Mohamed Omar: Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans

Mohamed Omar

Kristna är världens mest förföljda religiösa grupp. Men du kommer aldrig att få höra vänstern och de så kallade antirasisterna varna för ”kristofobi” eller ”kristendomshat” eller ”antikristianism”. Än mindre är sannolikheten att vänstern skulle erkänna att det finns en islamisk förföljelse riktad mot kristna. Men vare sig de erkänner detta eller ej, så är det sant. Det finns en islamisk fientlighet mot kristna med en gammal historia. Den går ändå tillbaka till religionsstiftaren Muhammed och islams uppkomst. Och denna fientlighet lever idag.

Det sägs ibland att eftersom Jesus omnämns som en profet i Koranen, så skulle det innebära en slags respekt. Men det är helt fel. Den figur i Koranen som kallas Jesus har som främsta syfte att kritisera kristendomen. Figuren kallas Jesus, men hans budskap är Koranförfattarens. Det ligger närmare att tolka Jesusfiguren som en kränkning, ja en ”Jesuskarikatyr” snarare än ett tecken på respekt. Islam och kristendom är mycket olika religioner och samhällen där islam har varit dominerande ser helt annorlunda ut än samhällen präglade av kristendomen.

Vänsterns politik – och dess allierades inom borgerligheten – har varit att – medvetet eller ej – sprida kristendomsförföljelserna till västvärlden. Det har varit att föra en invandringspolitik som i förlängningen islamiserar Sverige och västvärlden. Med denna islamisering följer också den islamiska fientligheten mot kristna och småningom även förföljelserna. Massinvandringen från islamvärlden gör alltså väst mer likt islamvärlden.

Samtidigt som vänsterns ansvarslösa invandringspolitik sprider intoleransen och kristendomsfientligheten från islamvärlden till väst, så påstår man sig verka för ett tolerant samhälle. Vänsterns faktiska politik leder alltså till motsatsen mot den så kallade ”värdegrund” man predikar.

Det värsta exemplet på hur den kristendomshatet kommer till Europa är mordet av prästen Jacques Hamel i Frankrike den 26 juli 2016. Två jihadister stormade hans kyrka och tog honom till fånge. Efter att ha läst högt ur Koranen slaktade de honom. Månaden innan samma år, blev en kyrka attackerad i Sverige. Händelsen fick nästan ingen publicitet och diskuterades inte, vilket är en anledning till att jag nämner den så ofta jag kan. Den 27 juni 2016 gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan. Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Den brittiska regeringen publicerade nyligen en rapport som konstaterade att förföljelsen av kristna i världen ”börjar närma sig folkmord”. Samtidigt konstaterar det amerikanska utrikesdepartementet konstaterar att ”kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen och det accelererar”. Trots denna allvarliga situation i världen, så fortsätter vänstern att varna om hotet från den så kallade ”islamofobin”.

I islamiska länder finns inga skattefinansierade ansträngningar för att bekämpa ”kristofobi”. Ofta är staterna själva delaktiga i diskrimineringen och förföljelsen av kristna. Det enda land i Mellanöstern där kristna kan leva och utöva sin religion fritt är i Israel. Vi i väst har samvetet och empatin att vara medmänniskor till världens förföljda kristna.

När islams jihadarméer under 700-talet erövrade alla kristna områden i Nordafrika och östra Medelhavet blev Europa världens enda kristna kontinent. Flamländaren Abraham Ortels (1527-1598) är mest känd för att ha gett ut vad som anses vara världens första kartbok. I Ortels Thesaurus geographicus, ett uppslagsverk över geografiska namn från 1578, hittar man under uppslagsordet ”kristen” förklaringen ”vide Europaei”, och under ”Europa” står det ”hodie Christianorum regnum… Europaei Christianos vocant semet ipsos”. Alltså Europa är det kristna riket och ”européerna kallar varandra kristna”.

Medelhavet hade tidigare varit ett romerskt innanhav, sedan ett kristet innanhav, men efter det islamiska imperiets snabba erövringar så delades havet upp i en islamisk och en kristen, europeisk del. Jihadpirater gjorde Medelhavet osäkert i århundraden. Muslimerna gjorde flera försök att tränga in i och erövra Europa. Spanien föll under islamisk ockupation i omkring 800 år. Vid Poitiers år 732 stoppade Karl Martell muslimerna från att invadera Frankrike. Wien var år 1683 nära att erövras av en islamisk jihadarmé under turkkalifens flagga. Hade Wien fallit då hade Mozart aldrig kunnat uppstå. Staden räddades mycket tack vare polackernas kavalleri.

Med tanke på denna hemska historia, ja, hur mycket som offrats för att rädda Europa från att erövras av islams jihadarméer, så är det sorgligt att se hur våra nuvarande ledare tillåter islamiseringen att fortsätta. Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)