Bitte Assarmo: Så ologisk är den svenska vänstern

Bitte AssarmoPåsken kom och gick och för de flesta av oss påskfirare blev helgen ungefär som vanligt. Ett och annat kyrkobesök, en väldig massa ägg och en festmiddag på påskdagen för att fira Kristi uppståndelse (alternativt en festmiddag för att det är en härlig tradition, om du nu inte är utövande kristen). Men för hundratals människor i Sri Lanka blev påsken en tragedi. Ett terrordåd med islamistiska förtecken tog över 300 människoliv, varav hälften barn, och skadade fler än 500. En sorgens dag just på den dag som är den största festdagen i hela kristenheten.

En god vän, och tillika präst i Katolska kyrkan, skrev på sin Facebook efter dådet:

”Vill nu se statsministern hålla extra presskonferens och ledande västerländska kvinnliga politiker uppträda offentligt med den katolska huvudbonaden mantilla på sig bara för att visa sin solidaritet. För visst måste våld mot kristna och våra gudstjänster också fördömas hårt – och leda till åtgärder?”

Men någon extra presskonferens blev det inte. Inte heller har västerländska kvinnliga politiker tagit på sig kristna huvudbonader för att visa solidaritet mot de kristna som mördades så brutalt. Däremot kom förmaningar från vänster att inte döma gärningsmännen. Nätverket #jagärhär översatte sin lilla hashtagg till #iamhere och bombade Twitter med uppmaningar till eftertanke och lugn. ”Ingen kan veta vad som ligger bakom!” var budskapet samt ”Sprid inga rykten!”

Rykten om vad? Att det var en islamistisk organisation som låg bakom? Med andra ord: ”Sprid nu inte sanningen, för tusan!”

Den feministiska politikern Gita Nabavi lyckades också, mitt i sin sorg, komma med en liten förmanande pekpinne:

”Mina tankar går till #SriLanka
Minns att ingen föds till självmordsbombare. Låt aldrig terrorn och hatet segra.” skrev hon beskäftigt på Twitter.

Så lät det inte när en högerextrem terrorist mördade ett femtiotal muslimer i Christchurch, Nya Zeeland, månaden innan. ”Fasansfulla nyheter från Nya Zeeland. Högerextrem terrorist dödar ett femtiotal vid en Moské. Mina tankar går till offren. Hatet och rasismen måste få ett slut” skrev Gita Nabavi då.

Om hon varit logisk och konsekvent borde hon naturligtvis ha lagt till att ingen föds till högerextrem terrorist, men logik och konsekvent tänkande är sällsynt i vänsterns och feministernas lilla värld. Därför lallar människor som Gita Nabavi runt och hittar på ursäkter till ett terrordåd som dödat hundratals människor, samtidigt som de sannolikt pyser av självbelåtenhet över sin hjärtegoda tolerans.

Det är samma bristande logik som gör att den här typen av människor gärna bildar en mänsklig ring runt valfri moské efter ett terrordåd riktat mot muslimer, men inte ens kommer på tanken att bilda ring runt en kyrka efter ett terrordåd riktat mot kristna. 50 muslimer är fler än 300 kristna, helt enkelt.

Däremot kan man sannolikt tänka sig att bilda ännu en ring kring en moské även efter Sri Lanka, helt enkelt för att visa sitt stöd med muslimerna. Det är ju ändå de som är de verkliga offren, även när islamister mördar kristna. Som sagt, ingen föds till självmordsbombare – det ligger alltid en offerkofta bakom.

Det de här människorna inte förstår – eller förstår men struntar fullkomligt i – är att just de här skiftande förhållningssätten är bland de starkast bidragande orsakerna till att samhället polariseras alltmer. För vanliga dödliga, som inte gått i skyddad politikerverkstad hela livet utan lever ute i samhället, ter det sig närmast absurt att man å ena sidan kan leta efter försvar för islamistisk terror medan man å andra sidan är hypersnabb att fördöma all annan terror. Lika absurt som att i stort sett vartenda terrordåd ska efterföljas av en ljusmanifestation mot islamofobi, oavsett vem terrordådet riktat sig mot. Var är ljusmanifestationerna för de förföljda och mördade kristna?

Men vänsterns nonchalans mot kristenheten, och vurm för islam, handlar sannolikt inte så mycket om religion utan mer om ett slags ersättning för traditionellt klasstänkande i kombination med en närmast absurd brist på kunskap och bildning. För vänstern är kristendomen en religion som är starkt förknippad med makten, helt enkelt för att den av tradition varit det i Sverige och Europa. Islam däremot, det är minoritetens religion, för så är det ju i Sverige. Att världen är full av muslimska diktaturer som för en hårdför kamp mot frigörelse och jämställdhet väljer man att se mellan fingrarna med. I godhetens och toleransens namn.

Så ologisk är helt enkelt den svenska vänstern, och stora delar av vänstern över hela världen. Och det är därför vänstersinnade utan att skämmas sitter och beklagar islamistiska terrorister och manar till tolerans. Det är också därför du inte behöver ta dem på allvar.

62 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Så ologisk är den svenska vänstern

 1. kolosserbrevetkap3 skriver:

  Tack för dina starka texter Bitte!
  Att få Vänster och PK, dvs sju-klövern klövern, att ta till sig ens ett uns av det du förmedlar är omöjligt. Ytterst är deras hållning av andlig art, dvs inte mottaglig för sedvanligt konskvenstänk.

  Stödet för Islam är ytterst ett andligt stöd och inte ett klasstänkande, vilket det tyvärr är lätt att rationalisera det till.

  Ingen människa är oandlig, hur oandlig vederbörande än anser sig vara. Människan är ande, kropp och själ.

