Bitte Assarmo: Oanständigt att skattefinansierade SVT agerar propagandamaskin åt Irans religiösa diktator

Bitte Assarmo

Bitte Assarmo

Härom dagen höll jag på att sätta morgonkaffet i vrångstrupen när det i mitt Facebookflöde flimrade förbi ett foto av en interaktiv reklamskylt från SVT Nyheter, där man gjorde reklam för sin app – med ett gigantiskt foto av Irans president Hassan Rouhani:

”Irans känga till Trump: Mentalt efterbliven” stod det med stora bokstäver, och jag var tvungen att titta två gånger innan jag beslutade mig för att bilden var photoshoppad.
Inte för att det är någon hemlighet att Sveriges Television hyser ett närmast patologiskt hat mot Donald Trump, men jag trodde ändå att det fanns gränser. Men det gör det tydligen inte. Bilden lär nämligen vara äkta. Och jag konstaterar, inte för första gången och sannolikt inte för sista, att det måste vara något allvarligt fel på värdegrunden i TV-huset, från högsta ledningen och ända ut i de nedersta leden.

Nu säger förstås inte SVT själva att USA:s president är ”mentalt efterbliven”. Men det är pinsamt uppenbart att någon – hela TV-huset? – gnuggade händerna tills handflatorna sved när de fick möjlighet att använda just detta citat i reklamen. Utan att blinka agerar man propagandamaskin åt en islamistisk diktator, vars värdegrund får Trumps att framstå som mer humanistisk än Bamses, bara för möjligheten att få basunera ut att Trump är efterbliven. Äntligen sa någon det som alla, från Jan Helin till Carina Bergfeldt så länge velat men inte vågat.

Klart som tusan då att snålvattnet rann och att man snabbt som ögat beslutade att just detta skulle vara ett perfekt inslag i den interaktiva reklamen.

På reklambilden ser den islamistiske diktatorn Rouhani ut som en liten snäll farbror, med ett godmodigt leende och en piggt buspojksaktig blick under den överdimensionerade men käcka huvudbonaden. Han plirar lite underfundigt mot kameran, och de diskreta glasögonen ger honom något av en pålitlig och trygg professorslook. Klart som korvspad att hans ”känga” till Trump är fullkomligt rättmätig.

Att svenska skattebetalare ska tvingas finansiera en reklamkampanj som ger en diktator som Rouhani utrymme att föra fram sina åsikter om USA:s president på svenska gator och torg är så oanständigt att det framkallar kräkreflexer hos varje demokratiskt sinnad svensk. Men inte hos dem som styr på SVT. Och det beror främst på två saker:

Det första är att hatet mot Donald Trump är så blint att det överskuggar allt. Riktigt varför han är så hatad av public service är egentligen rätt oklart. Visst, muren mot Mexiko och allt det där – och det kan man absolut ha synpunkter på – men jag tror faktiskt att det främst beror på att han slog Hillary Clinton. Svenska medier bestämde sig ju redan tidigt att Clinton skulle bli USA:s president, om inte annat för att hon är kvinna. En besvikelse av sällan skådat slag, och den bearbetar man fortfarande. Inte med sakliga nyheter från landet ”over there” utan vinklade reportage där till och med Nordkoreas kommunistdiktator och Irans mullor framställs i en fördelaktig dager vid sidan av Trump.

Det andra är att SVT antingen inte har förstått fullt ut vad Iran är för ett slags land och vad för slags fascistoid tjomme Rouhani egentligen är – eller att de har samma absurda inställning som våra politiker. ”Vi har aldrig någonsin kritiserat islam och vi kommer aldrig att göra det heller!” sa statsminister Löfven vid ett tillfälle, och det verkar även public service ha tagit fasta på. I rapporteringen om konflikten mellan USA och Iran är det ständig slagsida för Iran och dess mullor och mot USA och dess president.

Så vad är då Iran? Iran är, trots förekomsten av val, en religiös diktatur som präglas av ojämlikhet, kvinnoförtryck och islamistiskt våld. Kvinnor piskas och fängslas, och kan till och med avrättas, om de inte täcker hår och hud enligt mullornas önskemål. Oppositionen tystas med spöstraff, tortyr, fängelse och till och med avrättning.

Detta är vad Hassan Rouhani står för. Detta är värdegrunden hos den religiöse diktator som nu får sprida sin syn på USA via svenska skattebetalar. Vad säger det om värdegrunden hos Sveriges Television?

70 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Oanständigt att skattefinansierade SVT agerar propagandamaskin åt Irans religiösa diktator

 1. Jonas Bohman skriver:

  Nu när vi tvingas betala för Svt/SR, som allmänt är känt som vänstervriden, så tycker jag vi alla skall ta sig tid och höra av sig till respektive ”kundtjänst”, om man är missnöjd med något inslag, d v s påminna om opartiskheten som man så gärna skryter om.

  Gillad av 5 personer

  • Matte skriver:

   Eller så ger man upp. SVT är kört. Lägg ned. Det är som att försöka rädda Titanic.

   Som individ bör man välja bort SVT ur sitt liv. Det finns mycket annat att lägga sitt liv på. Och för guds skull: skydda barnen.

