Bitte Assarmo: IS-terroristernas klagan – snart i en TV-studio nära dig

Bitte AssarmoPropagandamaskinen för IS-terroristernas återvändande har gått på högvarv ända sedan i februari. Först var det IS-kvinnor som fick gråta ut i svenska medier, sen var det herrarna som fick chansen att deklarera att de kört ambulans och donerat blod i all fridsamhet och den senaste tiden är det barnen som står i fokus. Kalla mig gärna misstänksam, men jag kan faktiskt inte tro något annat än att det här är ett sätt för massmedierna att jobba gemensamt med politikerna för att underlätta återinträdet för terroristerna.

Varför skulle någon då vilja underlätta något sådant? Det finns flera skäl, och ett av dem är att regeringen ligger i krig med i princip halva befolkningen. Alla som röstar moderat, kristdemokratiskt eller, Gud förbjude, på Sverigedemokraterna ses idag som fiender till regeringen. Eftersom regeringen ser sig som oumbärlig för landet så blir dessa olydiga väljare också fiender till självaste staten. Och då kraven på konsekvens och rannsakning för IS-terroristerna är som starkast just i dessa väljargrupper är det givet på förhand att regeringen gör så gott de kan för att räcka ut tungan och visa långfingret: ”Tji fick ni, ni ska inte tro att vi bryr oss ett dyft om vad ni babblar om!”

Regeringens uppdrag handlar alltså, i deras egna ögon, i väldigt hög grad om att visa medborgarna vem som bestämmer. Om det de bestämmer är direkt farligt för Sverige är mindre viktigt.

Resten av befolkningen är betydligt mer anpassningsbar och röstar dessutom rätt, enligt dagens PK-istiska ideologi. Deras eventuella motvilja mot att Sverige förbehållslöst ska släppa ett gäng mördare och deras uppenbart psykiskt störda barn fria i samhället är lättare att påverka eftersom de fortfarande tror att regeringen och dess stödhjul ändå vill dem väl i grunden.

De olydiga medborgare som inte köper att terroristen Skråmos barn är landets absolut viktigaste angelägenhet just nu – och som tycker att Margot Wallström är en högst inkonsekvent politiker med tveksam värdegrund – avfärdas som hatiska och fientliga. Att det finns en väldig massa egendomligheter kring hela fallet Skråmo tycks inte vara det minsta intressant för medierna att gräva i; det besynnerliga i att Skråmobarnens morfar plötsligt vet exakt var barnbarnen befinner sig, till exempel, eller att han fått möjlighet att resa dit och dessutom fått utrikesministern med på tåget utelämnas helt i raden av snyftreportage.

Just nu trendar Michael Skråmos barn i sociala medier – aldrig förr har några barn berört så många till tårar, att döma av vad jag läser i mina flöden. Och jag tänker att om de svenska massmedierna hade ansträngt sig en tiondel så mycket – en hundradel rentav – för att ge de barn som torterats, misshandlats och mördats av IS ett ansikte så skulle kanske regeringen ha fått tummen ur och stiftat lagar som kunde appliceras på dessa vidriga brott.

Så blev det inte. Och nu gråter hela Sverige över IS-barnen och deras outsägliga lidande. Och det får låta hur raljant som helst, för det är direkt perverterat att man fokuserar så enormt mycket mer på dessa barn än på de barn som mördats av IS.

Den andra anledningen till den enorma propagandan för de s k ”IS-återvändarna” är förstås att hela välfärdsapparaten nu ligger i startgroparna för att ta sig an IS-terroristerna. Alla är värda en andra chans i den humanitära stormakten. Får de bara komma tillbaka, ta del av välfärden, bli en del av samhället igen och känna sig omtyckta och behövda så kommer de också att sluta upp med jihadderiet och bli goda samhällsmedborgare. Mängder med människor kommer att kunna starta olika projekt och verksamheter för IS-återvändarna, och leva på skattebetalarnas pengar ett bra tag.

Medierna gnuggar förstås händerna. Drömmen om en heltäckt IS-kvinna, eller ännu hellre en hel IS-familj, i morgon-TV kan bli verklighet innan någon vet ordet av. Och jag kan redan se framför mig hur reportern lägger huvudet lite på sned och nickar medkännande till terroristernas klagan över att de blir stigmatiserade i det svenska samhället av dumma rasister och islamofober.

66 reaktioner på ”Bitte Assarmo: IS-terroristernas klagan – snart i en TV-studio nära dig

 1. Peter skriver:

  Nja – Det handlar om att upprätthålla bilden av att Sverige har ett ansvar för varje muslim som satt sin fot på svensk mark. Annars så finns risken att svenskarna börjar tänka att om vi inte har ansvar för IS terrorister så kanske vi inte har ansvar för XYZ.

  Gillad av 2 personer

  • Dnam skriver:

   Precis.

   Bitte kan helt enkelt inte släppa sin egen inbillade godhet, barnen är ”uppenbart psykiskt störda”, med samma logik som man alltid måste demonisera den man måste skada, skapa en fiende. Det är därför så få är skickade att ta beslut om liv och död, eller rättare om död, och vad det verkar, nästan inga kvinnor. Det kan vara så att många av barnen inte är mer störda än många andra barn i förorten, de är uppfostrade på liknande vis. Vissa kanske inte är störda alla ens enligt västerländsk måttstock, kanske till och med spädbarn, men dessa godhetsknarkare klarar inte ta ansvaret för att ibland finns inga goda lösningar för alla, och man måste offra några för att skydda det man håller kärt, också barn. Detta har våra politiker och media tvingat fram, men de enda de kan tänka sig att offra är vanliga svenskar.

