Stefan Hedlund: Storinkvisitor Stefan Löfven

Stefan Hedlund

På valnatten den 9 september 2018 stod Stefan Löfven inför det sannolikt mest avgörande beslutet i sin politiska karriär. Han kunde, likt Fredrik Reinfeldt, ha förklarat sin och regeringens avgång. Han kunde därmed ha överlåtit åt Riksdagen att förutsättningslöst söka en ny regeringsbildare, samt åt det socialdemokratiska partiet att söka en ny kurs och en ny identitet. Efter att partiet hade lidit det största valnederlaget sedan rösträtten infördes kunde detta tett sig som ett naturligt val.

Men Stefan Löfven var alltför fast knuten till makten för att ett sådant val ens skulle finnas på kartan. Genom att vägra avgå utmanade han de borgerliga partierna att fälla regeringen. Vad han kanske inte hade räknat med var att detta samtidigt skulle kratta manegen för Annie Lööf att bedriva ett fyra månader långt politiskt taskspel om makten. Det pris han till slut accepterade att betala, för att Lööf skulle tillåta honom att återinträda som statsminister, var en kraftig politisk högergir.

De formella eftergifterna, rörande främst arbetsrätt och marknadshyror, var så provocerande för LO-medlemmar och traditionella s-väljare att det var rena julklappen till Jonas Sjöstedt och hans kommunister. Då uppgörelsen inte kunde försvaras med sakpolitiska argument, kom regeringens ambition att legitimera det egna maktinnehavet att reduceras till att nästan uteslutande hänvisa till ett diffust hot från ”högerpopulistiska krafter”.

Det är förvisso inget nytt i sak. Under sin första mandatperiod valde Stefan Löfven att, med den drucknes envishet, ständigt upprepa sitt budskap om att Sverigedemokraterna är ett parti med rötter i nazismen. Hans politiska ledarskap kom att utmärkas av en ovilja – alternativt oförmåga – att hålla en enda politisk debatt med Jimmie Åkesson utan att ständigt hamra hem budskapet om nazism. Efter den famösa ”januariöverenskommelsen” har han målat in sig så långt i det bruna hörnet att han, synbarligen, inte längre upplever sig ha något annat kort att spela.

Då han den 12 februari intervjuades i statstelevisionens politiska söndagsprogram Agenda framgick just detta med all önskvärd tydlighet. Hans budskap var en trött och närmast mekanisk upprepning av varningar för nazism, och av tomma floskler om alla människors lika värde, som mestadels inte kom ens i närheten av att likna svar på ställda frågor. Hans uppträdande vid partikongressen i mars kommer att gå till hävderna för en extrem brist på sakpolitik, och hans mobilisering inför EU-valet kommer att kretsa kring retorik om att trettiotalet står för dörren.

Löfven har förvisso inte gått över gränsen till att rakt ut anklaga Jimmie Åkesson för att vara nazist, men det har inte heller varit nödvändigt. Han har lugnt kunnat räkna med att hans mindre nogräknade stormtrupper i medierna, anförda av Aftonbladets Anders Lindgren, skall sköta det smutsiga hantverket – att måla upp bilder av Åkesson som en sentida Adolf Hitler och att mer än antyda att hans parti avser att upprätta svenska koncentrationsläger.

Stefan Löfven borde verkligen begrunda att han här leker med elden. I sin roll som statsminister har han ett ansvar för att hålla ihop nationen, som svårligen låter sig förenas med ständiga antydanden om att en femtedel eller mer av den egna befolkningen är nazister, vars röster inte borde få höras. Problemet med att han så uppenbart väljer att ikläda sig rollen av en sentida storinkvisitor, med gudomlig rätt att brännmärka och förfölja alla som inte bekänner sig till den rätta läran, ligger i att de som drabbas av hans bannstråle blir fågelfria och utan konsekvenser kan utsättas för brunsmetning och allehanda motbjudande förtalskampanjer.

Man kan enkelt föreställa sig reaktionerna om en borgerlig partiledare skulle inleda varje politisk debatt med långa orationer om socialdemokratins bruna rötter, om vithetsnormer, rasbiologi och tvångssteriliseringar. Eller om forna alliansvänner skulle utsätta Annie Lööf för ständiga anklagelser om att representera ett parti med djupa rötter i den brunaste formen av nazism, manifesterade i krav på att skydda det svenska arvet mot inblandning av underlägsna raser.

Att Ulf Kristersson eller Ebba Busch Thor skulle sänka sig till att anklaga radarparet Lööf-Löfven för att vara nazister ter sig som totalt verklighetsfrämmande. Men den vänster Löfven i allt högre grad lutar sig emot, och därmed legitimerar, har inga sådana skrupler. Det är en rörelse som är född ur hat och vars livsluft alltid har varit kamp och krossande av fiender. Dess paranoia visas tydligt i det språkbruk man har ärvt från Karl Marx och de ryska bolsjevikerna. Vi har ännu inte nått nivåer som påminner om hur Lev Trotskij kunde anklagas för att vara en ”syfilitisk huligan”, men det är i just denna riktning det offentliga samtalet rör sig.

