Bitte Assarmo: Hur mycket hyckleri får egentligen plats i en enda statsminister?

Bitte AssarmoUnder den så kallade Järvaveckan – ett slags Almedalen ”light”, som syftar till att visa att de styrande minsann ser verkligheten bortom rosédimmorna på det somriga Gotland och bryr sig om den lilla människans vardag – sa statsminister Stefan Löfven att han vill se ”en rejäl samhällsförändring” så att vi kan få bukt med de ”skriande orättvisorna”. Statsministern tog sig till och med för att citera den forne landsfadern Per Albin Hansson i sin iver att visa hur socialdemokratiskt sinnad han är.

Stefan Löfven vill, säger han, se ett Sverige med nolltolerans mot hedersförtryck och barnäktenskap. Där det tas hårda tag, såväl som förebyggande åtgärder, mot gängkriminaliteten. Där människor kan känna sig trygga och där alla har samma förutsättningar.

Men vad han glömmer att tala klarspråk om är att hans eget parti är ett av de partier som har allra störst ansvar när det gäller den samhällsutveckling som lett till behoven av förändring. Hade de tagit sitt politiska ansvar skulle den nu så eftertraktade samhällsförändringen ha kunnat träda i kraft för flera år sedan. Och hade de lagt manken till lite extra kunde vi faktiskt till och med ha haft kvar det trygga samhälle vi hade för inte så längesen.

Istället har vi ett samhälle där myndigheterna utan att blinka ger ut en informationsbroschyr till män som är gifta med barn. Och hade inte uppmärksamma samhällskritiker noterat absurditeten hade de sannolikt aldrig ens återkallat den.

Det är politikerna, och inte minst just socialdemokraterna, som under decennier skalat bort den ena principen efter den andra från sin ideologi och på så sätt skapat grogrund för sådana här odemokratiska och osvenska företeelser. Om inte socialdemokraterna under så lång tid hade varit så pinsamt rädda för att förolämpa islamister och klanförespråkare skulle vi överhuvudtaget inte ha den är typen av problem, i alla fall inte i någon större skala. Men istället för att sätta ner foten och tala klarspråk om vilka värderingar som gäller i Sverige har de spelat både döva och blinda och närmast satt en ära i att vara så naiva som det bara är möjligt.

När Löfven talar om ”nolltolerans” mot hedersförtryck, gängkriminalitet, barnäktenskap och liknande vidrigheter skorrar det därför inte så lite falskt. Hos det svenska folket har den nolltoleransen nämligen alltid funnits, åtminstone i någorlunda modern tid. Men när medborgarna gett uttryck för denna nolltolerans så har socialdemokraterna slagit dövörat till – och ibland aktivt gått in och försökt lägga munkavle på bekymrade och oroliga medborgare.

När barnboksförfattaren och debattören Katerina Janouch för några år sedan berättade i tjeckisk TV om den allt sämre situationen i Sverige gick statsministern själv ut offentligt och ifrågasatte hennes trovärdighet. Grötmyndigt och självrättfärdigt misstänkliggjorde han henne på ett mycket utstuderat sätt, och bidrog därmed till att skapa ett drev utan like. Det var ett övergrepp som inte hör hemma i ett demokratiskt land.

Då var det bilden av Sverige som stod i fokus för statsministern. Bilden av Sverige. En bild som inte medgav att någon berättade om verkligheten. Men nu, när verkligheten blivit så påtaglig för så många att den sipprar igenom den tillrättalagda Sverigebilden, så talar han plötsligt om nolltolerans. Det är plågsamt att lyssna till.

Men är det då inte bra att socialdemokraterna äntligen står upp för de svenska värderingarna? Jo, naturligtvis. Men efter åratal av ansvarslös försummelse, och upprätthållandet av en idylliserande bild, räcker det inte med att statsministern ställer sig upp på ett podium på Järvafältet och plötsligt låtsas passionerat mån om medborgarna. För att det hela ska bli trovärdigt krävs, parallellt med den nya attityden, en uppgörelse med den egna partikulturen och en öppet rannsakande diskussion.

Tills det händer kommer jag att fortsätta att undra hur mycket hyckleri det egentligen får plats i en enda statsminister.