  Den andligheten hos PK och Vänster gör det både ”rationellt” och till ”dygd” att göra som de gör. I den mån det sker offer, både här och annorstädes, så helgar ändamålet medlen.

  Gillad av 2 personer

 2. Tomas skriver:

  Finns det något mer bisarrt än vänster/feministbetecknade kvinnor med utlandsbakgrund som slickar i sig skattemedel och trots att vi släppt in dem när de flytt från påstått förtryck envisas de med att baktala svensken samt kräva mer från givarna. Möjligtvis är ledningen för svenska kyrkan en konkurrent till dumstruten när man slutat missionera ega tron.

  Gillad av 8 personer

 3. Lennart Bengtsson skriver:

  Vänsterns mål under de senaste decennierna har varit att förgöra den europeiska kulturen. Idag håller de sig inte med egna terroristgrupper a la Baader-Mainhof ligan längre, utan stöder indirekt den muslimska terrorismen. Det förklarar deras beteende. Jag anbefaller läsning av Kommunismens Svarta Bok ”Le livre noir du communisme” Stéphane Courtois (1997). Där kan man studera vänstern och kommunismens rätta ansikte.

  Gillad av 17 personer

 4. Hasse skriver:

  Tack för en mycket bra artikel!

  Det finns bara ett fel: att vi tyvärr måste ta (identitets)vänstern på allvar, eftersom många av dem sitter på höga poster som politiker; är krönikörer på de stora dagstidningarna eller har skaffat sig chefsjobb på statliga och kommunala myndigheter.

  Det blir inte bättre när alldeles för många svenskar inte kan, eller vågar, tänka självständigt, utan måste ha en politiker, journalist, myndighetsperson eller till och med ”kändis” som sköter tänkandet.

  På tal om kändisar så är sångerskan Zara Larsson ett av de värsta exemplen. Ändå har hon 1.3 miljoner följare på Twitter och kan just nu ses i reklam för det stora kinesiska företaget Huawei. Visst, hon får kritik då och då, men det verkar inte hjälpa.

  Gillad av 7 personer

 5. olle reimers skriver:

  Bitte, det handlar om något annat också.

  Sociallsm och islam går hand i hand. Bägge predikar total underkastelse inför den ende guden.

  Kristendomen predikar tolerans vilket är på tvärs mot deras budskap.

  Genom sitt sätt att agera i denna fråga kastar vänstern masken. Vi som vill kan se detta tydligt. Nu är det dags att utmana dem på den här punkten.

  Vänstern visar nu tydligt genom sitt agerande i olika sammanhang att man vill rensa ut den gamla, på kristendom byggda kulturen, och ersätta den med en som mer är i samklang med deras ambitioner om ett socialistiskt, totalitärt samhälle.

  Tiden är mogen för aitt samlas på gator och torg och visa att vi inte vill ha deras samhälle.

  Gillad av 11 personer

  • Gustav skriver:

   Uppkomsten av banden mellan socialisterna och islamisterna kan spåras till de postkoloniala världsliga händelserna i de forna kolonierna i Mellanöstern och Afrika där islam och socialismen användes för att ”besegra” de bigotta kolonialmakterna. Stödet för denna utveckling kan också spåras till de västerländska universiteten där s k postkoloniala teorier fick snabbt stor spridning av uttalade marxistiska forskare (typ Jacques Derrida) och där Väst kom att anklagas för imperialism och där kyrkan anses vara en medlöpare till kolonialismen. Således är det inte svårt att förstå ryggmärgsreflexerna hos vänstern när terrordåd mot kristna respektive muslimer inträffar: Kristendom = Västerländsk kolonial imperialism och Islam = Österländskt kolonialt offer. Att sedan indelningen inte riktigt stämmer vare sig i dåtid eller i nutid är en upplysningsfråga som vi alla har en skyldighet att upplysa om. Västerlandet och kyrkan har historiskt gjort en j–la massa bra saker vilka vi måste kräva kredd för!

   Gillad av 8 personer

  • Astrid skriver:

   Olle, är det inte försent att samlas på gator och torg? Jag tror den tiden är förbi då makten låter sig påverkas av folket. Alla viktiga beslut tycks bestämmas ovanför våra huvuden. Dessutom är vi alldeles för få.

   Globalistoligarkerna, som så välplanerat och målmedvetet driver nutidens skeenden, är också få, men genom att ha vänstern och muslimerna på sin sida blir de många och deras styrka stor. Hatet och våldet skrämmande.

   Oligarkin styr i bakgrunden. Den är extremt rik och kan köpa vilka marionetter den vill, hur många nyttiga idioter som helst. Guld och världslig makt för nu mot en socialistisk totalitär ordning.

   Gillad av 3 personer

   • Christer L skriver:

    Astrid, det är för tillfället ute att i konservativa sammanhang tala om globalismen. Orsaken till detta är troligtvis en massmedialt suggrerad koppling mellan globalism och att ha ett sparkapital. Tidigare kallades globalism för en konspirationsteori, så fy fy, sedan kom ett tillfälligt uppvaknande, men nu sover den delen av vår kollektiva hjärna igen och drömmer oroligt om sparkapitalet=globaliseringen.

    Låt mig vika ut mig något om detta ämne. Globalisering är en konsekvens av internationell handel och industri. Denna konsekvens har drivits så långt av starka intressenter att den enligt min uppfattning utgör ett negativt inslag i världspolitiken. Globalismen kan inte utrotas eller bringas till slagfältet för ett avgörande. Men den kan och bör mötas med motkrafter, andra intressen. Den ska inte diktera världspolitiken. Den ska inte kunna köpa politiken och media så som nu sker. Vi behöver inte ge upp. Globalisterna behöver motkrafterna och börjar nog inse detta.