   Gillad av 13 personer

 2. Palle9 skriver:

  Bitte: Instämmer till fullo i din kritik! Med den ensidighet, som präglar SvT och till stora delar även SR, tag som exempel i invandringsfrågor eller klimatfrågor m.fl., måste man konstatera att bolagen inte har förmågan att ta det stora ansvar, som statsfinansierad media har. Kraven på objektivitet och allsidighet i presentation av olika synpunkter kränks på ett stötande sätt gång på gång.
  Här behövs en radikal nystart med ledningspersonal, som kan leva upp till det stora förtroende, som arbetet innebär plus att det krävs en granskningsnämnd värd namnet med ordentliga befogenheter. Skär ner på flamsprogram och öka upp program med granskande journalistik.
  Vi ska dock inte inbilla oss att nuvarande vänster/Mp-styre har något intresse av att åstadkomma detta, och genom C och L:s benägna medverkan kan de fortsätta att styra landet i fel riktning. De kommer då undan med att presentera en falsk bild av verkligheten, då denna aldrig på allvar utmanas av det som borde varit en fungerande tredje statsmakt. Ta bara idisslandet om att vi skulle ha en stram invandringspolitik när vilken journalist som helst värd namnet borde ställa motfrågan om hur Sverige då kan ta emot mångdubbelt fler än alla övriga nordiska länder sammanlagt. Den nedgång i antalet nya asylsökande, som ägt rum från astronomiska nivåer (men inte av antalet anhöriginvandrare), beror på åtgärder i Syd-Europa och inte på förändrad svensk politik.

  Gillad av 6 personer

  • Bengan47 skriver:

   Är det någon som har sett SVT :s värdegrund?
   Antar att man måste skriva under den innn man får anställning.
   Något för Bitte att leta efter!

   Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Grabskningsnämnden borde jobba övertid.

   Hade ämbetsmannaansvaret funnits kvar,
   då hade med garanti både Stjärne o Helin varit arbetslösa!
   Med yrkesförbud på livstid!!!

   Gilla

 3. Gunnar skriver:

  Konstigt att USA dagen efter attentaten kunde anklaga Iran för bombningar av de två skeppen. I lasten fanns exportolja från Iran. Hur ser du Bitte på attentaten mot de två skeppen? Vem tros ha nytta av just detta attentat?

  Gilla

  • Elisabeth skriver:

   Gunnar, konflikten Iran-USA är en lång historia med många ingångar. Trump gick till val på att avsluta USAs engagemang i Mellanöstern och vill inte dra in USA i nya krig. Men det finns starka krafter som vill ha krig, samma krafter som lurade in USA i krigen i Irak, Syrien, Libyen, Yemen. Krigshökarna är tillbaka och återfinns även i Trumps regering, bl a Pompeo och Bolton. De hittar på små ”hyss” bak ryggen på Trump, bl a de här skeppsattentaten. Jag tror Trump har fullt upp med att hantera dessa herrar. Minns att han avbröt en pågående flygattack alldeles nyligen. Det blir förvirrande ibland när man talar om USAs utrikespolitik och inte förstår att analysera. Trump går ibland inte jämsides med förd politik, eller snarare, står inte bakom vissa uttalanden. Och en sådan som Rouhani tycker förstås att det är ”efterblivet” att inte bara klubba ner motståndarna som man kan göra i en diktatur. Trump är affärsman framför allt. Läs gärna Pat Buchanan här. https://www.wnd.com/2019/06/war-with-iran-would-become-trumps-war/

   Gillad av 9 personer

   • Axel skriver:

    Svt,s kommunistiska förståsigpåare måste börja tänka lite mer konsekvensanaytiskt. Varför vill så stora delar av världen komma in i USA. Mexico med sin socialistiska regering och Guatimala med sin korrupta regering. Jo, folk flyr undan elände. Det är skurkstater dom flyr från. USA representerar något långt mycket bättre. Varför kritiserar inte SVT skurkstater i ställer för USA.
    Tyvärr så är det så, att det är SVT som är efterblivit och fast i socialistisk dödgrävar politik.
    Finns det andra länder som finanserar sin media med skattsedeln som i Sverige. Kommunistländer naturligvis.

    Gillad av 7 personer

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Den avbrutna attacken var nog högst medveten/förplanerad!

    Trump är en schackspelare av politisk Stormästarklass

    EN STARK SIGNAL!
    Inget annat!

    Trump är ingen idiot!

    Tvärtom den smartaste världsledaren vid sidan av PUTIN.

    Gillad av 4 personer

   • Elisabeth skriver:

    Christer L, tack för vänligheten.
    Axel,ja visst använder SvT dubbla måttstockar. Men anledningen till att svensk MSM är så kritisk till Trumps gränspolitik är ju att man på hemmaplan är kritisk till SDs gränspolitik. Man har gett sig den på att väst ska ha ett slags fri invandring. Det är Rätta Värdegrunden. I USA försökte MSM köra igång en kampanj som påminde om den europeiska kampanjen med fotot på den lille drunknade pojken på stranden. Den som bidrog till den stora migrantvågen 2015. Man cirkulerar ett foto på två personer, kvinna och barn, som drunknat vid gränsen. Det är så osmakligt. Vänsterliberal media anser att det är OK att visa upp döda människor när det främjar en kampanj. Alla andra offer är blott en siffra.Det var alltså påbjudet att visa upp den lille gossen men inte att visa den lilla trasiga flickan på Drottninggatan.

