Anders Leion: NU!

Anders Leion

I Sveriges Radios God morgon världen gör Göran Rosenberg en underbart innehållslös betraktelse av världens – och sitt eget – tillstånd. Han överträffar den gamla sketchen med Martin Ljung: ”Vi ska klara av det och vi kan om vi samlas på en plats och tar sats – men först behövs en plats där vi får plats!” Rosenberg har i alla fall en plats vikt för sig i statsradion. Så här går hans resonemang:

Det går fort nu. Under filmningens gång (av David Attenboroughs serie på Netflix/min anm./) krymper regnskogarna, och polarisarna smälter, och glaciärerna rasar samman, och arter försvinner för alltid…

Och de enda som kan vända utvecklingen det är vi…

Det enda trösterika i den här ibland olidliga berättelsen om de katastrofala konsekvenserna av mänskligt handlande är insikten om att vi numera också vet vad som krävs av oss för att ställa planeten till rätta igen.

Vi har kunskapen och vi har teknologin och vi har förmågan till ansvar…

Och naturligtvis skulle det finnas liv på planeten också utan människan…

Så att vi om tjugo år fortfarande ska kunna förundras över livets mångfald och skönhet på vår planet – och med viss stolthet se tillbaka på vår förmåga att när så krävdes – ta vårt ansvar för den.

Lägg därtill den skarpa blicken och det stora allvaret som till synes aldrig skulle tillåta ett leende:

Nu funnes det inte anledning att anmärka just på dessa dryga fem minuter i statsradion och deras brist på innehåll, om det inte vore för att de är representativa. Rosenberg är en själasörjare i en kyrka med ett oändligt antal predikanter.

Vi har nämligen fått en ny kyrka. Till denna nya trosriktning flyr nu alltfler av dem som brådskande lämnar en annan, äldre: den om invandringens stora välsignelser. De uppträder som den romerska adeln när Västrom gick under. Den räddade sig över till den katolska kyrkan – inte så mycket för brödfödan som för bevarandet av hög status. Dess medlemmar blev biskopar och andra högre dignitärer.

Här i Sverige, i den gamla trosriktningen, gjorde dess företrädare ett avgörande misstag. De förhöll sig till verkligheten genom att förneka delar av den: flickor utsattes inte för hedersförtryck, invandringen var en ekonomisk vinst, brottsligheten påverkades inte av ökad invandring, skolorna kunde utan bekymmer ta emot barn som inte kunde svenska etc.
Alla dessa yttringar av tron har visat sig vara falska. Och mer avgörande än detta är att kunskapen har trängt ut till allmänheten och gjort förkunnare som envisas med de gamla budskapen löjliga. Deras status som heliga har krympt och försvunnit. (Partierna är däremot så låsta till sin politik, att de flesta av deras företrädare låtsas att de inte förstått).

De har tagit lärdom. Nu låter de formen, liturgin, betyda allt, sakinnehåll berörs nästan inte alls, utöver en obligatorisk referens till något internationellt dokument. Verkligheten är för dem ett stort, oformligt monster. Innehåll ersätts med uppmaningar till omvändelse – NU! – som i Rosenbergs och Ljungs förkunnelse.

NU! säger också Greta. Hennes framträdande med dess plakat har från början blivit den nya kyrkans mycket imponerande, mycket lyckade liturgi: Den oskyldiga, oskyddade flickan, utsatt för makthavarnas klimatvåld, sitter ensam framför våra ögon. Utan att säga något vädjar hon till vår medkänsla, våra förnyade ansträngningar för att rädda klimatet.

Det är mycket effektfullt. Jag har inte heller något emot det. Hennes kampanj eller rörelse kommer att blåsa över utan att vålla någon väsentlig skada (inte heller för hennes egen del, får man hoppas).

Det som stör mig är att hennes mamma, liksom de flesta av hennes meningsfränder, kunnat gömma sig i denna nya religion, utan att behöva svara för sina förlöpningar i den gamla, den om invandringen.

Men det var ju då – enligt deras sätt att se det. Vad som nu sker i vårt land och i Europa bekymrar dem inte. De hoppas att deras nya helighet skall skydda dem. Antagligen har de rätt.

84 reaktioner på ”Anders Leion: NU!

