Mohamed Omar: Bild av döda används för att påverka attityder till invandring

Mohamed Omar

Óscar Alberto Martinez Ramirez från El Salvador drunknade tillsammans med sin tvååriga dotter Valéria när de försökte ta sig över floden Rio Grande, och över gränsen till USA. Bilden av de två drunknade har spridits av mainstreammedia – sannolikt i hopp om att påverka attityderna till invandring.

En oerhört tragisk händelse:

”Han korsade först floden med flickan och lämnade henne på den amerikanska sidan. Därefter vände han tillbaka för att hämta sin fru, men då klev flickan ner i vattnet efter honom. När han simmade tillbaka för att rädda henne fångades båda två av strömmen”, säger den mexikanska journalisten Julie Le Duc som tog bilden till The Guardian.

Pesidentkandidaten Kamala Harris twittrade att ”detta är inhumant. Barn dör. Detta är en fläck på vårt samvete”. Men det är ingen fläck på den amerikanska regeringens samvete – inte heller på det amerikanska folkets samvete. Skulden ligger hos fadern Óscar Alberto Martinez Ramirez som äventyrade sin lilla dotters liv. En del av skulden ligger också hos den generösa amerikanska politiken som tillåtit illegala invandrare att stanna i landet.

Hade man haft en bestämd invandringspolitik som inte släpper in någon utan lagliga papper och tydligt signalerat att det är totalt lönlöst att försöka ta sig in, ja, då hade ingen gjort det. Då hade den tvååriga flickan förmodligen levt idag.

Demokraten Beto O’Rourke skriver i en tweet att ”Trump är ansvarig” för dödsfallen. Jag kan ge O’Rourke rätt i att Trump delvis är ansvarig. Men inte på samma sätt som han menar. Jag menar att Trump snarare har ett ansvar eftersom han inte färdigställt den utlovade muren.

En ogenomtränglig mur längs gränsen mot Mexiko – som bara släpper in legala invandrare – skulle också rädda liv på den amerikanska sidan – offren för de kriminella som kommer in.

Agendasättande medier sprider gärna bilder av vissa offer, men ”glömmer” andra. Kathryn Steinlee är ett av flera offer för vänsterns ”humanitära” invandringspolitik som inte får den uppmärksamhet i mainstreammedia som de förtjänar. Den 32-åriga Kathryn var ute på en promenad med sin pappa i San Francisco den 1 juli 2015 då hon sköts till döds.

Den som höll i pistolen var den illegale, mexikanske invandraren José Inez García Zárate. Han blev frikänd från mordanklagelser eftersom han påstod att pistolen avfyrats av misstag. På Twitter kallade Donald Trump det för ”en skandalös dom”. Zárate hade tidigare dömts för flera brott och utvisats från USA fem gånger (!), men kunde alltså fortfarande uppehålla sig i landet.

Jag tycker det är viktigt att visa hennes ansikte. Offren för västvärldens ansvarslösa invandringspolitik och slappa gränsbevakning behöver uppmärksammas. ”Öppna era hjärtan”-förespråkarna vill helst inte att vi ska öppna våra hjärtan för dessa offer. De vill helst inte att vi pratar om- och minns dem. För många amerikaner handlar muren om trygghet och frihet för kvinnor som Kate. Därför har den av vissa kommit att kallas ”Kate’s Wall”.

15 reaktioner på ”Mohamed Omar: Bild av döda används för att påverka attityder till invandring

 1. Bo Svensson skriver:

  För att slippa bygga murar och satsa på gränsbevakning, kan metoden för att få folk att stanna där de skall vara istället bestå i rätt nivå på konsekvenserna av att påträffas där man inte får vara och rätt nivå på konsekvenserna av att bereda illegala skydd och försörjning.

