Lars Hässler: Kvinnor som hatar män

Lars Hässler

Det finns kvinnor på vänsterkanten som kraftigt ogillar män, framförallt vita medelålders män. Annie Lööf raljerar över ”vita män”, Gudrun Schyman anser att alla män är talibaner, sångerskan Zara Larsson hatar vita män, Åsa Romson hävdar att all världens problem beror på vita medelålders män som äter kött, likaså Isabella Lövin. En skribent, Olga Lännevall, som kallar sig för ”vänsterfitta” och feministen Cissi Wallin har liknande tankegångar.

Det vore kanske dags för dessa ohistoriska och, i vissa fall, obildade kvinnor att betänka en sak. Nämligen att civilisationens framsteg, i princip, beror helt och hållet på just män.

Om vi börjar med filosoferna så var ”de gamla grekernas” filosofer Platon, Aristoteles, Arkimedes, Pythagoras etc alla män. De lade inte bara grunden till det västerländska tänkandet vad gäller frågor som demokrati utan gjorde också stora framsteg inom astronomi och matematik. Den enda kvinna som eventuellt skulle platsa här är oraklet i Delfi.

Vad gäller läkemedelskonsten så har vi män som Hippokrates, läkekonstens fader, Louis Pasteur, som uppfann vaccinet, Alexander Fleming som upptäckte penicillinet och Wilhelm Röntgen som ”hittade” X-strålningen, vilket fick namnet röntgenstrålning. Världens första hjärttransplantation genomfördes av Cristiaan Barnard. Nästan alla nobelpris i medicin, fysik och kemi har gått till män. Det finns dock ett lysande undantag, bl a Marie Curie. Hon fick två nobelpris, (ett tillsammans med sin make) i kemi och fysik, och även hennes dotter tilldelades nobelpriset.

På musikens område är det bara män som Verdi, Puccini och Rossini vilka skapat operor (enligt Google finns det inga kvinnor) och klassisk musik såsom Mozart, Beethoven, Wagner, Chopin och Bach. Vad beträffande populärmusik har vi Frank Sinatra, Louis Armstrong, Elvis Presley, Bruce Springsteen, Beatles, Roxette och ABBA (männen skrev all musik). Det finns dock även ett antal framgångsrika kvinnor; Madonna och Lady Gaga.

Alla stora konstnärer som Leonardo da Vinci, Picasso, Salvador Dali, van Gogh, Matisse, Rembrandt var män.

Alla religiösa ledare var män; Jesus, Mohammed, Buddha, Konfucius, Tao och Abraham. Eventuella kvinnor i kategorien är ”bara” helgon.

Alla upptäcktsresande och utforskare av jorden var män. Portugiser och spanjorer som utforskade och ”upptäckte världen” från 1400-talet och framåt bestod av män. Cortez och Pizarro erövrade Mexiko respektive Peru och européerna senare Nordamerika, Afrika och Asien. Resultatet blev att i princip hela världen utanför Europa blev kolonier. Detta hade både positiva och negativa effekter. Vänsterns kvinnor hävdar dock konsekvent bara det negativa; våld och exploatering av fredliga folk. Ingenting kunde vara mer fel. Aztekerna, och i viss mån Inkafolket, var synnerligen brutala och grymma och underkuvat andra stammar och krävde tribut, och i Aztekernas fall, människooffer. De nordamerikanska indianerna som av många anses vara de godaste av de goda och som levde i samklang med naturen, var även de krigiska med ständiga konflikter mellan olika stammar och med kvinnorov.

Vad gäller upptäckarna som ökade vår vetskap om världen, som Marco Polo, Livingstone, Stanley, Shackleton, Nansen, Amundsen, Nordenskiöld och Hedin, så var de alla män.

Om man ser på politiska ledare, kungar och härskare så var, på gott och ont, nästan alla män. Från Hammurabi, Ramses, Caesar, Napoleon, Hitler, Stalin, Churchill och Roosevelt. Det fanns dock kvinnliga maktpersoner såsom Cleopatra, Elisabeth I av England, Katarina av Ryssland, Indira Gandhi och Margaret Thatcher.

Men det absolut viktigaste var att det var män, vita europeiska män, som lyfte människorna från träldom och fattigdom genom de vetenskapliga upptäckterna och uppfinningarna. Ända tills ångmaskinen uppfanns av bl a James Watt på 1750-talet så utfördes all energi av människorna eller dess dragdjur (och väderkvarnar). Bortsett från hjulets uppfinning så blev ångmaskinen en avgörande knuff framåt för mänskligheten. Nu kunde maskiner göra människans arbete. En ström av nya uppfinningar följde, alla av vita män; Graham Bell med telefoni, Edison med elektricitet, Nikola Tesla med kraftöverföring, bröderna Wright med flyg. Nobel och Rockefeller utvann och raffinerade råolja etc. Sedan kom bilar, tvättmaskiner, radio, TV och rymdfärder. De senaste decennierna kom datorer, mobiler, internet och sociala medier genom män som Microsofts Bill Gates, Apples Steve Jobs, Amazons Jeff Bezos, Facebooks Mark Zuckerberg och Goggles Larry Page och Sergey Brin. Alla dessa unga vita män.

Det som mest förändrat beteendet för åtminstone halva jordens befolkning är Steve Jobs iPhone, som snart kopierades av andra mobiltillverkare. Det räcker med att sitta på tunnelbanan och iaktta att kanske 80 % av passagerarna är upptagna med sina mobiler. Med de s k smarta telefonerna kom hundratals, kanske tusentals s k ”appar”, uppfunna mestadels av unga män.

När de hatiska kvinnorna mailar, twittrar, skriver på Facebook, lägger ut bilder på Instagram och skriver på sina datorer, har de uppenbarligen inte en tanke på, eller kunskap om, att de har alla dessa vita män att tacka. Hade dessa inte funnits så hade livet sett ut som i Ingmar Bergmans film Jungfrukällan, då nästan alla bodde på landsbygden, var sysselsatta i hårt arbete på åkrar, med lite eller ingen utbildning eller underhållning att tillgå. Livet, som en författare uttryckt sig, var ”hårt, kallt, ensamt och kort”.

Hur vore det om dessa manskritiska kvinnor i alla fall gav lite cred till att deras synnerligen bekväma tillvaro beror till nästan 100 % av vita män.