  • Egon skriver:

   En liter 95 kostar nu 16,89 Kr
   Av detta är ca 10,00 ren skatt….
   Löven tjänar 120 000 i månaden.
   Jag 38000…….
   100 liter är 0,014% av Stefans lön.
   100 liter är 0,44% av min lön.
   Ju mindre man tjänar desto mer av lönen får man betala för en liter bensin.
   Lägg då till att Stefan aldrig behöver betala bensinen.
   Han åker på regeringskortet…

   Gillad av 1 person

   • Gösta Johnsson skriver:

    Ja så är det! Bojkotta MP, och S som är de drivande i denna för landsbygden djupt orättvisa beskattning. Rösta bort nästa val.

    Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Talesättet skomakare bli vid Din läst är tänkvärt,
   tänk om Malena hade nöjt sig att sjunga på Operan,
   då hade bara åhörarnas öron tagit skada!

   Gillad av 1 person

   • Hilding Bengtsson skriver:

    Fredrik Östman
    Faktum är väl att hon är operasångerska…
    Även om hon ställt uppi Melodifestivalen?

    Gilla

   • Molly skriver:

    Jag tror att det kan vara Malena Ernman som parodieras i Dorsins ”Glada Änkan”? Operasångerskan som inte längre vill sjunga ”tungt och trist”.

    Undrar förresten hur det går för ”den andra dottern” som inte blivit världsberömd som Greta. Hur påverkar den plötsliga berömmelsen syskondynamiken?

    Båda barnen lär ha npf-diagnoser, om det nu spelar någon roll i sammanhanget. Men är kanske framförallt Malena som lyckas stå i rampljuset ytterligare en tid via sin dotter?

    Gilla

   • Egon skriver:

    Ernman borde sjunga för klimatet utanför riksdagen.
    Jäklar,vilket spektakel det kunde bli.
    PR byråer borde uppfatta pengavärdet.
    Gubben skulle kunna snattra på sked.
    Halleluja!

    Gilla

 1. Aurora skriver:

  De inflytelse-rika som kan likt insekterna svärma från en planta till en annan full med nektar att suga ut. Och tydligen lika som redan de gamla romarna. Inget nytt under solen.

  Gillad av 3 personer

 2. Målare Björn Ingvar Söderstedt skriver:

  Lyssnade till rosenbergs något svärmiska resonemang om människans oinskränkta möjligheter att påverka jordens klimat med sin kunskap och teknologi och att tro på Greta. Istider har kommit och gått likaså har arter av växter och djur utvecklats och haft sin stund på jorden för sedan helt försvinna, och vad jag förstår helt utan mänsklig påverkan

  Gillad av 12 personer

  • brrr skriver:

   ”…helt utan mänsklig påverkan”

   Det har aldrig förr funnits 7,5 miljarder människor på planeten, utan på sin höjd några hundra miljoner. Så sent som för 300 år sedan uppgick befolkningen till c:a 500 miljoner, och precis som vilken annan art som helst tar vi mer plats och tränger undan andra arter när vi expanderar. Det är nog svårt för de flesta av dagens europeer att föreställa sig den befolkningsexplosion som skett i länder långt borta, men de har börjat komma hit nu, så vi kan börja få en aning.

   Gillad av 9 personer

   • Björn skriver:

    Desto större anledning för oss här uppe i nord, att glädjas över det vi skapat tillsammans hittills genom sammanhållning och hårt arbete! Och att utan ”klimatskam” eller annan skam, suga ur det ”göttaste” ur vår egenskapade tillvaro så länge det finns något kvar att njuta av! INGEN kommer att tacka oss för att vi tagit ut ”undergången” i förtid…..

    Gilla

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Nog var väl människan också skuld till Dinosaurernas utrotning)
   Eller hur, Greta?

   Då släppte vi ut massor av CO2…

   Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Ah! Tony Heller är en Privatperson som Albert Einstein och Leonardo da Vinci, och inte en Halvgud och Auntoritet som James Hansen, Al Gore och Greta, sådana som du och Potholer tillbedjer! Jag förstår!

    Gillad av 1 person

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag tittade på din patetiska bloggpost. Där finns inga invändningar mot någon av Tony Hellers påståenden. Där finns bara vulgärt språk och avund. Har du skrivit den själv eller fick du hjälp?

    Gilla

   • Hilding Bengtsson skriver:

    REE81,
    Förr hade Kyrkan som uppgift,
    att sätta skräck i folket!
    Hotade med Helvetet!

    Nu är det Klimatalarmisternas uppgift!

    Ännu ett redskap i Överhetens tjänst,
    för att förslava småfolket!

    Att skapa en Världsregering,
    där Storebror ser/bestämmer allt!

    Att konsfiskera vapen, är då bara ett första steg på vägen…
    Vi skall vara glada så, länge vi har ett Trumpkort att spela ut!

    Överbefolkningen är väl det i särklass största klimathotet!

