Mohamed Omar: Bild av döda används för att påverka attityder till invandring

Mohamed Omar

Óscar Alberto Martinez Ramirez från El Salvador drunknade tillsammans med sin tvååriga dotter Valéria när de försökte ta sig över floden Rio Grande, och över gränsen till USA. Bilden av de två drunknade har spridits av mainstreammedia – sannolikt i hopp om att påverka attityderna till invandring.

En oerhört tragisk händelse:

”Han korsade först floden med flickan och lämnade henne på den amerikanska sidan. Därefter vände han tillbaka för att hämta sin fru, men då klev flickan ner i vattnet efter honom. När han simmade tillbaka för att rädda henne fångades båda två av strömmen”, säger den mexikanska journalisten Julie Le Duc som tog bilden till The Guardian.

Pesidentkandidaten Kamala Harris twittrade att ”detta är inhumant. Barn dör. Detta är en fläck på vårt samvete”. Men det är ingen fläck på den amerikanska regeringens samvete – inte heller på det amerikanska folkets samvete. Skulden ligger hos fadern Óscar Alberto Martinez Ramirez som äventyrade sin lilla dotters liv. En del av skulden ligger också hos den generösa amerikanska politiken som tillåtit illegala invandrare att stanna i landet.

Hade man haft en bestämd invandringspolitik som inte släpper in någon utan lagliga papper och tydligt signalerat att det är totalt lönlöst att försöka ta sig in, ja, då hade ingen gjort det. Då hade den tvååriga flickan förmodligen levt idag.

Demokraten Beto O’Rourke skriver i en tweet att ”Trump är ansvarig” för dödsfallen. Jag kan ge O’Rourke rätt i att Trump delvis är ansvarig. Men inte på samma sätt som han menar. Jag menar att Trump snarare har ett ansvar eftersom han inte färdigställt den utlovade muren.

En ogenomtränglig mur längs gränsen mot Mexiko – som bara släpper in legala invandrare – skulle också rädda liv på den amerikanska sidan – offren för de kriminella som kommer in.

Agendasättande medier sprider gärna bilder av vissa offer, men ”glömmer” andra. Kathryn Steinlee är ett av flera offer för vänsterns ”humanitära” invandringspolitik som inte får den uppmärksamhet i mainstreammedia som de förtjänar. Den 32-åriga Kathryn var ute på en promenad med sin pappa i San Francisco den 1 juli 2015 då hon sköts till döds.

Den som höll i pistolen var den illegale, mexikanske invandraren José Inez García Zárate. Han blev frikänd från mordanklagelser eftersom han påstod att pistolen avfyrats av misstag. På Twitter kallade Donald Trump det för ”en skandalös dom”. Zárate hade tidigare dömts för flera brott och utvisats från USA fem gånger (!), men kunde alltså fortfarande uppehålla sig i landet.

Jag tycker det är viktigt att visa hennes ansikte. Offren för västvärldens ansvarslösa invandringspolitik och slappa gränsbevakning behöver uppmärksammas. ”Öppna era hjärtan”-förespråkarna vill helst inte att vi ska öppna våra hjärtan för dessa offer. De vill helst inte att vi pratar om- och minns dem. För många amerikaner handlar muren om trygghet och frihet för kvinnor som Kate. Därför har den av vissa kommit att kallas ”Kate’s Wall”.