Storbritanniens justitieminister föreslår ny lag som gynnar kriminella

I Storbritannien ska mördare, rånare och vissa sexbrottslingar, som har tillbringat åratal i fängelse, inte längre att behöva berätta för sina arbetsgivare. Justitieminister David Gauke vill ”ta bort stigmat från fängelsedomar”. Tusentals grova brottslingar kommer att ha ett helt fläckfritt förflutet när de kommer ut.

– Rättssystemet gynnar alltid brottslingen på bekostnad av offren. Det här är ett slag i ansiktet och en förolämpning mot hela samhället, säger Kevin Hogg, talesperson för brottsofferorganisatioen National Victim’s Association.

20 reaktioner på ”Storbritanniens justitieminister föreslår ny lag som gynnar kriminella

 1. Emil skriver:

  Om man är påläst om frankfurtskolan och kulturmarxismen så ser man att detta är ännu ett verk från denna läras följare. Målet är att störta vårat samhälle, vår samhällsordning för att bygga en annan. Alla institutioner som vårt samhälle vilar på måste enligt dessa förvirrade hjärnor förstöras. Detta är bara ännu ett led i detta.

  Gillad av 11 personer

 2. Fredrik Östman skriver:

  Vilket parti var det nu som hade regeringsmakten i Storbritannien? Kommunisterna? De revolutionära extremvänsterkrafterna i den samlade folkfronten för Pol Pots upprättelse? Nej visst, nej. Det var ju den sorgliga efterträdaren till det en gång så stolta Konservativa partiet. Det är en clownvärld vi lever i. Honk! Honk!

  Gillad av 15 personer

 3. Rikard skriver:

  Hej.

  Det är väl en kristen tanke om att när man sonat sitt illdåd så är man tvagen i lammets blod och fri från sin synd och skuld, alternativt en socialkonstruktivistisk dito med samma resultat och effekt?

  Rätt eller fel, men det finns ju en tanke bakom: straffet är avtjänat. Därmed är udda jämt.

  Man kan ju utan att vara alltför cynisk notera att endast vissa brott omfattas. Förskingring, insideraffärer, skattebrott och liknande som typiskt begås av den lagstiftande klassen brukar alltid, av någon mystisk anledning, inte ingå i de brott som presumtiva arbetsgivare behöver upplysas om.

  Nog borde väl exempelvis en revisionsbyrå eller liknande anse det intressant att få veta att en sökande är dömd för ekonomiska brott, eller om den har kopplingar till organiserad brottslighet?

  Borde man inte istället göra lika?

  Domstolar och kriminalvård kan upprätta en hemsida där namn och personnummer för samtliga är sökbara, komplett med fällande domar och påföljder.

  Inte skulle väl någon i vare sig Danderyd eller Tensta kunna motsätta sig det?

  (Men vis av erfarenhet vet jag att de bättre bemedlade aldrig vill att dylika disciplinära åtgärder skall gälla dem själva; endast ‘dom där’, ‘såna typer’, och liknande.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 6 personer

 4. Fara!Paranormal smittosam sanningsmikrob. skriver:

  I en rutnande och stinkande kadavernation som ”EU-Sverige” ,där den mest populära parfymen är liklukten och där chefen för landets högsta säkerhetsorganisation MSB är en durkdriven konspirerande dömd kriminell är denna ”radikalt mänskliga” reform inte på något sätt förvånande.

  Gillad av 2 personer

 5. Conny Lundberg skriver:

  Med tanke på den s k fångvårdens extremt usla förbättringsresultat av kriminella så är det naturligt att anse ett förslag som detta ett rent hån mot alla offer för kriminella handlingar och även som ett förslag att släppa ut okunskapens virus i fritt omlopp i samhällssystemet.

  Gillad av 2 personer

 6. Benjamin Dhover skriver:

  Ja, naturligtvis. Att neka stackars Robert sitt drömjobb på förskolan bara för att han dömts för barnpornografi 34 gånger och övergrepp på minderårig 7 gånger vore ju inhumant på alla plan.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.