    CO2 behöver vi för födans skull!
    Däremot är andra miljöhot reella!
    Förgiftning av vatten…

    Någon grad varmare är nog ingen fara,
    det har Jorden klarat många ggr förut?

    Kallas klimatvariationer!

    I längre e kortare cykler,
    pga solaktiviteten!

    Gillad av 2 personer

   • Gösta Johnsson skriver:

    Håller med. Rena klimathysterin. Väder och klimat ändras över tid. Har alltid gjort och kommer så att göra miljoner år framöver.
    Nu kommer krönikörer i mängd som ser en ny födkrok i ämnet och haussat upp för att göra sig pengar . Isch vilka lismiga typer. Inget att bry sig om.

    Gilla

  • Jan Andersson skriver:

   Det borde bli något som: sköt dig själv och dina närmaste, försök skapa en bestående förbättring för kommande generationer under din korta tid på jorden. Om du inte kan göra det, försök inte att hindra de som kan, utan hjälp dem efter bästa förmåga.

   Gillad av 2 personer

  • Andersson skriver:

   ”Vad blir nästa religion, när klimatbluffen är avslöjad?”
   Vilka dumheter som helst duger – det är resan, inte målet, som är målet.

   Gillad av 3 personer

  • kolosserbrevetkap3 skriver:

   ”De uppträder som den romerska adeln när Västrom gick under. Den räddade sig över till den katolska kyrkan – inte så mycket för brödfödan som för bevarandet av hög status. Dess medlemmar blev biskopar och andra högre dignitärer”.

   Just så! Det blev en hydra av det.

   Nästa religion? Sannolikt det sjunde världsriket. Nu i slutfasen av det sjätte.

   Gillad av 3 personer

 3. olle reimers skriver:

  Sanningens ögonblick börjar skönjas i USA med hjälp av den nyutnämnde justitieministern William Barr. För vänstern, för PK-isterna för de fega medlöparna, för islamisterna, för politikerna m.fl. kommer det att bli ett smärtsamt uppvaknande som kommer att påverka hela världen.

  Äntligen får vi ett vapen att vända mot charlatanerna som försökt att övertyga oss om socialismens välsignelser, trots världshistoriens otalga bevis om motsatsen.

  Den fråga som återstår är om det blir den största ballongurpysningen någonsin eller om den medför att bubblan går upp i flammor och rök.

  Gillad av 10 personer

 4. brrr skriver:

  Denhär härskarklassen är de som kommer att förlora mest på den västerländska civilisationens undergång, så jag tror att deras ångest är helt verklig. De behöver bara något att applicera sin ångest på, och det ska vara något som de kan använda för att flytta sin ångest till oss andra. Skylla ifrån sig. Ge uttryck för sitt gigantiska förakt mot ”vanligt folk”.
  Hybris var ordet sa Bull.

  Gillad av 6 personer

 5. Östrahult skriver:

  Rosenberg är väl en av dem som man inte orkar lyssna på. Uppenbarligen finns han på säker position i ett dolt nätverk av rättrogna. Ett exempel på hur han slirar på sanningen är hur han beskriver antisemitismen.

  Gillad av 2 personer

  • ree81 skriver:

   Njååååå, råkade en person du lyssnat på förut säga något gott om klimatet? ‘Tackars Östrahult måste då tvingas säga något ont om mannen för att markera att du numera hatar honom på grund av hans åsikter.

   Stackarn.

   Gillad av 1 person

  • Hilding Bengtsson skriver:

   ÖSTRAHULT
   Han om någon,
   borde inse var det tillagande antisemitiska hotet kommer ifrån…

   Inte är det högerut!
   Snacka om att ha bindel för ögonen!

   Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Han har en vänsterbindel för ögon och bomull i öronen. Han har tappat all sin trovärdighet. Nu börjar han babbla om klimatet…ser väl en ny födkrok i det ämnet gissar jag. Ingen att bry sig om !

    Gilla

 6. Margareta Fogelberg skriver:

  Ja Rolerix! Vilken väckelserörelse kommer 2030-talets tonåringar att dra igång när de erfar att jorden ännu inte gått under och inser att koldioxidpaniken var lika grundlös som hotet om den annalkande istiden vi skrämdes med på 1970-talet.

  Gillad av 1 person

  • cmmk10 skriver:

   ”… den annalkande istiden vi skrämdes med på 1970-talet.”

   Ingen aning om hur snabbt det går eller vilka konsekvenserna blir de närmsta 2-3000 åren, men det är inte alls en orealistisk tanke att vi går mot en ny istid. Klimatet har tydligen växlat mellan köldperioder på c:a 100 000 år, som har avlösts med varmare perioder på c:a 10 000 år.