Ur ett psykologiskt perspektiv är det intressant att notera att de vänsteraktivister som idag ylar som mest högljutt om förment ”hot och hat” från diffusa högerpopulistiska kretsar själva har ägnat så mycket av sin vakna tid åt att sprida ibland fullständigt besinningslöst hat emot alla som inte delat den egna marxistiska/kommunistiska/anti-rasistiska/feministiska ”värdegrunden” – alltifrån kapitalister och klassfiender, till amerikanska imperialister och israeliska ockupanter.

Särskilt hat har de riktat emot alla dem som inte hyllat och fallit på knä inför de verkliga hjältarna, demokratiska giganter som Mao Zedong, Pol Pot, Fidel Castro, Che Guevera, Ho Chi Minh och Hugo Chavez. När dagens svenska folkmordsnostalgiker piskar upp hatstämningar mot förmenta ”högerpopulister” rör det sig om avancerad projicering, om att tillskriva motståndaren just de karaktärsdrag man själv så länge har odlat.

Det är inte bara fullständigt obegripligt att borgerliga politiker och opinionsbildare så länge har accepterat att låta sig utmålas som bruna råttor. Att landets statsminister så ofta han kommer åt kan ägna sig åt att spruta fotogen på denna brasa är faktiskt fullständigt makalöst. Om Stefan Löfven tänker fortsätta att idissla sina diatriber om en växande andel av den svenska befolkningen som nazister bäddar han för en polarisering av det svenska samhället som riskerar att bli mycket djup, och kanske även våldsam. Det räcker nu! Rött kort för Löfven.

52 reaktioner på ”Stefan Hedlund: Storinkvisitor Stefan Löfven

 1. Tritonen skriver:

  Jag instämmer och tycker att övriga i Sjuklövern ska ha gula kort för sin barnsliga attityd mot SD.
  Bonus: jag lärde mig ett nytt ord!
  ”Diatrib” betecknar en hätskt hållen stridsskrift. Diatrib kan även åsyfta en lärd utläggning. Exempel på diatrib är Martin Luthers och Erasmus av Rotterdams diatriber om huruvida människans vilja är fri eller inte. (Wikipedia)

  Gillad av 7 personer

 2. Aurora skriver:

  Löfven och hans vänstergelikar (inkl C,-L) kan fortsätta oförändrat så länge alltför många fortfarande röstar på dem. Att rösta ’traditionellt’ är det första som måste ta slut. S och Löfven är därtill experter på hur man klänger sig kvar vid makten. Det visar inte minst januariöverenskommelsen. På samma sätt på Maduro lyckats hålla sig kvar trots en folkligt stödd utmanare som fick världens blickar riktade mot situationen i Venezuela. Det kan t.o.m komma att krävas folkliga uppror i sverige för att ändra maktkoncentrationen. Att man nu t.o.m försöker göra ’fel’ åsikter brottsliga visar bara hur ’sovjetisk’ maktens politik håller på att bli.

  Gillad av 15 personer

  • Jan Molin skriver:

   Det svenska samhället är och har länge varit mycket sovjetiskt. Och befolkningen lika djupt underdåniga alla maktens män och idag också kvinnor.
   Det kunde den sydafrikanske/brittiske journalisten och författaren Roland Huntford iaktta och fastställa efter att ha bott och bevakat Sverige i 10 år på 60-talet. Hans syn på Sverige redovisas i boken The New Totalitarians eller som den svenska översättningen Det Blinda Sverige. De kom ut i början av 70-talet.

   Gillad av 11 personer

  • Axel skriver:

   Reinfeldts, det sovande folket, blir vi påminda av dagligen. Låga räntor, tokkonsumtion,fina kök, flådiga bilar och propagandamaskineriet av brutala mått. SVT. Socialismen kan hjärntvätta en hel nation, vilket har skett i Sverige, samt skylla alla sina tidigare synder på SD. Hur stor andel av alla beslut som fattas i regeringen kommer från Tro och Solidaritet och Muslimska Brödraskapet undrar jag som en fråga??
   Sanningen kommer att uppdagas, men för sent.

   Gillad av 3 personer

 3. gmiksche skriver:

  ”Att Ulf Kristersson eller Ebba Busch Thor skulle sänka sig …” Tyvärr har de och deras partier sänkt sig som del av sjuklövern precis som statsministern. Det får icke glömmas, aldrig. De och deras partier har förrått Sverige och vill oss nu få att glömma det. Inte för att rädda landet, för de har inte presenterat något som kan liknas med en genomtänkt plan. I ett tidperspektiv som konvergerar snabbt mot noll. Deras eftertankes kranka blekhet, om man nu vill använda så pass vackra ord för Kristerssons m fl pannrynkande, går endast ut på att återvinna makten till sin egen fördel. Rött (eller blått, grönt, spektralfärgat) kort för samtliga.