   Gillad av 4 personer

   • Axel skriver:

    Inom en snar framtid så kommer vi svennar att ställas inför ett svårt val. Vill vi bli Sunnemuslimer eller shiamuslim. Statsmedia och PK media kommer att hjälpa oss enormt med valet. Men glöm inte att dessa olika tolkningar av koranen har skapat alla konflikter inom islamska länder. Svennar, ni får det svårt att bli rättrogna. Följ dagens politik så ordnar det sig säkert. Blir något fel, så fördömmer ju Statsministern det naturligtvis.

    Gillad av 2 personer

 2. Eva Danielsson skriver:

  Kanske socialdemokratins starkaste motiv för propagandan handlar om deras vänskapspakt och skriftliga samarbetsavtal med islamister i Sverige? Utlovade politiska poster mot S-röster. Man kanske rentav har lovat att vårt land ska vara en fristad för muslimska ”aktivister”? Morgan Johansson var ordförande i justitieutskottet från 2011 som skulle ta fram en terroristlagstiftning och från 2014 blev det hans och Maria Ferms (MP) uppdrag. Först nu finns ett förslag som ev ska gälla från aug-19 ( när IS-terroristerna kan förväntas ha tagit sig tillbaka till Sverige). Och ingen möjlighet till retroaktiva åtal. Avsiktligt maskande?? Så har vi Margot Wallström som skänker årliga mångmiljonbelopp av våra skattemedel till palestinsk terrorism och som nu ”inte står ut” med tanken på stackars IS-barn och dessutom inte vill skilja barn och mödrar åt. Inte ens om det är mördarmödrar.
  Dessa barn till IS-sekten har fötts till ett förfärligt livsöde, men outsägligt mycket värre har de oskyldiga barn som IS har haft som sexslavar och långsamt skurit halsen av, haft det. Och det är enbart IS-männen och IS-kvinnorna som är skyldiga till dessa omänskliga dåd plus den belägenhet deras egna barn befinner sig i. IS-barn över tre år är svårt att tro att man kan rehabilitera till något slags normalt liv där man inte blir en fara för omgivningen. IS-barnen är helt enkelt IS-terroristernas ytterligare offer, hur svår den tanken än är. Allt är enbart dessa fanatiska muslimers skuld! Det handlar om islam! En religiös-politisk lära som påbjuder urskillningslöst dödande av icke-muslimer som något rätt och riktigt. Något som är fint att ägna sig åt för en rättrogen muslim. Eller?? Var finns fördömandet, skammen och ivern att gottgöra för IS brutala handlingar från den islamska världen??…om det skulle ses som en föraktlig avart av islam vill säga.
  Att IS-föräldrarna ska dömas till så stränga straff som bara är möjligt, bör inte vara en svår fråga för någon, men vad står normala människor ut med som lösning för deras barn? Ingen normal människa bör kunna tänka sig att ens egna barn ska behöva sitta bredvid dem i skolbänken, den saken är klar. Som vanligt ska ”någonannan” ta hand om problemet åt politikerväldet och notan skickas till svenska folket. Om notan bara blir i pengar och inte i blod, så kommer vi lindrigt undan.

  Gillad av 23 personer

   • Hans Högqvist skriver:

    Forskning om barns utveckling visar tydligt att ”synen” på livet och omgivning är fäst vid fem års ålder. Vid tre års ålder börjar barn leka med andra barn och har alltså redan då grundläggande karta för hur de interaktionen fungerar. Så ja, det blir mycket svårt att ändra attityden hos ett barn som redan i treårs åldern sett huvuden skäras av. Sverige har helt enkelt inte de resurserna, landet har inte resurser att ta hand om våra egna barn med psykiska problem!

    Gillad av 6 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    Barn under tre år kan vara djupt otrygga och bete sig konstigt och illa. Treåringar reagerar och härmar och språket är på väg bli ett redskap för kommunikation och förståelse av relationer och omvärlden. Men de har inte ännu en stabil självgående uppfattning om hur man beter sig eller om rätt och fel eller om orsak och verkan. Det är på gång men inte införlivat, internaliserat, utan behöver ständig uppstyrning och tillsyn. Fyraåringar bör kunna börja lösa konflikter på egen hand. Så ja, spontant skulle jag sätta en övre gräns vid tre års ålder.

    Gillad av 1 person

   • Dnam skriver:

    Era svar illustrerar på ett bra viss den villfarelse många verkar leva i, man tror att alla företeelser kan skäras precis där man siktar med ett rakbladsvasst samurajsvärd, under tre år till Sverige, 3 år och en dag till läger i Syrien. Nej, nej så menade vi inte vi skall utgöra tester som avgör osv, men saken är ju den att hela den svenska apparaten är intrimmad för att få HIT folk, det går inte att sitta och skära salami på detta vis, även om vi hade haft en icke massinvandringsinriktad administration.

    Det är att applicera svensk socialsekreterarlogik på något som kräver krigets lagar, alldeles utöver är det är en total felprioritering att bry sig om dessa människor och hotet de utgör. Kommer barnen, så kommer mamma, sen kommer pappa.