    Gillad av 3 personer

 4. Nysralk skriver:

  Jag håller med Bitte, men för att inte tappa trovärdighet bör citat vara korrekta. Det är skillnad mellan ”kommer inte” och ”tänker inte” vilket var vad Stefan sa och lämnar öppet för möjligheten att tänka annorlunda vid senare tillfälle.

  Gilla

 5. Konservativ skriver:

  Min värdegrund är betydligt närmare den konservativa regimen i Iran än de liberala massmördarna och förstörarna i Washington eller vilka nu förkroppsligar Assarmos värdegrund. Dessutom har Iran den fördelen att det ej startar krig. Till skillnad från Assarmos massmördaridoler.

  Dessutom, de som angriper Iran gör det normalt sätt för att ställa sig in hos Neocons, Saudiarabien och Israel. Vad skall vi förvänta oss härnäst, att Assarmo skriver en krönika där hon romantiserar att svälta ihjäl barn i Yemen, för den goda sakens skull?

  Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Konservativ, jag är också en stark motståndare till Washingtons neocons-liberals som hade fått operera i full frihet om SvTs, SRs, svensk medias och svenska politikers drömkandidat Hillary hade vunnit valet. Då hade kriget mot Iran redan varit igång, det är jag säker på. Tack och lov kom Trump istället och slängde en skiftnyckel i maskineriet. Om bara alla dessa enfaldiga svenska journalister och politiker förmådde tänka och analysera borde de fatta att de satsat på fel häst. Trump är värd aktning och beundran istället. Jag hänvisar till det jag skrev under Gunnars inlägg ovan. Dessutom, lyssna gärna på diskussionen i länken. Man hoppas där att mötet Putin-Trump ska desarmera konflikten. Ja, vi får verkligen hoppas att de lyckas. Jag tror att dessa herrar respekterar varandra. .https://www.antiwar.com/blog/2019/06/27/ron-paul-on-iran-us-escalation-blame-pompeo-and-bolton/

   Gillad av 8 personer

   • Axel skriver:

    Jag har spelat på hästar i mina dar, med förlust förstås. Hästar har ofta skygglappar för ögonen för att inte påvekas av andra. Så fungerar även kommunister, man känner igen dem , för dom glor rakt fram hela tiden. Dom är lätta att känna igen. Kolla!!

    Gillad av 1 person

 6. Lennart Bengtsson skriver:

  SVT och de stora tidningarna gör allt de kan för att medborgarna (dvs. de medborgare som fortfarande orkar eller har förmåga att tänka självständigt) skall ignorera vad de producerar.
  Man kan fråga sig hur länge det är möjligt för en sådan anomali att existera? Med våld och förtryck är det säkert möjligt men det är knappast ett alternativ i dagens Sverige. Hittills har det fungerat med förtal och hetsning men detta fungera inte längre när rasist- och fascistorden förlorar sin ”radioaktivitet”. Resultatet har blivit att samizdat-informationen tar över alltmer eftersom den växer i kvalite och trovärdighet. Idag kan endast en kulturrevolution rädda de media som nu har förlorat sin trovärdighet. I sin nuvarande form har de blivit intellektuellt obsoleta. De behövs inte längre.

  Gillad av 14 personer

  • Kalle skriver:

   En självbekännelse. Jag mår mycket bättre sedan jag slutade att ta till mig SVT,s nyhetsprogram. Alternativ media har realistisk substans som stämmer med verkligheten , samt ger en objektiv bild av hur samhället fungerar.

   Gillad av 9 personer

 7. Hans Jensevik skriver:

  Ja, Sverige är en islamisk stat om ca femton till tjugo år och nu gäller det att få en sådan att se demokratiskt rumsren ut. Hur kan vänstern tro att de kommer att få inflytande i en teokratisk diktatur? Se min video ”Födelsetalen” och hur det verkliga politiska landskapet ser ut i Sverige. https://youtu.be/051K_s71HEA

  Gillad av 14 personer

  • Göran Fredriksson skriver:

   Eftersom muslimskt övertagande av Sverige stöds av den dominerande statsfeministiska godheten så har vi ”ursvenska” män två alternativ. Det första är att kämpa emot. Det andra är att låta det ske och leva så gott det går och ha trevligt under tiden.

   Om vi kämpar emot är möjligheten till framgång enligt Hans Jensevik inte särskilt stor vilket han sannolikt har rätt i.

   Om vi låter det ske så blir vi av med statsfeminismen vilket är vad de flesta män vill. Ett feministiskt samhälle går i graven som en direkt följd av att kvinnors roll aldrig har varit att försvara reviret och att kvinnor i gemen därför inte vet hur detta låter sig göras eller ens förstår att det behövs.

   Vi män kan väl byta till islam, våra förfäder bytte ju från asatron till kristendomen. Inte skall det vara svårare för oss? Vi uppnår ju ett bekvämare liv med all kvinnlig omsorg och utan en massa gnäll om likadelning av allt. Synd att feministerna på detta sätt föröder vad tidigare generationer kvinnor som vill ha jämställdhet har kämpat hårt för. Men allt skall ju vara hållbart nuförtiden så varför sörja en ohållbar feminism som inte inser vad den leder till?