   Nu lär vi befinna oss i slutet av en sådan varmare period. Här är en kunnig naturvetenskaplig forskare, som oroar sig mer för nedkylning än uppvärmning:

   Vad mänskligheten kan ”ta hand om” är flora och fauna, och det är skamligt om vi låter den förfaras. Gladde mig åt att det i år växte rikligt med Gullvivor (Majnycklar) utefter mitt promenadstråk – fridlyst men tydligen inte rödlistad. 🙂

   Gillad av 7 personer

 7. Dandersan skriver:

  Log idag när jag läste om en klimatoroad. Köper coscos i glas för att slippa plasten runt paketet.
  Dessutom gillar min hund coscos 😉

  Greta är utnyttjad och exponerad och helgonförklarad-hon kan se CO2 utsläppen.
  Frågan är om hon kan känna globens medeltemperatur också?

  Gillad av 2 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Lite kul att Greta kan se koldioxidutsläppen. De största utsläppen sker ju alldeles utanför hennes ögon. Så jag utgår ifrån att hon ser rätt så illa och hon tror att det beror på all koldioxid hon släpper ut när hon pratar.

   Gillad av 1 person

 8. Palle9 skriver:

  Mycket bra betraktelse, Anders. Har ofta reagerat på Rosenbergs ödesmättade mässande i Godmorgon världen – ungefär som om han ser sig som ett orakel, som uttalar eviga sanningar. Han har dessutom haft ytterligare minst en ”religion”, i sin ungdom var han maoist dvs medlem av tokvänstern liksom så många andra s.k. mediepersonligheter.
  https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2011/12/15/da-vanster–nu-mediehojdare/

  Gillad av 7 personer

   • Palle9 skriver:

    Tja, hans journalistiska verksamhet under de gångna åren t.ex.
    http://www.rosenberg.se/artiklar
    Men vad han har för innersta tankar vet nog bara han själv, offentligt bekännande maoist verkar han åtminstone inte vara. Själv bibehåller jag en skepsis mot människor, som varit övertygade kommunister/maoister, t.ex. Marita Ulvskog. Ränderna kan blekna betydligt (som jag tror de gjort i Rosenberg-fallet, ett tecken är t.ex. hans bittra uppgörelse med Jan Myrdal i ovannämnda länk till hans artiklar), men i andra fall är det betydligt mera oklart.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag har inget som helst intresse att läsa något av detta, men eftersom den här Rosengren omtalas offentligt får man ju vissa intryck, och inget av dessa har övertalat mig att han har fjärmat sig en millimeter från Maoismens ondska.

    Gilla

   • Palle9 skriver:

    Fredrik Östman: Bra, då ska jag inte störa dig med fler fakta eller argument: du har din uppfattning klar och så är det bra med det.

    Gilla

   • Fredrik Östman skriver:

    Jag har mina och du har dina. Jag accepterar dina som dina, men du har inte övertygat mig. En konsensus kan du inte locka in mig in. Jag är inte svensk i detta hänseende.

    Gilla

 9. Jan Andersson skriver:

  Ursäkta om jag kommer med detta för femtielfte gången: alla jordens människor får fortfarande samtliga plats på Vänerns yta liggande. Alla världens bilar får plats på en parkeringsplats stor som Dalsland. Titta på en jordglob och se hur försvinnande små dessa ytor är.

  För Göran Rosenberg med flera skulle man vilja recitera den gamla barndikten från 1880 av Zacharias Topelius; första versen:

  Världen är så stor, så stor,
  Lasse, Lasse liten!
  Större än du nånsin tror,
  Lasse, Lasse liten!

  Gillad av 5 personer

  • ree81 skriver:

   Mm, och hade luften haft samma tryck hela vägen från jorden till rymden som på havsnivå (dvs. samma tryck som den luft du andas nu, förutsatt att du inte är på ett berg), så hade atmosfären varit hela 8 kilometer tjock.

   Flygplan flyger högre än det.

   Ett till räkneexempel, eftersom du gillar dem: Delar man upp hela världens area i lika många rutor som det finns personer på jorden, 7.6 miljarder, då får du en fyrkantig ruta som är ungefär 230 meter lång på alla sidor.

   Säg mig. Om du hade varit instängd i denna ruta, 8 kilometer hög, och 230 meter på varje sida…….. hade du kört bil i den rutan?