    Gillad av 8 personer

   • Eva Danielsson skriver:

    DNAM
    Fast du läser väldigt slarvigt, DNAM, jag har inte någonstans påstått att man bör ta hit dem under tre år, bara att dessa yngsta nog skulle kunna rehabiliteras. Jag anser ju inte att det finns någon anledning att låta en enda person från IS-sekten komma till Sverige. De har ju avsagt sig Sverige och anslutit sig till en islamsk sekt som betraktar sig som en stat och som har förklarat krig mot alla andra och begått de mest otänkbart bestialiska dåd mot oskyldiga människor. Det är enbart IS-sektens egen skuld och ansvar att deras barn far illa. IS-terroristerna bör lagföras där dåden har begåtts, liksom de beslut som behöver tas om vad man gör med terroristernas barn.
    Om du vill diskutera får du läsa vad man skriver och inte förvränga och lägga till. Du brukar ju kunna hålla tråden i dina egna texter.

    Gillad av 6 personer

  • olle reimers skriver:

   Dnam och Fredrik Östman. Vi har den lagstiftning vi har därför att vi har valt de politiker vi har valt. På gott och ont.

   Vi ska inte gör någon skillnad på dessa personer gentemot alla andra. De som begått brott ska dömas för brott. De som är svenska medborgare, unga eller gamla ska skyddas, i den egenskapen, av svenska staten. Barn som av ovannämnd anledningar blivit återförda till Sverige ska behandlas som om de vore vilka svenska barn som helst; givetvis med hänsyn till de trauman de må befinna sig i.

   Vill vi bevara rättsstaten Sverige kan vi inte återigen börja försöka hitta på någon slags retroaktiv speciallagstiftning som sedan kan vändas emot oss i framtiden.

   Tillämpa lagen som den är. Stifta nya lagar för framtida problem vid behov. Det är rättsstatens principer. Utan dem är vi alla sålda.

   Gillad av 1 person

 3. Aurora skriver:

  Tror nog att de flesta inser konflikten och problematiken i hur IS-barnen ska hanteras och deras kommande öde. Men vilket är alternativet? Barnen är ju oskyldiga. Det är deras föräldrar som ska straffas. Alltså, utöver regelrätta IS-brott, så för vad de utsatt sina barn för. Skråmos bans föräldrar har ju fått sina straff. Jag kan ändå inte annat än att känna viss respekt för barnens morfar som rest ner till barnen. Det är strongt. Det är en morfar som rest till sina barnbarn. Trots allt. Men jag tror inte Sverige har den avancerade kunskap som krävs för behandling av barnen och deras trauman och mentala skador. Rent fysiskt kan man nog (undernäring, tänder m.m.) men inte på det psykiska planet med vår socialsekreterarnivå på psykologiutbildningen.

  Gillad av 1 person

   • Dnam skriver:

    @aurora

    Du tänker dock precis fel i detta ärende. Det är intressant eftersom du tänker rätt ofta, men hit men inte längre gick det alltså. Jag kallar det kvinnlig logik, men självklart så använder många män, de flesta kanske, denna logik idag.

    Gillad av 1 person

   • acke5 skriver:

    Morfar är väl även chilensk medborgare och Chile har visat intresse för hur Sverige hanterar barnen – har de även chilenskt medborgarskap? Enklast vore kanske i så fall att de alla börjar om i Chile.

    Gilla

  • sjodinbjorn2hotmailcom skriver:

   Kan Du tänka Dig någon Svensk morfar, som inte skulle göra samma sak? Om han funnits, så skulle vi alla fördöma honom kraftfullt!

   Gilla

   • uppstigersolen skriver:

    Nu får du ge dig. Hade mina barn engagerat sig i IS hade jag sagt upp bekantskapen med dem. Jag hade ju misslyckats kapitalt med min uppfostran. Deras barn, alltså barnbarnen hade jag givetvis inte velat befatta mig med. Så denne morfar kan stanna där nere tillsammans med de avkommor han vill ta hand om.

    Gillad av 5 personer

   • Aurora skriver:

    @Sjödin + Uppstigersolen. Undrar om ni är förbittrade ungkarlar som aldrig haft barn eller barnbarn. Den omänsklighet som era, och andras under Bittes spalt här, visar skulle göra sig lämplig för vakter i ett naziläger.

    Gilla

   • Dnam skriver:

    @aurora

    Där kom den alltså, även du min Brutus, så blev man alltså nazist, lägervakt inget mindre, tack för den. Jag tänker inte slunga motsvarande epitet tillbaks, (vad skulle de vara?) men noterar bara att alla antingen inte är skickade eller inte ägnat nog tid att tänka över krigets lagar. En soldat som skall skjuta någon måste i väst ofta brottas med dessa beslut, det är därför vi har regler som minimerar antalet skadade och döda oskyldiga i västlig krigföring, inte så i andra kulturer, som vi kan se överallt där islam är inblandat i konflikt, man mördar helt enkelt folk så bestialiskt man kan. Du ogillar våld och att oskyldiga skadas, det är ju bra, men med endast denna princip så blir det svårt att hantera våldsamma konflikter, åtminstone om man vill vinna.