   Kanske kan vi sedan urholka islam inifrån så som vi har gjort med kristendomen. Avveckla en religion har vi ju övat på. Med tanke på att det lär ta en rätt lång tid så kan vi se det som ett sätt att förbereda oss på nästa istid, då både vi och till norra Europa inflyttade muslimer ändå måste tillsammans flytta söderut till företrädesvis muslimska länder.

   Gillad av 2 personer

 8. Polar Bear skriver:

  Men varför är det klandervärt att citera och visa bild på en internationell politisk ledare, även om det är en ”ond” sådan? Är det inte viktigt att få veta vad även sådana tycker? Ska SVT alltså bara citera ”goda” politiska ledare? Det klandervärda i detta fall är väl snarare att SVT gör ett dåligt journalistiskt jobb genom felcitera Rouhani:
  https://monitoring.bbc.co.uk/product/c200wiqh

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Många uttalander görs hela tiden. Vi måste kräva av Public Service att de i förväg redovisar den metod de använder för att välja vilka av dessa uttalanden som det utnämner till nyheter av allmänt intresse. Denna metod måste vara politiskt neutral och inte till exempel vara hatisk mot USA och den måste tillämpas konsekvensneutralt.

   Gillad av 7 personer

   • Polar Bear skriver:

    Men eftersom SVT på ett avgörande sätt förvränger vad Rouhani har sagt, på ett sådant sätt att han framställs i en mer vulgär dager än vad som enligt BBC verkar ha varit fallet, så skulle jag säga att SVT-annonsen är mer ”biased” mot än för Rouhani.

    Gillad av 1 person

  • olle holmqvist skriver:

   Det visar ju på styrkan hos följarna av DGS, att någon flera? av oss observerade
   att förvrängningen observerats. Hur allmän är den här insikten ?

   Gillad av 1 person

 9. Rutger skriver:

  SVT fullständigt dryper av lögn och manipulation. Tänk bara på hur nyheterna häromdagen
  hanterade frågan om den döde vuxne och ett barn i vattnet vid gränsen Mexico/USA .

  I inslaget sades det att Trumps hårdföra metoder ” tvingade” folk att riskera livet. För att underbygga rimligheten att folk måste fly från Sydamerika beskrevs situationen som ” ISliknande ” med mycket brottslighet och dessutom korruption. Därtill toppade SVT upp med gråtande människor.

  Generellt handlar de illegala gränspassagerna till USA om folk som inte befinner sig i fara, inte håller på att dö, eller befinner sig under förtryck, ej heller finns några ISfästen varför ingen tvingar dem till någonting alls, varvid den förälder som då sätter sitt barns liv på spel är att betrakta som extremt ondskt. Att upprätthålla en nationsgräns anser inte heller som ” hårdfört ”.

  Därtill i det enskilda fallet hade inte SVT en susning om varför personerna låg i vattnet. Inte ens klarlagt det handlade om att de var på väg att ta sig in i USA.

  I detta fall var SVTs manipulativa lögnaktiga dynga lättgenomskådad. Oftast är SVTs falskhet mer svårupptäckbar för den handlar ofta om frågeställningar som undviks. I det konkreta fallet som nämns ovan, liksom gällande migranter som dör på medelhavet så frågar tex aldrig SVT om migranterna själva har något ansvar. SVT följer propagandisten grundläggande regel om att aldrig ställa en fråga som kan riskera ge dig ett oönskat svar, vilket betyder ett svar som motsäger, och i värsta fall omkullkastar, den egna progandistiska agendan.

  Gillad av 12 personer

  • Bo Svensson skriver:

   Skulden för att mer än 60000 lycksökare omkommit i försöken att forcera gränserna, kan lastas på dem själva och på underlåtheten att konsekvent skicka tillbaka alla dit där de hör hemma. – Om alla som får asyl, placeras i FN-administrerade läger och all hjälp till flyktingar går till dessa istället för till folkblandningspolitik, har man ett system som inte kan överträffas i människovänlighet.

   Gillad av 3 personer

 10. slaszlos skriver:

  Det är samma cynisk känslolöshet vilket landets skattebetalarna , inkluderat svenska judar betalar för mördandet av sina bröder och systrar i Israel med indrivna straffskatter till landets skattekistan med vilket finansieras judeutrotningens propaganda i Sverige och bidrar till terrorregimer och terrororganisationernas operationer i Mellanöstern och Världen över.

  Gillad av 2 personer

 11. Aha skriver:

  ”Vi har aldrig någonsin kritiserat islam och vi kommer aldrig att göra det heller!” – har tydligen Löfven sagt enligt Assarmo.
  Se där, ytterligare en sak för Åkesson att stoppa i halsen på Löfven när han börjar brunsmeta SD och då med en genomgång av vad Assarmo skriver om Irans värdegrund;
  ”Så vad är då Iran? Iran är, trots förekomsten av val, en religiös diktatur som präglas av ojämlikhet, kvinnoförtryck och islamistiskt våld. Kvinnor piskas och fängslas, och kan till och med avrättas, om de inte täcker hår och hud enligt mullornas önskemål. Oppositionen tystas med spöstraff, tortyr, fängelse och till och med avrättning.”

