Låt konsekvent tänkande och förnuft bli den nya lilla svarta

Bitte Assarmo

På Södertörns högskola sitter lektor Andreas Pettersson och trollar på sociala medier, och skriver att vi borde utvisa konservativa svenskar och istället ta hem IS-terroristerna.

”Kan vi inte bara göra ett byte med Syrien? Vi tar hem IS-terroristerna, de tar Tobé, Kristersson, Åkesson, GP:s och SvD:s ledarredaktioner?” skrev han och syftade då på M-politikern Tobias Tobé, M-ledaren Ulf Kristersson, SD-ledaren Jimmie Åkesson samt ledarredaktionerna på Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet.

Nyheten har i princip fått noll uppmärksamhet i mainstream-medierna. Om man googlar på ”lektor södertörns högskola IS-terrorister” får man bara träffar på den kristna tidningen Världen idag och några få så kallade alternativa medier. I övrigt ingenting om den sjuka kommentaren.

Det säger en del om det samhälle vi lever i. Det säger också en hel del om vårt samhälle att Andreas Pettersson är välkommen att arbeta som lektor på en högskola, med den tveksamma värdegrunden.

Nu ska det förstås sägas att vi faktiskt har yttrandefrihet i Sverige. Andreas Pettersson har därför rätt att både tycka och säga att borgerliga politiker och ledarskribenter är större samhällsfaror än terrorister. Men med tanke på hur otroligt ängsligt det normalt brukar vara när någon twittrar lite för frispråkigt – särskilt om det handlar om personer som arbetar i miljöer där en viss neutralitet är önskvärd – är det ändå egendomligt att vi inte ens ser en gnutta kritik i de stora tidningsdrakarna.

Det där var ironi. Det är inte det minsta egendomligt att vissa människor kritiseras när de följer yttrandefrihetslagen medan andra slipper kritik. Det är ju skillnad på folk och folk, det vet vi sedan förut. Ingen hade väl därför förväntat sig att det skulle vara det minsta kontroversiellt i Sverige idag att häva ur sig att folkmördare är att föredra framför borgarbrackor.

Att som konservativ bli jämförd med fascister, nazister och nu även IS-terrorister – till fascisternas, nazisternas och terroristernas fördel – är något man vant sig vid. Därför är det fullt naturligt att en lektor på en av landets högskolor kan leka digitaliserat John Bauer-troll på sociala medier och skriva precis vad som helst om borgerliga och konservativa politiker och skribenter utan konsekvenser. Lika naturligt är det att den som är öppen med sin konservativa hållning till samhälle och omvärld riskerar bli av med både jobb och vänner. Att vara inkonsekvent och fullkomligt ologisk har nämligen länge varit den lilla svarta.

Påfallande många människor med stora plattformar till sitt förfogande bär denna lilla svarta. Anders Lindberg på Aftonbladet, till exempel, som ena dagen gråtmilt häver ur sig att ”terrorister är också människor”, och nästa dag pompöst slår fast att SD är ”kräk”. Aktivisten och advokaten (i den ordningen) Anne Ramberg, som först jämför en moderatpolitiker med en brunråtta och sedan tar till brösttoner för att den moderate politikern kallat kvinnliga terrorister för honor.

Vi har genom åren också sett åtskilliga exempel på hur folket som bär denna lilla svarta dragit igång rent förskräckliga påverkansarbeten för att ta ifrån människor jobb och försörjning, enbart för att personerna ifråga har åsikter som skiljer sig från de politiskt korrekta. Små mentalt skinntorra troll skapar oheliga allianser i syfte att massanmäla än det ena, än det andra, och sitter sedan och trycker frenetiskt på sina smartphones och sina laptops för att försöka förstöra människors liv.

Ingenting varar dock för evigt. Även den lilla svarta blir till slut både urtvättad och formlös, alldeles särskilt om den inte var av särskilt god kvalitet till att börja med. Låt därför konsekvent tänkande, logik och förnuft bli den nya lilla svarta.