    Gillad av 2 personer

   • Astrid skriver:

    Intressant påpekande Christer L. Det finns andra namn att välja, senaste nya lär vara progressivismen. Gäller att hänga med.
    Den nya benämningen hoppas man förstås ska klinga mer positivt. Ordet globalismen anses för belastat?

    Gilla

 6. Jan Andersson skriver:

  ”Det är också därför du inte behöver ta dem på allvar”.
  Jo, en enda orosande i en organisation kan förstöra allt. Tyvärr är det allra enklaste att dra sig ur själv i stället för att se till att orosanden försvinner. Förlorarna är de som vill men inte kan byta arbetsplats, och dessutom måste stå ut med stollen.

  Gillad av 3 personer

 7. Anders F1 skriver:

  Kristen makt i väst, tja, så enkelt är det kanske. Men då menar du att vänstern alltid är mot makt? Hoppas de tar den då. Lättare att riva än att bygga är socialismens kärna. Vi tar från de som har mest.

  Gillad av 1 person

 8. Benjamin Dhover skriver:

  Framför allt lär sig vänstern inte av historien. Den dagen de lyckas i sitt värv och faktiskt baxat över Sverige till att bli ett muslimskt land, så är det de själva som kommer att dingla i lyktstolparna först av alla. Fråga bara en Iransk socialist som hjälpte till 1979. Om du kan.

  Gillad av 3 personer

 9. Jari Norvanto skriver:

  ”Minns att ingen föds till självmordsbombare.”

  Man kunde iallafall hoppas, och att vederbörande utlöstes i samband med nedkomsten. Om inte annat så skulle uttrycket ‘vara på smällen’ bli mer pregnant.

  Gillad av 2 personer

 10. Tritonen skriver:

  Det är tabu att kritisera islam. Då kan Saudiarabien stänga av oljekranen.
  Hör vad statsministern säger: ” Vi kommer aldrig att kritisera islam!”

  Gilla

 11. Jari Norvanto skriver:

  ”Så ologisk är helt enkelt den svenska vänstern, och stora delar av vänstern över hela världen. Och det är därför vänstersinnade utan att skämmas sitter och beklagar islamistiska terrorister och manar till tolerans. Det är också därför du inte behöver ta dem på allvar.”

  Man bör ta vänsterns hat och maktkåta hyckleri, och våldet i och med detta, på allvar. Man kan skratta och avfärda många av dem som idioter, men glöm ej deras hat, totalitära anspråk och förljugenhet. Det bästa, kanske det enda bra, med islam, är att den ismens anhängare kommer att ta kål på vänstern. Men många andra kommer att stryka med innan dess.

  Gillad av 4 personer

 12. Fredrik Östman skriver:

  Du har missförstått. Det är inte vänstern, i bemärkelsen de personer och grupper som driver vänsterns agenda, som är ologisk. Nej, den exploaterar allmänhetens — såväl sympatisörers som motståndares, varpå du är ett exempel — bristande logik. Det är de som går på finterna och spelar med i spelet som är ologiska. Inte de som iscensätter det till egen vinning.

  Gillad av 5 personer

 13. Rutger skriver:

  Islam tillåts verkligen glida runt på en räkmacka av PK. Muslimer och islamister hanteras som två begrepp som saknar samband. Eller i alla fall att man måste skilja mellan moderata och radikala muslimer. Många påstår t.o.m. att islamister inte ens är muslimer, utan har kapat islam. Det blundas även för alla icke våldsfenomen som står i motsatsförhållande till våra västerländska värden som jämlikhet och yttrandefrihet

  Ingen skulle drömma om att ha samma förhållningssätt mot nazister. Ingen skiljer mellan moderata och radikala nazister, eller talar om olika tolkningar. Ingen hävdar att grupper har kapat nazismen för onda syften. Ingen viftar bort det ondskefulla som står i Hitlers bok Mein Kampf.

  Enligt min mening är förklaringen att vi gällande nazismen analysmässigt befinner oss ex. post och för islam ex.ante. Vi har sett vad nazismen står för och har därför nolltolerans mot minsta tecken. Gällande islam så är vi som i Tyskland slutet av 20-talet, början 30-talet. Vi observerar vad som händer, men tror inte på vart den utvecklingen leder oss. Vi bortser t.o.m. från vad som händer här och nu ! Vill man själv läsa på i skrifterna så rekommenderas Mohammeds utsagor, haditherna. Finns på sidan sunnan.com. Mastig text, men sök tex på Jew och Woman. Allt dryper av dödande, dominans och förtryck. Tror man inte på det så finns ju muslimska länder att kika på hur läget är.

  Vänstern i Sverige är de mest toleranta mot islam och de som är minst besvärade av tankar om yttrandefrihet och demokrati för oliktänkande. Efter tid kommer de nog upptäcka att islam är en betydligt större fiende än nazismen och då kommer det att hända saker. Liknelsen med Tyskland blir allt tydligare

  Gillad av 4 personer

  • Christer L skriver:

   ”Tror man inte på det så finns ju muslimska länder att kika på hur läget är.”

   Det finns även historieskrivning om muslimsk krigföring, erövring, slaveri. Betecknande för vänstern är konsten att rycka på axlarna åt allt detta. De många hundra terrordåden år efter år, de blodiga regimerna i hundratals år, det anses vara islamofobi.

   Gilla

 14. Aurora skriver:

  Vänstern har valt sida. Lika värde för alla betyder mer värde för den kultur och religion som vill oss illa. De, inkl Jackelen (och A Schulman), gråter inte över kristna kyrkor och offer. När maktövertagandet sker får de smaka toleransen från de de skyddat. Inbördeskrig väntar i vilket fall som helst.