    Gillad av 5 personer

  • W skriver:

   Sedan år 2012 har cirka 300 personer rest för att delta i det heliga terrorkriget med IS. Av dessa uppges omkring 150 personer ha återvänt till Sverige. För en kort tid sedan föll IS sista fäste i Syrien och nu kan fler vara på väg tillbaka hit.
   Nyligen bjöd Center mot våldsbejakande extremism (CVE) in 41 av landets kommuner till en kunskapsdag rörande så kallade IS-återvändare, rapporterar SVT

   – Vi har fått informationen från Säpo. Antingen handlar det om personer som finns på plats i Syrien och kan vara på väg hem, eller så har de redan kommit hem, säger Anders Kretz, senior rådgivare på CVE.

   Är det någon som hört ordet åtal nämnas i samband med återvändandet?

   Landsförvisning var Åkessons recept på problemet. Ygeman o co lovade straff i Sverige. Men det går väl inte an att ställa sig på kant med röstboskapen. Terrorist eller inte.
   Terroristcellerna är utplacerade, snart kommer resultatet.

   Gillad av 1 person

  • uppstigersolen skriver:

   Ja du AURORA. Hur står det till i den övre delen av kroppen på dig? Jag har både barn och barnbarn. Vad gäller barnen så är dessa så skötsamma som jag kan önska. Jag känner att både jag men kanske främst min hustru lyckats väl med att uppfostra dem. Barnbarnen är ännu inte vuxna men såvitt jag kan bedöma artar de sig väl. När jag skriver att om mina barn hade anslutit sig till en barbarisk mördarsekt så hade jag sagt upp bekantskapen med dem så menar jag det, på riktigt. Att du inte förstår det säger mycket om dig. Var så god och res ner till Syrien/Irak och hjälp till. Du verkar tro att du kan.

   Gillad av 2 personer

   • Aurora skriver:

    Du verkar fortfarande inte förstå hur en morfar kan känna. För övrigt sitter jag inte inne med lösningen. Och har heller aldrig sagt att barnen ska tas till Sverige.

    Gilla

  • lingongatanblog skriver:

   Det blir inget inbördeskrig. Vi blir utmanövrerade demografiskt. Plötsligt en dag är vi i minoritet och det blir farligt att visa sig utomhus utan hijab eller med ett kors. Då kröker vi ryggen som folken i Nordafrika och Orienten fick göra då det begav sig. Bor i ett extremt dyrt svenskghetto och busspendlar till jobbet. För ett år sedan var det en hijab på bussen, nu är det fem, och ökningen avtar ej.

   Gilla

 4. Dnam eksnad skriver:

  Som jag skrev igår, vilken svensk hade tagit beslutet att atombomba Hiroshima och Nagasaki för att spara amerikanska och japanska liv? Barnen måste offras, så enkelt är det, men lika självklart, och vad jag trott från början, är att alla som vill komma till Sverige kommer att få komma hit, självklart Skråmo själv om han återuppstår från de döda, men även alla andra, halshuggare och barnamördare och våldtäktsmän. Inget i svensk politik görs för att stoppa det, inget i juridiken och inget i media, varför? De vill ha det så här, IS är den humanitära stormaktens pyramidion, toppstenen, den inneboende logiken är att en humanitär stormakt söker den största ondskan att ta till sin barm. Skulle man inte gjort detta så är också allt annat fel, folk är inte onda, islam är inte en ond politisk ideologi, utan alla är offer, som behöver tas om hand. Ställs denna logik på huvudet så faller hela pk-projektet, hela utopin.

  Kreativiteten i indoktrineringen är inte direkt subtil, men subtil nog för svenskarna, Tove Lifvendahl avslöjas inte ens när hon gör en helt blatant ”pace and lead”, en artikel om barnen, en annan om att mammorna kan vara farliga men med ett lättsamt anslag ”IS-kvinnor kan också” osv, sedan om något år så kommer väl något reportage om att någon borde gjort något annat för att stoppa just de invaderande (vissa kallar dem hemvändare?) IS-mördarna som mördat folk i Sverige i terrordåd, och någon kanske kan säga, en framtida statsminister, ”vi var naiva”. Tove är välkommen till alla fina middagar i Stockholm, Sverige är sjukt.

  Gillad av 18 personer

 5. Aha skriver:

  IS har begått fruktansvärda bestialiteter. PK-isterna kan inte annat än fördöma detta – det görs också från hjärtat. Ogillandet av IS ogillas dock av kanske upptill 25% av Sveriges muslimer. 25-50% av muslimerna i Sverige är radikalt lagda enligt några enkätundersökningar. Att då fokusera på IS-terroristernas barn för att ge dem svensk vårdnad blir då ett sätt att blidga de radikala muslimerna i Sverige.

  Detta skulle kunna vara en förklaring till mediernas fokusering på barnen. Den rimligaste reaktionen från medierna borde annars ha varit att penetrera frågan hur segrarmakterna kan ges hjälp att ta hand om IS-familjerna.

  Gillad av 3 personer

 6. Östrahult skriver:

  Den mest nyktra synen på detta står Hanif Bali för idag i Expressen. Han ställer högst relevanta frågor som inte flocken på DN, SVT osv ids eller vill ställa. Speciellt tycker jag att de som fallit för Busch-Tors charm ska läsa vad Balif säger så kanske det rosa skimret faller av henne.

  Gillad av 6 personer

 7. Isabella skriver:

  Här är en till som kan kallas misstänksam.