87 reaktioner på ”Lars Hässler: Kvinnor som hatar män

 1. Bo Svensson skriver:

  Men det normala beteendet som också är det dominerande, är att kvinnor beundrar män. – Det är när det går i baklås som beundran vänds till avund och hat. – Kanske när man inte får kärlek.

  Gillad av 9 personer

  • Kalle skriver:

   Ett som är säkert är, man blir inte klok på kvinnor. Kvinnorna är ju de mest aktiva när det gäller invandringen och den muslimska kulturens etablering i Sverige. Tex Annie Lööf och hennes 10 000 lärjungar från Afganistan och nu anhöriginvandringen. När den relionen, inom en snar framtid, blir riktigt etablerad, ja då åker hucklena på, på dessa kvinnliga gnällspikar och får då tillbringa merparten av tiden i källarmiljö. Troligen börjar dom säkert då, lovprisa oss snälla, duktiga vita män. Det bör dom göra redan nu om dom tänker efter.

   Gillad av 13 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Några av oss kvinnor uppskattar våra västerländska män och skulle inte kunna tänka sig att se med tindrande ögon på en man som bara är bra på fysiskt våld. Vi är också några stycken som trivs med att vara kvinna och med de biologiska och psykologiska skillnader som finns mellan män och kvinnor. Därmed inte sagt att lika möjligheter i samhället inte är bra om också meritokrati gäller.
    Kvinnor är ju mindre riskbenägna än män, så att så många svenska kvinnor öppnar famnen och vårt lands gränser för män från våldsamma kulturer är obegripligt. Om det inte bara handlar om okunskap och grupptänkande och indoktrinering. Makthavarna och MSM har ju gjort sitt bästa för att få islam att framstå som harmlöst.

    Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Eller när man itutas feministiska lögner om att kvinnor egentligen är män, att de förhindras av män från att vara män? För inget är bättre än att vara man, det vet varje kvinna som har beundrat en man. En man skall man vara. Det säger feminismen.

   Gillad av 7 personer

 2. Törnrosa skriver:

  Och utan kvinnor hade det inte blivit några män alls. Obs jag är inte feminist. Och jag är faktiskt släkt med minst en av kvinnorna som du nämner. mvh

  Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Utan kvinnor inga kvinnor och inga män. Inga människor alls.
   Ur historiens djup kan man verkligen härleda att kvinnor är till för att föda barn och få dem att överleva främst spädbarnsåldern genom att ge dem di, dvs amma dem.
   På samma sätt som övriga däggdjur.
   Männens plikt är att se till att mammor och äldre barn får mat för att överleva. Det finns inget nedsättande vare sig mot kvinnor eller män i detta.
   Detta har varit historiskt sant i den övervägande delen av människans kanske 80 000 långa historia.
   Vänstern har fört in det moderna hatet i samvaron mellan kvinnor och män, detta för att få makt. Jag tror att alla samhällen där detta vänstertänk blir styrande på sikt går under.
   I Sverige tillämpar sju partier mer eller mindre detta vänsterhat. Det svenska folket vill ha det så, det är ställt utom allt tvivel.
   Med massinvandringen så kommer troligen det Sverige vi haft under en mycket liten del av den svenska historien att försvinna och ersättas av andra folk med större överlevnadsförmåga.
   Eftersom Sverige sedan Palmes mångkultursatsning 1975 ”samlat” på sig väldigt många folkslag, som troligen inte kan enas om vilket slag av samhälle de önskar sig, så kommer nog framtiden i Sverige att bli våldsam.

   Gillad av 15 personer

  • Bosse skriver:

   Helt rätt men jag tror alla män står sig slätt odugliga utan kvinnor vid sin sida. I patriarkala kulturer främst i ekvatorial zonen är könen båda lika hopplöst stagnanta. Det som gjort ”Vita Män” så förkrossande överlägsna andra män är troligen pga en speciell intellektuell synkretism mellan könen. En mystik hela mänskligheten borde vara oerhört tacksam för.

   Gillad av 2 personer

   • Christer L skriver:

    ”En mystik hela mänskligheten borde vara oerhört tacksam för.”

    Just det, det är något mycket märkligt här. Den teknologiska civilisationen som inte kunnat bli av utan dessa balanser en gång i tiden som vi antagligen inte har möjlighet att rekonstruera. Men med teknologin följer ansvar, och detta är vad Vänstern förhindrar med all propaganda och skenpolitik. Jag ser inget fel på teknik som sådan, men saker händer så snabbt och mycket på en gång att det blir stora krascher när det går fel. Det kan gå totalt åt fanders med allt liv på jorden om ett atomkrig av misstag eller vanvett skulle utlösas. Om allt det här ska gå bra tillslut måste den nuvarande så kallade eliten backa ner och tid för någon sorts återhämtning överenskommas om. Den tiden kommer oundvikligen, på ena eller andra sättet.

    Gillad av 1 person

   • Rolf Wasén skriver:

    Intressant kommentar Bosse som säkert fångar något mycket väsentligt. Detta märkliga faktum kräver en ordentlig förklaring. En sådan kan aldrig bli fullständig!

    Jared Diamond har gett en i sin bok ”Vete, vapen och virus”. Det rör sig om geografiska fördelar och annat.

    I Norden har kvinnorna traditionellt fått en stark ställning på grund av fälttåg och annat. Ingrid Ylva uppfostrade ensam Birger Jarl efter maken Magnus Minnesköld dött i ett slag. Med reservationer för osäkra historiska fakta.

    Den muslimska världen har hämmats av strikta religiösa lagar.

    En viss ödmjukhet är på sin plats för slutresultatet har vi ännu inte skådat.

    Huntington beskriver ett scenario i vilket Västerlandet tappar sin dominans (”Civilisationernas kamp: Mot en ny världsordning”).

    Gilla

 3. Tritonen skriver:

  Jag tror att mycket av den muslimska världens aggressivitet (också), liksom hos kvinnorna, beror på ett mindervärdeskomplex. Knappast någon av de i artikeln uppräknade nyttigheterna har ju någon hemortsrätt i den muslimska sfären.

  Gillad av 9 personer

  • Per Hamnström skriver:

   Svenska kvinnor är trista hatare och många har råkat illa ut för dessa harpyor. Assange och Arnault osv..