  Gillad av 1 person

 15. Anna-Karin Hjelm skriver:

  Vi har firat kristenhetens viktigaste högtid i ett kristet land. Jag anser det mycket underligt, att vår högste kristne ledare- ärkebiskopen- inte varit synlig under hela helgen. Och ännu mer underligt, att efter det fruktansvärda dådet på Sri Lanka, har hon inte gått ur offentligt för att förkasta detta terrordåd. Inte heller har hon varit synlig vid alla attentat mot kyrkor världen över. Vore det inte på sin plats, att hon visar sin avsky mot den förföljelse, som idag de kristna drabbas av ? Det verkar som om vänsterflum och klimatalarmism står högre på agendan. Detta är både märkligt och skrämmande.

  Gillad av 9 personer

 16. Fredrik Östman skriver:

  Som vi fick lära oss av våra eländesbröder i Sovjetunionen: man kan inte samtidigt vara socialist, intelligent och hederlig. Välj två! Jag vet vilka två jag väljer. Det som beskrivs i artikeln är intelligenta socialisters ohederlighet.

  Gillad av 4 personer

  • historiker skriver:

   Rekommenderar starkt dagens program i SVT Kunskapskanalen: ”Arvet efter Stalin” (finns på SVT Play och kan ses när som helst), där ett holländskt tv-team försöker tränga bakom de uppfattningar som finns i dagens Ryssland om den tiden. Programmet är mycket välbalanserat och flera olika åsikter får komma till tals; när man där lyssnar till vad unga ryska studenter och gymnasieelever uttrycker i frågan, får man intrycket att dessa är mycket mindre lättlurade än sina svenska jämnåriga, vilka i alltför hög grad verkar tro på vad det svenska pk-etablissemanget tutar i dem.

   Gillad av 4 personer

 17. Rädslor och SVT skriver:

  Fake news tillhör det enkla i livet. Sant eller falskt är lätt att avslöja. I alla fall efteråt. Fake news utgör därmed ett hanterbart problem. Värre är det med det mer subtila och försåtliga. Det som smyger sig på som en tjuv om natten. Och gömmer sig bakom en ensidig sakframställning. Där väl utvalda detaljer lyfts fram, medan annat hålls undan, för att medvetet påverka människors sätt att tänka, utefter en viss riktning.

  Ett sådant reportage sändes i gårdagens Rapport, den 24/4-2019. Alltså i neutrala SVT. Reportaget handlade om hur rädda muslimerna var efter bombdåden på Sri Lanka.

  Naturligtvis finns det rädda människor både bland kristna och muslimer. Och också bland icke troende människor. Hälften av människorna som dog vid attentaten på Sri Lanka var dessutom barn. Även de blir naturligtvis rädda. Deras rädsla på Sri Lanka togs inte alls upp i reportaget. Den togs däremot upp i ett annat reportage i SVT, i samma sändning. Men då handlade det om hur små barn är rädda för att bli rånade på väg hem från skolan. Ingen antydan om vilka som rånade. Bara att de var större och mer vuxna än barnen själva.

  Här väljer det statsfinansierade SVT att ta ställning för vissas rädslor. Allt efter kontext. De väljer helt fritt. På Sri Lanka efter attentaten väljer de muslimernas rädsla. I Sverige barnens rädsla för att bli rånade. Efter attentat på Nya Zeeland blir det återigen muslimernas rädsla som skildras. Ingen vågar skildra de kristnas rädsla.

  Vems rädsla SVT ställer sig bakom utgör ett tydligt val. Själv kan jag inte låta bli att tänka på kristallnatten i 30-talets Tyskland. När man gav sig på judiska affärer och judarna själva. Som en förelöpare till vad som senare komma skulle. Men mer industriellt, om uttrycket tillåts.

  Om en SVT:s reporter då varit på plats, vems rädsla hade man då ställt sig bakom? Efter den logik SVT följde i gårdagens Rapportsändning borde det inte varit judarnas rädsla. Inte ens barnens. Utan de människor som stod bakom kristallnattens stora förödelse. I detta fall nazisternas rädsla för judarna. Och deras eventuella hämnd. Judarna var dock tämligen få till antalet och därmed i underläge. Det kan inte pådyvlas de troende muslimerna. De utgör 1,6 miljarder av jordens befolkning. På Sri Lanka utgör de 10 procent av den lokala befolkningen. Exakt samma siffra som de kristna har därstädes.

  Inga reportage sänds i en SVT-sändning, utan att de först sanktioneras av en redaktionsledning. Så reporterns val på Sri Lanka, vems rädsla man väljer att skildrar, utgör även SVT:s val.

  Samma snedvridning som präglar SvD och DN, präglar även SVT. Med den stora skillnaden att SvD och DN kan ta sig den rätten. De redovisar tydligt sitt politiska ställningstagande. Och du betalar frivilligt om du vill prenumera. Den förmånen har inte SVT och dess mediekonsumenter. Där bekostas den tvångsmässigt via skattsedeln – och inte via en frivilligt vald prenumeration.

  I gårdagens Rapportsändning ställde sig inte SVT bakom de kristnas rädsla på Sri Lanka. Inte heller bakom barnens rädslor på Sri Lanka. Men bakom barnens rädsla här i Sverige, när de riskerar att rånas på väg hem från skolan.

  Det är kanske tur för SVT att de slapp undan med att skildra just kristallnatten, när det begav sig. Tänk vad mycket enklare fake news ändå är. Mindre subtilt och inte så försåtligt. Som gårdagens SVT-reportage var från Sri Lanka i går.

  Gillad av 8 personer

  • Linden skriver:

   Reagerade också på det, rapportinslaget gled snabbt förbi de drabbade för att sedan göra ett längre inslag med en islamist och hans rädslor.
   Till och med efter de fasansfulla dåden i Siri Lanka, har SVT mage att någon dag senare framställa muslimerna som offer.
   Och skiten är numera finansierad över skattsedeln.