55 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Hur mycket hyckleri får egentligen plats i en enda statsminister?

 1. Eva Danielsson skriver:

  Tillåt mig att tvivla på den påstådda upprördheten över hedersbrott och barnäktenskap som statsministern plötsligt uppvisar. Socialdemokratin har t ex drevat bort Ann-Sofie Hermansson, socialdemokraterna starka kvinna i Göteborg, när hon öppet kritiserade extremism och satte ner foten för ett muslimskt propagandaprojekt, något slags teater, som drevs av bl a hustrun till Nyamko Sabunis bror. (Ankdammen Sverige, alla känner alla och är släkt med varandra.)
  Poängen är att S alltså aktivt har tystat egna partimedlemmar som tidigare har varit kritiska mot det som nu Löfven säger sig vara kritisk mot. Inget har tillåtits störa socialdemokratins maktprojekt och när Löfven sent omsider skickas fram att vara upprörd, så får det nog ses som exempel på den dubbla politiska bokföringen. Att säga ett och göra något annat. För att lugna ner folk och få trogna sossar att tro att de röstar på ett anständigt parti. Det gör de inte.
  Jag ser inte Löfven som en hycklare främst utan som en skyltfönsterminister som har till uppgift att lägga ut dimridåerna. För att förvirra kring vad Morgan, Margot, Bjereld, Jämtin och ett antal ”sekreterare” bestämmer ska gälla i politiken. De har god hjälp med att förstöra Sverige av bl a Maria Ferm från MänniskoavvecklingsPartiet och av centersossen Annie Lööf. Många andra politiker bidrar också förstås. Både med destruktiv politik liksom med patologisk passivitet när kraftfull opposition hade behövts.

  Gillad av 32 personer

  • Kalle skriver:

   En fundering. Hur kan vi svennar stå utmed detta hyckleri. Lyssnar man på Löfven så framkallar han ett löjes skimmer över hela hans person. Tro och solidaritet, muslimska brödrasällskapet tycker säkert att han är rättrådig och en god företrädare för deras politik. Hälsosamt för Löfven vore om han låste in sig i sin kammare och skäms!!

   Gillad av 2 personer

  • Bengt skriver:

   En spik kan inte bli mer än nedslagen. När spikskallen hamrats ned i nivå med plankytan kan den inte slås längre ned. Tyvärr kan människor bli mer än nedslagna. Jag blir det varje dag. För snart går det spikrakt åt helsike.

   Gillad av 1 person

  • educaremm skriver:

   För att motverka Människoavvecklingspartiets (!) vidare utveckling, påverkan, dimridåer och propagandapropåer, så är någonting i stil med ett Mångbarnafödarparti i behov av tillväxt?

   Alternativt ett Motfeminismparti?

   Eller, kanske även, i värsta fall, ett vad som då kan betecknas vara ett extremt överlevnadskraftigt, Mångfruparti?

   Ett Mångfruparti, som verkligen då satsar på lintottarnas återväxt där t ex en duktig, produktiv, ansvarsfull och kompetent lintottman, har fyra lintottfruar, som vardera föder 5-7 barn, dvs., ca 28-30 barn?
   Det borde ju då verkligen inom en 15 – 25 års period kunna utöka – det intelligenta – (?) , och – det begåvade (?), samt – det kloka – (?), svenska folkets procentuella andel av en – svensk – befolkning?

   Detta vore väl då att vilja vara motsträvig mot ett – destruktivt – , eller dystopiskt, Människoavvecklingsparti?

   Eller kanske rent av att vilja vara trotsig dock samtidigt vilja vara konstruktiv i sina motsatta alternativ?

   Genom att skapa ett överlevnadsvilligt parti, genom uppmuntran till baranfödande och inte till barnadödande, så kanske då ett Mångbarnafödarparti då t.o.m. kan anses vara ett s.k. progressivt parti, eller rent av ett s.k. modernt överlevnadsparti?