  Gillad av 9 personer

  • Jan Molin skriver:

   Alldeles rätt, samtliga sjupartiet sitter djupt förankrade i ”mot Sverige-tänket” i och med det förräderi de begick 1975, då de frivilligt gick med i S och Palmes beslut att göra Sverige mångkulturellt. Detta framgår av propositionen SOU 1975:26, vilken jag benämner ”mångkulturpropositionen”. Och de har aldrig gjort avbön från detta, så landsförräderiet fortsätter och sjupartierna fortsätter att ta in till Sverige mellan 100 000 – 150 000 utlänningar årligen. Varav vi tvingas också försörja dem under långliga tider, vi har ju källskatt så staten kan ta våra pengar till vadhelst de vill. Vi svenskar förökar oss inte, vi är fortfarande runt sju miljoner. Medan utlänningarna är omkring 3.4 miljoner, dvs nu snart passerar de i antal halva antalet svenskar! Och ökar med 1 000 000 vart tionde år. Lika som indianerna i nord- och sydamerika håller vi på att bli av med vårt Sverige.
   De folk som inte håller emot främmande folkslags invasioner av sina territorium blir av med dem! Så har det alltid varit, men vi svenskar förstår inte detta utan tror på att vara goda lönar sig!

   Gillad av 9 personer

  • observatör skriver:

   Beträffande Kristdemokraterna och nedsättande omdömen: för några år sedan kallade dåvarande KD-ledaren och socialministern Göran Hägglund den asylsökande WikiLeaks-ledaren Julian Assange för ”ett kräk” och ”en fegis”. T.o.m. DN:s ledarsida tog avstånd från Hägglunds påstående (karaktärsmord).

   Gilla

   • gmiksche skriver:

    Jag vet. Jag har varit med i KD och politiskt aktiv i min kommun fram till 2003. Jag är inte troende men tyckte att KDs skolpolitik och inställning till EU (Alf Svenssons motto: Subsidiaritet) var den rätta. Jag blev grymt besviken. Ordet subsidiaritet har försvunnit ur KDs ordbok när vi väl lurats in i EU och sen var det kyrkopolitik för hela slanten. Ett undantag dock, som fick dåligt gehör inom partiet. Kvinnoförbundets ordförande Margareta Viklund engagerade sig för en fredlig lösning i Bosnien och vi, som bildat föreningen Låt Bosnien Leva, demonstrerade i flera år varje fredag på Norrmalmstorg. Vi – folk från KD, liberalerna, några från vänstern och icke politiskt engagerade. S stötte till väldigt sent och då bevakande, M endast bevakande. Alf Svensson såg man aldrig (det kan hända att jag missat en enstaka gång).

    Gillad av 1 person

 4. Claudia de Longueville skriver:

  Att tjata om högerextremism och rasism är perfekt för den figur, som fått på hjärnan, att ständigt och rabiat hänvisa till 1930-talets återkomst och därmed låta påskina att nazismen ånyo skulle vara ett reellt hot mot riket.

  Det nuvarande skräckkabinettets makttillträde släckte det sista hoppet.
  Det fasans ministerium, som har bränt alla broar och alla möjligheter till ett återskapande av ett Sverige, som åtminstone hjälpligt kunde påminna om det, som en gång var.
  Det är för sorgligt när beslutsfattare uppträder, som om de vore svårt psykiskt efterblivna.
  Att riksklantens intelligensnivå ligger långt under normalsvenskens har länge varit sorgligt uppenbart.

  Allt har rasat i det plågade landet.
  Fasafiguren vid spakarna har styrt rakt in i bergväggen.
  Den fjärrmanövrerade tjommen har tappat all kontroll.
  SVT och SR med stöd av DN och AB gör allt för att fortsatt lugna massorna.
  Med en enorm kraft och ett närmast förkrossande inflytande skuggar, jagar och trakasserar de “feltyckare”.

  De djävulska skador, som åsamkats det lilla landet vid polcirkeln och den därstädes boende lilla folkspillran är av sådan allvarlig art att de är närmast irreparabla, men allt skall tydligen bara fortsätta.
  Hur länge skall det dröja innan Nemesis divina når de skändliga missdådarna?
  Innan vedergällningens efterlängtade timma är slagen?

  Vad händer när det blir uppenbart för de många nersövda, att den svenska migrationspolitiken övergått till en katastrof?
  När har folket tröttnat och när är tålamodet slut med förrädarna och sveket från de vandaler och utplundrare, som styr landet?
  Kan svenskarnas bedrövelse och besvikelse till slut bli så stor, Gud förbjude, att konungariket närmar sig en punkt, där tron på demokratin överges?