   Gillad av 4 personer

   • Jari Norvanto skriver:

    Det borde vara allom bekant att public (dis)service följer en förutsägbar dramaturgi efter islamistiska terrordåd. Innan liken kallnat har man kommit till punkten ‘rädslan för islamofoba reaktioner’.

    Gilla

   • olle reimers skriver:

    Eftersom jag bor i Bangkok följer jag Bangkok Post på nätet.

    I dagens tidning fanns en artikel som diskuterade det lama gensvaret från väst ifråga om angreppen på kristna. Särskilt noterades att Hillary Clinton och Barack Obama kallade de som var offer på Sri Lanka för ”Easter worshippers” i stället för kristna och man övergivk till att förundra sig över det självförakt som tycks ha slagit klorna i väst.

    Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   Aktuellt tog upp sin dyrbara tid med att rapportera under två (2) minuter om det tredje värsta terrorattentatet genom tiderna.
   Efter välförtjänt (?) påskvila då de inte sände alls under söndagen och måndagen hade de två minuter om attentaten under tisdagen och inget under onsdagen.
   Två minuter, men 15 minuter om klimatångest.
   Det var fel offer och fel gärningsmän i Sri Lanka.

   Gillad av 5 personer

 18. Göran Holmström skriver:

  Kanske är jag mycket cynisk, men det ligger nog inte bara godhet, bakom beteendet.
  Dom flesta vänstersinnade, arbetar ju i den offentliga sektorn på något vis, deras arbete är beroende av skattemedel och en ständigt växande stat. Inte lär dom fördöma, ytterlighetsgruppen inom Islam
  där våld är lösningen på alla problem. Varför? Jo för dom vet hur bräckligt kontraktet med Imanerna är.
  Resten är bara krokodiltårar för Expressen och Aftonbladet.
  Kalla mig gärna cynisk, men är övertygad om att jag har rätt.
  Dom som borde fördöma dessa dåd stenhårt är alla vanliga Muslimer som ber och följer sin religion,
  för gör dom inte det, så till slut, hjälper inga HMF lagar, eller döljande av brott och dåd!
  Till slut så tröttnar Kristna att vända andra kinden till. Det har hänt flertalet gånger historiskt, denna gång så besitter den kristna världen massförstörelse vapen, och ett våldskapital som är större än någonsin.

  Gillad av 3 personer

 19. Thomas Ek skriver:

  Jonas Sjöstedt & vårt Public Service
  Här följer ett litet Dröm scenario;

  SVT frågar:
  – Bäste Jonas Sjöstedt – Vi ser nu att ekonomin i USA blomstrar.
  Trump har stimulerat den privata sektorn att investera genom att sänka skatterna. Detta har enligt Trump och skolade ekonomer, gjort att ekonomin i USA blomstrar igen. De låga sysselsättningslönerna i USA stiger.

  – Varför är inte det här bra?
  – Har du någon annan förklaring till vad som orsakat detta?

  SLUT på drömmeriet.

  Han kan inte ljuga och säga att det inte är bra.
  Då måste han förklara hur Trumps sänkta bolagsskatt som stimulerat den privata sektorn att investera och skapa jobb är orättvist, dumt och dåligt.

  Om Jonas Sjöstedt förnekar dessa fakta, då kommer han att se ut som en dåre.
  Och om han vill riva detta välstånd, då kommer han också att se ut som en dåre.

  Varför KRÄVER inte, våra professionella oberoende Public Service moderatorer, och journalister, ett begripligt SVAR, på denna grundläggande fråga? – Varför?

  Unga oerfarna väljare som inte har eller kan någonting och, vuxna arga, avundsjuka och andra mindre begåvade – hottentotters – vilka förblindats av sitt hat, tror ju att den till synes godhjärtade Sjöstedt ska kunna ge dem allt som Sjöstedt målar ut. Hur fan kan man kunna tolka det här på ett annat sätt? Jag hajar inte det. Det här är ju ondska personifierad. Och denna filosofi ger vårt Public Service fri lejd? Inte konstigt att allt går åt helvete här.

  Stalins verk, som vår statsminister istället för SD genom Sjöstedt valt att samarbeta med, och som vårt Public Service i praktiken understödjer, får faktiskt Hitlers verk att likna en scouts verk. Förlåt mig om min jämförelse med Hitler felaktigt kan uppfattas som om han skulle vara mindre avskyvärd, vilket han naturligtvis inte är. Stalin var i vart fall inte någon snällare typ än Hitler. Men det tycker alltså vår statsminister och resten av ”alliansen”. (I den händelse läsaren är en kommunist, eller är en allmänt sövd medborgare som bara har vårt Public Service som nyhetskälla, kände jag mig alltså tvingad att förtydliga vad som är själva poängen här).

  Gillad av 1 person

 20. Hans Högqvist skriver:

  ”Som sagt, ingen föds till självmordsbombare – det ligger alltid en offerkofta bakom.”
  Det kom Perser, både sekulära muslimer och kristna, som var vänster från Iran till Sverige efter Khomeinis övertagande av makten där. Jag har träffat några i Malmö som flydde innan de blev fängslade eller mördade eftersom de inte ville följa Koranen slaviskt. Iran, som var ett modernt samhälle med kvinnorna i bikini på stränderna, tog ett gigantiskt steg bakåt till medeltida regler, lagar och straff ivrigt påhejat av den Svenska vänstern – och fortfarande har den Svenska vänstern eller den Svenska politikerkadern i riksdagshuset förstått va

  Gillad av 2 personer

  • Niklas R skriver:

   Iran är ett gyllene bevis på tesen; socialister är, per definition, idioter.
   Där gjorde socialisterna gemensam sak med de ortodoxa muslimerna mot den västinspirerade shahen.
   Efter revolutionen gjorde de muslimska ledarna de de sa att de skulle göra. Eliminera avgudadyrkarna och avfällingarna. Gissa om socialisterna blev förvånade när de insåg att de var avgudadyrkarna och avfällingarna 🙂 och hängdes fem, sex åt gången från lyftkranar.
   Socialisterna trodde att de muslimska ledarna skulle låta dem leda landet.

