Bitte Assarmo: Allt ljus på mig och mitt klimatengagemang

Bitte Assarmo

Idag läser jag om en man som vill sterilisera sig för klimatets skull. Han är redan vegan, har slutat flyga och bor i en husbil och nu har han alltså deklarerat att han också tänker sterilisera sig. Allt för klimatet.

– Låt inte mig hindra, skrev en person i ett kommentarsfält på Facebook, och jag och min man skrattade högt när vi såg den torra, sarkastiska kommentaren. Vi kom överens om att folkhumorn är i princip omöjlig att ta död på, och att det inte är lika lätt att kuva människor som politikerna och de stora mediehusen tror. Inte ens den nya klimatsekterismen har kunnat ta död på människors förmåga att tänka själva.
Att sterilisera sig för klimatet är ungefär lika nödvändigt som att operera bort blindtarmen av samma skäl. Det finns ju mer ”klimatsmarta” sätt att undvika att föröka sig än att anlita sjukvården, med all dess klimatpåverkan. Man kan helt undvika kontakter med det motsatta könet istället. Om man dessutom väljer att hålla sin goda klimatgärning för sig själv, och undviker att basunera ut det hela på sociala medier som bygger på klimatpåverkande elektronik, är det förstås ännu bättre.

Det sistnämnda är förstås otänkbart. Ju mer klimatengagerad man är desto viktigare är det att basunera ut sina ställningstaganden och på alla sätt låta omvärlden få veta att man är klimatets bästa kompis. För dagens klimatalarmister är uppmärksamheten för den egna personen nummer ett. Effekten av deras ”klimatsmarta” handlingar kommer på andra plats.

Som Earth Hour, till exempel, med sin kärnfulla och pockande slogan Nu släcker vi ner! Underförstått och gör du inte det är du faktiskt jättejättedum! En timme utan el blir liksom årets stora event, en fantastisk uppoffring för kamrat klimatet, och alla vill vara med. Kändisar, nästankändisar, och vanlisar, myndigheter, politiker, idrottsföreningar, kyrkor och så vidare.

Inför den stora nedsläckningen vill det förstås till att alla läsplattor, laptops och mobiltelefoner är rejält uppladdade så att man kan dokumentera det stora eventet. Det är inte orimligt att anta det förbrukas betydligt mer energi under timmarna före Earth Hour än en normal lördag, men det lär vi aldrig få veta för även om så är fallet är det ju för den goda sakens skull.

När Earth Hour väl drar igång blir det en närmast hysterisk aktivitet på sociala medier. Mängder med bilder av ansvarsfullt nedsläckta hus och städer flödar förbi på Instagram och Twitter och på Youtube strömmar filmklipp från de stora världsstäderna, där kända landmärken släcks ner; Empire State Building, Tower Bridge, Eiffeltornet, Colosseum. Alla vill vara bäst och visa att de vill mest och att de har fler värmeljus än grannen.

Någon twittrare föreslog en timmes brädspel med familjen i skenet av stearinljus under Earth Hour. Det låter i och för sig trevligt – lite som något människor ägnade sig åt förr i tiden, då den normala elförbrukningen sannolikt bara var en bråkdel av dagens. Men jag tror inte det förslaget får särskilt stort genomslag i en tid då det viktigaste är att omvärlden ser det vi gör. Såvida man inte monterar upp en webbkamera och sänder brädspelet live på Facebook eller Twitter förstås, då kan det möjligen vara attraktivt. Allt ljus på mig och mitt klimatengagemang.

Earth Hour påminner om de ständiga kampanjerna för att släcka ner belysningen under oljekrisen i början av 1970-talet. Många var de som satt bänkade framför Hylands hörna och släckte lamporna på order av Lennart Hyland, som i direktsändning – i en fullt upplyst studio – ville visa hur mycket elförbrukningen kunde minska om alla hjälptes åt. Jag vill minnas att där fanns någon form av mätare som skulle visa minskningen i realtid, och jag vill minnas att min mor fnyste och kallade det för trams eftersom hon var övertygad om att mätaren var ett spel för gallerierna.