   Har alltid haft mina kärleksäventyr med betydligt yngre kvinnor och valt endast kvinnor med garanterat icke svenskt påbrå.

   Gillad av 1 person

 4. Rutger skriver:

  Hur kan manshatarna veta att de verkligen hatar män ? De påstådda männen kanske identifierar sig som kvinnor, eller något annat. Det måste rimligen en manshatare känna till i sin upphöjda upplysthet och djupa visdom. Själv känner jag mig lite som en panda. Varför hatar dessa kvinnor pandor. Vi är ju jättesnälla !

  Gillad av 1 person

 5. UlfH skriver:

  Och så uppfann mannen krigen med alla hemska konsekvenser och sedan det mest absurda vapen genom historien, ATOMBOMBEN!

  Gilla

 6. PerH skriver:

  Mins en grafik från gamla Genusnytt för 8 år sedan.
  Två kurvor lagda över varandra, den ena män den andra kvinnor .
  Männens bredare kurva visar på fler träskallar och även genier.

  Saxat ut Genusnytt:
  ”…….Jag skulle vilja lägga till en mycket viktig skillnad mellan könen när det gäller intelligens, en skillnad som dessutom är väldokumenterad. Mäns spridning är större än kvinnors (se nedan en bild ur min senaste bok). Det innebär att det finns fler manliga genier men också fler manliga träskallar. Detta har stor betydelse, eftersom de mest intelligenta syns mycket i samhället. Exempelvis gör skillnaden i spridning det naturligt med betydligt fler manliga än kvinnliga nobelpristagare – medan den feministiska förklaringen är diskriminering..”

  Gillad av 6 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  Det finns både starka och viktiga kvinnor i vår historia, Kali
  Kali är en gudinna i den indiska mytologin. Att utröna Kalis roll inom hinduismen är inte det enklaste då hon genomgår olika skepnader och roller. Hon är förknippad med våld och sexualitet men innehar också rollen som modersgudinna. Förmodligen var den tidigaste bilden av henne som en mörk och ond gud då namnet på sanskrit har betydelser som ´svart´ och ´död´ (en utvikning är att stryparsekten thaggerna som existerade i runt 500 år, fram till 1830, tillbad henne med människooffer som de själva mördat).

  Hon sammankopplas med Shiva och är både maka åt honom samt en del av hans kropp. Hon beskrivs också anta skräckinjagande drag då hon dansar på Shivas kropp och agerar då världsförstörare.

  När hon till slut inser sitt vilda upptåg och besinnar sig kan hon ånyo förenas med Shiva och därmed återgår också världen till ett harmoniskt tillstånd. Det hela kan ses symboliskt för två sidor av Shiva som förknippades både med förstörande och återställande.
  Redan i början på vår tideräkning så visste man detta!
  Kvinnor kan..

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Vi måste skilja på det arketypiskt kvinnliga, som bara godtyckligt fått låna denna beteckning i brist på annat, det stereotypiskt kvinnliga, som består av skillnader mellan kvinnor och män, och det typiskt kvinnliga som kännetecknas av hur kvinnor är mest. Det är tre helt olika saker.

   Gillad av 1 person

   • Göran Holmström skriver:

    Kan bara hålla med, men så länge ingen större debatt tas om vårt förflutna.
    Och dom krafter/ yttre påverkan som format kvinnor och män till olika individer
    med olika förmågor, nästan alla män har bättre rumsligt seende, till det överlag starkare.
    Kvinnor å andra sidan klarar av barnskrik och göra en toppengryta samtidigt,
    Vilket få män kan göra, antingen eller.
    Varför ska det vara så farligt att vi generellt är bra på olika saker?
    Förstår inte det alls.

    Gillad av 6 personer

 8. Fredrik Östman skriver:

  Visst, detta sätt att argumentera visar på feminismens hyckleri. Men det är ändå spel på fiendens planhalva. Vi skall inte tänka i kategorier som ”män”, ”kvinnor”, ”vita” och ”gula” i dessa frågor. Vi skall ha samma regler för alla medborgare och strikt förbjuda alla former av kvotering, kompensation, hämndlystenhet, privilegier och målsättningar i form av klassifikationsstrukturer så som ”50% av stenläggarna måste vara kvinnor”, där såväl ”stenläggare” som ”kvinnor” är otillåtna klassificeringar.

  Gillad av 10 personer

  • brrr skriver:

   Spel på fiendens planhalva, precis så.
   Jag är innerligt trött på detta polariserande. Att bara gå till motangrepp mot galenskaperna och försöka bevisa att saker är tvärtom, är att underkasta sig deras fanatism och göra sig själv till fanatiker.
   Bara låt folk vara som de är, låt dem som är lämpade för stenläggning ägna sig åt det, de som är lämpade för något annat ägna sig åt det.
   Dessa saker är sekundära om den västerländska civilisationens sammanfall ska bromsas innan den är helt genomförd.

   Det är trots allt en minoritet som hatar ”vita män”, liksom det är en minoritet av ”vita män” som uppfunnit och utvecklat allt ovanstående. De flesta västerländska människor är vanligt hyggligt folk, men det är uppenbart att c:a 80% ändå vill fördärva sina barns och barnbarns framtid och möjligheter till ett rimligt gott liv.

   Gilla

 9. Lennart Bengtsson skriver:

  De kvinnor som skildras är inte intresserade av framsteg. Som tur är finns det kvinnor som har andra uppfattningar och som faktiskt gillar vita män och vad de åstadkommit under tidens gång.

  Det är en hel del som jag inte heller gillar och dit hör personerna Du nämnt. Jag gillade inte heller Josef Stalin, Adolf Hitler, Benito Mussolini, Castro och Ch Guevara, Baader Meinhoff ligan etc etc etc.

  Dessvärre kommer det alltid finnas sådana människor och det är precis därför som vi måste prioritera kampen mot postmodernismen, PK-ismen och liknande destruktivt tankegods. Det är sådant som dessa förfärliga människor lever av

  Gillad av 13 personer

  • li br skriver:

   Vi måste se skillnad på maktgalna och idioter till människor och inte fastna vad enbart kön som referenspunkt.