   Och nej, jag tycker inte synd om dem. De fick vad de förtjänade och jag tycker de kan gott åka hem permanent nu. Iran har fred och följer man lagen är det inga problem.

   Gillad av 4 personer

 21. Kjell Rehnström skriver:

  Vore det någon stake i svenska muslimer så skulle de som ett uttryck av solidaritet med offren för massakern på kristna kyrkobesökare stanna hemma över några fredagsböner och lägga av alla muslimska attribut. Då skulle de få min aktning. Gud kan de ju dyrka utan att behöva behaga någon människa.Moskéer är människors verk, inte Guds. Men jag befarar att de inte har så mycket kurage.

  Gillad av 2 personer

  • Anders skriver:

   Kurage? Du har helt missförstått. Många applåderar terrorhandlingarna, och de övriga accepterar dem. Utan damm, ingen fisk, som bekant.

   Gilla

  • Niklas R skriver:

   Du pratar om en grupp människor som knäböjer och bukfaller mot en svart sten i Mecka.
   En sten som inte har någonting med deras gud att göra mer än att hens profet har sagt de ska göra så.

   Du kan inte jämföra det med Jesus lära att Gud finns inom oss och att vi kan prata med Gud var vi än är.

   Gillad av 2 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Varför tror du att islam är en kristen sekt? Vad är fel med din uppfattningsförmåga? Detta verkar vara en variant på uppfattningen att man blir svensk av att åka tunnelbana eller att det bor en liten svensk i varje människa, som bara väntar på att få komma ut. Det finns ingenting i den muselmanska läran som säger att man skall skämmas för att muselmaner utövar det heliga kriget jihad mot de otrogna avgudadyrkarna. Ingenting, ingenting. Du projicerar.

   Gillad av 2 personer

 22. Niklas R skriver:

  Förstår inte varför någon, på den här sajten, använder sig av politiskt korrekta omskrivningar för säga vad som hänt.
  Ta ovanstående artikel. Där skriver Bitte på flera platser ”islamister” eller ”islamistisk”, osv. Vad fan betyder ”islamist” och ”islamistisk”?!?
  Använd korrekta ord, ord är viktiga, ord har betydelse. Det heter inte ”islamist”, det heter muslim, det är det korrekta ordet för någon som följer och tror på islam och dess falske profet.
  Muslim är inte, som några försöker göra gällande, en etnisk grupp, utan det är en etikett som en som tror på koranens budskap sätter på sig.
  Sedan finns det inget som heter ”islamistisk”, det heter islamisk, en islamisk grupp, en islamisk organisation.
  När det gäller terrorister kan man säga en muslimsk terrorist eller islamisk terrorgrupp. Eftersom muslimsk eller islamisk är synonymt med varandra i detta fall går vilket som bra. Man måste komma ihåg att en troende är muslim och ideologin är islam.

  Personligen tycker jag den gamla svenska terminologin för muslimer och islam är bättre. Där kallades de för muhammedaner – vilket är närmare sanningen då de ber till Muhammed.

  Gillad av 5 personer

  • Dnam skriver:

   Precis, man är pk och inte värd att ta på allvar innan man helt enkelt skriver islam och muslim, eller kanske muhammedan som du skriver. Det andra är vänsterpåhitt.

   Gillad av 1 person

  • olle reimers skriver:

   Niklas R, det finns bara en hake som gör att man riskerar att kasta ut barnet med badvattnet.

   Vi definierade inte alla ryssar, tjecker, ungrare, östtyskar som kommunister bara för att de bodde i ett kommunistiskt land. När vi alltså taade om kommunisterna i kritiska sammanhang menade vi kommunismen och deras medlöpare.

   När det gäller muhammedaner så är i vart fall många av dem vanliga oskyldiga människor som vi inte kan lasta för den vedervärdiga läran islam.

   Islamister är det hittills bästa samlingsnamnet för de muslimer som säger sig vara beredda att tillämpa islam på det sätt som är skadligt för oss.

   Vi vet att det finns muslimer som försöker komma ur sin hemska tvångtröja. Vi ska inte låta dem svepas med i våra fördömanden.

   Gilla

   • Niklas R skriver:

    Du glömmer en liten men ack så viktig detalj.
    En muslim måste underkasta sig allahs och Muhammeds vilja. Det är inte valfritt utan ett måste inom islam.
    Så en muslim som inte anser att man ska bekämpa de kristna och judar som inte tror på Allah tills de är döda eller så förtrycka och förnedrade att de gladeligen betalar straffskatten. Han är inte en riktig muslim utan en avfälling som ska dödas.

    De som du tänker på, vanliga, goda människor som vill leva sina liv i fred och vara trevlig mot sina grannar med mera. De är inte egentligen muslimer eftersom de bryter mot Muhammeds förordningar och allahs vilja.
    Så att hitta på ett nytt ord för att kunna kalla avfällingar för muslimer är fortfarande fel. Därför att de troende kallas muslimer och dessa följer Koranen och haditherna. Samt, och det ska vi inte heller glömma, att majoriteten av alla världens muslimer anser att sharia är rätt och även om de aldrig skulle döda en otrogen själva ser de inte några problem med att andra, bättre muslimer, faktiskt gör det.