Oavsett hur det var med den saken – och oavsett om Earth Hour från början var tänkt att vara ett seriöst initiativ – så är det ändå något sjukligt med alla dessa människor som ständigt måste visa upp sin godhet på sociala medier. Ett engagemang som kräver uppmärksamhet i sociala medier känns helt enkelt inte genuint.

30 reaktioner på ”Bitte Assarmo: Allt ljus på mig och mitt klimatengagemang

  • Fredrik Östman skriver:

   Men hyckleriet och livslögnerna skall bara dölja den underliggande fascinationen inför döden. Som ett upptäckt bytesdjur stelnar vi och njuter av dödens sublima skönhet.

   Helst andras.

   Gilla

 1. Jari Norvanto skriver:

  Medan ”de goda krafterna” vevar Klimatagendan™ kan befolkningsutbytet ske lite i skymundan. Sen kommer man att på nytt spela Migrationen™ i megafonerna. De tangerar varandra emellanåt genom nya asylskäl – ”klimatflyktingar”. Upplägget är ett politikomedialt skiftesbruk..

  Gillad av 9 personer

  • Axel skriver:

   Om miljöförorenigar ar boven till försämringen. Då måste man seriöst försöka förbjuda de absurda skjutandet av raketer på nynyårsafton världen runt. Det blir ju ett heltäckande skikt av förorening värden runt.
   Det borde tom Miljöpartiet fatta. Men det finns inget skatteunderlag i att förbjuda raketskjutning.
   Deras” Gör miljö och lev på skatter” fungerar inte då.

   Gillad av 1 person

   • Johan skriver:

    Dessutom är väl inte krig heller klimatsmart? Hur påverkar alla jaktflygplan, bomber och terroristattacker luften? FN som aspirerar på rollen som världsregering borde snarast förbjuda krig med hot om handelsembargon eller indraget bistånd för berörda parter. Det kanske ligger i Agenda 2030? (Ironi)

    Gilla

 2. solbergaord skriver:

  Veganism, vegetarianism, elallergi, tro på homeopati, könsdysfori, steriliseringsvurm, mm. är ofta symptom på social fobi. Djupt beklagligt förstås, kanske botbart med KBT om viljan finns. Att påstå att det gynnar klimatet bekräftar ordspråket att där man har sin ”nytta” har man sin dygd.

  Gillad av 1 person

  • Elisabeth skriver:

   Ja, många verkar hålla på med ett ständigt ”identitets-sökande” idag. Tittade på ”Uppdrag granskning” igårkväll och blev förfärad. I alla tider har ungdomar blivit lite vilsna i tonåren men idag tycks det vuxna samhället vilja bekräfta vilsenheten istället för att vägleda och hjälpa. Herregud, att operera och proppa hormoner i ungdomar som knappt vuxit ur barnskorna. Jag vill lasta radikal-feminister och HBTQ-rörelsen för den mentala oreda och härdsmälta som råder. Man uppmuntrar ungdomar att bli homosexuella alternativt könsbytare. Man försöker normalisera det. I programmet framgick också att det var tabu att tala om eller forska om de personer som ångrade sitt könsbyte och förtvivlat försökte bli återställda. För det passar ju inte in i den rådande agendan. Som en av läkarna sa: Vem tar ansvar för alla dessa skäggiga grovmälda flickor framöver ?

   Gillad av 8 personer

  • Björn skriver:

   Det mals och tjatas överallt, om att det bör införas ett tredje kön! Och ibland även fler än så?! Varför inte bestämma en gång för alla, att det bara får finnas ETT kön! Att ALLA tillhör samma! Inga ”korrigeringar” skulle behövas! Inga misstag, skulle göras! De omdiskuterade ”könskvoteringarna” runt om i samhället, och som bara har ställt till det, skulle förpassas till historien! Problemet löst, frid och fröjd!

   Gilla

 3. Östrahult skriver:

  Hela den här galenskapen får väl ändå ses som tillgodoseende av något slags behov av gemenskap och tro som inte kan tillgodoses på annat sätt, alternativt kan ses som det enklaste och mest kravlösa sättet att tillgodose detta behov. Det handlar med andra ord om något slags vilsenhet som uppstått som en följd av samhälls-, skol., familjesituation osv. Kanske ligger huvudansvaret på en egotrippad vuxenvärld som inte tar hand om avkomman.