   Gillad av 3 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Den liknelsen var så dum så klockorna stannade. Varför skulle man köra bil om man var instängd? Men nu är det ju inte så. Däremot är ju vissa så insnöade att de tror att jorden snart går under om vi inte…….. Fyll på med valfri idioti.

    Gillad av 1 person

  • Palle9 skriver:

   Jan Andersson: Ibland hör eller läser man om den typ av tankeexperiment, som du framför – där man t.ex. avsätter 1 kvadratmeters yta per person vid beräkningen.
   Men om man tar hänsyn till att varje person behöver livnära sig, så måste man räkna med behovet av en viss jordbruksyta (bördig jord) per person för att producera den mängd livsmedel, som behövs. Andra behov inte att förglömma, t.ex. skydd mot väder och vind mm, och då talar vi enbart om grundläggande fysiologiska behov. Vem vet, personerna i fråga kanske vill ha någon form av livskvalitet?
   Ditt resonemang (som du gärna får utveckla för att förklara din poäng med tankeexperimentet) påminner annars om Reinfeldts och Maud Olofssons världsfrånvända resonemang om de stora ytorna i Sverige och de slutsatser de därav drog om antalet migranter vårt land kunde härbärgera.

   Gillad av 1 person

 10. styggestig skriver:

  Jag vet inte vad som har hänt med Göran Rosenberg. Efter det han skrev boken om sin pappa, verkar han ha tappat allt vett och sans som präglade honom som intellektuell och journalist. Inte kan han vara en av dem som man kan säga ”när Fan blir gammal, blir han religiös”?
  Trist och t o m lite overklig och skrämmande utveckling.

  Gillad av 3 personer

  • Ulf skriver:

   Varför har dessa idioter så stort inflytande? Hur ör det möjligt? Nu känns det som man förflyttats till före Berlinmurens fall. Ja t o m tillbaka då idioterna diggade Pol Pot och Mao. Det är förstås inte med invandringen som smitvägen utnyttjades, nej värre var deltagandet i kommunismens många folkmord och smitandet ifrån ansvar. Och nu senast exporten av folkmördare till Syrien u.p.a

   Gillad av 2 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Apropå Pol Pot och Mao. Jan Myrdal har ju i hela sitt vuxna liv älskat kommunism, särskilt figurer som Pol Pot och Mao. Nu inser han att han snart kommer att dö och att hans eftermäle nog kommer att bli just ”tokskallen som aldrig fattade nåt”. Då skriver han en bok där han ber om ursäkt och vill bli ihågkommen som en god man. Men icke. För mig så är han för alltid förknippad med att tänka fel.

    Gillad av 4 personer

 11. Rikard skriver:

  Hej.

  Hare Greta, Hare Greta, Greta Greta, Hare Hare.
  Pie Greta Dominem, Dona eis Requiem
  Shma Greta, Adonai Elohim
  Greta Akhbar
  Oum Mani Greta Hum
  Greta
  aGret
  taGre
  etaGr
  retaG
  Greta

  Upprepa valfri botgörningsramsa vid klimatångest samtidigt som du samlar koldioxid i en papperspåse, vilkens öppning hålls runt munnen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 8 personer

   • olle reimers skriver:

    Hans ”Barndom” är bra. Han är en oerhört bra skribent. Hans politiska åsikter är förfärliga.

    Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Han har smutskastat sina föräldrar och spytt gälla över dem..men tagit emot de miljoner de dragit ihop det gillar han säkert. Då kan han fortsätta med sitt odemokratiska leverne med hyllningar till alla tiders största mördare, Mao, PolPot, Stalin ,Lenin m flera.

    Gilla

 12. Tritonen skriver:

  Göran Rosenberg odlar sin gammaltestamentliga profetframtoning med ödesmättade visdomsord till den vilseförda menigheten. Ganska påfrestande.

  Gillad av 1 person

 13. Henric Ankarcrona skriver:

  Rosenbergs inlägg präglades av det som Ingmar Hedenius benämnde ”den invigdes fula leende”. Tyvärr minns jag inte hela citatet men det här räcker.

  Gillad av 3 personer

  • olle reimers skriver:

   Hedenius var också invigd, men det hade han fixat på egen hand. När han sedan redogjorde för sina rön blev det ett Herrans liv!

   Gilla

 14. Errol skriver:

  Vad betyder den beskäftiga formuleringen att ”naturligtvis skulle det finnas liv på planeten också utan människan”, egentligen.
  Vi ser nu en rättrådig journalist på statsmedia förkunna med navelskådande självgodhet att han minsann avser sterilisera sig – barnafödande är klimatvidrigt och förkastligt.
  Tramskrönikören Cecilia Hagen skriver en vidrig krönika i vilken tanten koketterar med nyvunnet klimathysteriskt och utilitaristiskt miljömedvetande; Hagen fantiserar om massakrer som kan befria planeten från hennes nymalthusianska farhågor om överbefolkning.