    Gillad av 1 person

 23. Errol skriver:

  Svenska Kyrkan med ärkebiskop Antje Jackelén har utvecklats till ett totalt menlöst förbund för naiv ekumenik med reaktionära krafter. Enligt Svenska Kyrkan skall man vara tolerant mot de intoleranta. Svenska Kyrkan med dess prästkappor med partibok omfattar dessutom i stora drag den allmänna civilisationskritik som gör att tokvänstern och islamister trivs så väl ihop. Inte ens folkmord på kristna och det faktum att vi lever i en tid när ”otrogna” mördas av religiösa fanatiker och således den mest perfida form av religiös intolerans är manifest förmår den Svenska Kyrkan förmedla ett klart avståndstagande och fördömande.
  Generaldirektören för trosverket förmår bara twittra menlösa självupptagna budskap om att hon blir beklämd och förtvivlad av illdåden.

  Politrukerna på kyrkokansliet i Uppsala fann det problematiskt att det uppstod ett spontant upprop för de förföljda kristna i främst Mellanöstern; Mitt Kors. Så problematiskt och ”polariserande” ansågs detta upprop att initiativtagarna drabbades av den fega, principlösa Svenska Kyrkans bannbulla. Den provinsiella, självutplånande naiviteten och dårskapen hade triumferat. Den Svenska Kyrkans dagismoralism dikterar att om man kritiserar folkmord på kristna så riskerar det att leda till islamofobi – folk förstår tydligen inte bättre.

  Gillad av 7 personer

 24. ree81 skriver:

  Som jag lärde mig i skolan så finns det en viss ”kulturellt avståndstagande” inbyggd i vår journalism, dvs. den västerländska. Man beskriver det inte så såklart, utan man beskriver det som att:

  ”Händelser i kulturellt avlägsna länder har mindre nyhetsvärde”, ”Detta gäller även om en händelse

  Fint, va? Det frigör journalisterna helt från kritik, trots att den i praktiken säger ”Vi väljer och vrakar vad som vi anser är ”relevant”, helt baserat på huruvida vi anser att kulturen är nära vår egen eller ej”.

  Så Sri Lanka vs. Christchurch handlar i slutändan bara om att det helt enkelt är vanligare i 2:a- och 3:evärldsländer med såna här händelser. Det ser vi ju om och om igen med dåd utförda i länder där bokstavligt talat mörkare hudtoner förekommer, såsom i Mellanöstern. Däremot inte USA, då det landet fortfarande anses ”vitt”, trots att det finns många många minoriteter där idag, inte minst de latinska, som idag står för ca: 17% av USAs population, medans ”the black community” står för ca: 12%.

  Så vi kan alltså dra slutsatsen att den enda anledningen till att Christchurch fick sådan uppmärksamhet var…… faktiskt inte offrens hudfärg eller religion, även om dessa saker såklart också påverkade, utan att förövaren var ”kulturellt nära” vår egen. Massmördaren från vår granne i väst, Breivik, fick lika mycket uppmärksamhet och offren var av en helt annan typ.

  Gilla

  • ree81 skriver:

   Asch. ”Detta gäller även om en händelse i kulturellt avlägsna länder har t.ex. större antal dödsfall”

   skulle det stå

   Gilla

  • Bo Adolfsson skriver:

   Varför har det då rapporterats så mycket om folkgrupperna rohingyerna i Burma och uigurerna i Kina?
   Aktuellt har haft flera timmar om dessa men två (2) minuter om det tredje värsta terrorattentatet genom tiderna.

   Gilla

   • ree81 skriver:

    Ah, men det är precis som du misstänker. Attentatet i Sri Lanka vill man inte uppmärksamma eftersom det numera är känt att det var muslimer. Då offren dessutom var ”kulturellt avlägsna” blir det dubbelt så viktigt att strunta i det.

    Har personligen inte hört talas om några rhingy….whatever, men min killgissning är att det handlar om ett bokstavligt talat förtryck och folkmord, vilket är så emot vår moral här i väst att vi känner oss tvingade att uppmärksamma det. Dödssiffrorna bör ändå vara värre än Sri Lanka också, när nyheterna skriver om folkmord.

    Gilla

  • Niklas R skriver:

   Christchurch och Utö attentaten fick sådan uppmärksamhet eftersom de var vad man inom journalistikens kallar: Man bites dog-händelser. Alltså något unikt utöver det vanliga.

   Gillad av 1 person

 25. Dnam eksnad skriver:

  Ologisk? Hur länge kan man komma med denna ursäkt, styrs hela västvärlden ologiskt? Hela pk-samhället? Alltså, det är dags att vakna upp, Bitte och alla andra som hon, ni är inte enögda i de blindas land, utan ni måste ta in faktum: de vill ha det så här. Då är vad de gör logiskt, detta, och allt annat. Artikeln ovan har inte förstått att vänstern fullt ut använder postmodernismens trick, men islam uppfann det först, det finna bara en sanning, den står i Koranen, vänstern har inte nedtecknat sin i koncis form men vi känner den, makten är sanningen. Det finns ingen annan objektiv sanning för vänstern, ingen vetenskaplig metod, utan allt är medel för ett mål, islam har till och med ett ord för sanktionerade lögner, takkya, och vänstern använder postmodernismen på samma sätt. Så kan vi inte sluta att försöka finna logos där det aldrig funnits, vänstern bryr sig inte om sanningen, själv grundtanken hos vänstern kräver att man ignorerar den.

  Man kan inte lita på, eller meningsfullt diskutera med de som inte tror på logos och rationell diskussion, med de som struntar i sanningen. De vill ha det så här, acceptera det så bli deras agerande logiskt.