  Gillad av 13 personer

 5. Elof H skriver:

  Ansvaret för eventuell nazism ligger helt på de som ligger bakom dagens politik. Alla borde förstå att ju längre du tvingar en pendel åt ett håll desto längre kommer den pendla åt andra hållet, helt enkelt för att det är det som krävs för att förlösa de spänningar som de byggt upp.

  Gillad av 5 personer

 6. Aha skriver:

  Löfvens demonisering av SD är en extremt uttalad taktik och antagligen också ytterst verksam understödd av media som den är. Det verkar som om detta går igenom i de flesta västländer, invandringskritiska partier kopplas ihop med nazism beroende på att det var de nationalistiska partierna som först reagerade på mångkulturen.
  Just nu verkar det som Löfven bytt ut nazistkortet mot att SD emanerar från vit-makt rörelsen, att SD emanerar från människor som tycker att vita människor fortsatt bör bevara sina framgångsrika nationer. En vit människa som Löfven ser det alltså som en självklarhet att den vita mannens framgångar ska brytas.

  SD har misslyckats att få folk att tro att de har tagit avstånd från sitt förflutna. Mängder med människor tror på fullt allvar att mörkret kommer att sänka sig om Åkesson, Karlsson, Söder och Jomshof får makten. Så naiva och oreflekterande är breda folklager.
  SD måste slå tillbaka ännu tydligare, att hänvisa till de andra partiernas försyndelser på trettio- och fyrtiotalet är dock verkningslöst. De politikergenerationerna är utdöda.
  SD har två i nutid skumraskförhållanden att skjuta in sig på;
  – de andra partiernas tolerans mot Vänsterpartiet som dessutom har en fd kommunist som partiledare. Tillika sitter det en talman i riksdagen som är fd kommunist.
  – andra partiers samröre med Islamister

  När Löfven anklagar Åkesson för att komma från vit maktrörelsen ska Åkesson kontra med att säga att han har nolltolerans mot nazism och rasism och det borde Löfven också ha när det gäller umgänge med de som kommer från röd makt rörelsen, dvs vänsterpartiet och de som kommer från brun makt rörelsen dvs Islamister. För det senare umgänget ska Åkesson sedan räkna upp konkreta exempel.

  SD behöver en Marine le Pen. Katerina Janouch?

  Gillad av 8 personer

   • Flashdance skriver:

    Apropå ”en mer aggressiv Jimmie Åkesson” kan jag rekommendera den här Flashbacktråden titulerad ”Varför fortsätter SD och Jimmie Åkesson visa sådan svaghet?” från 2016. Rekommenderad läsning för er som inte redan sett den.

    https://www.flashback.org/t2774607

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Jag håller inte med att Åkesson är en ”pissig debattör”. Han och SD har en otrolig svår sits med alla PK-media mot sig. Även om det tidvis ser ut att ljusna här och där. Åkesson och företrädare för SD generellt får akta sig för att det de säger inte kan vändas i munnen på dem. Och folk som tittat på ett TV-program där så sker tar det med sig. Även om det senare visar sig vara lögn. Det är därför som det är viktigt att gemene man, förlåt, gemene hen som fattat galoppen ger sin uppfattning till känna när det bjuds tillfälle. I vart fall vi som är äldre (flertalet av de som kommenterar på bloggen) för vi riskerar inte våra jobb. Oavsett detta tycker jag att tidpunkten för SD är att gå till måttfull attack.

    Gillad av 2 personer

  • Jaxel skriver:

   Dessutom är ju Vänsterpartiet än idag ett kommunistiskt parti. Det är bara att läsa partiprogrammet. De vill avskaffa den privata äganderätten till produktionsmedlen. På sikt skall även det samhälleliga ägandet av produktionsmedlen på (något mystiskt) sett upplösas. Detta är kommunism och inget annat.

   Det handlar alltså inte om enstaka medlemmar och funktionärer i Vänsterpartiet som är kommunister. Partiet är kommunistiskt det framgår med all önskvärd tydlighet av partiprogrammet.

   Gillad av 6 personer

   • Jaxel skriver:

    Några citat från vänsterpartiets partiprogram:

    ”De rättigheter som springer ur ägandet måste begränsas och ägandet i sig övergå till gemensamma former….”

    ”Det sekonomiska fåtalsväldet måste ge plats åt de arbetandes demokratiska förvaltning. Införandet av socialismen kräver kapitalismens avskaffande.”

    ”I samma utsträckning som socialismen förverkligar människans rätt att bestämma över sitt arbete upphävs ägandet av produktionsmedlen överhuvudtaget, såväl det samhälleliga som det privata. Det ersätts av en gemensam förvaltning och utveckling av gemensamma resurser av de arbetandes fria sammanslutning.”