  Det rättrådigt provinsiella och nihilistiska budskapet är minst sagt beklämmande.
  Kan man vara humanist om man fantiserar om Moder Jord befriad från mänskligheten? Tydligen enligt Rosenberg. Cecilia Hagen kanske dessutom är beredd att omtolka antisemitismen och olika folkmord och befolkningsreduktioner som senast med stöd av IS som välsignelsebringande för planeten. SAS- strejken presenteras som god för klimatet i Sverige, samtidigt som Kina bygger 6-7 nya flygplatser per år. Finns det andra miljöstörande verksamheter för den förvirrade ängsliga medelklass som lider av flygskam – detta förljugna löjeväckande godhetsmanifesterande trams. Nu efterlyses inte bara massakrer utan dessutom så ifrågasätts demokratin av t.ex. filosofiprofessor Torbjörn Tänsjö (v) och kandidaten till EU-parlamentet, Pär Holmgren (mp), allt för klimatets fromma, på en planet befriad från mänskligt liv?

  Gillad av 4 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Fast visst mänskligt liv vore nog bra om vi befriades från. Jag behöver inte räkna upp dem, ni vet vilka.

   Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    Denne navelskådande skribent som enligt C Hagen avser att sterilisera sig och inte bidra till barnafödande på grund av klimatet är på bild med en hund som påverkar klimatet nästan lika mycket som ett barn! Visst är det patetiskt??!!
    Håller alla skribenter och de flesta journalister på att bli heltokiga utan minsta faktakoll och grävande journalistik? Ser på gatorna hemma i min stad fler och fler som skaffar sig hundar – inte bara en utan två och ibland tre – samtidigt som jag ger mig sjutton på att de har fått klimathysterisjukan. De borde göra sig av med onödiga husdjur om de är klimathysteriker eftersom även de bidrar till C02 -utsläpp, Det finns minst 4-5 miljoner hundar som bara är ”sällskapshundar” …och det bara i Sverige..

    Gilla

 15. Richard skriver:

  ”De hoppas att deras nya helighet skall skydda dem. Antagligen har de rätt.”

  Inte om jag får bestämma. Jag glömmer aldrig och förlåter heller inte förrän de sonat sitt bott. Jag tror också att det finns några fler än mig med den inställningen så rättvisan ska nog segra till sist.

  Gillad av 6 personer

 16. olle holmqvist skriver:

  Framgångsrik inpassning i svenska samhället kräver tre handfasheter att hänga upp det på:
  Första: egenförsörjning, helt och hållet, inte bara påhittejobb en dag i veckan, vilket på politikerspråk lär kallas kallas ”anställning.
  Andra: Egen bostad
  Tredje: skola till ungarna som fungerar som skola

  Dessa tre punkter går att diskutera, undersöka, redovisa hur de ser ut.

  Göran R. är en gammal snäll prost-farbror som frommlar allmänt godhets gods över verkligheten. Det känns gott en stund. Sedan kommer frågan: Vad var det egentligen han sa ?

  Gilla

 17. Gösta Johnsson skriver:

  Rosenberg är en lydig soldat i osanningens digra skara som med plattformar som Sveriges Radio tillhandahåller kan sprida sitt inövade budskap. Detta gör han så klart för att folk inte skall -hemska tanke för honom- glömma bort honom när nu klimathysterin tagit täten i spalterna. Han vill vara med och tycka till…med hjärtat…inte med hjärnan denna gång allt för att inte bli marginaliserad och bortglömd!

  Gillad av 4 personer

 18. Göran Holmström skriver:

  Strindberg hävdade att det inte är lätt att vara människa. 2019 verka ju vara den farligaste tiden någonsin i människans historia, Klimatalarm är endast ett av alla hot. En rejäl soleruption är ett annat allt ifrån att allt med el slås ut, till kokt planet.
  Vulkanutbrott är ständigt närvarande och hotar vår existens, till det pandemi risken, terrorism eller krig ligger alltid i bakgrunden och lurar.
  Sedan har vi ju hoten från rymden Kometen med stort K, små gröna varelser som älskar att proba mänskligheten, rymdbasilusker är ju ej heller att förglömma, till det läskiga Aliens.
  Även inifrån så finns det hot allt från att kärnan slutar rotera, ett flertal skräckfilmer visar hur eländig att blir då. Till det senaste muterade grott fladdermöss som nästan åt upp hela mänskligheten.
  Höll ju på att glömma myggor och deras virus.
  Nej säkrast vore ju att vi bara la oss ner och dog kollektivt helt enkelt.