   Gilla

 10. Bosse skriver:

  Helt rätt men jag tror alla män står sig slätt odugliga utan kvinnor vid sin sida. I patriarkala kulturer främst i ekvatorial zonen är könen båda lika hopplöst stagnanta. Det som gjort ”Vita Män” så förkrossande överlägsna andra män är troligen pga en speciell intellektuell synkretism mellan könen. En mystik hela mänskligheten borde vara oerhört tacksam för.

  Gillad av 1 person

 11. Lars-Olof Svensson skriver:

  Vad är poängen med denna artikel. Att det idag är högsta mode och ett garanterat sätt att få scenljus och karriär genom att bara yttra ”vita män” är en sak. Men vad kan vi mindre musikaliska eller filosofiska dra för växlar på att Puccini och Platon var vita män. Pladask. Anti vita män-rörelsen är ett självmål och behöver inte den här sortens bemötande. Argumentet har dessutom en uppenbar baksida, tänk bara på 1900-talets värsta folkmördare. Vilken återvändsgränd.

  Gilla

 12. Hans Jensevik skriver:

  Ta det lugnt Lars. Sverige är ett matriarkat. Feminismen i Sverige har inte gjort ”tuppar” av kvinnorna utan ”höns” av männen med Gudrun Schyman-feminiserande värdegrundskurser. Historiskt har matriarkat inte blivit långlivade. De har invaderats och gått under då männen inte kunnat försvara landet. Det kommer att ske här också. Och vilka män som tar över Sverige är för den rätt navlade på BB inte svårt att förstå.
  http://www.youtube.com/watch?v=051K_s71HEA
  http://www.youtube.com/watch?v=WUDS56B2vuo
  http://www.youtube.com/watch?v=nXlK_y3AfmU

  Gillad av 10 personer

 13. Nu- och sedan-människor skriver:

  Min biologiska grundsyn har gjort mig immun mot ideologier och all politisk radikalitet. Någon fångade i en kommentar häromdagen på DGS en skillnad som tycks föreligga mellan män och kvinnor. Inte i intelligens eller allmän kapacitet. Utan mer i vad som fångar könens uppmärksamhet. Och dessa skillnader är varken bättre eller sämre i sig. Snarare utgör dessa skillnader ett slags Yin och Yang. Som två händer i ett fast handslag.

  Det som fångar dessa skillnader är att kvinnor är mer av nu-människor. Medan männen är mer av sedan-människor. Vad menas nu med detta?

  Skall man passa barn, särskild små barn, finns inget sedan. Det är här och nu som gäller. I varje ögonblick döljer sig olika faromoment. Synen tvingas bli mer bred och omedelbar. Så var i årtusenden miljön i den äldre byn eller lägret. Och det föll på kvinnornas lott att ha överblick över alla barnens egna små utmaningar. I en slags naturlig förlängning av moderskapet.

  Mäter man stresshormoner hos kvinnor under en hel arbetsdag, ökar det framåt eftermiddagen hos kvinnor, när det börjar bli dags att hämta barnen från dagis. Hos män är det precis tvärt om. De uppmätta nivåerna av stresshormon hos män minskar på eftermiddagen. Även fast de har barn att hämta på dagis.

  Män är inte nu-varelser som kvinnor inom domänen barn. Män är mer projektinriktade. Mäns tunnelseende känner säkert varje mogen kvinna till. Hur lätt de har för att gå upp i något, och glömma av resten. De har ytterst lätt för att engagera sig i allehanda projekt. I sedan-aktiviteter. Bygga, jaga, läsa och eller glömma bort den kissnödige hunden.

  Och detta är funktionellt. Inga män skulle må särskilt bra av att tänka på barnen när de under jägar- och samlartiden var ute och jagade. Slapp de oroa sig över barnen, vid sin jakt på ren eller antiloper, så fungerade de mer effektivt.

  Tillsammans fungerar nu-människor och sedan-människor komplementärt. Men sätter man enbart nu-människor att leda vår migrationspolitik lär det få konsekvenser av mer känslomässig karaktär. Där nuets ögonblick blir viktigare än sedan.

  Och om enbart sedan-människor får styra, kanske bevakandet av nuets ögonblick tappar i kraft. Så det i stunden humanitära får mindre plats.

  Inom sjukvården kan vi inte få nog med nu-människor. Medan försvaret säkert kräver mer av sedan-människor. Allt detta som en prioritering av fokus. Inte av allmän kapacitet.

  Könsskillnader kommer med något olika fokusområden. Som båda behövs. Men i olika proportioner och vid olika tillfällen. Som kan yttra sig som olika nivåer av stresshormoner i blodet under eftermiddagen på en arbetsplats. Som en könslig olikhet instämplad i DNA.

  Avslutningsvis en sann historia som kostade två barn livet. En man satt med sina två minderåriga barn vid vattnet nedanför sin sommarstuga. Skulle tända pipan, men märkte att tändstickorna låg kvar i huset. Snabbt upp och hämta dem. Inte kan något hinna hända mina barn på ett så korta ögonblick?

  När sedan-mannen ögonblicket senare kom ned till stranden hade båda hans barn drunknat. För små barn är alla nu-människor. Och inte sedan-människor. Som kvinnor tenderar att förbliva livet igenom.

  Gillad av 9 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   ”Inom sjukvården kan vi inte få nog med nu-människor.”

   Ett ständigt presens som lagar efter läge, med lite eller ingen framförhållning och ej heller något minne. De behövs nu ”sedan-människor” som minns genom gjorda erfarenheter och slutsatser och kan organisera och prioritera med framförhållning. Annars får vi kalla på polackerna igen, så snart det brinner.

   Gillad av 4 personer

 14. Dandersan skriver:

  Hatkärlek !
  Hat väcker ingen som man är likgiltig inför och som inte påverkar ens liv.
  Hat är en stark känsla och många kvinnor är känslostyrda.
  Tror jag, eftersom jag som man sällan uppnår den höga ovilja att hat uppkommer.

  Gillad av 1 person

  • Jari Norvanto skriver:

   Jaså, det verkar som att inte du heller gått den hatmatch som äktenskapets derby är. ;D

   *harkel* Ursäkta. Åter till ordningen. Ett citat jag gillar, är ett från Edmund Burke, den konservative filuren, för att inte säga filosofen:

   ‘It is ordained in the eternal constitution of things, that men of intemperate minds cannot be free. Their passions forge their fetters.’