  Åkesson missar att bita tillbaka. Han har renare samvete än alla partier i riksdagen som uttalat sig och haft samröre med Islamister och fd kommunister.

  Gillad av 5 personer

 12. A skriver:

  Ja Bitte, i väntan på att själva komma i position, kan vänstern ju alltid stödja andra som redan utför tortyr och dödsstraff. Kontrollbehovets yttersta manifestationer. De tycks aldrig missa ett tillfälle..

  Mvh A

  Gillad av 3 personer

  • Rikard skriver:

   Hej.

   En hörnsten i feministisk ideologi var och är att ett kännetecken för konservativa patriarkala samhällen (motsatsen till deras progressivt revolutionära feministiska i deras binära tankevärld) var kontroll över fortplantning och sexualmoral/sexualitet.

   Heterosexualitet som tvingande norm och som normativt rätt, den goda modern som föder starka pojkar och dygdiga flickor, och kvinnan som oskuld före äktenskap – universalistiskt och förenklat; ursprungligen för att demonstrera en hos snart sagt alla mänskliga samhällen förekommande ordning, men under nittonhundratalets sista fjärdedel förvanskad till sanning (därav ”svenska män är talibaner”, t ex).

   Frågan är då på vilket sätt upphöjandet av parafili och homosexualitet till ideal, abort enkom på kvinnans ord, och förnekande av den ovan beskrivna strukturen om den förekommer hos ej vita folk inte är just en manifestation av det närmast patologiska kontrollbehov vi ser hos dessa människor.

   Det är ju lång väg från pragmatiska grundprinciper om minsta nödvändiga skada eller påverkan, största möjliga frihet från tvång, och rätten att säga: ”Nej tack, gör du så om du gillar det men det är inget för mig” – inget under att sextiotalets ljumt vänsterintellektuella vämjdes och protesterade mot hur statssocialismen och de korporativa strukturerna gjordes till ideal. Demokratur, var det nån som sade. Tankar från roten och mordet på solidariteten sade en annan.

   Dilemmat är nog själsligt. Som en naturfilmare sade: det är svårt att inte ingripa när man filmar vattenbufflar som stampar ihjäl lejonungar, men det är så naturen är och det är min uppgift att skildra, inte styra (jag parafraserar andemeningen, för klippet med citatet är tre brända hårddiskar bort i tiden…).

   Vi vill alla (leva i och skapa) Det Goda (Samhället), men nog uppnås detta bäst genom att inte göra Det Onda (Samhället) nödvändigt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Det är en dödskult: kroppshat i form av onaturlig hårfärg, piercings, uttöjda hål i ansiktet, hudoperationer, kluvna tungor, könslemlästningar; fortplantningshat i form av feminism och homosexuella, transsexuella, zoofila och pedofila perversioner. Det är en dödskult. ”Stoppa jorden, jag vill kliva av!”

    Gillad av 2 personer

 13. olle reimers skriver:

  Ditt problem är att inte kunna hålla två saker i huvudet på samma gång vilket gör det omöjligt för dig att förstå att globalfascisterna går hand i hand med mullorna.

  Det vi ska göra är att stödja dem som bekämpar dessa krafter.

  Gillad av 2 personer

 14. Ms skriver:

  Värdegrunden på SVT är solklar, man föredrar gängvåldtagna småflickor och homosexuella som slänga från hustak över Trump. Vi har att göra med ren ondska, det är för att vi har sett den hela vårt liv som vi inte ser det för vad den är. Vi tror att SVT är fem myror när det egentligen är slaveri och tortyr.

  Gillad av 9 personer

 15. Elisabeth G skriver:

  SVT är som ett lackmuspapper. När de säger eller gör något vet man att det i regel är motsatsen som är det rätta. Sverige behöver sannerligen en Trump.

  Gillad av 5 personer

 16. Johan Karlson skriver:

  Jag läser det här inte alls som att SVT skulle ta parti för någon. Även förtryckarststater kan citeras utan att de för den skull innebär att man tar deras parti. På så sätt kunde Vitryssland inte rätt förnuftiga positioner efter Rysslands invasion i Ukraina, Nordkorea kunde göra rätt intressanta uttalanden när Trump snodde om sin egen relation till just Nordkorea. Kina har ofta kunnat citeras under det nuvarande handelskriget på goda grunder – inte för att det skulle vara ett särskilt gott land eller på något sätt anses vara oskyldigt i konflikten utan just för att de faktiskt hade inlägg värda att beakta. Just när det gäller Donald Trump är ju tendensen att hans provocerande retorik tenderar att få de mest extrema nationer att reagerar på ett rätt rimligt sätt utan att de för den skull skulle blivit de minsta heliga än innan.

  Däremot är jakten på public service förskräcklig. Visst är det åsikter bland andra – men jag markerar gärna att jag inte gillar den. Public service har ett mycket viktigt uppdrag i vårt land som de i det stora hela förvaltar väl. Det borde alla respektera.

  Gilla

 17. Rikard skriver:

  Hej.

  Det finns grader på skivan, även om jag ibland känner att det är hack i min.

  ””Så vad är då Sverige? Sverige är, trots förekomsten av val, en parlamentarisk diktatur som präglas av ojämlikhet, kvinnoförtryck och islamistiskt våld. Kvinnor misshandlas och våldtas, och kan till och med mördas, om de inte täcker hår och hud enligt invandrarpatriarkatets önskemål. Oppositionen tystas med dryga böter, trakasserier och förföljelser, fängelse och till och med karriärmässig avrättning.”