   Vem vet…

   Gillad av 1 person

 2. Tomas skriver:

  Ja vad ska man säga om sossarnas utveckling? Från att förmodligen varit en motkraft till en otyglad kapitalism är man nu ett renodlat makthungrigt komplex som vill dominera den enskilde medborgaren. Redskapen har blivit finslipade med en skola som primärt både styrs av och utbildar varmluftproducenter, högskattepolitik som hunsar den stora medelklassen men tolererar excesser framför allt hos små yrkesgrupper som inte är samhällsbyggande som finansrådgivare mm så man har en tydlig måltavla vid gapandet om inkomstklyftor, gammelmedia som är beroende av bidrag samt en svullen stats/kommunapparat som kan belöna och infiltrera för att bibehålla politisk makt. Med denna kraftfulla maktbas kan man kosta på sig att internt utse ledare som är outbildade och oförmögna att på egen hand förändra förutsättningarna för ”rörelsens” fortsatta välmående med makt och höga löner. En potent ledare som skulle vilja styra landet mot en markant förbättring skulle per definition behöva vara välutbildad med visioner vilket automatiskt distanserar ”hen” från klasstillhörigheten och därmed vara ett internt hot.

  Gillad av 3 personer

 3. A skriver:

  Visst Bitte, men så här i början av mandatperioden kanske det är läge för en testballong, för att undersöka om det är läge att på allvar börja bryta ned dessa människor med socialism. Å andra sidan kan målgruppen lika gärna vara socialister som du(?) Bitte, få er att drömma vidare. Om bara… då skulle allt kunna bli.. Är det inte så att du är i symbios med detta.

  Mvh A

  Gillad av 2 personer

 4. Mira skriver:

  Bra skrivet!

  Katerina Janouch tänker jag mig mest som en vuxenboksförfattare. Den enda vuxna i rummet, typ…

  Men mer seriöst: Hon har t ex skrivit en hel romanserie med över tio delar så hon är inte ”bara” barnboksförfattare.

  Sedan är hon mer landsmoder än vad Steffe är landsfader. Hon kämpar verkligen för vårt land.

  Gillad av 15 personer

  • akelaslair skriver:

   Det är litet lustigt att många som verkligen värnar om Sverige och svensk kultur visar sig ha rötter i andra länder. Här på DGS finns Eddie Råbock/Omar som skriver mera kärleksfullt om svensk kultur än någon annan jag känner till just nu. Sedan har vi Tino Sanandaji, Thomas Gür, Boris Benulic, Hanif Bali, Luai Ahmed, Mustafa Panshiri, Nima Dervish och många fler. Kloka frispråkiga människor som verkligen berikar vårt land och vår kultur.

   Gillad av 8 personer

   • Peter skriver:

    Håller med dig, AKELASLAIR.

    Också så viktigt lyssna på de som har erfarenhet av att leva i diktaturer m m.

    Att Janouch har egna erfarenheter i bagaget har nog bidragit starkt till att hon inte klarat att hålla käften och ”vara pk-god” – vilket man kortsiktigt vinner på idag. Men…

    Gilla

 5. Göran Holmström skriver:

  Bra frågeställning, men den skjuter lite fel tyvärr, du borde skrapa lite hans innersta drivkrafter och kopplingen till SD hatet/En svikande morsa och morfar.
  Därefter så hittas tråden till varför denna statsminister av folket beter sig som han gör. När den kopplingen är klarlagd, så inser man att han är endast spratteldockan ytterst på scenen. Vem matar spratteldockan med korv och skriver talen?
  Det är mycket bra att du ifrågasätter huckleriet (Hyckleriet för den som saknar en snabb hjärna), precis som så många skriver här;”Dom vill ha det så här”.
  Vilka är dom då, och vad tjänar Dom på dettta?
  Mvh Göran.

  Gillad av 5 personer

  • Erik2 skriver:

   Bra att du tar upp frågan om vilka dessa de är som vill ha det så här. Det är detta som jag inte får ihop. Är det en pedofilring eller en homolobby t ex, som genom åren antytts av många. Är det en kommunistring, kvar från gamla tider. (Vilket jag lutar åt.) Vad ska man tro? Det är något djupt osunt (och då syftar jag inte på någons Vuxna sexuella läggning – det är ointressant parameter) över hela det makabra skådespel som försiggår framför våra ögon. Med våra pengar och därmed våra liv.