   Gilla

 15. Östrahult skriver:

  Jag tror man kan se denna märkliga företeelse, ”feminismen”, som utslag av faktorer som:

  • Människans inneboende aggressivitet, vissa har mer av denna och den måste komma ut på något sätt
  • Överflödssamhället: Det ständigt växande forskarsamhället måste hitta nya jaktmarker
  • Modenycker: Man kommer långt i det mediala sammanhanget med att vara feminist

  Gillad av 1 person

 16. Min strand skriver:

  Jag tror nog att dessa kvinnor som hatar män känner väl till detta, därav deras historieförfalskning. Deras främsta drivkraft är hat, det är precis som med socialism och islam, det viktigaste är vad man är mot, det man är för är endast underkastelse, av andra helst då.

  Mindervärdeskomplex är det som drivit världspolitiken länge nu. I Öst finns inget sådant, så medan vi förstör våra samhällen med massinvandring, och identitetspolitisk splittring så sprider sig islam, och det auktoritära Kina kan ostört jobba på att ta över allt mer. Trump upptäckte detta som ingen erkände.

  Gillad av 7 personer

 17. uppstigersolen skriver:

  Kvinnor föder barn. Samt vårdar sedan dessa så att de flesta blir till hyggliga medborgare. Detta har varit ett stort handikapp för kvinnor genom historien. Även om jag är rätt så säker på att majoriteten av kvinnorna inte sett det som ett handikapp utan tvärtom som en glädje. Vi män däremot har ju kanske inte tyckt att jollrande med små barn tillhör livets väsentligheter utan velat göra nåt annat. För ungefär 50 år sedan började P-piller användas i stor skala. I alla fall i västvärlden. Då blev män och kvinnor mer jämställda. Några kvinnor valde bort barn. För en del av dessa kvinnor blev resultatet inte bra. Deras otäcka sidor kunde blomma ut.

  Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   På vilket sätt kan detta privilegium kallas handikapp?

   Om jag har en viss förmåga i högre grad än andra, och detta eventuellt leder till att andra förmågor är relativt svagare, så är ju inte min starkare förmåga, min fördel, mitt forte, ett handikapp? Med handikapp avser vi en bristande förmåga som inte kompenseras med en motsvarande förstärkning av andra förmågor. Det har uppstått som en skada, genom en olycka. Det är något helt annat.

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Jag skriver ju att de flesta kvinnor inte ser det som ett handikapp. Men det är inte vägen till framgång genom historien att ha små barn omkring sig. Om du idag på ett möte tar med dig ett litet barn som kräver din uppmärksamhet så blir du inte populär. Ska mötet avhandla något viktigt så kan du ju inte dra iväg och amma eller byta blöjor då och då. Så har situationen sett ut för kvinnor. Nu är det inte alltid så.

    Gilla

  • Jan Molin skriver:

   Mycket egendomligt sätt att kalla vårdandet av barn för ”ett stort handikapp”! Sådana här konstiga ideer driver oss mot svensk undergång, man kan inte se och förstå det naturliga i naturen. Sådan är vänstern och kommunismen, de har samhällsdödliga tänkesätt. Och just Sverige lider i stort av detta, resten av Västeuropa också, men i mindre grad.
   Vi män kan i görlig mån också ta hand om icke diande spädbarn men i mycket sämre grad. Om det är sämre eller tom bättre än det statliga omhändertagandet vet jag inte.
   Men jag tror att kvinnorna i själ och hjärta mår dåligt av det, eftersom statligt omhändertagande bara är skaplig förvaring och för att barnen ska få statlig uppfostran så inte icke godtagbara statliga ideer kan sprida sig via barnen.

   Gillad av 1 person

   • uppstigersolen skriver:

    Eftersom den västerländska civilisationen bygger på vad västerländska män gjort i form av upptäckter, uppfinningar och annat skapande så har kvinnorna fått en mer undanskymd roll. Jag försökte beskriva detta. Tydligen läser alla inte ordentligt. Tydligen måste man väga sina ord på guldvåg. Nåja, jag vet vad jag själv menade även om inte alla uppskattade det.

    Gilla

 18. Willy Lindqvist skriver:

  I dag står alla dörrar öppna för såväl kvinnor som män. Åtminstone i Europa. Men det är upp till var och en att själv kliva genom den öppna dörren Det finns ingen anledning att gnälla eller beklaga sig över detta faktum.

  Gillad av 1 person

 19. Ms skriver:

  Många verkar har missat rubriken, det handlade om kvinnor som hatar män, inte alla kvinnor, utan just dessa politiska och aktivistiska kvinnor som fått alldeles för mycket makt, bra kvinnor har fram tills nu gjort annat. På samma sätt är det med män, de värsta mest hatiska styr oss nu, bra män har gjort annat, fram tills nu. Ta Brexit-partiet, en bra man blir största parti i ett fält av uslingar (utom JRM).

  Problemet är att dessa kvinnor som hatar män har mycket makt, och driver en agenda för att få ALLA kvinnor att hata män. Det finns män som hatar kvinnor också, men det är ju ingen organiserad rörelse, det är ju dödfött, de flesta män älskar ju kvinnor! Så vi måste hålla ögonen på fienden, det är de identitetspolitiska splittrarna, socialisterna. Sedan har vi ju nu importerat en kultur där kvinnhatet är kodifierat och en integrerad del av kulturen, dessa verkar inte de som hatar vita män ha något emot,

  Gillad av 3 personer

 20. Maria Gellert skriver:

  Kära nån, en vit medelålders man som faktiskt tror att vår civilisation inte skulle existera utan det manliga intellektet. Jag inbillade mig, i min naiva enfald, att den här typen av man var en halmgubbe som skapats för att ge vissa unga, arga feminister någonting att slåss mot. Men så fel jag hade, han finns faktiskt. Jag får tänka om! Kanske har de unga, arga feminsiterna rätt någonstans i alla fall.

  Gillad av 1 person

  • Göran Holmström skriver:

   Maria inte för att säga emot, men räkna bort alla tekniska landvinningar och all musik som skapats samt konst och arkitektur som skapats av vita medelålders män.
   Berätta gärna hur vår nutid skulle sett ut utan det.
   Inte så att jag anser kvinnor som sämre på något plan, men det är inte många framgångsrika formel 1 förare som är kvinnor, Sveriges bästa kvinnliga motocrossåkare kör jag ifrån som medelmåttig motionär.
   Med det vill jag säga att vi har faktiskt olika saker vi är bra på, så är det bara.
   Mvh Göran.