  Nog är det värre i Iran, men det borde vara en fråga om artskillnad mellan dem och oss, inte en gradskillnad.

  Utlänningars problem i utlänningars länder är inte svenskarnas problem, skall inte göras till våra, och skall inte tillåtas påverka oss.

  Gnabbet om Trump och Iran är inget annat än detsamma som när Mandrake gör en magisk gest: vad är det du inte skall titta på och tala om?

  Vad var på den allmänna agendan precis innan det här seglade upp? Bensin’uppror’, alltmer spridning av kunskap om de snart tiotusentals årliga våldtäkterna som utlänningar begår mot svenska kvinnor, hur pengar tas från fattigsvenskar och ges till utlänningar, hur politikerpartiet länge finansierat terrorism i andra länder, med mera – så bra då om man kan få alla fåren att vara arga på något annat.

  Tacka vet jag grisar och getter; de första är inga offerlamm utan kämpar, och de senare är överlevare som inte följer utan måste drivas på. Och bägge är härdiga som få.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 4 personer

 18. educaremm skriver:

  Värdegrunder hit och värdegrunder dit.

  S.k. värdegrunder kan formuleras hur vackra och hur aptitliga som helst? Men kan i en realitet vara substanslösa, innehållslösa, meningslös och fungera endast som vackert målade tavlar, och kulisser, bakom vilka finns en helt annan s.k. – verklighet – , eller en helt annan – konsekvens – , än den som med vackra ord då vill utmålas?

  En vackert målad yta, eller vackert formulerade ord, kan innehålla massor av både historiska och kanske eviga, realiteter, om människan som varelse, som kanske inte ens går att sätta på pränt, skissera, omtala eller ens uttala?

  En s.k. värdegrunds själva – värde – , eller en värdegrunds s.k. – godhet – , behöver nog alltid sättas i relation till dess bevisade s.k. – livskraftighet – ? Och därmed dess s.k. – duglighet – , såsom just – en god värdegrund – , därför att den motsvarar vad mänskliga samhällen kräver för utveckling och överlevnad, samt reproduktiva förmågor som kan ses som verkliga överlevnadsförmågor i det långa loppet?

  En värdegrund som vill beskrivas vara automatiskt – god – , (upplyst, människovänlig, framgångsrik, civiliserad och civiliserande(?), behöver då kunna uppvisa prov på just kultiverade, artiga, belevade, överlevnadskraftiga, reproduktiva, familjevänliga och respektfulla, samhällen, och inte tvärtom?

  Gilla

 19. Disco-Kaj skriver:

  SVT:s redaktion består till största delen av vänsterblivna losers som aldrig skulle klara sig en dag ute på den fria marknaden. B l a såna som har varit mobbade i sin barndom och därmed tidigt lämnade landsbygden för storstaden för att få upprättelse i sina liv.

  Gillad av 2 personer

 20. Niklas R skriver:

  Propagandabilden är dubbelt problematisk. Inte nog med att den framställer in islamisk diktatur som positiv. Den uppmuntrar även iranska medborgare i landet att sträcka lite extra på sig och säga – se så mäktig vår ledare är där till och med västerländsk TV vidarebefordrar hans förolämpning mot USAs president.

  Vi tycker kanske inte detta uttryck som presidenten gjorde var så märkvärdig men den uttalades i en kultur där förolämpningar mot makten innebär dödsstraff och endast mäktiga personer kan förolämpa andra människor. När detta sedan basuneras ut så får det ännu mer effekt.

  Den som inte tror mig, prova att åk till Teheran och basunera ut att president Rouhani är mentalt efterbliven och se vad som händer.

  Gillad av 8 personer

 21. Matte skriver:

  Bitte tror gott om SVT, och det är därför hon bara ser två förklaringar.

  Men det kan ju också vara så att SVT inte alls vill ha demokrati (eller möjligen demokrati så länge vänstern styr) utan mycket väl kan tänka sig en totalitär regim, med inslag av islam. Bitarna faller på plats. De vill ha det så här.

  Om denna kompletterande förklaring uppfattas som konspiratorisk bör man ta sig en titt i omvärlden samt kasta av sig idén om att Sverige är speciellt och utvalt.

  Gillad av 2 personer

 22. C de Longueville skriver:

  Det är sorgligt nog alldeles uppenbart, att den som tar del av budskapet från Public service aldrig någonsin kommer att vara fredad från PK-agitation, desinformation och rökridåer.
  De statliga TV- och radiostationerna kan hur lätt som helst proppa den lilla folkspillran vid polcirkeln full av lögner.

  Den centrala, avgörande och allt annat överskuggande faktor, som styrde och påverkade utgången av valet i september var den ständiga vinklingen av nyhetsflödet.
  Det var den snedvridna, partiska och ensidiga propaganda, som dag ut och dag in serverades den stora massan, som hade den största effekten
  Det är den överväldigande allmänhet, som trots allt sällan rör sig på Internet, som fäller utslaget.