    Gillad av 1 person

  • Jan Molin skriver:

   Ska SD försvara sig mot S och sjupartierna måsta de vara tuffa och arga. Jag tycker de beter sig vekt, som om de syndat! Vilket de inte har, de måste ju tala om Ss och Cs rasism på 30-talet, att S höll på med rasförbättring ända in på 70-talet! Att det var andra ledare då spelar ingen roll, partiernas politik förändras långsamt.
   Jag vet inte om det är SDs sanna historia som Anders Klarström berättar i sin intressanta bok Prima Victoria, men där framgår att när SD demonstrerade så drogs till dem dels NMare och likasinnade samt våldsamma vänster/kommunister anhängare. Så det blev våldsamt och tacksamt för all illasinnad press att beskriva att detta var SDs varande. Anders var med och påbörjade partiet SD men hoppade sedan av efter fem år. En intressant bok.
   Jag tycker att SD överhuvudtaget inte alls ska ingå i något som helst samarbete med de partier som begått landsförräderi. Det händer tveksamma saker i SD, man är kanske i högsta ledningen trött på att vara paria. Då är nog botemedlet att avsluta och låta andra ta övar. Dessutom finns alltid risken att fel folk stiger i graderna, att SD uteslutit Thorvald Alfsson i Kalmar är ett tydligt tecken på detta. Thorvald har varit en slitvarg för SD i 13 år och utesluts helt plötsligt med i huvudsak en hemlig motivering.

   Gillad av 1 person

  • Aha skriver:

   Jag glömde S:s samröre med Hamas. Deras grymheter och odemokrati ska Åkesson också ta upp och han ska göra det opåkallat. Han ska vid lämpligt tillfälle i riksdagens talarstol anklaga S och Löfven för hans odemokratiska umgänge med Vänsterpartiet, Islamister och Hamas.

   Åkesson ska därvid kräva att Löfven liksom han själv inför nolltolerans mot röda och bruna rörelser.

   Gillad av 1 person

 7. A skriver:

  Det verkar som att Stefan BÖRJAR vakna på allvar. Tack för det, inte en dag för tidigt. Det här landet ägs av socialdemokratin, vi är deras bakficka. En subtilare mycket mer raffinerad variant av DDR. De kan ”ta” att sitta i opposition i åtta år, absorbera det, de har ändå makten hela tiden. Inte lätt, de måste tänja på precis allt, men de har den. I takt med att väljarstödet sjunkit, så har allt annat istället flyttats närmre. Allt, mycket mycket närmre. Oj, Leif Östling kritiserar… poff, borta… Det är fint. 🙂 Alltihopa är mycket värre än det verkar, det är bara att inse. De har troligen betydligt mer makt nu än när de hade 45% av rösterna.

  Mvh A

  Gillad av 12 personer

 8. Leonidas skriver:

  Ideologier är ett opium för pseudointellektuella! Att kalla meningsmotståndare utifrån grumliga känsloargument för rasister, fascister osv är lika korkat som att från andra hållet kalla dem kommunister, stalinister. Detta gör debatten otydlig och skymmer sakfrågorna vilket enbart gynnar demagoger, begreppsliga analfabeter och de maktintressen som är nöjda med sakernas tillstånd.

  Nyttan av massinvandring och vurmande för det mångkulturella samhället, för att ta två exempel, är verkligen inte en höger-vänster fråga. Den är ett rent empiriska spörsmål, vars svar torde vara givet för denna bloggs läsare. Vilka intressen som gynnats av den förda politiken i dessa frågor är det intressanta. Det välfärdsindustriella komplexet som alltså är boven, har ej heller med den traditionella vänster.höger skalan att skaffa. Däremot har detta komplex fjättrat medströmsmedia liksom poltikerklassen som fullkomligt förlorat sig i pseudointellektuellt tjafs told by idots signifying nothing.

  Gillad av 1 person

 9. Lars-Olof Svensson skriver:

  Idag är det tydligen högerextremt att vara kritisk mot EU. Det var emellertid S hela vägen fram till EU valet 1994, då S svängde anförda av Ingvar Carlsson. MP var emot, liksom V. Nu har även de svängt. I övrigt undrar jag vad det är för högerextremt med SD. Det heter visserligen i deras partiprogram att det är ett socialkonservativt parti men det är för mig bara ord, som ”liberal” och ”värdegrund”. Om de inte fylls med med något substantiellt så är de som innehållslösa påsar, som pastor Jansson skulle ha sagt. Ungefär som S mål att avskaffa monarkin.

  Gilla

  • Kronblom skriver:

   Att S svängde i EG-frågan var en eftergift (krav?) till IMF. Landets ekonomi var illa skött och nån gång 1990-91 ringde telefonen hos Michel Camdessus…

   Gilla

 10. kolosserbrevetkap3 skriver:

  S.H: Om V ”Det är en rörelse som är född ur hat och vars livsluft alltid har varit kamp och krossande av fiender”. Jepp, samma andas barn, vilket emellanåt manifesterar sig oerhört tydligt. ”Källarmästarens” anda. Vilddjuret utan förklädnad.