  Jag tror också att vi snart får se mer av reportage om IS-terrorister som egentligen inte alls ville ansluta sig utan gjorde det för en kompis anslöt sig och att man inte förstod vad det innebar utan helt enkelt var trött på det bekväma livet i Sverige och ville se lite mer spänning. Nu längtar man så mycket tillbaka till Sverige. Säkert kommer det att kablas ut i samtliga Tv-kanaler.

  Här finns hur mycket arbete och tryggad anställning som helst för: advokater, socialarbetare, psykologer, journalister och vår humana, öppet demokratiska regering.

  Tänk om regeringen verkligen haft ett klimatmål och säkerhetstänkande och ställt frågan till de ökenmedeltida klädda kungarna i Saudiarabien om varför inte de tar emot trosfränder som finns i länder i närområdet. Och fattat beslut om IS-familjerna med barn.

  Då, om regeringen ställd den frågan, hade vi inte behövt besjälade Gretas familj och alla klimathysteriker.
  Då hade det varit skarpt läge, utan oljeimport och vapenexport.

  Gillad av 4 personer

  • lenam skriver:

   Precis så har de också gjort. Irak har erbjudit sig att ta emot IS krigarna. Som fångar givetvis. Barnen som inte har föräldrar kommer tas om hand på det allra Gudsfruktigaste vis. De kommer få muslimska fosterföräldrar. Bästa lösningen.

   Gillad av 14 personer

  • Kronblom skriver:

   Det är folk som ses som paria i de flesta länder i närområdet. Ca 50 muslimska länder har kriminaliserat medlemskap eller medhjälp till IS och muslimska brödraskapet och fängelsestraffen är både hårda och långa. När det finns en fristad i litet nordligt tvärtomland där allt är gratis och mer därtill. Jag är säker på att Mohammed bin Salman & Co skulle fixa problemet. Hur behöver jag inte veta i detalj.

   Gillad av 1 person

 8. klotfrken skriver:

  Om man lyssnar till personer, som tidigare i sitt yrke haft till uppgift att ta hand om barn med denna typ av upplevelser, inser man, att vi står inför en ohyggligt svår situation. ( Rek. Katerinamagasin). Sverige har aldrig tidigare haft en liknande grupp barn och ungdomar. Vi har ingen kunskap och erfarenhet. Det finns risk att flera återkommande barn aldrig kan placeras med andra barn i Sverige, utan att utsätta dessa för fara. Länder med tidigare erfarenheter har berättat om de enorma svårigheter som detta kommer att innebära, men Sverige är som vanligt okunnigt och naivt. Dessutom kommer kostnaden för s.k. rehabilitering att ta mycket pengar från verksamheter inom den sociala sektorn- en sektor som redan är underfinansierad. Risken är stor att vi i en framtid kommer att få betala dyrt…och att vi då får höra hur naiva vi var.

  Gillad av 8 personer

 9. Upprördhetens olika ansikten skriver:

  Adolf Eichmann var en organisatör av tågtransporterna med judar till förintelselägren. Bakom sitt skivbord skötte han planeringen. Han fick blodiga händer via proxy. Tog aldrig själv i några mänskliga kroppar.

  Han flydde senare till Sydamerika. Men den Israeliska underrättelsetjänsten letade upp honom och smugglade ut honom till Israel. Och där ställde de honom inför rätta. Och dömde honom till döden.

  Bland de värsta soldaterna amerikanska soldater kunde möta i Europa, under slutstriderna, var Hitlers alla barnsoldater. Indoktrinerade som de var stred de till sista kulan, fast allt hopp var ute.

  Vi förknippar gärna barn med det goda. Detta fick de amerikanska soldaterna snabbt revidera. Verkligheten på stridsfältet såg annorlunda ut.

  De båda exemplen ovan har en gemensam nämnare – nazistisk hängivenhet. Den ena som organisatör. Och så de indoktrinerade barnsoldaternas stora ideologiska hängivenhet.

  Man kan undra lite över hur svensk press och svenska politiker skulle ha förhållit sig till Tysklands alla barnsoldater och Adolf Eichmann som person – om vi kunnat gå bakåt i tiden och placera in Adolf Eichmann och alla barnsoldaterna i en helt igenom Svensk-Syrisk kontext.

  Hade samma typ av undfallenhet då kunnat iakttas?
  Samma överslätande resonemang förts? Samma brist på upprördhet hos ett etablissemang?

  Nu arbetas det för att ta hem människor. Tvärt emot det som skedde en gång tiden vid den stora Baltutlämningen.

  Det finns tydligen lite olika typer av engagemang och upprördhet bland de engagerade.

  Gillad av 10 personer

 10. Palle9 skriver:

  På grund av att Sverige har en slappare terroristlagstiftning än övriga EU-länder kan man dessutom befara att IS-terrorister från övriga EU kan tänkas söka sig till vårt land.
  I övrigt känns mediapropagandan igen: genom att fokusera på små barns situation, vill man koppla på känslor och koppla bort rationellt tänkande. Jämför bilden på den lille gossen, som drunknat i Medelhavet för ett par år sedan och hur denna användes i propagerandet för fri invandring. Man kan även jämföra med klimat-Gretas haussande som en guru i klimatfrågan.