  Gillad av 1 person

 4. Dnam skriver:

  Får man föreslå deltagande i den nya olympiska grenen takhopp:

  Jag sätter en ära i att inte känna till dylikt vänstertrams, men om jag av någon anledning vet när denna timme slår så skall jag lägga mig vinn om att tända överallt så att det inte blir några systemhotande effekthopp. Tänd en lampa för sanning och rätt!

  Gillad av 4 personer

 5. Lars Thylen skriver:

  ”Om man dessutom väljer att hålla sin goda klimatgärning för sig själv, och undviker att basunera ut det hela på sociala medier som bygger på klimatpåverkande elektronik, är det förstås ännu bättre.”

  Just det, utdrag av föredrag jag håller om detta :

  • 2014: The cold climate of Luleå helps cooling the Facebook servers. With all three server halls, the electrical energy consumption will be around 1 TWh/year ( appr .1 GW) Swedish industry electricity consumption: 55 TWh/year)
  • So: Power input to data centers, >> MW , signal output << MW, difference is basically heat dissipation

  Och ännu värre: ( från Stanford U , Prof David Miller)

  • Information processing and computing consumes appr 5 % of world electricity production in 2012 (if including wireless communications and displays ~ 9 % of electricity)
  • Growth rate of consumption exceeds growth rate in electricity generation capacity.
  • Such growth in the amount of information processing and communications cannot be sustained without continued, major reductions in the energy per bit.

  Något för klimatsekten att tänka p å

  Gilla

 6. Fredrik Östman skriver:

  Sterilisering, preventivmedel, homosex, fetischism och perversion, eugenetik och rasbiologi, upprepade folkmord, gaskamrar, dödsmarscher och dödsläger — Hur mycket måste till innan vi alla inser och accepterar att socialismen är en dödskult?

  Gillad av 3 personer

  • Hilding Bengtsson skriver:

   Varför vill man, läs vänstern, bara döda oss i VästEUropa resp USA?

   För att göra plats för NYA outbildade medborgare…
   Beror det på behov av pålitlig röstboskap???

   Gilla

 7. Errol skriver:

  Nymalthusianen och klimathysterikerns logiska slutpunkt är att begära dödshjälp, eutanasi, så att hens miljöavtryck upphör.
  Sen kan man ju alltid som tramskrönikören Cecilia Hagen skriva en huvudlöst vidrig krönika och fantisera om massakrer som skulle lätta bördan för Moder Jord.

  Gillad av 1 person

 8. Hovs_klipphällar skriver:

  Jodå — allt mänskligt liv innebär en belastning för ”moder Jord”, alltså totaliteten av ekosystemen. Och vad blir slutsatsen av den insikten?

  För min personliga del — att försöka leva ansvarsfullt. Att inte slösa i onödan, att inte skräpa ner, och så vidare. Men däremot har jag inga planer på någon sådan extremism som att låta sterilisera mig eller dylikt — den logiska slutpunkten vore förstås att begå självmord…

  Mina återstående år här på Jorden vill jag bara leva i fred, och äntligen har jag numera vad Leif GW kallar ”dra åt helvete-pengar”, så jag behöver inte krusa för någon j–el.

  Anser jag att asylmigrationen rent faktiskt är ett utdraget folkmord på oss etniska svenskar, så kan jag säga det.
  Bara här i Väst har vi blivit så blöthjärtade att vi oroar oss för befolkningsexplosionens effekter på miljön. I andra delar av världen är man helt uppfylld av föreställningen att världen ska ERÖVRAS med alla medel, inklusive att andra folkgrupper ska utplånas om de står i vägen för expansionen.
  Läs koranen…

  Historiskt sett har folkmord alltid varit en lösning för starkare och mer aggressiva civilisationer, för att underlätta deras expansion. Det är inget nytt.
  Till och med chimpanser kan mörda andra chimpanser. Och vargar kan bita ihjäl varandra för att utvidga sitt territorium.