36 reaktioner på ”Låt konsekvent tänkande och förnuft bli den nya lilla svarta

 1. Kjell Rehnström skriver:

  När jag hör intervjuerna med IS-terroristerna kommer jag att tänka på koncentrationslägervakterna som greps efter kriget. De hade minsann bara sysslat med bokföring, och hade de haft kontakt med fångarnam, så hade de varit sååå humaaana. Det var andra som hade begått de bestialiska övergreppen mot fångarna.

  Herr Omars jämförelse med om IS-terroristerna varit vita och behandlat svarta afrikaner på samma sätt som IS. Vilket ramaskri det hade blivit. Det tror jag också. Men det är inte bara skillnad på folk och folk men på raser också, fast det ju inte finns några raser!

  Gillad av 3 personer

 2. svenne skriver:

  ”På Södertörns högskola sitter lektor Andreas Pettersson och trollar på sociala medier, och skriver att vi borde utvisa konservativa svenskar och istället ta hem IS-terroristerna.”

  Södertörns högskola kallas ju av en del kritiker för ”Blatteharvard” beroende på dess ”mångkulturella profil”.

  Mellan åren 2010 – 2016 var kulturmarxisten Moira von Wright rektor för Södertörns högskola. När hon utnämndes ledde det till protester från andra akademiker som frågade sig varför högskolan valt att anställa en ”uppenbart vetenskapsfientlig” rektor. Bakgrunden var att Von Wright i sin rapport ”Genus och text” från 1998 vänt sig starkt emot att just vetenskap används inom ämnet fysik.

  I januari år 2010 redovisade Tanja Bergkvist (Fil Dr i matematik) på sin blogg några av Von Wrigts åsikter med nedanstående citat:

  * ”En jämställd skola arbetar utifrån en respekt för elevens egen livsvärld och världsbild, och en demokratisk undervisning kan då inte handla om att ersätta elevens ”vardagsförståelse” med en ”vetenskaplig” sådan.” 

  * ”Faktabaserad, objektiv kunskap utgör vad man i ett feministiskt perspektiv brukar kategorisera som ”manlig” kunskap. Kravet på objektivitet anses ofta utgöra själva grundkriteriet för vetenskaplighet.” 

  * ”Påbjudande av snäv kunskap med en given mening är inte förenlig med skolans jämställdhetssträvanden.”
   
  Man kan nu ställa sig frågan om man kan ta några utspel från ledarskiktet hos denna skola på allvar. Då man läser artiklar skrivna av t.ex. Henrik Arnstad, Marie Demker och Tobias Hubinette så bör man ha i bakhuvudet att en vistelse på Södertörns högskola ingår i deras CV:n och lektor Andreas Pettersson verkar ju vara av samma kaliber.

  Gillad av 15 personer

  • Aurora skriver:

   Nej, jag ser ingen ny lilla svarta i antågande. I gårdagens riksdagsdebatt om iS-återvändare relativiserase V-talaren (kvinna) IS ideologi till manligt våldsmönster istället för religionen islam. Märkligt i så fall att så många muslimska kvinnor delar och stöder detta manliga mönster. Att Sverige ses som den obildade och okunnige kusinen från landet i övriga Europa (sedan länge) förstår man inte. Nu ses vi också som ett säkerhetshot.

   Gillad av 7 personer

 3. Ga Ort skriver:

  Tack för dina citat Svenne!
  Södertörns högskola är inte ett universitet, det är en indoktrineringsanstalt.
  Symptomatiskt att man kallar sina studenter för ”elever”.