  Gillad av 2 personer

 11. Dnam eksand skriver:

  Det är redan för sent. Hedlund glömmer att fråga sig VARFÖR Löfven kallar alla till höger och vänster nazister, varför det är accepterat att kalla folk brunråttor? Varför Reinfeldt och Täppas tycker att Vilks får skylla sig själv om arga muslimer mördar honom?

  Jag tror inte Hedlund har accepterat faktum: de vill ha det så här. Hela artikel lider av avsaknad av referensram. Jag har blivit kallad nazist av en nära släkting, en diskussion urartade och min inställning till islam som släktingen aldrig hade hört formulerad någonstans låg så långt från det etablerade sättet att uttrycka sig att hans enda referenspunkt blev: du är ju nazist! Min släkting är intelligent, och jobbar som läkare, och tror att han ser båda sidor av samhällsdebatten, men likt att man i SvD sitter vid Lifvendahls kaffe och kommer fram till att det inte finns någon åsiktskorridor, vi ser båda sidorna, så inser inte min släkting att han endast ser de två väggarna i åsiktskorridoren, utanför den finns en hel värld. Jag blev extremt upprörd, vi stod och skrek på varandra, jag med argument, min släkting invektiv, inlärda i mångårig indoktrinering. Så min poäng är, att bli kallad nazist är ingen liten sak, inget man lätt kan ta tillbaks, även om det utslungas av sjuk människa, indoktrinerat sjuk, som jag anser min släkting vara.

  Så vad är det Löfven skyddar med detta värsta av alla invektiv? Vad är det han vill? Vad är det som sker i Sverige? Jo det är en samhällsförändring som vi ser manifesteras varje dag, senast nu så säger vår utrikesminister att hon ”inte står ut” med en komik som hon inte inser och Sverige öppnar famnen för IS. Så där är det, vi styrs av folk som öppnar famnen för IS, som i många årtionden har varit i ondskan tjänst, därför säger Löfven nazist. Det är ju inte att han säger nazist som är problemet, utan vad han GÖR, vad socialdemokraterna och 7-klövern och media GJORT med Sverige. När du är skyldig till att 7500 kvinnor anmäls våldtagna, ja då är det väl naturligt att försvara sig med alla medel, men det är våldtäkterna och allt det andra som är problemet och det är DÄRFÖR vi aldrig blir vänner och sådana som jag hatar etablissemanget, epitetet nazist är en detalj.

  Fokusera på vad de gör och har gjort, inte vad de säger.

  Gillad av 10 personer

  • Conny Lundberg skriver:

   Tack, Dnam, för denna oerhört insiktsfulla idé, att det är vad makten gör eller underlåter att göra och inte vad de säger som är det vi borde fokusera på.
   Att prata är lätt men att göra kräver en hel del mer än enbart lösa skott i bössan.

   Gillad av 1 person

   • A skriver:

    Det är inte precis en rykande färsk idè Conny. Den har några tusen år på nacken i skriven form… Men den lär nog hålla ett bra tag till. 🙂 Makten vill inget hellre än att vi glömmer bort den boken. Vad är sveriges maktetablissemang utan lögnen??

    Mvh A

    Gillad av 4 personer

  • Linden skriver:

   Du danske man har naturligtvis rätt som vanligt, de vill ha det så här. Att det ska vara så svårt att ta in ondskan. Måste väl bero på vår trygga uppväxt.

   Ja vem av oss som kom tidigt ut ur garderoben har inte blivit kallade både det ena och andra.
   Rasist är väl det vanligaste tillmälet.
   En liten sak när man betänker vad som står på spel.

   Gillad av 1 person

  • Hans Högqvist skriver:

   Ingen har vågat kalla mig för Nazist eftersom de flesta vet att jag har barn med en afrikansk välanpassad Dam ( som är på väg att flytta åter till sitt hemland där sanning hålls högt i livet, även det politiska!) och att mitt umgänge i huvudsak består av invandrare av olika härkomst.
   Men jag har förlorat flera nära svenskättade vänner som är totalt marinerade av propagandan från sjukklövern och media – argument med fakta grund biter helt enkelt inte – sorgligt är bara förnamnet!
   Jag är 70 år och funderar allvarligt på att lämna Sverige igen. Inte av nyfikenhet den här gången utan för att behålla mitt vett och min frihet. Afrika lockar men Sydostasien drar också liksom möjligheten till lite av allt med att ”segelbåtsluffa”.
   Det Svenska samhällets vurm för Islam gör att jag menar att landet är förlorat, om svenska folket tar strid så skulle jag återvända.

   Gillad av 2 personer

   • Göran Holmström skriver:

    Du gör helt rätt, Sverige som vi kände det är förlorat, som jag ser det, vet inte om det ens är värt att strida för.
    Kanske bättre att flytta och lägga energi på roligare saker?