  Gillad av 3 personer

  • The PC programmer skriver:

   Din kommentar får mig att tänka på romanen Gåtornas palats av Dan ”Da Vinci-koden” Brown, i vilken NSA:s superdator går på högvarv i kampen mot klockan för att knäcka ett krypterat meddelande. Emellertid visar det sig att det krypterade meddelandet inte var något meddelande alls utan ett virus som skapats för att infektera superdatorn. I och med att superdatorn la all sin kraft på att lösa kryptot infekterade den sig därmed också med det virus som innebar superdatorns undergång. Och det är väl mer eller mindre analogt med vad som händer de vilsna själar som tror att det går att ”förstå” PK-vänstern.

   Gillad av 2 personer

 26. G. Persson skriver:

  Bitte: ”För hundratals människor i Sri Lanka blev påsken en tragedi”.
  Det blev lite fel här. Rimligen ska det stå – hundratusentals människor.
  Förminska inte muhammedanernas ondska!

  Gillad av 1 person

  • Bo Adolfsson skriver:

   Som sann Sri Lankavän, jag har varit där 19 gånger sedan 1987 och senast i februari, vet jag att det är en tragedi för 22 miljoner människor.
   Ekonomin och livet är svårt i Sri Lanka och det blir inte bättre efter dessa vansinnesdåd.
   Hur kan man utföra sådana barbariska dåd, inklusive att spränga sig själv i luften, när man är välbärgad och har fru och flera barn? Vilken fruktansvärt skruvad ideologi tillber man då?
   Hur många är de som gör det? Hur skall sådana kunna stoppas?

   Gilla

 27. plq017 skriver:

  Vänstern behöver flera väljare. Därav invandringspolitik och vurmen för islam. Fyra hustrur, aga inom äktenskapet av kvinnor, olika straff för otrohet glöms liksom bort.
  För det är väljare de behöver. Och då kan man vara hur ologisk som helst. Eller kanske borde man säga ohederlig.

  Gilla

 28. li br skriver:

  Nej vänstern och socialdemokratin är inte ologiska de gör precis som de har sagt att de ska göra hela tiden.

  Det ologiska är att ”folk” inte fattat vad exakt vänstern och socialdemokraterna vill införa för för något. Vänster och socialdemokratisk ideologi är helt horribel!

  Vänster och socialdemokratisk ideologi går ut på att dekonstruera dagens demokrati och dagens samhällsuppbyggnad. Ideologin vill göra alla exakt jämlika och förväxla inte detta med varje människas lika värde. Nej alla ska få exakt samma, göra exakt samma, tycka exakt samma, bo exakt samma, tjäna exakt samma oavsett utbildning/arbete.

  Alla olikheter ska utplånas som kön, kapitalism, ekonomiska ojämnheter, könsidentiteter, nationalistiska gemenskapsbildande saker som inhemsk kultur, traditioner, kristen religion, folkgemenskap, historia. Alla gamla narrativ ska luckras upp och förstöras så nya narrativ kan träda in och ta över.

  Det allra viktigaste ska vara ideologin i landet och bland befolkningen.

  Det finns två sätt att störta ett land antingen genom en kupp eller genom ideologisk hjärntvättans påverkan. De som är lättast att ändra och påverka är yngre människor och inte äldre livserfarna personer. Så alla ideologier som vill ta över riktar främst sig främst till de yngre i samhället som ska genomföra förändringarna genom ideologiskt formade skolor, förskolor som lär ut grunden till sina läror.

  Ingen blev nazist/kommunist över en dag. Det tyska arbetarpartiets ideologi utvecklades på universiteten i ca 10-20 år innan den ideologin blev norm i Tyskland. Universiteten utbildade lärare, politiker, läkare, folk som var samhällsbärande personal. Dessa i sin tur förde ut ideologin överallt i samhället och en tystnadskultur uppstod tillslut mellan de nya åsikter och de gamla åsikterna. Sedan blev det censur av allt gammal och andra åsikter och statlig propaganda vad som var rätt och fel. Man använde sig an angivare system där befolkningen själva höll koll på varandra och angav de som tyckte fel, kände fel och staten straffade dessa personerna.

  Idag ser vi de statliga svenska universitetens frukter i överallt i samhället. Överallt är det samma slagord som upprepas sexism, mångkulturaism, socioekonomisk orättvisa. Våra ideologiskt marinerade universitets utbildade samhällsbärande nyckelpersoner genomför förändringar överallt i samhället idag och de är en mycket stark grupp som är ute efter maktpositioner för att föra igenom ideologi. Vi har genusdagis, transoperationer för barn, utplånande av ”inhemsk kultur” överallt och inget luciafirande i skolan för det är rasism och genusutbildning på alla arbetsplatser, hemförande av IS barn etc

  Vi andra ser vad som händer, vi reagerar, vi blir tystade, vi blir skammade och offentligt uthängda i sociala media, vi undrar vad som händer och om ingen ”annan” ser vad som händer, våran media har nya narrativ med vinklade nyheter och inget är som förr, det för in en ny moral och nya värderingar och andra åsikter stoppas i media, vi skojar (bearberar) om allt knäppt vi ser som ””att sverige aldrig varit så tryggt som nu”” fastän det sprängs bomber och skjuts på öppen gata, vi skojar om ”ökad anmälningsbenägenhet” när det nya narrativet är att brotten inte ökar.

  Men det hemska och ledsna är att om vi ser historisk på denna samhällsförändringen som sker nu så har det inte gått så bra för ”folket”. Se andra totalitära länder och dess historia som Sovjet, Tyskland, venezuela. Vi har sett vad som händer i Kina och Nordkorea. Folket gör inte uppror eller organiserar sig och gör uppror……..de som tycker annorlunda utplånas eller få foga sig efter makten.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.