Mohamed Omar: Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans

Mohamed Omar

Kristna är världens mest förföljda religiösa grupp. Men du kommer aldrig att få höra vänstern och de så kallade antirasisterna varna för ”kristofobi” eller ”kristendomshat” eller ”antikristianism”. Än mindre är sannolikheten att vänstern skulle erkänna att det finns en islamisk förföljelse riktad mot kristna. Men vare sig de erkänner detta eller ej, så är det sant. Det finns en islamisk fientlighet mot kristna med en gammal historia. Den går ändå tillbaka till religionsstiftaren Muhammed och islams uppkomst. Och denna fientlighet lever idag.

Det sägs ibland att eftersom Jesus omnämns som en profet i Koranen, så skulle det innebära en slags respekt. Men det är helt fel. Den figur i Koranen som kallas Jesus har som främsta syfte att kritisera kristendomen. Figuren kallas Jesus, men hans budskap är Koranförfattarens. Det ligger närmare att tolka Jesusfiguren som en kränkning, ja en ”Jesuskarikatyr” snarare än ett tecken på respekt. Islam och kristendom är mycket olika religioner och samhällen där islam har varit dominerande ser helt annorlunda ut än samhällen präglade av kristendomen.

Vänsterns politik – och dess allierades inom borgerligheten – har varit att – medvetet eller ej – sprida kristendomsförföljelserna till västvärlden. Det har varit att föra en invandringspolitik som i förlängningen islamiserar Sverige och västvärlden. Med denna islamisering följer också den islamiska fientligheten mot kristna och småningom även förföljelserna. Massinvandringen från islamvärlden gör alltså väst mer likt islamvärlden.

Samtidigt som vänsterns ansvarslösa invandringspolitik sprider intoleransen och kristendomsfientligheten från islamvärlden till väst, så påstår man sig verka för ett tolerant samhälle. Vänsterns faktiska politik leder alltså till motsatsen mot den så kallade ”värdegrund” man predikar.

Det värsta exemplet på hur den kristendomshatet kommer till Europa är mordet av prästen Jacques Hamel i Frankrike den 26 juli 2016. Två jihadister stormade hans kyrka och tog honom till fånge. Efter att ha läst högt ur Koranen slaktade de honom. Månaden innan samma år, blev en kyrka attackerad i Sverige. Händelsen fick nästan ingen publicitet och diskuterades inte, vilket är en anledning till att jag nämner den så ofta jag kan. Den 27 juni 2016 gick en man till attack mot Sankt Pauli kyrka i Malmö. När polispatrullen kom in höll han på att slå sönder saker och skrek ”Allahu akbar!”. Han ska ha varit klädd i ”arabiska kläder”.

”Han var fullständigt galen och gick till attack mot poliserna med träpåk. Han greps efter visst tumult och tumultet har fortsatt här inne på polisstationen”, sade Mats Attin på kriminaljouren i Malmö till Sydsvenskan. Lars Förstell, presstalesman på Malmöpolisen, gav ytterligare förklaringar till 24Malmö.se. Mannen var ”ilsken och hade synpunkter på religionen som utövas i kyrkan”.

Den brittiska regeringen publicerade nyligen en rapport som konstaterade att förföljelsen av kristna i världen ”börjar närma sig folkmord”. Samtidigt konstaterar det amerikanska utrikesdepartementet konstaterar att ”kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen och det accelererar”. Trots denna allvarliga situation i världen, så fortsätter vänstern att varna om hotet från den så kallade ”islamofobin”.

I islamiska länder finns inga skattefinansierade ansträngningar för att bekämpa ”kristofobi”. Ofta är staterna själva delaktiga i diskrimineringen och förföljelsen av kristna. Det enda land i Mellanöstern där kristna kan leva och utöva sin religion fritt är i Israel. Vi i väst har samvetet och empatin att vara medmänniskor till världens förföljda kristna.