  Gillad av 8 personer

 4. jeangremillon skriver:

  Låt förnuftet styra skriver du. Självklart! Men inte för politiker. Varför har nyanlända i stor utsträckning nyanställts som busschaufförer i Stockholm. Det verkar plötsligt som att långt mer än hälften av chaufförerna är somalier, afganer m.m. Hur kan vi vara säkra på att personer som kanske ljugit om sin identitet, inte har onda avsikter. Och de kan dålig svenska. Bussbolagen anställer dessa busschaufförer med stark rabatt med skattebetalarnas pengar. Jag bara väntar på när någon av dessa chaufförer tar sin busslast och köra in i någon folkmassa, kör ner i ett vattendrag med en fullastad buss (40-60 personer). Än har det inte hänt. Men var så säker, det kommer att hända. Själv åker jag inte med dessa bussar längre om jag inte nödvändigtvis måste. Igår gick jag 6 km.
  Kanske var explosionen härom dagen en varning. Troligen var det en av alla dessa nyanlända som körde bussen.

  Gillad av 2 personer

 5. Hosianna skriver:

  Tack, Bitte, ”folket som bär denna lilla svarta” borde genast sluta svärta ner vanliga, hederliga, sunt förnuftiga människor och använda sin trycksvärta till en konsekvent konsekvensneutralt författad vitbok.

  Gillad av 1 person

 6. Den som nämndet hen klämdet skriver:

  ”med den tveksamma värdegrunden.”

  Haha, ser du inte vad du skriver, vems begrepp du använder, du sitter ju själv fast i PK-vänsterns föreställningsvärd, använder t.o.m. deras hittepåord.

  Gillad av 3 personer

 7. Göran Holmström skriver:

  När svänger pendeln tillbaka månntro?
  Minns videon med den modiga tjejen som drev med södertörns eleverna om hur hon var en katt och identifierade sig med det.
  Nästan ingen sade emot utan spelade med på fint PK-vis. Det är skrämmande att sådana människor sedan får jobb inom stat och komun inget gott kan komma ur det.

  Gillad av 3 personer

 8. Lennart Bengtsson skriver:

  Södertörns Högskola har spelat en central roll i förstörelsen av det svenska högre utbildningen. Jag föreställer mig att verksamheten letts av personer mer eller mindre styrda av KGB och STASI och dess eventuella efterföljare i den kommunistiska världen. Ekonomiskt stöd via skattemedel bör snarast upphöra. Jag förväntar mig att landets konservativa majoritet tar steg att motionera om detta. Hela företeelsen är en skam.

  Gillad av 7 personer

 9. Thomas Ek skriver:

  Det är allvar nu.
  Fenomenet som Bitte tar upp, har med hjälp av MSM nått sådan ofattbar stor framgång i USA, som fortfarande ligger 10 år före oss i allting, att jag på allvar misstänker att de kommer ta över ledningen (styret) i USA.

  Med bedövande stor majoritet har högskolorna i USA redan tagits över av dessa ideologiska tankesätt. Det enda sättet, – enda sättet att få rätsida på det här, och med det rädda vårt samhälle, är att skrota vårt Public Service och ersätta det med ett nytt som fungerar som det är tänkt.

  Premiärminister Benjamin Netanyahu som begriper fördärvet med undermålig nyhetsrapportering beslöt den 11 maj 2017 enligt Kulturnytt att lägga ner deras 49 år gamla Public Service. Ledningen för nyhetsavdelningen ska väljas ut av en särskild kommitté som leds av en domare.

  Låt Sverige därför bli Europas första land som skrotar sitt Public Service och ersätter det med ett nytt som fungerar som det är tänkt.

  Gillad av 3 personer

  • Radiotjänstskugga i Kirunagruvan ab skriver:

   Nu är du där igen, Thomas, och vill ersätta Public Service med…trumvirvel…samma Public Service! Public Service fungerar exakt som det är tänkt, att du sedan går omkring och projicerar din ihopfantiserade rosa moln-version av ”hur det är tänkt” (ungefär som när alla boomers går och projicerar vad de tror att ”integration” betyder – de ska lära sig svenska, de ska jobba, de ska få svenska kamrater, de ska följa lagen, de ska inte ha slöja i det offentliga, de ska respektera trafikreglerna osv. – när det i själva verket betyder undanträngning och i längden folkmord på svenskarna och svensk kultur) är en annan femma som makten utnyttjar till sin egenvinning (”nyttig ididoti”).