  Gilla

 19. Bo Svensson skriver:

  Planeten har verkliga problem och ett verkligt eller latent är drastiska klimatförändringar. – Eftersom jag inte vet om människovållad uppvärmning är dålig, katastrofal eller tvärtom gynnsam eftersom den råkar avvärja en istid i annalkande, har jag fokus på andra hot som den massutrotning som blir följden av människosläktets omåttliga förökning som inkräktar alltmer på livsrummet för alla andra arter.

  Problemets civiliserade lösning heter globala grundskatter som för markanvändning skall relateras till skyddsklassning och exploateringsgrad. – Nivån på avgifterna kan då alltid avstämmas så att naturen får behålla det utrymme som avgjorts som rätt och rimligt.

  Den troliga lösningen är väl istället att någon ansvarskännande mikrobiolog släpper ut någon otäck smitta som reducerar vårt antal till rimlig nivå.

  Gillad av 2 personer

 20. Claudia de Longueville skriver:

  ”De hoppas att deras nya helighet skall skydda dem. Antagligen har de rätt.”
  Det vore sannerligen trist om så blev fallet, Anders.

  Olusten, våndan och tröstlösheten är ständigt närvarande i det blödande konungariket och det är nog många, som kämpar för att behålla åtminstone ett uns av hopp.
  En ringa förtröstan i, att de politiska skurkar som drivit Sverige till avgrundens rand, en dag skall få sitt rättmätiga straff.

  De djävulska skador, som åsamkats det lilla landet vid polcirkeln och den därstädes boende lilla folkspillran är av sådan allvarlig art att de är närmast irreparabla, men allt skall tydligen bara fortsätta.
  Hur länge skall det dröja innan Nemesis divina når de skändliga missdådarna?
  Innan vedergällningens efterlängtade timma är slagen?

  Det nuvarande skräckkabinettets makttillträde släckte det sista hoppet.
  Det fasans ministerium, som har bränt alla broar och alla möjligheter till ett återskapande av ett Sverige, som åtminstone hjälpligt kunde påminna om det, som en gång var.
  Det är för sorgligt när beslutsfattare uppträder, som om de vore svårt psykiskt efterblivna.
  Att riksklantens intelligensnivå ligger långt under normalsvenskens har länge varit sorgligt uppenbart.

  Allt har rasat i det misshandlade landet.
  Fasafiguren vid spakarna har styrt rakt in i bergväggen.
  Den fjärrmanövrerade tjommen har tappat all kontroll.
  SVT och SR gör allt för att fortsatt lugna massorna.
  Med en enorm kraft och ett närmast förkrossande inflytande skuggar, jagar och trakasserar de “feltyckare”.

  Sverige är utsatt för en ständigt pågående förbrytelse av en dignitet, som saknar motstycke i modern tid.
  Allt, ett illdåd iscensatt av landets nomenklatura och över vars verkningar de ansvariga mist herraväldet.

  Det sönderplågade konungadömet har terroriserats av politiker, vilka uppvisat en respektlöshet och likgiltighet, gränsande till ren vettlöshet.
  Det går inte att förstöra ett land mer än vad denna otäcka regim har gjort.
  De svårartade följderna av den vettlösa migrationspolitiken blir bara värre och politikerna står handfallna.
  De tycks inte vilja förstå hur illa det är ställt.

  Vad händer när det blir uppenbart för de många nersövda, att den svenska migrationspolitiken övergått till en katastrof?
  När har folket tröttnat och när är tålamodet slut med förrädarna och sveket från de vandaler och utplundrare, som styr landet?
  Kan svenskarnas bedrövelse och besvikelse till slut bli så stor, Gud förbjude, att konungariket närmar sig en punkt, där tron på demokratin överges?

  Gillad av 3 personer

 21. Nyfiken skriver:

  Centerpartiet lovade att ”klimatkompensera” for klimatpaverkan av nomenklaturarans resa med chartrad flygplan fran Stockholm till Partikongressen i Lulea. Har Partiets hojdare gjort detta?

  Nyfiken

  Gilla

 22. Greta Too skriver:

  Ar det sant att Rosenberg, som sa manga andra pa SR/SVT var Maoist i sin ungdom?
  Kan han halla sina privata politiska varderingar oberoende av sitt arbete for SR/SVT?