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Intelligens kan nog ses på många sätt. En del ser det som att om man är snabb på huvudräkning eller att komma ihåg detaljer av det man läst och sett så är man intelligent. Min definition av intelligens innehåller också en stor portion av det vi vanligtvis kallar sunt förnuft. Alltså att man kan läsa, se och höra saker och dra kloka slutsatser av det man fått sig till livs. Upprepar man bara det andra säger så är man en papegoja. Sen kan man vara hur bra som helst på att beräkna planetbanor eller bärigheten i en bro. Så DNAMs släkting kan vara en OK läkare men intelligent? Nej icke.

   Gillad av 4 personer

 12. Sixten Johansson skriver:

  Jag kan instämma i Stefan Hedlunds text och tacka på köpet. Men för mig representerar den inte en samhällsanalys, utan en taktik som kan fungera, men utelämnar halva sanningen om dagens tillstånd och dess uppkomst. Taktiken innebär frän demonisering av både vänstern och de borgerliga genom att kalla dem blodfläckade, samvetslösa socialister och projicera all ondska på vänstern med islam. Så kanaliserar vi lite av ursinnet och föraktet.

  Men halva sanningen är att de borgerliga och stora delar av etablissemanget och näringslivet är precis lika skyldiga som vänstern till dagens vansinne och destruktivitet. Det politiska språket räcker inte för att förstå de psykosociala krafter och mekanismer som har verkat i västländerna, skapat en dold röta och fått utvecklingen att spåra ur. Utan massinvandringen, kriminaliteten, islam och klimathotshysterin, som har väckt många av oss, skulle utvecklingen ändå ha fortsatt mot social upplösning, bara långsammare och omärkligare.

  Att nationalismen och nazismen blev vår tids värsta syndabockar förklaras av stämningarna efter världskrigen. Motreaktionen och skyddet mot nya fasor blev de dogmatiska antirasism-, likhets- och gränslöshetsaxiomen. Men de baseras på förljugenhet, så lögnerna ynglade av sig och rötan byggdes in i samhällstänkandet. Både makteliten och måttliga självgodhetsknarkare tvingas försvara sina dogmer in i det sista, för om förljugenheten avslöjas kommer bärande delar av självbildens och samhällsbyggets mentala stomme att rasa.

  Gillad av 6 personer

   • Dnam skriver:

    M-M-Men, jag har alltid trott att Al Gore var politiker, Rockström agronom och Greta en skolelev, det är alltså så istället att de alla är klimatforskare!! Tänk så fel man kan ha!

    Gillad av 4 personer

   • Sixten Johansson skriver:

    Mycket av de kollektivhysteriska fenomenen av masspsykotisk, verklighetsförnekande och mytomanisk typ alstras inne i den stora PK-bubblan till följd av gruppdynamiska processer, ångest och psykologiska försvarsmekanismer. Men klimatalarmismen är en välplanerad, välfinansierad, absolut solklart och bevisligen orkestrerad masshysteri, vilken tjänar exakt samma syften som då härskare i alla tider har frammanat krigshot.

    Inte ens Adolf och hans gelikar hade tillgång till ett så enormt, brunslickande inställsamt och självgående propagandamaskineri som dagens kallhamrade, korrumperade eliter. Alla dessa bottenlöst giriga självhärskare och deras lakejer har i decennier mentalt våldfört sig på barn och andra menlösa, förgiftat och försvagat livslusten och livskraften hos dessa minsta och värnlösaste. Må kvarnstenar hängas om makthydrans halsar och deras lakejer följa dem i djupet! Nej, må hellre deras giftiga karma fläcka och försegla deras förtvinade själar och deras kroppar fortsätta att ruttna i evärdliga tider!

    Gillad av 6 personer

   • A skriver:

    Ok REE, ett dukat bord av anledningar till ökad makt som media och politiker kommer att hålla sig borta ifrån av egen fri vilja? Ingen klimatdiktatur eller såna grejor då? Hur har det sett ut hittills tycker du? Har du någon som helst erfarenhet av hur den här världen fungerar? Det är exakt det som du tycks tro på som kommer att skapa mer av det som du försöker förhindra. Nästan inget är vad det verkar i den här världen. Öppna ögonen om du är intresserad. Det är jäkligt luriga grejor, jag lovar. 🙂 Om du är ärlig, så kommer du att finna att vi är intresserade av samma sak. Inte kulisser.

    Mvh A

    Gilla

   • Göran Holmström skriver:

    Käre ree, kanske så skulle du komma med egna tankar och åsikter, än att skicka länkar endast.
    jag sitter och fryser i nedre Dalarna ,snart mitten April och minus 10 på nätterna,
    var finns den globala uppvärmningen, inte här i alla fall.
    Du får gärna skicka all överflödig CO2 hit, mitt pelletskonto är knäckt av denna långa kalla vinter.

    Gilla

 13. Willy Lindqvist skriver:

  Stefan Löfven tycks själv sakna förmåga att inse att han stöder sig på och gjort sig beroende av köpta röster från medlemmar av den antidemokratiska och totalitära islamska ideologin. Det ska bli intressant att se vad detta förhållande i framtiden kan leda till.