   Men visst, låt gå, berätta nu för alla oss konspirationsteoretiker om hur Public Service ”är tänkt stt fungera”, Thomas, och hur vi når dit.

   Gillad av 3 personer

   • Thomas Ek skriver:

    @RADIOTJÄNSTSKUGGA I KIRUNAGRUVAN AB
    1. Huruvida vi faktiskt bör ha ett Public Service eller inte kan naturligtvis diskuteras. Jag är en stark förespråkare för att vi ska ha ett Public Service. Att lägga ner Public Service för att därefter inte ersätta det med ett nytt tror jag av folkopinionsmässiga skäl också är orealistiskt.

    2. Sverige är i ett akut behov av ett Public Service som berättar Sanningen, detta så att medborgarna kan fatta egna kloka, beslut, om vad de tycker om saker och ting. Så som det är nu så luras medborgarna, helt enkelt. Medborgarna påverkas, och luras att, bl.a. inte ta eget ansvar.

    3. Spörsmålet är omfattande och komplicerat. Jag har tidigare här på DGS flera gånger lagt ut texten kring detta. Utrymmet här i kommentarsfältet räcker inte till för en detaljerad detaljplan.

    Men det är som jag ovan sa: Skrota vårt Public Service, staben på nyhetsavdelningarna skall Bort. Starta ett helt nytt Public Service. Ledningen för nyhetsavdelningen ska väljas ut av en särskild kommitté som leds av en domare. Kommittén skall utifrån noggrant specificerade kriterier regelbundet (ofta) granska det journalistiska arbetet samt, ständigt förfina reglerna (kriterierna) så att medborgaren erhåller fakta. Inget annat.

    4. 2014 skrev jag en bok ”Måtte Djävulen ta SVT – USA är faktiskt en nobel nation” där jag i detalj visar hur djupt ohederlig SVT:s nyhetsbevakning från USA de facto är. 8 år dessförinnan har jag mycket noggrant dagligen via Internet tagit del av nyhetsutvecklingen i USA samt, hur den redovisas i Sverige.

    Om vi ska få ordning på vårt samhälle då måste, vi börja i den här änden, det är jag Helt övertygad om. Jag fattar inte, varför DGS inte tagit tag i det här.

    Gillad av 4 personer

  • brrr skriver:

   Angående universitet i USA, så har på senare år några universitet byggt sin marknadsföring på att de inte tillåter någon postmodernistisk identitetsverksamhet alls, de som sätter igång sådant åker ut. Dessa universitet har dragit till sig en hel del ansökningar.
   Jag såg också någon opinionsundersökning i USA för ett tag sedan, och det var en väldigt liten andel av amerikanerna som sympatiserade med identitetsvansinnet.
   Det kanske finns hopp trots allt?

   Gillad av 5 personer

 10. Gösta Johnsson skriver:

  Public Service-bolagen i Sverige sågar sakta av den gren de sitter på genom den usla agendasättande journalist de presterar dagligen. Dagligen blir man påmind om hur de väljer att vinkla eller väljer bort skeenden som borde hamna högt upp i nyhetssändningarna. Förr eller senare kommer tidpunkten – om detta förfarande fortsätter – när en nedläggning och total omorganisation blir följden. En test blir nu de närmaste åren hur IS-problematiken och IS-återvändarnas situation beskrivs. Hur många snyftreporetage som produceras och sänds och hur debatter vinklas blir avgörande hur snabbt förändringar kommer att ske. Redan nu ser man tendenser att försöka rättfärdiga det som skett under de 10 åren genom att byta ut terroristbenämningen mot resenärer, tonåringar och andra likande förmildrande epitet. Det hoppas jag att olika aktörer uppmärksammar och belyser så att inte detta synsätt breder ut sig och förminskar dessa terroristers handlande och ansvar.