   Gillad av 4 personer

   • B skriver:

    http://www.fristad.eu/2019/06/i-skjutningarnas-och-elbristens-sverige/
    Sämsta tänkbara urval.
    Premiering av kriminella och bluffare. Premiering av muslimer. Premiering av lågutbildade. Premiering av folkgrupper med absolut sämsta track record. Premiering av män i stridbar ålder.
    Gigantiska volymer.
    Sämsta tänkbara incitament. Ett stort välvärdsindustriellt komplex som gör allt för att klientifiera de nyanlända i en relation där låga prestationer premieras.

    Statliga utbetalnignar av skattemedel till intresseföreningar och muslimska organisationer som gör allt för att alienera och befästa de invandrade i en parasitär relation till värdbefolkningen. Ett gigantiskt bistånds- och godhetsindustriellt komplex som marknadsför Sverige som den humanitära stormakten och ser till att alla pullfaktorer basuneras ut i de dysfunktionella upptagningsländerna.
    Nutida Sverige måste vara den exempellöst sämsta nationen någonsin på att utforma migrationspolitik.
    100% generalfel över hela linjen. Mer fel kan det inte bli.

    Gillad av 9 personer

 6. klotfrken Anna-Karin Hjelm skriver:

  Det är både plågsamt och generande varje gång vår statsminister uttalar sig. Man upplever en person, som har hamnat i en position som han helt saknar kompetens för. Mest tydligt blir detta i direktsända debatter, där hans repliker ofta ger sken av, att han överhuvudtaget inte vet vad man pratar om. Tron att denne man och hans medarbetare ska leda oss ut ur det debacle de själva har startat, ger upphov till både sorg och förtvivlan.

  Gillad av 14 personer

 7. Manhattanprojektionen skriver:

  Men vad han glömmer att tala klarspråk om är att hans eget parti är ett av de partier som har allra störst ansvar när det gäller den samhällsutveckling som lett till behoven av förändring. Hade de tagit sitt politiska ansvar skulle den nu så eftertraktade samhällsförändringen ha kunnat träda i kraft för flera år sedan. Och hade de lagt manken till lite extra kunde vi faktiskt till och med ha haft kvar det trygga samhälle vi hade för inte så längesen.

  Ja, och detsamma gäller ju även ju dom som har röstat och fortsätter att rösta på statsministerns parti, en skara jag till vilken jag har förstått att krönikören stolt räknar sig?

  ”Hyckleri” var visst ordet.

  Gillad av 6 personer

 8. Min strand skriver:

  Många ord krävs innan man förstått att de vill ha det så här. När man väl på djupet förstått det så kommer nästa logiska fråga som jag skrev (långt) under dagens Patrik:

  Hatar du än?

  Gillad av 5 personer

 9. Törnrosa skriver:

  Så här uppfattar jag det. Våra dissidenter är vårt lands största tillgång i det här läget. Att många av dem dessutom är invandrare visar att integrationen på inget sätt har misslyckats.

  Låt vara att Palme skapade förutsättningen i en annan tid men det var Reinfeldt som iscensatte det som 7-klövern nu envist genomför mot sitt folks vilja. Det som pågår är – i mina ögon -ovärdigt och groteskt. mvh

  Gillad av 10 personer

 10. Rutger skriver:

  Statsministern, liksom övrigt ledarskikt inom partiet- liksom i nästan hela sjuklövern – är prima vara av den högsta kvalitet partierna förmår leverera. Produkter som finputsats på i decennier till perfektion innan de släpps på marknaden.

  Skulle man beskriva produkten närmare är den som en sammansmältning av Josef Goebbels, Moder Teresa och Idi Amin med Adolf Eichmanns morallösa plikttrogenhet, eunuckens oförmåga och Hermann Görings pompösa känsla av egen förträfflighet.

  Många kunder, dvs många väljare, inbillar sig dock att produkterna är måndagsexemplar och vill att fabrikerna ska leverera annan vara. Man förstår inte att fabrikens gjutformar omöjliggör annan produktion. Det är bara marknadsföringen av varan man laborerar med.