När islams jihadarméer under 700-talet erövrade alla kristna områden i Nordafrika och östra Medelhavet blev Europa världens enda kristna kontinent. Flamländaren Abraham Ortels (1527-1598) är mest känd för att ha gett ut vad som anses vara världens första kartbok. I Ortels Thesaurus geographicus, ett uppslagsverk över geografiska namn från 1578, hittar man under uppslagsordet ”kristen” förklaringen ”vide Europaei”, och under ”Europa” står det ”hodie Christianorum regnum… Europaei Christianos vocant semet ipsos”. Alltså Europa är det kristna riket och ”européerna kallar varandra kristna”.

Medelhavet hade tidigare varit ett romerskt innanhav, sedan ett kristet innanhav, men efter det islamiska imperiets snabba erövringar så delades havet upp i en islamisk och en kristen, europeisk del. Jihadpirater gjorde Medelhavet osäkert i århundraden. Muslimerna gjorde flera försök att tränga in i och erövra Europa. Spanien föll under islamisk ockupation i omkring 800 år. Vid Poitiers år 732 stoppade Karl Martell muslimerna från att invadera Frankrike. Wien var år 1683 nära att erövras av en islamisk jihadarmé under turkkalifens flagga. Hade Wien fallit då hade Mozart aldrig kunnat uppstå. Staden räddades mycket tack vare polackernas kavalleri.

Med tanke på denna hemska historia, ja, hur mycket som offrats för att rädda Europa från att erövras av islams jihadarméer, så är det sorgligt att se hur våra nuvarande ledare tillåter islamiseringen att fortsätta. Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie)

24 reaktioner på ”Mohamed Omar: Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans

 1. Jari Norvanto skriver:

  ”Massinvandringen från islamvärlden gör alltså väst mer likt islamvärlden.”

  Lyssna på Annie Lööf eller random PK-lämmel/NPC; det är ”högerpopulismen” som är problemet.

  ”I islamiska länder finns inga skattefinansierade ansträngningar för att bekämpa ”kristofobi”.”

  Det stämmer nog. Iallafall har jag inte hört om något sådant i Sverjestan.

  ”Världen behöver Europas samvete, empati och tolerans.”

  Hur mycket Juncker, Wallström och Timmermans m fl m fl tål Europa? Man kan inte vända den ringaste samhällssten utan att EU-federalistens och globalistens korrupta tryne sticker fram.

  Gillad av 5 personer

 2. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Mohamed Omar, Gud löne dig du sanningsvittne.
  Jag hoppas du kan publicera din text också på andra platser, det är ett skriande behov av sanning i Sverige.

  Gillad av 2 personer

 3. Min strand skriver:

  Ja världen behöver Europas samvete, empati och tolerans, men eftersom stora delar av världen inte bygger på kristendomen som är det som samlar dessa goda ting så räcker inte detta. Det är uppenbart att det Europa idag behöver det är det som jagade tillbaks totalitarismen förra gången, då var det nazism, japansk imperialism och kommunism. Det som behövs är stål. Europas styrka har varit empati OCH krig, båda behövs och eftersom de hårda principerna gömts undan av våra förrädare till politiker så sprider sig förutsägbart totalitarismen igen, inifrån i form av socialism och utifrån i form av islam, två världsliga system som vill kontrollera allt i folks liv.

  Så friheten står på spel, men detta vinns inte med en av socialismen missbrukad empati, den kristna guden kunde också vara hård, det är tid för detta, men hela samhällsdebatten domineras av de som bara odlat sina mjuka sidor. Alla andra är tysta, Trump var en av de första att bryta detta, han är en figur som kan ändra historiens gång, eftersom han har rötter i hur folk var förr, han är otroligt stark, hoppas han orkar.

  Gillad av 5 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   MIN STRAND: Du tillhör de få som faktiskt är beredda att ta till dig ny kunskap, samt verkligen försöker att förstå. Det hedrar dig! Du är en sanningssökare. Vill ge dig ett boktips som du kommer ha nytta av: HELIG VREDE Bland kriminella muslimer av NICOLAI SENNELS. Finns på Logik Förlag.