  Det dominerande och gigantiska problemet för Sverige är inte utifrån kommande påverkan utan sådan, emanerande från rikets insida.
  Sverige är unikt så till vida, att det är utsatt för en invärtes agitation, vars kraft saknar motsvarighet i de allra flesta av västvärldens länder.

  Nationen har en internt producerad och därtill oöverträffad kampanjapparat.
  Ett oåtkomligt reservat från vilket diktaten och påbuden oavbrutet och närmast obestritt basuneras ut till massorna.
  Så ser det ut i riket, där tredje statsmakten ohöljt och fräckt har lierat sig med den styrande makten och satt i system att skugga, jaga och trakassera ”feltyckande” medborgare.

  Svea rikes monstermegafoner är och förblir ett gigantiskt demokratiskt problem.
  Så länge, som dessa ohejdat kan dåna ut PK-evangeliet till folket, så är valresultaten i praktiken manipulerade för att inte säga riggade.
  Det är en ständigt pågående indoktrinering och hjärntvätt av stora delar av befolkningen.

  Gillad av 5 personer

 23. Hovs_klipphällar skriver:

  Bara ännu ett tydligt bevis på att man på SVT i grunden hatar västerlandet, inklusive dess politiska ledargestalter, och däremot ser upp till islamvärldens ledare.

  I ett nötskal avslöjar politrukerna på SVT att de drömmer om ett muslimskt maktövertagande i Sverige.

  Jaha, det hade vi länge anat…

  Gillad av 2 personer

 24. Errol skriver:

  Det senaste förutsägbart infantila vänsternarrativet utöver konflikten med Iran avser den aldrig sinande flyktingvågen från Syd- och Latinamerika över den Mexikanska gränsen.
  Nu har Sveriges radio och SvT anammat den ytliga, omvända antiamerikanska patentmoralismen som håller Trump personligen ansvarig för flyktingars död vid gränsen.

  Varför människor tvingas på flykt från socialistparadis som Venezuela och andra korrumperade och odemokratiska länder söder om USA och varför dessa flyktingar söker sig till USA synes vara en gåta för journalisterna. Ärt det USA som med en förljugen bild av den amerikanska drömmen manipulerar människor att fly till USA?

  När får vi på SvT se en dokumentär om hur SAP nära nog adopterade Ortegas socialistiska Nicaragua medelst biståndspengar, om hur SIDA-personal arbetade för sandinisterna i det första demokratiska valet efter att Ortega kommit till makten, om hur detta bistånsprojekt präglades, som vanligt, av naiva svenska revolutionsromantiker med utlandstraktamente totalt ointresserade av verklig demokratisk/ politisk utveckling. Nu återfinnes Ortega tillsammans med sin fru, likt fordom Mugabe som självutnämd ”stark man” vid makten. Att inte SAP och SIDA är intresserade av att utvärdera detta fiasko är uppenbart och SvT och Sveriges Radio fortsätter att ensidigt kritisera det kapitalistiska USA.

  Det synes vara obegripligt för vänstern, och inte bara tokvänstern som Kajsa Ekis Ekman, att flyktingströmmen inte går åt andra hållet. Men när nu verkligheten har kommit i kapp drömmarna; hur ställer sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet till att bevilja kvotflyktingar från Venezuela uppehållstillstånd i Sverige?

  Gillad av 1 person

 25. G. Persson skriver:

  Tja, vill man missförstå så är möjligheterna goda till framgång.
  BBC har nu korrigerat sin tidigare översättning av Rouhanis tal.
  Irans ledare verkar tala om Vita Husets administration. Inte om presidenten.
  ”Update 26 June 2019: An earlier version of this article said President Rouhani had described the White House as ”mentally retarded”. The translation has been revised to say ”mentally disabled”.”
  Har SVT nappat och infört en dementi?

  Gillad av 2 personer

 26. Göran Holmström skriver:

  SVT vurmar om precis alla, utom dom som finansierar eländet!
  Oss ska dom uppfostra och bilda med sitt vinklade vänsterelände.
  Det är medvetet att dom byggt SVT bunkern i betong, den ska inte gå att elda ner.
  Bojkotta SVT, dom sprider lögner och osunda värderingar.

  Gillad av 2 personer

 27. Micke skriver:

  Oavsett vad man anser om Iran så vore ett krig förödande. Tvivlar inte på att Iran förstör så många oljekällor som möjligt i Saudi-Arabien. Oljepriset skjuter i höjden och lågkonjunkturen/depressionen kommer på beställning.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Tvärtom.

   Låt muslimerna kriga inbördes; låt varg riva varg så får guds lamm lindring som Fader Willibald kommenterade svears, daners, norrmäns och göingars trätor.

   Låt dem sätta oljefälten i brand: vad gör väl det oss? Vi västerlänningar är mångfalt bättre rustade, både som land och som civilisation, att klara något sådant. MENA-staterna däremot har placerat större delen av sina tillgångar… i banker i väst. ”På grund av konflikten föreligger oklarheter om vad tillgångarna som deponeras skall användas till och vem den egentliga ägaren är. Därför fryses tillgångarna tills konflikten är löst.” – häpp och presto och schejker och kalifer och dylika hövdingar saknar helt plötsligt de krediter de behöver för sina krig.

   Istället blir de tvungna att desperat sälja vad olja de kan avvara, till köparens pris.