  Gillad av 8 personer

  • Elisabeth G skriver:

   Intressant liknelse. Det är nog sant att sossarna inte kan prestera något bättre. Därför bör partiet läggas ner. Det kommer dock inte att ske förrän tillräckligt många väljare inser att fabriken inte kan leverera något bättre. Det kan hålla ett tag till med hjälp av bidragsröster men vad gör de när pengarna är slut?

   Gillad av 4 personer

   • akelaslair skriver:

    Om partiet självdör kommer vi lindrigt undan. Det jag ser vid horisonten är ett parti som infiltrerats så till den milda grad av islamister via bl.a. Tro och Solidaritet att det kan komma ut som Sveriges första rent islamiska parti. Då blir det åka av.

    Gillad av 7 personer

 11. Sagor och berättelser skriver:

  Att skildra tiden och individers förhållanden sker idag via berättelser. Det fina i kråksången är att rätt och fel då hamnar under subjektivitetens radar.
  För resonemanget går – att var och en har rätt till sin egen berättelse. Den kan aldrig vara fel.

  Att media tagit denna form av journalistik under sina vingar beror på att den ger maximal frihet och är så effektiv. För likt sagan själv väcker berättelser känslor, och når därmed igenom. Steget från berättelser till rena sagor blir därför ofta mycket kort.

  Och eftersom sagor är sagor blir det svårt att anklaga sagor för att vara sagor. Men än omdöpta till berättelser. Friheten blir därför total. Så inga anklagelser kan riktas mot en berättelse. För ingen kan kräva sanning i en personlig saga. Ens om den påstås skildra dagens samhälle. Inte ens som ett hårt slag i solarplexus. Ett vänsterns sätt att desavouera all form av kritik.

  En av de berättelser som idag är mäkta populär handlar om ett europeiskt 30-tal. Som ingen säger sig vilja ha tillbaka.

  Men det är nu berättelsens stora effektivitet kommer in. Reagerar medborgare mot dagens förda politik, särskilt migrationens, sägs de tillhöra mörkrets krafter, de som vill ha tillbaka ett tyskt 30-tal.

  Från socialdemokratiskt håll var det det budskapet som hamrades in under senaste EU-valet. Med en imponerade frenesi. Istället för att koncentrera sig på vad man själva ville, spelade man upp det stora hotet. Från 30-talet.

  Men där finns en annan parallell berättelse, som hela 7-klövern talar tyst om. Som ligger närmare sanningen. Den att man provocerar fram den utveckling man själv säger sig vara emot.

  För vad sker i det svenska samhället när man sätter svensken på undantag. Låta ekonomiska migranter gå före svenska ungdomar i bostadskön. Jagar kroniskt sjuka svenskar, men inte lyfter migrationens alla överkostnader. Förnekar kulturellt betingat sexuellt våld. Och hävdar att allt sexuellt våld är lika hos samtliga män, oavsett härkomst. Och när man aldrig, på allvar, konfrontera sharia, utan tassa runt i stor tolerans. Och när en sämre tandstatus börjar bli alltmer synligt hos fattigpensionärer. Medan nyanlända får sin tänder uppgraderade för endast 50 kronor.

  Nu är det faktiskt inte sagor och berättelser som stöper om Sverige. Det är den förda politiken som förändrar vår dagliga verklighet. Den vi kan se och uppleva på gator och torg. Och även få på käften av i en vårdkö.

  Till slut får vi nog vårt 30-tal. Önskat eller ej. Och ansvaret för det ligger hos de som kör över den egna befolkningens reaktioner på en förd sakpolitik. Nu när landet omformas till något helt annat än förr. Bortom all kännedom. Och till delar lämnas över till andra människor, än de som hittills byggt landet.

  Så vi lever egentligen med med två helt olika berättelser, icke förenliga, som båda handlar om 30-talet. Och som båda gör anspråk på att vara sanna. Men ändå utgör varandras motpoler. Det är bara att välja den man tycker bäst om. För i sagornas värld är allt möjligt. Även från en scen i Järva. Ty inom personliga berättelser ryms allt.

  Gillad av 5 personer

 12. Elisabeth G skriver:

  Löfven är bara munväder. Hade han velat ha förändring hade han börjat med att byta ut Morgan Johansson. Dock tror jag inte att det är Löfven som är den verklige statsministern. Jag får mer och mer intrycket av att han bara är en galjonsfigur som är styrd av mörkare krafter.