  Gillad av 11 personer

 11. Björn skriver:

  Att kräva att man ska ”få återvända” till samma land som man tidigare lämnat pga hat till detsamma, BORDE vara lika lite framgångsrikt som försöket att kräva tillbaka insatsen från ATG när travspelet gått snett….

  Gillad av 6 personer

 12. uppstigersolen skriver:

  Någon skrev häromdagen att man inte kan ärva skuld. Ändå hävdar PK-isterna att vita män är ansvariga för kolonialväldet, slavhanteringen m.m. Nu får nog etablissemanget bestämma sig. Ärver man skuld eller inte? Om man ärver skuld är ju alla barn till IS-mördare skyldiga. Ärver man inte skuld så är vita män oskyldiga om de inte själva utfört olagliga handlingar.

  Gillad av 8 personer

 13. Göran Holmström skriver:

  Sade det igår, säger det igen, titta bakom kulisserna, det ”Spelet” handlar om är att blidka den nya röstboskapen! Absolut inget annat, måla det med empati, gråt och tandagnisslan hur mycket som helst! Adeln behöver sin röster för att överleva.
  Se förbi känslorna och titta på vilka som tjänar på detta spel, att jag kallar det för spel beror på att knappt någon av dom inblandade är kapabla till riktiga känslor.
  Beviste för det ,heter terrordåd, skjutningar, våldtäkter, sprängningar och bränder. Allt detta accepteras för att tjäna sina nya herrar dom ett pinnhål ovanför i pyramiden.
  Antingen så samlas vi, medan det går och börjar ställa saker tillrätta!
  Det andra sätter kommer kräva mer offer och lidande, då vi ska utrotas.
  Vårt arv från vikingarna slängs på sophögen eller bränns.
  VAKNA och KÄMPA..

  Gillad av 14 personer

  • Dnam skriver:

   Precis. Röstboskapen. Dock så är det ytterst märkligt att M, KD och så klart C och L nu vurmar för denna röstboskap, hur många muslimer röstar M, eller KD, 5-10 stycken sammanlagt, och lika många till på L och C? Eller noll? Kanske totalt 50 av 500,000, eller är de 1 miljon? De får en avkastning på 1/10,000… Därav att detta inte är enda anledningen, de vill ha det så här av fler skäl. För S och V och Mp så är det ju i någon mening rationellt att maximera antalet invadrare och muslimer, de får ju rösterna. Men M? KD? C? L?

   Gillad av 5 personer

   • Hovs_klipphällar skriver:

    DNAM: — Tesen om röstboskapen ser jag som ett villospår, eller åtminstone mest så.

    Nej, det handlar om ett galopperande vansinne helt enkelt, närmast i klass med självmordssekten i Jonestown. Googla på ”Folkets tempel”.

    ”…en nyreligiös rörelse, grundad 1955 av Jim Jones, Folkets tempel har främst gjort sig känt för vad som kommit att kallas Jonestownmassakern vilken inträffade den 18 november 1978 då 909 människor miste livet, i organisationens egna by Jonestown i Guyana.”

    I vårt fall har vi en motsvarighet i PK-sekten, med i det långa loppet liknande resultat.

    Gillad av 2 personer

   • Dnam skriver:

    @hovs

    Jag håller med i huvudsak men man skall inte underskatta det socialdemkratiska maktbehovet, många har hela sitt existensberättigande knutet till den socialdemokratiska rörelsen, de är helt odugliga, levnadsodugliga, utanför denna, de kan INGENTING. Därför är dessa röster som livets vatten för professionella socialdemokrater.

    Gillad av 2 personer

   • Lars-Erik Eriksson skriver:

    Tänk så här: Om Björklund skall bli ambassadör i Ottawa, om Lööf skall få bli landshövding i Uppsala, ja då krävs det att man sitter ned i PK-båten, ror dit Margå pekar, gol när Bjereld manar och fördömer det nya gråsossepartiet varje gång man andas. Utan anpasslighet och militärisk lydnad kan du inte begå politisk karriär i Sverige. Men om du besitter dessa egenskaper, om du är en opportunist med rymligt samvete, redo att rotera som ett grillspett undvikande sanning och verklighet, då existerar där inga gränser för din personliga och högst världsliga vinstchans.

    Gillad av 1 person

 14. Christer L skriver:

  AHA: ”Den rimligaste reaktionen från medierna borde annars ha varit att penetrera frågan hur segrarmakterna kan ges hjälp att ta hand om IS-familjerna.”

  Det finns saker som inte bör debatteras, enligt min uppfattning. Vi ska slippa ta ställning i dessa detaljfrågor, gällande vissa personers överlevnad. Sådant måste skötas diskret, och i många fall sker nog så. Man bör annars söka en balans, visa på olika sidor. Men det publicistiska uppdraget har lämnats därhän för andra intressen. Balansen mot IS-offren är ju i media helt otroligt skev. Det borde vara en vettigt fungerande utrikesministers uppdrag att sköta saken med prioritet att skydda svenska samhällsintressen. När man börjar diskutera barns liv och död som nu kan det bara gå snett. En gång till. Och det är ju avsikten. Det är å ena sidan och måste vara tabu att skada eller överge eller döda små barn, oavsett omständigheter (abort eller krig etcetera). Å andra sidan händer detta ideligen i vår grymma värld. Och nu är det här på nytt sentimentaliserat i den allmänna politiska debatten. Följer då kanske en ny migrantvåg, är detta i faggorna? Vi blir allt galnare och vilsnare, både de som vill vara ack så goda och de som tror sig starka och klara i tanken nog att kunna avfyra atombomber från läktarplats, såväl som de som tycker sig se det goda i ondskan eller det onda i godheten. Allt vett faller samman. Ett syfte kan dock skönjas, det är att all opposition mot regeringens politik måste stå för ”lämna oskyldiga barn åt sitt öde”, en formulering som ingen kvinna kan värja sig mot av hormonella skäl. Feministerna, muslimerna och bidragstagarna är S. Det är den strategin vi har emot oss. En globalistpolitik av korruption och inkompetens. Sådana här frågor borde skötas diskret. Jag kan inte avgöra det, och jag har inte sett någon annan heller.