   Gillad av 3 personer

  • Jari Norvanto skriver:

   En civilisations blotta existens förutsätter en våldsapparat som försvarar sitt territorium, sin kulturella utbredning och sitt demografiska fortbestånd. Du får gärna återkomma med historiska exempel på matriarkala civilisationer.

   Gillad av 6 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Du håller alltså inte med dem som menar att kvinnor under hypotesen att de hade haft de därför nödvändiga rollerna under historiens gång, skulle ha skapat en helt annan civilisation? Hur förklarar du att olika civilisationer på jorden och under historiens gång har sett tämligen olika ut?

   Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Maria är fullt nöjd med att jollra med barn. Hon behöver inga moderniteter. Valfritt U-land passar henne utmärkt. Där saknas det mesta som västerlandet frambringat. Lite konstigt dock att hon skriver här. Hon har tydligen lärt sig hantera en dator samt disponerar en också. Hon är dessutom inte analfabet noterar jag. Men res till Tanzania Maria. Där kommer du att trivas.

   Gillad av 1 person

 21. Björn skriver:

  Går inte det där hatet en aning på tvärs mot dogmen ”allas lika värde”?! Dessutom, om ”vita män” byts ut mot ”färgade”, eller ”svarta män” är det väl tom åtalbart…..?! Jag tror vi måste införa nån slags ny och förmildrande ”diagnos” för dessa hatande kvinnor, så att de inte trasslar in sig i sina egenstiftade ”raslagar”!

  Gillad av 2 personer

 22. Rikard skriver:

  Hej.

  Tror Freud skrev något om det du resonerar om. (Bara för att gamle Sigmund var helt ovetenskaplig så behöver han inte haft fel i allt – även blind höna finner korn.)

  Man kan hysa avund inför någon dom förmår mer än vad man själv gör – man som kvinna. Man kan forma denna avund till ambition och beundran, men den kan också formas till missunnsamhet och hätskhet.

  Men om det är ett medvetet val alla gånger, det tro jag ej. Däremot kan man kanske göra det till ett val – som den avund jag känner då en granne har eget fiskevatten. Nå, så kan jag då antingen låta detta fräta hål på mig, likt en bit Svinto kvarglömd i en vattenpöl på diskbänken, eller så kan jag glädjas åt min grannes välgång och själv söka skapa lika åt mig, eller ta del av hans goda.

  Men exakt hur mycket som är ett val är vanskligt att sia om; bättre att glädjas åt andras välgång och förmåga än att etsa sin själv med avundens syror.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 5 personer

 23. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Skillnaderna mellan könen är strikt biologiska. Den kvinnliga hjärnan är strukturerad för grocess och fördelseprocess vilken tar mycken energi. Mannen bär på aggressivitet som är en utlöpare av den nödvändiga revirmentaliteten (mer utpräglad hos heteromän) men vi utsätts också för konkurrens som är en konsekvens av driften att sprida generna (motormännens riksförbund). Barnafödande och omhändertagande gynnas mer av empati där språket är viktigt medan mobilitet och kamp mot andra gynnar förståelse för mekanik o uppfinningar som bygger intellekt o kausal nyfikenhet. Summan av kardemumman är given; Könen kompletterar varandra, vi skall inte göra varandras uppgifter, vi måste inse att naturen förordar specialisering.

  Gillad av 11 personer

 24. Johan skriver:

  Det är frågan om identitetspolitik, den lämpar sig för den som vill göra det lätt för sig och slippa ta reda på eller förhålla sig till fakta.
  Det enda den gör är dock att den lämnar signalerar till omgivningen att man är illa påläst.

  Gillad av 1 person

 25. Christer L skriver:

  Tänk att vi inser och vet allt detta, allt vad dessa män åstadkommit!

  Hur har feministvänstern hamnat så snett? Mitt svar är att det rör sig om kvinnliga hormoner och ett ärftligt beteende som ännu inte analyserats på ett rättvisande och hedervärt sätt. Ur humanitär synpunkt kan man se att män i alla tider har missbrukat sin övermakt visavi kvinnor – men inte enbart mot kvinnor utan även mot män. Det finns antagligen motsvarande saker som det kvinnliga könet kunde anklagas för som orsakat stor skada här i världen. Jag vet om en del rätt oerhörda saker bara i min lilla synkrets, multiplicera det med någon miljard så… Kvinnor överlever inte utan manligt beskydd i den hårda mansvärld som tills nyligen även gällde här i Norden. Nu kommer en motreaktion, denna är maktgalen, hysterisk, hormondriven, livsfarlig för vår kultur, och den tvingar tillslut fram mer av kvinnoförtryck och sexuellt utnyttjande osv. – exempelvis genom att feminismen bjuder in islam som sedan helt förintar feminismen.

  Gillad av 1 person

 26. Själv rätt röd i skinnet efter en alltför lång dag helt naken på stranden en klar sommardag skriver:

  Lars, ”De nordamerikanska indianerna som av många anses vara de godaste av de goda och som levde i samklang med naturen, var även de krigiska med ständiga konflikter mellan olika stammar..”.

  Läste för rätt länge sedan en artikel i Scientific American. Där hade mer ny forskning hittat ett samband som ledde fram till de många stamkrigen. Mycket lång tid innan dessa indianer ens sett en vit man hade, framför allt präriens indianstammar, tillägnat sig hästen som en ny del av sin kultur. Hästen hade gjort att en människa kunder röra sig minst fem gånger lägre på en och samma dag, än en gående människa kunde. Hästen innebar därför att den ytan en indianstam kunde utnyttja och jaga på, ytmässigt ökade dramatiskt, med en faktor 25. Detta kom att gälla för alla indianstammar som inkorporerade hästen i sin kultur. Det i sig innebar att tidigare väl etablerade gränser och revirområden hamnade i ett kaotiskt tillstånd. När så den vite mannen långt senare stötte på dessa hästens indianstammar låg de alla i krig med varandra. Dessa indiankrig kom länge att förvrida synen på dessa indianstammar. Att krig dem emellan utgjorde ett slags naturtillstånd. Som en inneboende vilja. Dessa krigstillstånd var de vita för övrigt inte sena i att utnyttja för att själva vinna fördelar och makt över nya markområden. Så vissa indianers våld adderades till de vitas våld för att lägga under sig resurser för de vita nybyggarna. Lek gärna med tanken att en prärieindian besökt första världskrigets skyttegravar, eller Normandies stränder på försommaren 1944. Vilka slutsatser hade denne prärieindian då dragit om den vite mannens själ och hans inneboende krigsvilja?