  Gillad av 10 personer

  • Erik2 skriver:

   Absolut. Ser ut som en marionett nästan Om inte han har ett dubbelt uppdrag. Där han kanske egentligen är underrättelsetjänstens man? Jag vill också veta vem som styr!

   Gilla

   • Kronblom skriver:

    SL är som Pinocchio. Skulle han vända sig norrut när han säger något når näsan till Örnsköldsvik. Men vem är Gepetto? Pinocchio betyder tallfrö på italienska och då vet man vilket material huvudet består av. Hackspettvarning rekommenderas.

    Gilla

 13. laogong2018 skriver:

  När man måste tala om nolltolerans för sådant som varit olagligt i över 100 år har men redan förlorat all trovärdighet. Har vi nolltolerans för mord ännu?

  Gillad av 10 personer

 14. Aha skriver:

  Statsministern är en hycklare. Han ljuger obesvärat och kastar regelmässigt ”skit” på SD så fort tillfälle medges väl medveten att utan demonisering skulle SD vara största partiet. Som statsminister har han inte gjort något för att ta tillbaka partiet till arbetarna och den medelklass som arbetarna nu tillhör utan partiet har blivit ett parti för de som inte arbetar och för invandrare. En dikeskörning av episka mått.
  Partiet representerar därmed inte längre någon statsbärande väljargrupp och dör förhoppningsvis sotdöden alltefter som valen fortskrider.

  Partiet har blivit ett parti som lever för makten och som dragigt till sig representanter som inger föga förtroende.

  Gillad av 5 personer

  • Elisabeth G skriver:

   ”Han är inte min statsminister.”

   Inte min heller. Löfven har inte förstått att en statsminister ska vara HELA folkets statsminister. Han agerar som om han bara företrädde en klick. Det finns inget statsmannamässigt över honom.

   Gillad av 3 personer

  • Ms skriver:

   Inte min heller. Jag följer landets lagar inte för att jag respekterar dem utan för att jag åker i fängelse och inte kan ta hand om min familj om jag gör vad jag anser vara moraliskt rätt. Jag har heller ingen ÖB, ingen rikspolischef osv osv. De tar mina pengar och gör vad de har lust med dem helt enkelt. Tydligen så gillar de balkongflygningar, könsstympning, gruppvåldtäkter och brinnande bilar. De verkar också gilla diktatur och att fylla folk med lögner om klimatet. Till sist så verkar det verkligen gilla islam och muslimer, inte på så sätt att de själva åker till dessa länder och hjälper till utan tydligen så vill de att så många muslimer som möjligt skall komma till Sverige. Jag förstår inte hur de tänker men har förstått att det är sånt de använder mina skattemedel till. Tydligen så har vi en person som de kallar statsminister som tar mina pengar och portionerar ut dem till sina kompisar. Innan denna figuren så var det någon skallig person som gjorde samma sak.

   Gillad av 9 personer

   • Kronblom skriver:

    Jag åkte förbi IKEA i Västerås för några dagar sedan. Det är ett ställe han ständigt undviker.

    Gilla

 15. Karl Läppén skriver:

  Ja, det är sannerligen mer hyckleri än vad normala människor klarar att ta in. Ser man sen till helheten i partiet så blir det närmast obegripligt hur man lyckats samla så mycket inkompetens och förljugenhet på samma ställe!
  Lill-Hitler Morgan, Antisemiten Margot, Lokalbokaren Ygeman, Internetmobbaren Strandhäll, Ylva ”It´s going down, down, down” och Prusseluskan Fritzon….är det konstigt att det går utför?

  Gillad av 5 personer

 16. lenam skriver:

  Löfvén tycks ha en övertro på ordens makt. Om jag bara säger nolltolerans så blir det så. Nej knappast. Du måste göra om hela rättsväsendet i grunden eftersom det inte är anpassat till en mångkultur dvs en befolkning med väldigt många och olika värdegrunder. Samhället måste helt enkelt bli hårdare. Det betyder fler väktare, mer övervakningskameror och strängare lagar. Spelar ingen roll om vi vill ha det eller inte. Vi bara måste, det är nödvändigt. Det är en följd av att vi nu har mångkultur.

