Nu tar brittiska parlamentet påskledigt – i 12 dagar

Britternas utträde ur EU har nu förlängts till den 31 oktober. Samtidigt som EU-ordföranden Donald Tusk uppmanade Storbritannien att inte slösa ytterligare tid beslutade det brittiska parlamentet att klubba en 12 dagar lång påskledighet.

Parlamentsledamöterna jublade över beslutet men på sociala medier var kritiken skarp, skriver The Daily Mail. Parlamentet borde reda upp Brexitröran istället för att ta ledigt, var den allmänna uppfattningen.

En reaktion på ”Nu tar brittiska parlamentet påskledigt – i 12 dagar

  1. annikanestius skriver:

    Jag tycker visserligen det är helt berättigat att kritiserar politikerna över Brexit förloppet men det är värt att påpeka att ledigheten – the recess (som förkortades med en vecka i år) – är för parliamentets funktion, inte för parlamentarikerna utav vilka de flesta tillbringar perioden i sina valkretsar med lokal ärenden. Regeringen tar inte heller ledigt, ministrar sitter inte i parliamentet med utför regeringssysslor som vanligt. Ovanstående är dock något de flesta britter inte är helt insatta i, varav kritiken på sociala medier.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.