  Naturen är grym. Ingen bryr sig om att den mindre livsduglige försvinner.

  Gillad av 2 personer

 9. Thomas skriver:

  Sverige idag är ett resultat av den godhetsposerande vänsterpöbel som monterar ner allt normalt, friskt och sunt som en demokratisk nation ska vila på.
  Sverige förvandlas mer och mer till ett Sodom och och Gomorra. Den vidriga feminismen fördriver Sverige till en monumental härdsmälta snart.

  Ständigt matas vi med klimathysteri, ”vi har högst 5 år på oss ,sedan är det kört”
  is-krigare gullas det med och när ett demokratiskt invald parti vill samtala med ett annat demokratiskt invalt part går vänsterhjonen bananas vad gäller anständighet och brunsmetning.
  ”30- talet är här igen, typ”

  Många s.k. kända kulturarbetare går ut och fördömer Israel och vill stoppa Sveriges medverkan i eurovision.
  Att många av dessa vänsterintellektuella däremot inga problem har med att använda förintelseöverlevare som argument mot ”sd:s normalisering” av högerdebattörer verkar inte bekomma dem. Vänsterfolk och logik hänger inte ihop alltid.
  Utan det handlar om att få like, synas och bli accepterade av de goda.

  Överallt basuneras det ut genuspedagogik, hen, regnbågsflaggor, Pride, hbtq, QX-galor, som ett normalt tillstånd.
  Samtidigt vill samma människor som driver denna agenda stå med mössan i hand ,buga och kröka rygg och välkomna fundamentala muslimer hit med en kvinnosyn som hör hemma på 1500 talet och som vill slänga ner bögar och flator utför hustaken.

  Vi har ingen ledare som kan styra detta Sverige på rätt väg. Det har spårat ut för länge sedan, och kommer bara bli sämre.
  Stackars barn. Som får den undervisning i skolan som rättfärdiggör detta kroppsmissbruk.
  Vilsna, osäkra vinddrivna själar med psyken sköra som fjärilsvingar.
  Är ni nöjda nu? Ni liberala progressiva skökor som bjuder ut allt avvikande som norm för ett samhälles fortlevnad ?

  Gillad av 3 personer

  • Kronblom skriver:

   Som en finsk släkting sa: Varje gång jag ser en finländare på svensk TV är det antingen en kommunist eller en homosexuell.

   Gilla

 10. Gösta Johnsson skriver:

  Bra skrivet och påpekat! Det bör få alla alarmister och hysteriker att tänka efter vad de håller på med…men det är kanske för mycket begärt!? Nu jamsar många med i klimatdansen…till och med vår statsminister klampar på…och tar sina felsteg då och då. Nu blommar snart pollensäsongen för fullt och även detta är väl klimatets fel och inte minst människan som inte tål naturens naturliga ombyte mellan vinter-vår-sommar och höst i vår del av världen.
  Pollenskatt kommer väl snart likaså vind- och regnskatt…..allt för att hindra naturens normala gång sedan miljoner år och kommer så att göra under kommande miljoner år. Det som människan skulle kunna göra är att få slut på alla krig och därmed också alla onödiga krigsövningar dvs det som människan direkt kan påverka själv. Klimatet rår vi dessvärre inte på i det stora hela…bara med värme-respektive kylfläktar i det lilla för att må så gott som möjligt under dygnets olika faser. Ser fram emot en drink på altanen en solig och varm dag framöver. Har nyligen njutit under en veckas fjällsemester i Norrbottens fina fjällvärld. Möjligt än så länge till dess att vindsnurrorna förblindat utsikten och begränsat eller förhindrat vistelsen.

  Gillad av 1 person

 11. Benjamin Dhover skriver:

  Eftersom jag är i trotsåldern ser jag till att fira Earth Hour med att tända varenda lampa i mitt 300 m2 hus (som lämpligt nog också ligger på en kulle). Förhoppningsvis kan jag på detta barnsliga vis sprida mycken upplysning i grannskapet. Ha ha.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.