   Ryssland, Kina, Indien, USA med dess svans (främst ”Stor”britannien), och allehanda EU-provinser kommer att kattraka offentligt men driva gemensamma bud under bordet.

   Och vårt närmaste grannland kommer att vilja dra på spenderbyxorna ordentligt. Svenska svenskar har gott rykte som arbetskraft i Norge, påstås det.

   Håller vi gränsen, deporterar alla MENA-folk som inte har här att göra, och ser till att hålla ett storkrig därnere igång i åtminstone en tio-tjugo år, så ligger fältet sedan fritt för att åter kolonisera området.

   Om det hela låter orealistiskt eller ej trovärdigt? Jaha – det är endast baserat på hur länder, folk och företag agerat under de senaste drygt etthundrafemtio åren.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

  • Niklas R skriver:

   Förödande, ja. För Iran. Kriget skulle gå ungefär som i Irak. Men om USA sköter sig bättre i Iran så kan de kanske lyckas införa demokrati i Iran då iranierna i genomsnitt är intelligentare än araber.
   Men det förutsätter att USA har lärt sig något av debaclet i Irak.

   Gillad av 1 person

   • Rikard skriver:

    Hej.

    Förlåt, jag är otydlig.

    Målet med militär operation i MENA kan inte vara att införa västerländskt statsskick om man inte också planerar för en hårdhänt ockupation under flera generationer – den sortens demokrati med vissa medborgerliga fri- och rättigheter vi känner till är en kulturprodukt. Antikens idéarv, kristendomens dito, nationalism och folkgemenskap framför klan, den starka opartiska staten som neutral skiljedomare (idealt sett) med mera är alla värden som i den mån de finns i kulturerna i MENA ändock existerar inom deras kulturella kontext.

    Det tankefel som låg bakom USA:s tämligen misslyckade invasion av Irak (politiskt sett – militärt var det bara en av många där moderna västerländska trupper sopar banan med andra) var att alla världens folk kan ha och vill ha samma statsskick och civilsamhälle som vi européer och amerikaner.

    Så är inte fallet, men så var den dåvarande dogm som var sanningen och ordet bland de ledande statsvetarna och ekonomerna vid tiden då vi var ystra av kommunistväldet kollaps (vilket inga statsvetare eller ekonomer förutspådde…).

    Målet är att säkra västvärldens tillgång till olja, under den tid vi ännu behöver den, och att detronisera MENA som utmanare och hot mot västerländsk idé- och kulturhegemoni. Det är illa nog att Kina står som stark pretendent att vara innevarande årtusendes dominanta kultur.

    Ja resonerar inte utifrån att alla människor eller folk har samma värde, värdighet eller rättigheter: jag resonerar realpolitiskt. Bad är bra för mitt folk och mitt land har prioritet före alla andra hänsyn.

    Om du läser min initiala replik utifrån det blir den mer begriplig; jag borde varit tydligare.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Gilla

 28. L xson skriver:

  Enligt Statistiska centralbyrån fanns det 2018 i Sverige sammanlagt cirka 77 400 personer födda i Iran. Före den iranska revolutionen 1979 fanns omkring 1 000 iranier i Sverige flest studerande.

  När den totalitära regimen började förtrycka folket så flydde de till andra länder. Har man fått smaka på frihet en gång så glömmer man inte bort den känsla.

  Tänk vilken skräck Iranier som flytt från en diktatur som Iran känner när Sverige har uppe bilder på den mannen de flytt från.

  Alla totalitära ideologier/religioner vill införa något som aldrig har lyckats historiskt.
  De vill skapa en utpoi i ett slags framtida drömland som bara existerar i en fantasi eller som en teoretisk/religiös idealbild.

  Drömmen om det mångkullturella samhället/ kalifatet där alla går hand i hand i fred existerar inte och har aldrig existerat någonstans i hela världen eller i människan historia hittills.

  Vem är det som är Mentalt efterbliven? Den som vill leva efter kunskap, fakta, erfarenheter eller den som som vill skapa en utopi som aldrig existerat.

  Gillad av 2 personer

 29. Sanningssokare skriver:

  Till Errol: jag fragade en gang en man, some enlist egen utsago hade arbetat i finansdepartrmentet under Ortega’s/Sandinistas tid vid makten, vad som hande med de 400 miljoner kronor som Palme gav bort. Hans svar var att han aldrig hort talas om ”gavan” fran Svenska skattebetalare.

  Vem stal pengarna?? Foljde Sida upp?

  Sanningssokare

  Gilla

 30. P I Persson skriver:

  Vilket kvalificerat dravel. Karlen sade ju precis så, det hade väl varit uppseendeväckande om SVT INTE hade rapporterat om ordkriget.

  Får jag påminna om att när SVT (tidigare) återgav Trumps förhånande yttranden som ”Little rocket man” om Nordkoreas diktator, då var det ingen som skrev upprörda krönikor i DGS, och ingen kom på den bisarra tanken att SVT därmed tog ställning.

  SVT gjorde rätt. Både då och nu. Men inga är så lättkränkta som just trumpanhängare.

  Gilla

 31. Bengan47 skriver:

  Återkommer i frågan. Har nån sett ett anställningsavtal för reportrar på SvT, DN, SvD etc? Finns i så fall PK klausuler?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.