Ingen ”Greta-effekt” på flygtrafiken

Greta Thunbergs klimatstrejk har inte påverkat flygtrafiken, konstaterar Carsten Spohr, VD för tyska Lufthansa. 2018 blev ett rekordår för Lufthansa och allt tyder på att siffrorna kommer att öka med 4 procent i år.

Däremot finns en oro för vad som kan hända med flygplatsnavet i Zürich. om flyget beläggs med allt fler skatter och restriktioner, säger han. Om Zürich mister rollen om flygplatsnav kommer det att ha en förödande effekt för landets ekonomi.

10 reaktioner på ”Ingen ”Greta-effekt” på flygtrafiken

 1. Gösta Johnsson skriver:

  Jag, och de flesta med mig kommer att flyga när det alternativet är bäst ur tids- och ekonomisk synpunkt. Att ha ”flygskam” är bara så urbota dumt att man baxnar. Skall man ha någon sorts skam för att använda de uppfinningar som människan åstadkommit och som skapar tillväxt, förståelse mellan stater och folk, vidgar världen och gör människor gladare och nöjdare?? Aldrig i livet. Eventuella problem eller avigsidor av nyttjande av teknikens landvinningar kommer människan att hitta lämpliga åtgärder för att banlansera- och det är inte teknikförnekelse eller andra bakåtsträvande infall.
  Jag är tämligen säker att politiker liksom tjänstemän och affärsmän aldrig kommer att låta bli att flyga om det är effektivast. Speciellt politiker som åker på andras pengar skiter fullständigt i ”skam” men kommer som alltid och vanligt att hyckla allt vad samvetet rymmer…och det är inte lite det!

  Gillad av 2 personer

 2. Min strand skriver:

  Lika många Stockholmare som tog emot en flykting i sitt hem drar ner på flygandet pga klimatet och Greta, ca 50 personer.

  Vad är det då som pågår, jo det är helt enkelt att man skapar en ny mytologi om gott och ont, där makten via media (och kyrkan) kan bestämma för dagen vad som är gott så att det passar den politiska agendan. Detta har ju pågått ett tag, det är närmast ett kontinuum från allas lika värde till Alan Kurdi till slöjryckningar, blomfester efter mord till Rockström och Greta. Det är skrämmande att se att man på mycket kort tid kan piska upp religiösa stämningar hos folket.

  Syftet är ju också att markera mot alla som inte håller med, ett antal markörer blir lika effektiva som en påsydd davidsstjärna. Det är självklart att detta görs för att förbereda och motivera framtida fängslanden och våld mot oliktänkande. Vi har sett det förr, många gånger.

  De vill ha det så här är den centrala insikten.

  Gillad av 4 personer

  • Nicklas Wennström skriver:

   Är de nån här , som på allvar tror att den s.k Greta effekten hade funnits , om Greta varit en vuxen kvinna mellan 25-30 år ? De är skamligt att dra fördel av ett barn i den åldern . Min strand ! Du har helt rätt i de du skriver , känns som nån sekt liknande effekt av de som pågår just nu .

   Gilla

 3. Rolf skriver:

  Det är media som har försökt piska upp religiösa stämningar hos folket, men man har misslyckats kapitalt. Folk i gemen struntar helt i vad media säger i fråga om flyg. Får man en direkt fråga, säger man kanske lite klädsamt att man skäms lite grand, men när det kommer till kritan flyger man, om det är det bästa alternativet. Den enda fråga där media lyckats att piska upp skamkänslor gäller SD. Även om en stor del av svenska folket håller med Jimmie Åkesson, och skulle kunna rösta på honom, så skäms man för att erkänna det. Det är sannolikt därför 7-klöverpartierna fortfarande håller ställningarna någorlunda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.