Allt fler antisemitiska hatbrott i Tyskland

Antalet antisemitiska hatbrott i Tyskland har ökat stadigt de senaste åren. Tyska judar varnas nu för att bära kippa offentligt.

Tysklands justitieminister Katarina Barley säger att ökningen av antisemitiska brott är en skam för Tyskland, men säger att polisen är vaksam.

Experterna hävdar att den nya vågen av antisemitism dels kan kopplas till nyanlända asylsökande från muslimska länder, dels till att högerextrema grupper fått starkare fäste i landet.

5 reaktioner på ”Allt fler antisemitiska hatbrott i Tyskland

 1. Solveig Lindblad skriver:

  Rekommenderar bloggen ”Tobiastankar WordPress.com…påverkanskampanj inför gårdagens val…från en aktivistgrupp i Gaza…formuleringarna…handlar om tack o stöd för Palestina och mot Israel…främst riktat till Socialdemokraterna, men fanns exakt återgivna i Centerns kommentarsfält på FB…kommer att kontakta valmyndigheten idag./S

  Gilla

 2. Solveig Lindblad skriver:

  Ber redaktion att inte lägga ut tidigare inlägg…har inte kunnat sova och kan därför varken stava eller formulera…men gå gärna in och googla på ”Tobiastankar WordPress.com ”…Tack på förhand/S

  Gilla

 3. Björn skriver:

  Allt följer bara ett på förhand givet mönster; Först misstaget att släppa in för många muslimer, som per automatik genererar tillväxt av extrema motkrafter, och sen i slutändan blir det Judar och andra skötsamma medborgare som får ta konsekvenserna!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.