   Keep up the good work.

   Gilla

 4. Rikard skriver:

  Hej.

  ”Men jag känner faktisk ett par muslimer, och dom håller inte å som du säger?!”

  Och därmed slutar den personen, och de som håller den för trovärdig, att sluta lyssna.

  Jag tror inte de reagerar, dessa denna mordets kults apologeter, förrän de själva tvingas åse sin egen familj behandlas enligt sharia.

  Om de inte konverterat först, för stoppa rasismen, förstås.

  Vilken svensk politiker, idrottare, eller annan kändis blir först? Man skulle kanske hålla vad?

  (Att kristna inte försvara sig här hemma – tja, det du låter andra göra ostraffat är att rättfärdiga och godkänna deras handlande.)

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

  • Sven skriver:

   Tack Omar for din insiktsfulla oversikt. Du ar ett ljus I ett morkt Sverige.

   En fraga: Om vi Svenska/europeer ar sa rasistiska, fascistiska, islamofobiska etc., som vanstern/migranter havdar, varfor kommer da alla dessa hundratusents invandrare hit???

   Sven

   Gillad av 4 personer

 5. Elisabeth skriver:

  Tack, Mohamed. Instämmer, jag tycker också att förföljelsen av kristna är en oerhört allvarlig och stor sak.Jag börjar bli mer och mer intresserad av det som hände armenierna i början av förra seklet. Det var ju ett organiserat folkmord, muslimer mördade kristna i enorma mängder. Och det är väl därför som så många politiker, bl a sossarna i Sverige, inte vill ”erkänna” det som folkmord. Jag glömmer aldrig Jacques Hamel. Att inte katolska kyrkan agerat mer här. Han borde vara ämne för helgonförklaring, som en viktig symbol. Jag minns dock inte händelsen i St Pauli kyrka i Malmö 2016. Det måste bero på att Sydsvenskan försökte dölja den. Man rapporterade nog på notisnivå, strax under notisen ”cykel stals i källarförråd”. Så opererar denna tidning nämligen. Tack för påminnelsen.

  Gillad av 2 personer

 6. Niklas R skriver:

  Angående Jesus i koranen, som var allahs främste profet genom tiderna enligt Muhammed, så är han ett bevis på vilket totalt misslyckande allah egentligen är.
  Enligt koranen lovade allah att skydda Jesus och hans lärlingar, som var muslimer, och de som trodde på hans lära, som var muslimer, skulle bli de främsta i världen.

  Nu, när Jesus, i världens ögon blev korsfäst, hände egentligen inte det utan allah bytte ut Jesus mot någon annan som blev korsfäst i hans ställe. Så judarna bara trodde att de korsfäst Jesus. Jesus togs istället direkt upp till paradiset – där jag utgår ifrån att han håller på att knulla alla sina demoner enligt muhammedanernas tro. Alltså bedrog allah, inte bara judarna, utan alla andra också genom att de trodde att något hade hänt som inte hände.

  Så vad hände då med de muslimerna som följde Jesus? De gjorde aldrig något väsen av sig, de blev inte de främsta i världen. Faktum är att de har inte lämnat något som helst spår av sig till eftervärlden.
  Så allah, genom bedra hela världen med sin lögn, omintetgjorde sin främsta profets hela arbete. Det är så illa att inte bara bedrog han sina troende, han skyddade dem inte som han lovat Jesus att han skulle göra.
  Han startade till och med en helt ny falsk religion, eftersom de andra judarna som följde Jesus, som inte var muslimer, de trodde att han blivit korsfäst och sedan återuppstått, att han var Kristus och därmed, genom hans lögn, startade kristendomen.
  Dessa missledda människor skrev sedan en bok, det Nya Testamentet som helt motsäger koranen, som allah sa, i koranen, är hans inspirerade och oförstörbara ord i evighet.

  På detta sätt faller hela islam ihop som ett korthus.

