Klimataktivister ställer in sabotage mot Heathrow

De brittiska klimataktivisterna Extinction Rebellion, XR, ställer in de planerade sabotagen mot Heathrow Airport, detta efter att polisen bett dem tänka om.

När XR:s planer på flygplatssabotage blev offentliga kritiserades gruppen hårt av politiker, myndigheter och oroliga medborgare. Nu säger gruppen att den som planerar att resa till eller från Heathrow i sommar inte behöver oroa sig, men också att sabotageplanerna kan komma att aktualiseras vid ett annat tillfälle.

11 reaktioner på ”Klimataktivister ställer in sabotage mot Heathrow

 1. Göran Holmström skriver:

  Titta var enkelt, morra och visa tänderna så vek sig aktivisterna ner sig direkt.
  Dom var inte så kaxiga ändå, lite hot om fängelse och gruppduschning med tappad tvål. Så morrade kissen och backade, men med ett litet kaxigt finger i luften,” Vi kommer tillbaka”.
  Kanske vore det rätt metod mot skolkande små flickor med?

  Gillad av 5 personer

 2. Magnus Rosensparr skriver:

  ”… aktualiseras vid ett annat tillfälle …”

  Ha, ha, tillåt mig le. Om man vill undvika det är det bara att deklarera, att om det händer kommer man att totalt köra över eventuella huliganer med hela kraften av statens våldsapparat. Att man kommer att banka dem möra intill medvetslöshet med gummikulor och batonger och skendränka dem med vattenkanoner och vattenbombning från luften.. Därefter gripa och döma dem samt låsa in dem ett antal år tillsammans med fullständigt livsfarliga salafister och andra islamistiska yrkesmördare. Sedan får vi se hur aktuell en attack mot Heathrow Airport kommer att bli.

  Gillad av 7 personer

  • Gunnar Eriksson skriver:

   Tycker mig finna att klimatterrorister är ett nyord som bör tas på allvar . Alltid denna terrorismen oavsett vetenskap. // CO2 är en livets gas om nu vi inom klimatsans får orda oss. Oavsett om det är fordon , din egen utluft, eller kolkraftverk som släpper ut denna gas , så är den positiv för all grönska. Dessto mer koldioxid i atmosfär gynmar all växtlighet. Och växter producerar syre tillbaka till människan i det att andas. Människor på jorden klarar av 5 gånger mer koldioxid i atmosfären , utan att det stör någon uppvärmning. Allt är en bluff om att CO2 påverkar väderfenomen eller jordens medeltemperatur. Det är solens variation av utslungande energi , som är grundorsak till jordens medeltemperatur.

   Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Ändå skickade det en grön meteorolog ända till Bryssel,
    utan något kunnande i övrigt

    Gilla

 3. L xson skriver:

  Utbyggnaden av Preem i Lysekil skulle innebära enligt egna beräkningar att utsläppen ökar från 1,7 miljoner ton till 3,4 miljoner ton koldioxidekvivalenter per år

  Detta innebär att anläggningen kommer att släppa ut sex gånger så mycket koldioxid som det svenska inrikesflyget varje år.

  Så flygskamma vanligt folk går bra men…….

  Gillad av 1 person

 4. Mats Ahlberg skriver:

  Orsaken till det ”liv” som vi har på vår planet Jorden, är en unik kombination av främst H2O, CO2 och O2. I begynnelsen av ”liv” har troligtvis N-föreningar spelat stor roll.

  Jag vet inte vad vår atmosfär bestod av ”från början”, kanske forskarna har en kvalificerad gissning, det var nog sannolikt CO2, möjligtvis också N-föreningar. De första landlevande varelserna behövde utveckla förmåga att ”äta” någonting…..

  OM detta är någorlunda riktigt, betyder det, för mig, att ökande mängder CO2 i atmosfären, knappast kan ha någon påverkan alls, från en nivå av en ytterst liten mängd, 0.4 promille, jämfört med många procent, kanske största gas, för länge sedan.

  Tramset med flyget, som är droppar i haven, jämfört med hela jordens CO2produktion, både den totalt marginella antropogena och den naturliga cykeln, är långt bortom analytisk intelligens.

  Världen styrs idag via snabb info, som når alla, och de flesta har tyvärr inte förmåga att analysera/strukturera information, då går det att få igenom nästan vad som helst, som ligger i PK-korridoren, en etablerad ”sanning”…..

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.