Tucker Carlson Tonight: Vad är ett fritt samhälle?

Hur vet man att man lever i ett fritt samhälle? Ett bra test är det berömda citatet från George Orwells 1984: Frihet är att säga att två plus två är fyra. Om detta är givet, så följer allt annat därav. Men vad händer om man inte får säga att två plus två är fyra?

Demokraten Pete Buttigieg, borgmästare i South End, Indiana, yttrade för ett par år sen att ”all lives matter”. Demokraterna har nu krävt en ursäkt från Buttigieg, eftersom uttrycket – trots att det är en allmänt vedertagen sanning i den demokratiska världen – kan uppfattas devalvera black lives matter-rörelsens budskap.

Om vad detta innebär för det fria USA diskuterar Tucker Carlson i senaste sändningen av Tucker Carlson Tonight:

7 reaktioner på ”Tucker Carlson Tonight: Vad är ett fritt samhälle?

 1. Thomas Ek skriver:

  Obama säger nu att ”man är inte rasist för att man är emot invandring”
  Den tidigare presidenten Barrack Obama har gått till försvar mot den allt hårdare inställningen till invandring. ”Det är orättvist att märka alla som störs av migrationen som rasister”. Detta sa Barrack Obama vid ett möte nu i helgen i Berlin enligt Newsweek .

  Obama sa också som exempel, att ”det är inte rasistiskt att säga, – Ah, om du ska vara här så borde du lära dig det språk i landet du just anlände till eftersom, vi behöver ha något slags gemensamt språk så vi alla kan arbeta och lära, och förstå varandra”. Det där är väl något för Stefan Löfvens Statstelevision att bita i, va? – Kommer vi får höra det här i vår tvångsfinansierade Statstelevision, tror ni? Någon?
  En federal domare från det Demokratiskt styrda Kalifornien och som tillsattes av president Obama har blockerat Trump-administrationens temporära instruktion som kräver att asylsökande ska stanna i Mexiko medan de väntar på besked från invandringsdomstolarna om att få komma in i USA.

  Domslutet kom från distrikts domare Richard Seeborg i San Francisco och innebär att programmet för migrantskyddsprotokollet måste sluta först i slutet av veckan och att de nu namngivna personerna som står inför gränsen México/USA måste ges tillträde att komma in i USA och ges möjlighet till att ansöka om asyl. Vilket i vanlig ordning sedan flera år tillbaka, betyder att de får vistas fritt i USA under tiden medan immigrationsmyndigheterna handlagt ärendet, vilket tar ca 4 år (fyra år). Många som därefter kallas till immigrationsmyndigheten för besked går under jord, eftersom de begriper att de inte uppfyller kraven, och med det kommer utvisas. Trump vill alltså att migranterna vid gränsen till México skall ansöka om asyl utanför USA, och först när ansökan handlagts och beviljats, erbjuda tillträde till USA. Men det gillar inte Demokraterna (och vårt Public Service) som vill ha helt öppna, gränser. Så ligger det till.

  Gillad av 10 personer

 2. Spiro skriver:

  Snatteridömda romer fick högre skadestånd än Ebba Åkerlunds pappa – nekar till lagförda brott och skyller på sin bror.
  Så prioriterar våra folkvalda – skamligt är ett för svagt ord.

  Gillad av 8 personer

 3. Åse skriver:

  en färsk dom från Falu tingsrätt, döms en 57-årig man för hets mot folkgrupp då han enligt domen ”uttryckt missaktning för somalier som folkgrupp”. Men när Samhällsnytt ber domaren precisera vad som var missaktning vägrar hon svara. 
  Fallet handlade om en kommentar på Facebook som skrevs i en diskussion om ett inlägg rörande en våldtäkt, i vilken gärningsmännen påstods ha somalisk härkomst och där målsäganden fick omfattande skador i underlivet.
  Den nu dömde 57-åringen skrev då följande:
  Skicka ut varenda jävla somalier….alla….män kvinnor å barn….ut med dom….alla

  Åsa Nord var även domare i ett mål gällande våldtäkt mot barn. Akakhel Abdulrahim från Afghanistan dömdes den 31 oktober 2014 för brottet. Han fick redan den 20 februari 2013 beslut om utvisning men befinner sig av någon anledning kvar i landet.
  Påföljden blev endast skyddstillsyn med samhällstjänst i 180 timmar. Rätten bedömde att det inte fanns ”synnerliga skäl” för fängelse. I domen menade Åsa Nord att utvisningsbeslutet medför ”osäkra förhållanden” för afghanen, vilket sades motivera den milda påföljden.

  180 timmars samhällstjänst för att ha våldfört sig på ett barn – vart har svenska rättsväsendet hamnat.
  Och så dessa utvisningsbeslut som inte leder någonstans.
  Akilov och Drottninggatan…sjuklövern har mycket på sitt samvete.

  Och nu alla IS terrorister som är på väg in i landet, detta slutar med förskräckelse

  Gillad av 5 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.