  Gilla

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   NICKLAS R skriver du din kommentar medvetet bara för att förvilla? Din kommentar är i alla sina stycken helt förryckt!
   Du skriver som du gör enbart för att misskreditera bibeln och den kristna tron och läran. Även om det för den kortsynte kan framstå som att du främst sågar Islam.

   Jag finner det nödvändigt att varna för dina falsarier och fantasier i din kommentar här.

   Gilla

   • Niklas R skriver:

    Läs om, läs rätt.
    Detta är hur islam beskriver Jesus – det har inget med hur Bibeln beskriver Jesus.
    Men även om vi bara utgår ifrån hur islam beskriver Jesus och vad allah säger i andra delar av koranen så kollapsar islam av sig självt.

    Men det är bra att känna till hur islam beskriver Jesus eftersom det i sin tur kan leda till att du kan förklara för en muslim varför islam har fel och att han följer en falsk profet.

    Gillad av 1 person

   • kolosserbrevetkap3 skriver:

    NIKLAS R, det går inte att ”förklaringsvägen” övertyga någon troende att han eller hon har fel; det går inte ens beträffande kommunism, feminism osv.
    Vad beträffar tron på Jesus som Guds Son (vilket muslimer absolut förkastar); enligt Islam har Allah ingen son. De ser treenigheten som mång-guderi.

    Den metod Bibeln bekänner sig till lyder:
    Men hur skulle de kunna åkalla den som de inte har kommit till tro på? Och hur skulle de kunna tro den som de inte har hört? Och hur skulle de kunna höra, om ingen predikade? — Alltså kommer tron av predikan, men predikan i kraft av Kristi ord. Rom 10:17.

    Gillad av 1 person

   • Niklas R skriver:

    Du skulle bli förvånad över hur lite muslimer faktiskt vet om vad som står i koranen och haditherna, speciellt de troende som går i moskéen på fredagar.
    Detta är primärt för att muslimerna lyssnar på sina imamer, vad de berättar, inte för att de läser koranen eller haditherna själva.
    Det innebär att de vet inte detta som jag precis beskrev för dig. Motsägelserna i koranen som är så förödande när man tänkt ett vara att hela religionen kollapsar bara där.

    Detta eftersom imamerna säger att allah är allsmäktig och allvetande. Om det är sant hur kan då historien om Jesus och hans följeslagare bli så fel? Allah bröt sitt ord.

    Som läsare av Bibeln, hur ofta har Gud haft fel och hur ofta har han brutit sitt ord?

    Denna teknik, att lyfta fram de uppenbara felen och bristerna i koranen är det bästa sättet att få muslimer att inse felen med islam och få dem att fundera på om det inte är bättre att skaffa sig en ny tro.

    Gillad av 1 person

 7. Stig Palm skriver:

  Över hundra år med Socialism har nästan helr Avkristnat svenska folket. Detta gick emellertid inte i Polen som är katolskt. Den mycket starkare kristenhet en Martin Luthers Protestanter.
  Alltså är det som en tysk general sagt; har vi inte en engen armè, så har vi någon annans. Du gäller Islams segertåg. Inte med Svärdet i hand utan demografiskt att uttrycka mig icke vulgärt.

  Gillad av 2 personer

 8. T skriver:

  Empati ja, hur långt ska den sträcka sig? Många av våra pensionärer står i soppkön i ett av världens rikaste Länder.
  .Migrationsverket beslutade att den afghanska familjen skulle utvisas eftersom de saknade asylskäl. Men nu river Migrationsdomstolen upp beslutet och ger hela familjen permanent uppehållstillstånd, PUT – eftersom ett av barnen föddes med klumpfot, rapporterar Samhällsnytt.

  Familjen på sex personer var redan sedan nästan tio år bosatt och etablerad i Iran, men bestämde sig för att testa få asyl i Sverige med hänvisning till att de riskerade förföljelse i Afghanistan.

  Migrationsverket köpte dock inte den historien utan avslog asylansökan med hänvisning till att familjen saknade skyddsbehov.

  Beslutet överklagades till Migrationsdomstolen, som nu river upp Migrationsverkets beslut och ger hela familjen permanent uppehållstillstånd.