  Gillad av 2 personer

  • Lars-Erik Eriksson skriver:

   Intressant kommentar. Hästen kom väl till Amerika (syd o nord) med spanjorerna, Cortez å grabbarna antar jag. F.ö. läste jag Philip Myers ”Sonen” som är välgörande befriad från politisk korrekthet. Ingen torterade med större sinnlighet än indianerna sina offer. Det var en lem i taget i och över öppen eld, det kunde ta en vecka. Dante kunde gå och lägga sig. Vita betedde sig som skit de också, liksom de indolenta spanjorernas ättlingar. Det handlar nog inte om annan moral än att skydda sina egna och bre ut sig så gott man förmår.

   Gillad av 1 person

  • Klas Göran skriver:

   Så eftersom det var europeerna som hade med sig hästen till Amerika så är även indianernas aggressivitet den vite mannens fel?

   Gilla

 27. Eric Downing skriver:

  I dessa dagar kanske en del av Frans G Bengtssons skrönor (Röde Orm) citeras. Sedelärande och giftigt (från Tinget vid Kraka-stenen, boken Hemma och i Österled):
  >
  > Ugge satt tankfull och sade till sist att det nog inte funnes annan råd än att höra vad kvinnorna hade att säga.
  > -Virdarnas kvinnor äro fullgoda vittnen enligt vår gamla lag, sade han, ehuru ingen kan säga hur så kan ha blivit bestämt. Och det är sant att vi inte bruka släppa fram dem i onödan. Ty att leta efter sanningen hos en man kan vara som att leta efter göken i djupa skogen. Men att leta efter sanningen hos en kvinna är som att leta efter ekot av gökens rop. Men här äro nu kvinnorna de enda som sett vad som hänt. Och dråp på präst på helig plats är en sak som bör dömas med omsorg. Må de därför bli hörda.
  > ….
  > Först voro kvinnorna rädda för ljudet av sin egen röst och tisslade med varandra och hade svårt att få någon att börja; men snart kommo de i gång och började vittna på allvar. Deras fånge, sade de, hade gått fram mot stenen och ropat högt och slagit Styrkar över skallen med sitt kors, så att denne skrikit högt; därpå hade han satt korset mot hans mage och störtat honom ned från stenen. Därom voro de ense alla; men somliga sade att kristprästen slagit endast en gång, andra två, och det blev ordbyte mellan dem om detta.
  > ….
  > Men Sone den Synske reste sig nu från sin sten och talade med en röst som kom allt att stillna.
  > -Frid har lysts över detta ting, sade han; och kloka mäns tålamod är stort mot kvinnor.
  > ….
  > Kvinnorna hade nu blivit stillsamma. De svarade endräktigt att han alldeles inte rört Styrkar, han hade endast ropat något och lyftat sitt kors, och då hade den gamle fallit baklänges och dött. Detta, sade de, vore rena sanningen; ty de kunde tala sanning lika väl som någon annan, när de bara visste vad det tjänade till.

  Gillad av 2 personer

 28. li br skriver:

  Det är fantastiska saker du räknar upp och jag rekommenderar verkligen boken: Upplysning nu : ett manifest för förnuft, vetenskap och humanism av Steven Pinker. Det är 718 sidor med enbart positiva saker som hänt i den mänskliga historien och utvecklingen som är oerhört lärorikt och fantastiskt inom hur många områden som helst. En riktigt må bra bok med massa av fakta och statistik och forskning och vetenskap. Att människan har aldrig haft det så bra som vi har det nu i världshistorien. (finns som ljudbok med) Hur många liv som sparats sedan vaccinet kom, sedan tre punktbältet kom och massa fler exempel etc

  Angående din text generellt så blir det ensidigt att enbart falla för det dogmatiska postmodernistiska synsättet män mot kvinnor – kvinnor mot män.

  Utan män hade vi inte haft kärnvapen, massor med krig i världs historien, islam då religionen kom från en ”man”, vapen, sexuellt våld,andra totalitära ideologier som fått miljontals mördade.

  Sedan finns det innovationer som kvinnor bidragit med som gjort skillnader: Hedy Lamarr – lade grunden för dagens trådlösa kommunikation, så som GPS, Wifi och Bluetooth, när hon fick patent på uppfinningen ”Secret Communications System” – frekvenskhoppning. Stephanie Kwolek – Kevlarmaterialet. – Tabitha Babbitt – cirkelsågen – Ada Lovelace – Stephanie Kwolek – Kevlarmaterialet. – Tabitha Babbitt – cirkelsågen – Ada Lovelace –
  Matematiker som redan 1843 skrev vad som betecknas som världens första datorprogram

  Men………..

  Det finns massor med kvinnor, män som offrats som slavar, kanonmat, levt i oerhörd fattigdom och blivit utnyttjade på olika sätt etc. De allra flesta människor i vår historia har haft det ganska svårt och varit ofria. Några fåtal har haft det bra och levt priviligierade historiskt ofta via att man var född i rätt familj. Så de allra flesta män och kvinnor har aldrig haft den chansen och den möjligheten vi har idag historiskt. Att ställa oss mot varandra och peka ut varandras fel och brister leder inte till något bra alla. Samarbete och ömsesidig respekt är mycket bättre och ger mer framgång.

  Det finns folk som är idioter som både är kvinnor och män. Men låt oss se dem för IDIOTER istället för det könet de har.

  De allra flesta män och kvinnor vill bo ihop, gifta sig tillsammans, skaffa barn ihop, leva ihop, behandla varandra väl. Det är normen, det normala, det som är fruktsamt. Låt oss hellre hylla varandra som män och kvinnor och lyfta fram det fina. Istället för att rikta vapen mot varandra och berätta hur hemska ”alla män” och ”alla kvinnor” är. Våga vara normal ! Våga stå upp för ett oss och ett vi ihop. Låt inte några idioter slå kilar mellan oss och göra något vackert till fult och äckligt.