  Men då krävs det strikta kriterier för vem som är legal resenär. – Ett perfekt sådant kriterium är innehav av bevis på ekonomisk garant. – Legala resenärer skall alltså aldrig orsaka några extra kostnader som inte blir täckta och vad de förorsakar i bedrövelse genom våldsbrott skall kompenseras med belopp på rätt nivå.

  Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Vad som är rätt nivå på människovärdet har begrundats i trafiksäkerhetssammanhang för att bedöma rimligjeten i investeringar för ökad säkerhet och sist jag kollade hade man landat i runt 25 miljoner.

   Gillad av 1 person

  • Bo Svensson skriver:

   Med rejäl mur och perfekt gränsbevakning, – hur skiljer man på legala resenärer och illegala? – Transporter, handel och affärsresor måste ju fungera och vem som helst kan ju hävda att den är turist. – Jag har inte hört om något redigt alternativ till det jag beskriver.

   Gilla

 2. Tomas skriver:

  Bravo, utmärkt motreaktion till vänsterns propaganda. Öppna inte dörren närmsta dagarna bara, det kan vara en dömd djurmisshandlare som knackar på.

  Gillad av 4 personer

 3. Ms skriver:

  Demokraternas nomineringsprocess har startat, en helt galen cirkus där den mest tokiga marxisten och den med de mest tyranniska pk-förslag vinner. Lyssna gärna på Ben Shapiros underhållande referat av debatterna. Ett nytt inslag är att det nu är maximalt pk att börja svara på spanska, så vissa kandidater svarar på vissa av frågorna på spanska och utelämnar engelskan helt.

  Tävlingen de alla deltar i är att vara mest icke-rasist, vilket betyder så klart att vita skall hatas (en dålig strategi för att vinna skulle man tycka men många amerikaner är lika indoktrinerade som svenskar), så det är lustigt när svarta och hispanics tävlar om vem som är mest förtryckt och rasifierad.

  Trump vinner förstås.

  Gillad av 6 personer

 4. Min strand skriver:

  För övrigt så är det ju talande att en suddig bild av en amerikanska måste grävas fram, tusentals kvinnor våldtas och slås ner i Sverige, många har mördats och exempelvis fått skallen krossad med järnrör, arkiven måste vara fulla av bilder, polisen måste ha hundratusentals bilder på blodiga kvinnor vi aldrig får se, om personen inte är i vårt Facebookflöde där en och annan bild slinker igenom, som den tonårstjej som blev tafsad på och smällde till invandraren som gjorde det. När hon gick hem så väntade han utanför med kompisarna och slog sönder hennes ansikte med en krossad flaska. Hederskultur ni vet, fina killar, de är inte alla sådana ni vet, man kan inte dra alla av en viss religion över en kam ni vet?

  Är inte Omar journalist, är ingen på DGS registrerad jounalist? Journalister har väl tillgång till polisens arkiv?

  Gillad av 3 personer

 5. maximillianrockatansky skriver:

  Oscar tog ett medvetet beslut att bli brottsling och betalade prist för det.

  Felet är till 100% hans.

  För övrigt är ALLA illegala invandrare brottslingar, ett val de gjorde när de bröt mot immigrarionslagarna.

  Deras ansvar är att bygga upp sina egna länder, inte att parasitera på USA.

  Gillad av 1 person

 6. Annkristin skriver:

  Helt rätt Eddie, vi borde uppmärksamma och hedra offren för det krig som pågår mot oss! Betonglejonen på Drottninggatan borde refereras till som Ebbas lejon, och kanske utsmyckas av barn i Ebbas ålder varje år till hennes och de övriga offrens minne.
  Den mor och son som blev offer för det skändligen nedtystade terrordådet på IKEA borde också skänkas en tanke av de många kunder som klarade sig med livet i behåll!

  Gillad av 1 person

 7. Klas Göran skriver:

  Vill man skriva Óscar får man skriva Martínez Ramírez också. För övrigt verkar den andra mannen heta Inés med andra förnamn. Alternativet vore att inte sätta ut några accenter ö h t.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.