  Gillad av 2 personer

 17. Mikael Steinwall skriver:

  Visst är Löfven också ansvarig för den otrygghet han säger sig vilja bekämpa. Men varningssignalerna har blinkat ilsket rött i många år. Bilbränder, t ex, har MSB fört statistik över sedan mitten av 90-talet. Och BRÅs rapport från 1996 visade att invandrare var överrepresenterade gällande sexualbrott. Redan då.
  Regeringar har kommit och gott och alla ansvariga har blundat lika hårt som Löfven. Vad säger en statsminister om att vi har 7000 anmälda våldtäkter och 320 skjutningar per år? ”Så ska vi inte ha det”, kanske. Eller som Kristersson sa om den misslyckade integrationen: det kan bli en ”allvarlig situation”.
  Makthavarnas illa dolda bekymrade uppsyn är, för oss som genomskådat bluffen, bara ett ytterligare bevis för att de har skapat ett samhälle precis som de vill ha det.

  Gillad av 4 personer

  • Palle9 skriver:

   Mikael Steinwall: Löfven brukar ju orda om ”ordning och reda”, och efter terrorattentatet på Drottninggatan uttryckte han att de personer, som nekats asyl skulle utvisas – dvs utvisningsbeslut skulle verkligen genomföras. Från twitterkontot Din polis i orten:
   ”Den 24-årige mannen fastnade på film när han sparkade en 16-åring i huvudet på centralen. När mannen greps visade det sig att han hade ett utvisningsbeslut, precis blivit åldersuppskriven med sju år – och använt åtta olika identiteter i sina kontakter med myndigheter.”
   Kan ett totalhaveri för ett lands rättssystem illustreras tydligare än så?

   Gillad av 6 personer

 18. Lennart Bengtsson skriver:

  Politikerna har tagit sig vatten över huvudet. Det gäller inte minst och av naturliga skäl om man råkar vara kort i rocken. Tyvärr återfinns Herr Löfvén i denna kategori. Han gör säkert så gott han kan och det är inte lätt för det är många som rycker i trådarna i landets Puppentheater.

  Gilla

 19. Rikard skriver:

  Hej.

  För att försöka besvara frågan:

  Det är väl med hyckleri som med en ideal gas .

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 20. afugglas skriver:

  Med en sådan ledare, Löfven, borde Sverige gå i landssorg tills vi får möjlighet att sparka hela bunten av pengautpressare och småtjuvar.

  Gilla

 21. Anders L. skriver:

  De dystopiska tankegångarna här kan kompletteras med tankar av den visionäre förre marxisten Malcom Kyeyune. Han brukar göra prognoser om framtiden i sina artiklar och poddar och framhålla att framtiden sannolikt blir ungefär som vi har det nu fast med små ändringar. Således enligt den s.k. Lindyeffekten som säger att det som funnits länge och fungerat kommer att bestå. Men i hans senaste pod beskriver han samhället som i ett förrrevolutionärt tillstånd. Våldet och kriminaliteten tilltar, pengarna till välfärden tar slut, kronan tappar, lågkonjunkturen kommer, migrationen accelerar, otryggheten ökar. Och politikerna kan och vill inte göra något åt det. I stället har man lyckats få två tredjedelar av folket att oroa sig för klimatet.

  Gillad av 2 personer

 22. P I Persson skriver:

  Löfvén må vara naiv och har svikit socialdemokratien genom att acceptera en fullt ut borgerlig politik. Fortfarande är han ändå bra mycket mer demokrat än vad de flesta som skriver och kommenterar här är.

  Gilla

 23. Gunnar Eriksson skriver:

  När det gäller Kina och invandring av muslimer , så har de tagit beslut om stopp . Kina vill inte ha framtida konflikter . Kina vill bevara sin kultur inom vetenskap och respekt för sin historia. En slags nationalismen , där även uråldriga religiösa fredliga samfund får existera. Det är skillnad på fredlig religion och krigisk religion ! Men även kristendom kan urarta . För min egen del är jag befriad från religion , men lever med moralisk kompass, om vad som är rätt och fel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.