  Gillad av 2 personer

  • Dnam skriver:

   Ja, bortsett från att om det skulle skötas tyst av nuvarande regering så hade vi utom allt tvivel fått hit varenda IS-mördare på två ben, men det blir väl samma resultat ändå. Man kan undra vad som blivit av den tysta diplomatin.

   Gillad av 1 person

 15. Patria Amissa skriver:

  Vi var väl många som i helgen satte morgonkaffet i halsen när SvD i sin huvudledare kommenterade en krönika i DGS. Är det möjligt, tänkte vi? Ledaren är för det första ett bevis på att mainstreamjournalister läser alternativa medier och kanske rent av tar intryck (fast det visste vi förstås). För det andra kan detta möjligen vara inledningen till en framtida öppen och seriös dialog mellan de två sfärerna. Men det senare vill jag nog se förverkligas innan jag kan tro på det, för ledarskribenten i SvD var förstås tvungen att inledningsvis lägga in en brasklapp om att DGS, även om nättidskriften i början var ”en frisk fläkt”, så lever den inte längre upp till kravet på att förmedla ”en hyggligt oförvanskad bild av sin samtid. I stället förmedlar nu DGS den falska uppgiften att det skulle finnas en skrivning i Regeringsformen som ger utrymme för retroaktiv lagstiftning”. Detta apropå debatten om IS-återvändarna. Underförstått: Det är nog åtskilligt annat också som är skumt i detta halvobskyra medium. Där fick vi som läser och skriver på DGS så vi teg. Vi måste ständigt betänka vår uselhet.

  PE kommenterade föredömligt SvD-ledaren och erkände att krönikören i DGS faktiskt haft fel om vad Regeringsformen säger om retroaktiv lagstiftning, men påpekade också att problematiken med IS-återvändarna kvarstår. I allra högsta grad. Och det är väl där fokus borde ligga, inte på att hacka på försök till kreativ problemlösning. Speciellt inte med tanke på hur grovt politikerna och deras understödjande journalister svikit det svenska folket när det gäller IS-terrorismen, alltifrån produktion och export av terrorister i och från Sverige, via likgiltighet för deras illgärningar i Syrien/Irak till hemtagning och omvårdnad efter utförda illdåd.

  Dagen efter fortsatte SvD med samma tema på sin ledarsida, som hade rubriken ”Se till att barnen kommer till Sverige”. En i och för sig sansad och rimlig ledare, eftersom den handlar om ytterligare en kategori av IS-mördarnas offer, deras egna svårt misshandlade barn, men utan att djupare gå in på de kolossala problem som är involverade i hela denna situation och som t.ex. Hanif Bali redovisar i en artikel i Expressen.

  IS-debatten fortsatte igår, bl.a. i SR, innan den överskuggades av den kulturella katastrof som drabbade Frankrike och Europa på eftermiddagen och kvällen. Men jag vill knappast kalla det för debatt. Reportrarna redogjorde för vad som kommer att hända med IS-återvändarna framöver, och att de flesta förväntas återvända var självklart, inget speciellt att orda om. Och i en neutral samtalston, som om det gällde att hjälpa vilka turister som helst som ska tas hem om det hänt något avvikande på semesterresan, redogjorde man för logistiken vid hemtagningen.

  Kommunala företrädare, t.ex. en från Örebro, som fick frågan hur de IS-terrorister som redan återvänt till Örebro lever, svarade i sval neutral ton att, ja en del jobbar (med VAD?), en del går på bidrag och andra är involverade i grov kriminalitet. Alltså, precis som det ska vara i Sverige. Inget konstigt alls. Och en kvinna redogjorde svalt för vilka bidragssystem som kommer att aktiveras, så fort terroristen kliver över kommungränsen. Att lyssna på dessa absurditeter gjorde att man som åhörare kände lätt svindel. Men lyckligtvis är man ju numer härdad och hårdhudad, så jag höll mig i alla fall upprätt.

  Det går knappt att ta till sig magnituden av den moraliska kollaps som Sverige drabbats av och framhärdar i när det gäller den fasansfulla IS-historien.