  Gilla

 14. styggestig skriver:

  Jag tror att Stefan Hedlund överskattar Stefan Löfvén. Det är Löfvéns ”mindre nogräknade stormtrupper i medierna, anförda av Aftonbladets Anders Lindgren”, som sköter det smutsiga hantverket. De är alla de som i f d Stockholms arbetarekommun, i SSU, i Kvinnoförbundet samt i Tro och solidaritet, d v s de som har avlönade poster och karriärmöjligheter, som styr Löfvén och förser honom med ”talepunkter”. Själv är Löfvén en mycket medelmåttig person som i stort sett endast är förmögen att i alla upptänkliga sammanhang säga ”det är oacceptabelt” samt i helt fel sammanhang ”låt oss tala om alla de vars trygghet på jobbet hotas” .

  Gillad av 1 person

 15. Cc skriver:

  Är det någon skillnad mellan det överstatliga styret i dagens EU och kommunistdiktaturen Sovjetunionens sätt att censurera? EU:s ledare agerar allt mer som kommunistdiktaturerna. Idag utgör EU:s makthavare ett stort hot mot vanliga människor och ett hot mot yttrandefriheten och ett akut hot mot demokratin. Det finns nästan ingenting som är bra med dagens EU. Och det EU som vi (Sverige) gick med i har omvandlats till någonting hotfullt och hemskt odemokratiskt. Att censurera Internet är ett tydligt exempel på fullständig idioti. Den enda chansen att stoppa EU-monstret av idag är att folket röstar på EU kritiska partier. Och i Sverige finns bara ett politiskt riksdagsparti som vill återinföra yttrandefrihet och demokrati. Det är SD. Hoppas att folket vaknar och inser att vänsterliberala och mångkulturivrare utgör ett brutalt överhängande hot mot vanligt folk. Problemet är att vänster-liberaker och mångkulturivrare äger och bestämmer över alla stora medier. Och därför vinklas alla nyheter i svenska pk medier. Svenska pk medierna sprider idag betydligt mer/fler osanningar och lögner och mer hat (speciellt mot SD) än sanningar. Jag ska i a f rösta på SD.

  Gillad av 3 personer

 16. Fiskargubben skriver:

  Jag undrar om sossarna nånsin övergav sina bruna rötter. De bekämpar kristendomen, Ryssland och Israel. Hörru, Stepan. Stefan. Du, vår kamrat kommendant, vad har du att säga oss, medborgare? Det viktigaste är att ni aldrig någonsin ska se denna video. Min morfar skulle inte ha gillat den. Nu cirkulerar den i det amerikanska demokratiska partiet. Någon svensk knasboll gick emot sitt land, spred den på andra språk och gick emot sitt land, dvs. mot oss sossar.

  Ett folk, Ett parti – Socialdemokraternas historia

  Gilla

 17. Elisabet Franzén skriver:

  Att Lövén tar starkt avstånd från SD och deras möjliga nazistiska är naturligtvis hedervärt – och han och övriga S håller sig förstås alldeles för goda för att acceptera att de egna förslagen segrar i riksdagens kammare med hjälp av SD. Men risken är ju liten, för SD driver ju bara högerextrem politik, säger Lövén.

  Men riksdagens utredningstjänst sammanställer statistik på hur partierna röstar och vilka som har röstat på samma förslag under en mandatperiod. Om förra mandatperioden säger man bl a följande:
  ” I 485 av totalt 2.601 huvudvoteringar under mandatperioden röstade S, MP och V för ett förslag och M, C, L och KD röstade för ett annat förslag. Detta handlar alltså om voteringar där block stod mot block och SD hade den avgörande rösten.
  * Enligt Riksdagens utredningstjänst röstade SD i 60,8 procent av dessa voteringar för samma förslag som S, MP och V.
  * I 24,3 procent av voteringarna röstade SD för samma förslag som M, C, L och KD.
  * I de resterande voteringarna avstod SD från att rösta.”

  Detta är ju upprörande !
  I 60,8 procent av de blockskiljande frågorna vann regeringens förslag över alliansens förslag med hjälp av SD-röster!
  Det är närmast skandalöst. Jag räknar med att Lövén med de snaraste ser till att riva upp dessa beslut, annars måste man ju dra slutsatsen att han själv har nazistiska böjelser.

  Gillad av 1 person

 18. Alexander Svensson skriver:

  ”Löfven har förvisso inte gått över gränsen till att rakt ut anklaga Jimmie Åkesson för att vara nazist”
  Jaså? Han har ju kallad Åkesson nazist i en direktsänd debatt. Tyvärr ännu av en Det Goda Samhällets generellt naiva krönikörer. Det ligger ett illa dolt filter här….

  Gilla

 19. olle reimers skriver:

  Enkelt min käre Watson!

  Den som tycker att den egna makten är viktiga än att ens väljare får sina intressen tillgodosedda agerar så här.

  Öppet mål för Ebba!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.