  Inget samhälle blir fruktsamt med grupper som ser sig som offer/ förövare – onda/goda – bra/dåliga som ska kriga och förnedra varandra. veganer mot köttätare, invandrare mot svenskar, klimataktivist mot miljöförnekare etc.

  Höj er över grupp mot grupp fällan. Grupp mot grupp är ett verktyg som används inom kommunism, islamism, nazism dvs inget framgångsrikt och bra.

  Gillad av 2 personer

 29. Sture skriver:

  @ Lars Hässler,
  din lista är nästan komplett. Men du glömde att praktiskt alla sporter och spel också har hittats på av vita män. Fotboll, handboll, bandy, ishockey, badminton. tennis, golf, etc. Det finns ingenting av det som är roligt att göra som fritidssysselsättning har hittats på av en kvinna. Eller kan du komma på något?
  Jag skulle kunna tro på feministernas gnäll om de bara vore lite konsekventa. Om de levde som de lärde och avstod från allt det som den vite mannen har skapat åt dem – elektricitet, bilar, bussar, tåg, flygplan, telefon, tv, dator,musk, litteratur, spel och lekar och bara gjorde sådant som skapats av kvinnor – då skulle de i alla fall få lite trovärdighet.

  Gillad av 1 person

 30. Sanningssokare skriver:

  Kalla skriver ”………Annie Lööf och hennes 10 000 lärjungar från Afganistan” . Hur manga av dess Afghaner studerar? Hur manga har tagit en examen? Vad gora med dem som inte gjort ett dyft (forutom snatteri och andra, mycket varre brott)?

  Nar kommer Any Lof med en utfallsanalys?

  Sanningssokare

  Gilla

 31. gunnarthorell skriver:

  Det stämmer i stora drag. Bebyggelse bör också nämnas. Det finns trots allt många bra, kvinnliga författare, sen 1700-talet och framåt. Anna-Maria Lenngren, Jane Austen, Systrarna Bronte’, Selma Lagerlöf, Alice Munro.
  Det mest bekymmersamma med ”manligheten” (som kan komma att för mörka all vår glansfullhet) är den militära traditionen, som tyvärr tycks obruten – trots världskrig – och numera också ”domedagsvapen”.
  Allt det ärorika kan alltså vara över på en vecka, om man ska tro samtida forskare.

  Gillad av 1 person

 32. Hajo skriver:

  De fruntimmer och den Typen av fruntimmer är fullkomligt avskyvärda. Soyboys ingår också ibland dessa sjuka individer..
  Gemensamt är att dom är Vänster…
  .. och så ska dom gulla med muslimer, som att muslimer vore en utsatt minoritet!

  Jag hoppas att dom en dag ska lära sig en läxa den hårda vägen…

  Gillad av 1 person

 33. Pirjo Suur-Askola skriver:

  Vad man är intresserad av, blir man bra på och jag hävdar att män generellt är mer intresserade av det tekniska och mekaniska. Det kan dock ändras med tiden. Idag finns inga hinder i västvärlden för oss kvinnor att studera vad som helst och forma våra egna liv. Ändå väljer många att på heltid ta hand om sina egna barn, andras barn, sjuka, gamla, flyktingar, djur mm.

  Kvinnor tänker och agerar generellt med mer känslor än män… tydligt när man läser kommentarer på FB. Människan kan tänka mer logiskt när känslorna inte blandas i. Kvinnor har inte kunnat vara lika egoistiska när de var tvungna att ta hand om sina efterkommande tills de kunde sköta sig själva. Gener har styrt det mesta.

  Det finns även kvinnliga uppfinnare men anpassningen i könsroller gjorde att de tidigare inte uppskattades som lika viktiga och hade svårare att få gehör. Kvinnornas uppfinningar underlättade ofta det praktiska som diskmaskinen, strykjärnet, behån, det utdragbara hundkopplet eller hade med säkerheten att göra som livbåten, materialet till skyddsvästar och vindrutetorkaren för att nämna några.

  Vi kvinnor gör oss en björntjänst om vi fortsätter att anklaga män, speciellt vita män, för allting. Könsseparation räcker nu.

  Gillad av 4 personer

 34. Margareta skriver:

  Lars Hässler! De där kvinnorna du räknar upp (+ en hoper andra av samma skrot och korn) blir bara arga när du skriver att vi har mycket att tacka männen för i vår civilisation. De gillar inte att bli påminda om sådana elementära fakta, det rubbar deras hat och deras världsbild. Tyvärr. Världen skulle bete sig mycket mer sansat om man kunde erkänna andras och det andra könets förtjänster utan att dessutom ta illa vid sig och känna sig kränkt. Eftersom de tillhör det andra och förtryckta(?) könet anser de sig per definition också ha rätt i allt vad de själva anser. Självinsikten verkar vara obefintlig.
  Men det finns kvinnor som tänker annorlunda också.

  Gillad av 2 personer

 35. Klas Göran skriver:

  Hur definierar du ”vit”? Gills även alla uppfinngar och upptäckter som gjordes kring Medelhavet och i Mellanöstern under forntiden?

  Räknas egyptier och sumerer som ”vita”? Eller räknas drejskivan, hjulet, vintillverkning och ölbryggande inte som viktiga uppfinningar? Skrivkonsten? Hjulet? Stigbygeln?

  Och kineserna då? Svartkrutet? Boktryckarkonsten? Kompassen?

  Naturligtvis kan man argumentera att det först var genom europeerna som många av dessa upptäckter och uppfinningar påverkade världen på riktigt. Men att identitetsvänstern skyller allt ont på ”vita män” gör det inte automatiskt rätt att hävda motsatsen.

  Gilla

  • Rikard skriver:

   Hej.

   Före genetikens intåg definierades och klassificerades människan i tre huvudgrupper: kaukasoid, negroid och mongoloid, detta på synliga faktorer som pigmentering, längd, systematiska markörer på och inuti kranium med mera.

   Med genetikens möjligheter hat vi sedan femtiotalet rört oss i sådan riktning att vi kan kartlägga grupperna via släktskap den vägen, bl a via haplogrupper.

   Du kan slå upp och läsa om de olika formerna av antropologi på engelska Wikipedia som introduktion till ämnet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.