  Gillad av 8 personer

 16. Nina Blom skriver:

  Som jag ser det så har vi vanliga normalt ansvarstagande människor i Sverige tappat initiativet i förändringen. Jag ser ingen annan utväg än att på allvar dra i gång en stor aktion för hur man ”delar” Sverige. Vi diskuterar för mycket och konkretiserar för lite. Vi måste snabbt dra igång planer för hur man kommer ifrån diskussionerna om att ta ansvar för andra – vuxna knäppgökar likaväl som deras barn. Vi måste ta initiativet till att föra en konkret diskussion för att komma undan den verklighet som alla godhetsknarkare vill skapa, dvs. VÄGRA TA ANSVAR för allt de hittar på.
  Om någon skulle ha missat det, så vill jag påstå att vi står i ett fullskaligt experiment – helt i linje med de experiment som Socialdemokrater och Bondeförbundet(Centerpartiet) sysslade med tidigare i form av rasbiologi etc. bara att nu är det vi som betalar för kalaset som är utsatt för experimentet!
  Det sk. Ekerö-projektet var ett steg i rätt riktning att börja tänka och diskutera om istället för att hela tiden föra diskussioner som endast svara an på den förda riktningen – släpp det och börja ta ut ny riktning! Alla försök till att ”ta emot” än det ena än det andra ska bara bemötas med typ, ”visst ta hit IS-barn, afgahnbarn etc– du ska adoptera dem och ta fulla ansvar och kostnader – ni kan hålla till på (exempelvis) Gotland! Jag satsar på att bygga upp en framtid där inte de finns med”
  Visst låter det utopiskt, ja, men finns det någon som på fullt allvar tror att det ÄR någonting annat än en utopi att det som nu pågår ska fungera och bli bra?
  Börja utkräva ansvar av alla som tycker att vi ska ta hand om alla som med eller utan politikernas hjälp lyckas ta sig till Sverige.
  Vidare vill jag påminna om att lagar, konventioner etc. ENDAST ÄR SOCIALA KONSTRUKTIONER – INTE NATURLAGAR! Detta med anledning av Thelins artikel om ev. juridiska problem angående IS-anhängare m.fl. Jag hävdar att vi normala, arbetande, ansvarstagande människor HAR RÄTT ATT SLIPPA BLI STÖRDA I VÅRA FÖRHÅLLANDEVIS FREDLIGA LIV AV KRIMINELLA ELEMENT – OAVSETT JURIDISKA PROBLEM ELLER ANNAT! Kan inte rättsstaten fixa detta så har den misslyckats och jurister m.fl borde förstå att detta bara leder till värre saker på sikt, än att visst antal galna IS-sympatisörer inte kan komma hit eller dit! Och nej, en kriminell är inte lika mycket värd som en arbetande, skötsam person. Att påstå annat är bara galenskap ur ett mänskligt perspektiv. Det händer tillräckligt med problem bara av sig själv så det finns ingen anledning att komma släpande med det som på allvar riskerar att bli problem. Det är hälsosamt med ett smittskyddsperspektiv…

  Gillad av 10 personer

 17. li br skriver:

  All stadsfinansierad media använder samma propaganda och samma låga nivå av fakta och kunskap med en förvriden äckligt vinklad bild av allt. Som att alla alltid får samma pressrealise som de utformar sina nyheter ifrån.

  Folk tröttnar på att läsa samma budskap om och om igen där inget nytt tas upp. Där inga nya vinklar eller nya kunskaper förs in. Det är enbart samma hjärntvättande propaganda.

  Varför vill ingen ge dessa barnen den bästa möjliga hjälp av de mest erfarna och bästa inom området? Det finns ett flertal organisationer som är experter på barnsoldater och krigstrauman och rehabilitering och hjälpinsatser. Varför ska Sverige beröva dessa barn den hjälpen genom att ta hem dom till ett land som inte har den sortens expertis eller erfarenheten?

  Varför är sverige svaret på allt jämt?

  Jo för att vårt samhälle grundas på folks känslor……folks egna ångest……hur folk tror……

  Hade vårt land respekterat kunskap, vetenskap och erfarenhet hade det sett helt annorlunda ut i landet.

  Gilla

  • Hovs_klipphällar skriver:

   LIBR .. ”Varför vill ingen ge dessa barnen den bästa möjliga hjälp av de mest erfarna och bästa inom området?”…

   Ja detta bekräftar att myndigheterna skickligt spelar på kvinnornas hormonstyrda instinkter att i ALLA lägen fokusera på ”baaarnen”. Och den som lyckas koppla samman en fråga med ”baaarnen” har automatiskt vunnit spelet.

   Detta scenario har vi sett upprepat gång på gång på gång, de senaste åren.

   Gillad av 2 personer

   • li br skriver:

    år 2018: 1,3 miljoner barn, gravida och ammande kvinnor under­söktes för under­näring i Syrien. Över 6 800 barn i Syrien, och 531 000 barn i grann­länderna, fick behand­ling mot akut under­näring.

    2018 var det dödligaste året hittills för barnen i Syrien. 1 106 barn dödades i striderna – det största antalet sedan kriget började för åtta år sedan.

    2018: Syriens barn fick också upp­leva ett rekord­högt antal attacker mot skolor och vård­inrätt­ningar under året, hela 262 stycken

    Så att IS fängslade uppger att de lider i läger nu under några veckor……ja du…….Är det värre för dem?

    https://blog.unicef.se/tag/syrien/

    Gilla

 18. Jan Andersson skriver:

  Sossarna kan fixa alla problem. De MÅSTE fixa alla problem, för det är därför de finns. De enda de INTE kan fixa är att tjäna riktiga pengar. Det måste de förhatliga ”rika” göra, som dessutom inte röstar på sossarna och som till och motsätter sig att sossarna snor pengarna.

  Bort med de rika alltså!

  Men vänta nu….?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.