det ä vad jag tror.

   Gillad av 1 person

   • Kent skriver:

    Erik visst har Sverige stora reserver men de talar man inte om.
    Pksekten jaga desperat pengar överallt med nya skatter och höjning av gamla. Pensionärer kan få det ännu sämre.
    Men kommunerna sitter på myken egendom som går att sälja ut. De kommuner som äger elnät, vatten&avlopp och annat som ger inkomst kan säljas ut i första steget till överpris med ett underförstått medgivande att höja taxorna med det dubbla under en 5-10 års period.
    Nästa steg är att sälja ut kommunala fastigheter och hyra tillbaks dem.
    Kommunala bostadsbolag utan för stora problem kommer också att komma ut på marknaden när nöden kräver och man får svälja den politiska nesan.
    Staten har också myken egendom att sälja ut när krisen kommer.
    Gissa vilka som välkomnar detta för köparna kommer säkert att behöva låna pengar till investeringarna.
    Men efter detta vad händer då när Sverige har kanske uppemot tre miljoner människor som kräver försörjning och alla tillgångar är förrödda. Den muslimska befolkningen ligger på runt 30% vad händer då?

    Gillad av 3 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Jag befinner mig i Portugal och det är nästan chockerande hur få araber och muslimer man ser.”

   Det var baske mig den skönaste chocken hitom ramadan.

   Gillad av 2 personer

  • Jag hatar negativa människor skriver:

   Ja, varför bo i Sverige när man enbart blir dum i huvudet av svensk politik. Det kan jag hålla med dig om. Men du, precis som som många andra mår definitivt inte bättre av att hela tiden upprepa situationen i Sverige, bara sämre. Ni har helt enkelt valt att må dåligt och då är det lätt att känna sig utanför det svenska samhället.

   Gilla

 2. Arne Groningsson skriver:

  Det enda som skulle få den obegåvade Svensken att bli obehärskat vildsint, vore att konfiskera alla ”sommarstugor” och det är därför Regeringen inte så gjort.
  Sommarstugor och husvagnar, lyxbostäder till Parasiter…Brinner bra, dessutom!

  Gillad av 2 personer

 3. Magnus Rosensparr skriver:

  ”Portugal tramsar inte med vem som får komma in över gränsen”, säger utrikesminister Augusto Santos Silva.

  Det finns länder som är litet slappa och några som är slarviga, men det finns bara ett land i Europa som uppfyller Santos Silvas definition – Sverige, landet där trams är officiell politik.

  Gillad av 4 personer

  • Jag hatar negativa människor skriver:

   Men flytta dit om Portugal är så j-la bra. Det är bara att kasta ditt pass och anmäla dig som papperslös. Du ser ju inte direkt ut att komma från Mellanöstern det är nog inga problem. Bara du slutar älta om Sverige, för det mår du definitivt inte bättre av.

   Gilla

 4. Tommy Öhrn skriver:

  Ja eller så flyttar du dit så du slipper läsa och kommentera ”negativa” människors inlägg för det mår ju du absolut inte bra av

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.