  Greta Too

  Gilla

 23. Freetheworld skriver:

  Herr Rosenberg består väl mest av kol-atomer? Hört talas om artificiell kolsänka? En metod att föra ner kolatomer (Koldioxid) i jorden. Kunde med fördel provas på Herr Rosenberg. Win-win för mänskligheten!

  Gillad av 1 person

 24. olle holmqvist skriver:

  här får man anta – några high-lights ur Attenboroughs tänk. Han säger att förut när vi levde ”i balans” med naturen. Det kav återgå till.

  Fel alltsedan det stora uttåget ur Afrika har vi påverkat genom att jaga och äta upp de sdtora köttrika villebråden. Antagligen har även Attenb. hört talas om t ex mammutar och deras öde.
  Några hundra år e Kr seglade vi till Madagaskar och som alltid -det första vi gjorde var att äta upp de stora land-däggdjuren. Platon skriver jordförstöringen och hade tydligen muntlig tradition som berättade om det beskogade Grekland.

  Skörd innebär, vilket tycks vara en nyhet för många -borttransport av växmaterial, ovan- eller underjortdiskt. Här finns mineralämnen t ex fosfor och kalium som nyss funnits nere i jorden
  Pyttelite tillförs matjorden genom berggrundsvittring. Jordarna utarmas av allt åkerbruk och all utrotning av stora däggdjur.

  Det andra suspekta i Attenb.:s beskrivning är det förledande skickliga fotot.Men det typiska – evoutionsbiologiska – för vår art är leva i mkt mindre grupper än de som gaddas ihop i A:s bildurval.Den mänskliga pyramiden t ex.hur naturlig ?

  Tretiomannaflocken = plutonen = skolklassen = 4 – 5 familjer. hur naturlig ?

  Är det en tillfällighet att Rockström – även han – informerar via cirkuskonster ?
  Faller ned från scenen.- plattar till jordgloben med rumpan ?

  Fråga er: Med vilket syfte har sådana motiv, sådan bild valts ut ?

  https://www.google.com/search?q=mammut+kurt%C3%A9n&rlz=1C1PRFA_svSE780SE780&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj94LeOn_3hAhUj2aYKHbdWCCkQ_AUIDigB#imgrc=9w2dO9EaLYGXrM:

  Gilla

   • Gösta Johnsson skriver:

    ..ja uppenbarligen…Hans fokus är djur. Han går till överdrift som prioriterar djur framför människor. Men det är ju hans födkrok…dessutom förvränger han sanningen och vinklar för att passa hans syften…inte seriös och knappast trovärdig i allt han framför.. .

    Gilla

 25. Eskil skriver:

  Vi ser i stort sett samma partier och tyckande kulturpersoner som understöda av massmedia länge hävdande att Sveriges migrationspolitik var vägen till lyckoriket men då det inte längre gick att dölja att deras profetior inte hade mycket med verkligheten göra var de tvugna att hitta ett nytt projekt att samlas runt. Och det är klimatet. I ett sunt samhälle borde dock förtroendet för dessa personer vara så rejält naggat i kanten så deras roll i den offentliga debatten skulle vara ett avslutat kapitel.

  Gilla

 26. kolosserbrevetkap3 skriver:

  En Lundaprofessor i HISTORIA uttalar sig – Ska du förstå varför västerlandets tankestrukturer ser ut som de gör, varför våra lagar ser ut som de gör, vår byggnadskultur och vår litteratur, så kommer du inte runt det här. Du har ett stort kristet bagage i din ryggsäck som du ofta inte är medveten om.

  En hypotetisk fråga: Hur tror du att vårt samhälle skulle se ut om det inte vore för kristendomen?

  – Det är ingen hypotetisk fråga, det vet vi, för kristendomen finns inte överallt. Om du får välja mellan att leva i Sverige, Saudiarabien och Kina – vad väljer du? säger Dick Harrison.

  Han menar att vi hade kunnat ha helt andra nivåer av statlig styrning om det inte vore för kristendomen, och att ifrågasättande av makt inte hade varit självklart. Han påpekar vidare att många svenskar inte skulle ha något emot att leva i exempelvis Danmark, och menar att det har att göra med vårt gemensamma kristna arv.

  – Oavsett vad man tycker om Jesus, Gud och Bibeln, så har vårt västerländska tänkande väldigt starka band bakåt till synen på människovärdet som finns i kristendomen, säger han.

  https://www.varldenidag.se/nyheter/dick-harrison-vastvarlden-kan-tacka-kristendomen/repsdz!I2sIkPo6Hditd422NJdVA/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.