  Gillad av 4 personer

 11. Yvonne Rosenthal skriver:

  Södertörn är en skam och en symbol för kunskapsförakt , bildningsförakt och förakt för unga människor som skuldsätter sig grymt i förhoppning om att få ett bättre liv. Ett ” Blatteharvard” , eller ett ” Blatteoxford” kunde ha varit möjligt om inte dåvarande styrelsen FP sagt ” njet” 2007 till en motion som var mitt påhitt om ett ” Privat Universitet ” detta tillsammans med Ana Maria Narti, blatte från Rumänien och då ordförande för en organisation som samlade blattar som var liberaler, uteslutande akademiker och företagare från ” samtliga världsdelar utom Antarktis” . Vi oroades alla av tillståndet i den svenska skolan och var likaså mycket oroade för de svenska universiteten . PE, Inger Enkvist med flera har skrivit åtskilligt . Att bygga upp ett privat fristående universitet tar tid, åratal, och kostar och privat ägande ( stiftelse) är inte alltid en garanti mot dårskap men vad göra? Ska man låta sig nöjas med att Harvard, Oxford, Science PO, Sorbonne o.s.v. där dessa blattar kunde ha studerat och ge attan i Sverige.

  Gilla

 12. Yvonne Rosenthal skriver:

  Rättelse, sista meningen skall vara: ” Ska man låta sig nöjas med att det finns ett Harvard , ett Oxford , ett Science PO och ett Sorbonne o.s.v. och ge attan i Sverige ?

  Gilla

 13. Rolf skriver:

  Det verkar som om alla knäppgökar i den akademiska världen har samlats på Södertörns högskola. Men det är ändå intressant att han använder beteckningen ”IS-terrorister” för dem han vill ta hem, och istället skicka ut konservativa svenskar. Han har uppenbarligen inget emot att terrorister ska bytas ut mot svenskar. Det säger en del om tillståndet i Petterssons huvud. Och hur i hela fridens namn kan man lägga polisutbildning på en sådan högskola!

  Gillad av 1 person

 14. W skriver:

  O.T. Men ändå inte….
  När Jose Orlando Flores Rodriguez släpptes ut från sitt sexåriga fängelsestraff för grov våldtäkt av barn, flyttade han till ett barntätt område i Södertälje. Där bor han tillsammans med en annan dömd sexbrottsling med latinamerikanskt namn. När Nya Tider kontaktar förskolorna i området har de varken foto eller annan information om sin ”nya granne”.
  https://www.nyatider.nu/domd-boliviansk-pedofil-flyttar-runt-mellan-barntata-omraden/
  Varför utvisar inte domstolarna sådana barnaskändare. Har PKist domstolarna totalt tappat fotfästet vad gäller att skydda de värnlösa.

  Gillad av 1 person

 15. kaj jakobsson skriver:

  När galla damer som uttrycker sig olämpligt på
  Socialar medier, då kommer polisen!
  Husrannsakan, förhör för att sluta med fällande
  dom! När viktiga brott begås läggs de ner
  Pga tidsbrist. Det luktar illa om Moder Svea.
  Arma land

  Gilla

 16. olle reimers skriver:

  Tyvärr Thomas Ek, i Sverige liksom i USA är hela domarkåren korrupt. I USA genom SES (Senior Executive Service) som Poppy Bush övertalade Carter att starta. I Sverige blev det likadant ungefär samtidigt när man började rekrytera HD domarna från tegeringskansliet i stället för bland självständiga jurister. Nu har man nätverken Hilda och Ruben som garanterar politisk korrekthet.

  Hjärntvätten har gått så långt att det bara är den fria marknadens regler med fri yttranderätt som klarar av den uppgften. Det viktgaste är att se till att den fuktionen inte fortsätter att strypas på sätt som nu sker.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.