  Hovrättsassessor Sanna Berg motiverar sitt beslut med att familjens tolvårige son föddes med klumpfot som sedan ska ha felbehandlats i Iran. Detta utgör enligt Berg ”synnerligen ömmande skäl” – trots att felbehandlingen redan hade rättats till genom omfattande kirurgisk vård i Sverige, skriver Samhällsnytt.
  Våra jurister har utvecklats, med Ramberg i spetsen, till de största mångkulturella förespråkarna.

  Gillad av 2 personer

 9. Göran Holmström skriver:

  Tänkt lite på din text. Ja världen behöver Europas samvete empati och tolerans.
  Men Europa, behöver folk av kalibern Orban för att hitta kursen igen.
  Junker, merkel och Löven. Håller på att bygga ett inbördeskrig, med sina ”Visioner”.
  Europa behöver stänga gränserna, lösa alla bekymmer innan vi spelar världssamvete igen.

  Gillad av 5 personer

 10. Eut skriver:

  Terroristernas mål är långt borta”? Det anses i en av Aftonbladets ledare. Det år en stupiditet som är lika gränslös som den Svenska nationen nu har blivit. Målet är vi och vi är HÄR och beter oss som en enfaldig fårskock som bräker efter mera kärlek medans ”religionsfrihetens” vargar uppspelta av våran dumhet jublar när vi låter dom massakrera oss portionsvis.(Drottninggatan Deras bröder som fortsätter att välla in i Sverige och andra länder, en del länder som försöker bromsa idiotin straffas istället av EU, skrattar åt våra hjärtformade händer som låter slakten fortsätta.

  Att tro att en minaret som byggs inte är tänkt att i förlängningen användas för böneutrop är lika dumt som att tro att en rulltrappa byggs för att den ska stå stilla. På ormen sitter gifttänderna längst fram i ormens huvud men det skulle förstås inte kunna komma i slagläge utan den ”sekulariserade” övriga kroppens hjälp.

  Islam med sharialagar är den ”sekulariserade muslimens” bäste vän plus ”religions”friheten som låter passageraren ISLAM kliva ner från den ”sekulariserade muslimen” och sedan kräva fullständig lydnad av den ”sekulariserade muslimen” och konvertering av övriga för kalifatets uppbyggnad. Om en religion ska kunna åberopa religionsfrihet så bör ”religionen” vara en FRI religion som man inte föds in i och som inte kan avrätta den som vill lämna den.

  Den är då egentligen och bevisligen en dödssekt och kan sänka dig i död och I SLAM om du så mycket som kritiserar den. Men religionsfrihet och beröm ges den även av vår nya regering.
  Aftonbladet och Expressen samt SVT pumpar ut artiklar, och program om speciellt nazismens tid, i en aldrig sinande ström då EU mer och mer liknar Hitlers dröm om det tredje riket fast med det nya namnet EU

  Gillad av 1 person

 11. Baldur skriver:

  En reflektion angående Polen och Ungerns vägran att ta emot flyktingar. Kan det möjligtvis ha att göra med att Polen under fem år led under hård nazitysk ockupation, som sedan följdes av mer än fyrtio år under den sovjetiska stöveln? För Ungerns del slutade revolten mot sovjetstyret och deras inhemska lakejer med ett blodbad 1956, när ”bröderna” lät sina tanks rulla in och sedan satt på landet i mer än trettio år till. I skenet av historien och med tanke på det sätt som islam hela tiden flyttar fram sina positioner i naiva europeiska nationer (läs: Sverige, m.fl), så tror jag faktiskt att både Ungern och Polen är redo att försvara sitt ställningstagande i flyktingfrågan så till den grad att man är beredda att kliva ur EU om man ställs inför ett ultimatum i den frågan.
  Både Polen och Ungern har rikligt med tråkiga erfarenheter av folk som, talade om för dem vad de skulle tycka och tänka – något som t.ex grötmyndiga svenska politiker inte kan ta till sig.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.