Lägesrapport om denna blogg

Patrik Engellau

Den här bloggen har nu funnits i ungefär fyra år. Det har gått över förväntan. Vi har nått en stor och engagerad läsekrets som längtar efter ett i bästa fall begåvat och respektfullt tilltal utan inslag av PK-ism. Antalet sidvisningar – vilket betyder antalet gånger som alla artiklar blivit lästa – nådde förra året sju miljoner. Sju miljoner läsningar av ett tusental artiklar blir sju tusen läsningar per artikel i snitt. Vi har gjort ett också gjort ett femtiotal enkla teveintervjuer för YouTube som i snitt fått 30 000 tittare. (Har folk inget annat att göra än att kolla på teveintervjuer?) Läsarna och tittarna är nästan utan undantag mycket erkännsamma såväl i kommentarer som i privata email till redaktionen.

Mottot sedan start har varit ”Här skapas samtidens självförståelse”. Det har jag hittat på eftersom jag vill befinna mig i sällskap som gillar att undersöka vad som sker i den ständigt föränderliga tillvaron och som inte räds att betrakta och utforska den verklighet som ständigt på nytt formerar sig inför våra ögon.

Men självförståelse betyder inte bara att begripa det som förestår utan också, och kanske ännu mer, att förstå det som är. Möjligen har vi en ännu större uppgift på den punkten med tanke på hur oskickligt de stora svenska standardmedia hanterar det uppdraget. Jag plågas ständigt att behöva utsättas för den ensidiga och haltande omvärldsbevakning som de stora drakarna presterar.

Problemet är inte bara att de är politiskt korrekta och därför bär ideologiska glasögon som snedvrider verkligheten. Problemet är också att i allmänhet inte ens ställer och långt mindre besvarar sådana självklara frågor på vilka en normalbegåvad läsare vill ha ett hyggligt övertygande svar. Till exempel på vilka grunder man fruktar för utländsk påverkan i svenska val och hur socialtjänsten tänker när den ger bostad och körkort till IS-terrorister. Eller varför justitie- och migrationsminister Morgan Johansson har vägrat att låta Brå uppdatera sina stora studier från 1996 och 2005 om invandrares brottslighet. (detgodasamhallet.com har med hjälp av frikostiga donationer från ett antal privatpersoner förberett en sådan uppdatering. Brå har på vårt uppdrag gjort datakörningar och statistiksammanställningar och siffermaterialet befinner sig för närvarande under behandling. Vi räknar med att kunna publicera en rapport tämligen snart.)

Det finns ett antal andra så kallade alternativsajter som enbart hänger upp sig på att standardmedia mörkar och småljuger när det gäller migrationen och därför rapporterar lika obalanserat fast åt andra hållet. Det är bra att dessa sajter finns, men jag har ingen lust att göra detgodasamhallet.com till en sådan sajt. Det räcker med dem som finns.

Vad som inte finns, enligt min mening, är ett mediahus som gör det noggranna, eftertänksamma, hederliga och ansträngande journalistiska jobb som standardmedia slarvar med. Jag vill att detgodasamhallet.com ska vara som Dagens Nyheter om Dagens Nyheter hade varit den tidning den borde vara. Jag vill konkurrera ut Dagens Nyheter.

Möss ryter ibland. Så även jag om inte annat så för att markera den här bloggens ambitioner. Det borde gå att konkurrera ut Dagens Nyheter om man bara värnar om sina journalistiska ideal och jobbar på.

Vi behöver flytta fram positionerna på ett antal punkter. Vi behöver till exempel grävande journalister som gör riktiga reportage. Senast idag har vi avtalat med en känd samhällsanalytiker att skriva ett antal reportage om hur människor i Sverige anpassar sig till en ny tillvaro när det som nationalekonomen Assar Lindbeck för länge sedan dömde ut som omöjligt – att förena relativt fri invandring med ett välfärdssystem – manifesterar sig inför våra ögon. Vi har knutit till oss nya, vassa skribenter. Bitte Assarmo, redan känd från tidigare på denna blogg, är en och Richard Sörman, som ska behandla Idé & Kultur, en annan. Vi letar vidare efter fler spännande guider som kan hjälpa oss att hålla oss rimligt informerade och att förstå vår samtid.

Så var det en liten detalj. Det kostar pengar. Vår verksamhet bedrivs inom ramen för Stiftelsen Det Goda Samhället. Stiftelsen har begränsade ekonomiska resurser. Generösa läsare sätter spontant och tillsammans in ungefär åtta tusen kronor i månaden. Ibland kommer det stora pengar från någon särskilt givmild person. Men det räcker inte för att konkurrera ut Dagens Nyheter. Tänk gärna på det.

53 reaktioner på ”Lägesrapport om denna blogg

 1. Jan Andersson skriver:

  Jag såg TV första gången 1956, nio år gammal på besök hos kusinerna i Stockholm. Jag såg först en snutt av Andy Pandy, sedan kom Olle Björklund och läste nyheterna.

  Jag häpnade. Använde man det nya fantastiska bildmediet television till något så trivialt som nyhetsuppläsning, något som radion gjorde så mycket bättre?

  Och på den vägen är det fortfarande, enda skillnaden är väl att Olle Björklund gjorde det ännu bättre och fick nästan rockstjärnestatus, ända tills byråkraterna fick nog och sparkade ut honom för en skitsak,

  Gillad av 5 personer

 2. Claes G. L Elliot skriver:

  Hang in there! Det är så skönt att läsa era initierade, ovinklade artiklar så långt från Public Service och övriga MSN. Fast jag blir skrämd av att mina intryck, när jag efter mina 28 år i Bryssel, Paris och Sao Paulo, bara förstärks av den utveckling jag ser i Sverige. Inga politiker, eller myndigheter tar något ansvar utan väter fingret för att känna varifrån MSN-vinden blåser, ängsligt bevakande sin position

  Gillad av 8 personer

  • Axel skriver:

   Nu när den svenska regeringen är Hang Around till Maduros regering i Venezuela har muslimerna smygit sig in i 7 klöverns politik. Sossarna har ju Tro och solidaritet. Kan någon redovisa sammansättningen i politiska styrelser i våra partier. Det är en offentlig handling som vi medborgare har rätt att ta del av..

   Gilla

  • Aha skriver:

   Sjutusen läsare i snitt per artikel. Nog skulle kunna alla bidra med en femma eller en tia per artikel. Det ger 35 000 kr – 70 000 kr per artikel. Det var visst 1 000 artiklar förra året. Det ger 35 – 70 miljoner per år.

   Det handlar om att
   1) skapa ett beteende att ha det som vana att ge en liten donation om man tycker en artikel var tänkvärd
   2) det måste vara lätt att skänka en peng, ett tryck på en knapp och så är det klart.

   Gillad av 6 personer

  • PerH skriver:

   Har skickat en liten slant vid några tillfällen.
   Vad jag slås av är att redaktionen ligger lågt med att önska frivilliga bidrag, som alla di ”andra” gör.
   Kanske förleds vi tro att stiftelsen är stadd vid kassa.

   Gillad av 1 person

 3. Bland hinduer många ibland, danske mand han nu försvann, bemärkt då ormtjusares flöjt väckte mandom fram, till dans alá elefantiand, annars rökande utan en tand, Danmarks land, ett minne många ibland, bakom horisontens rand skriver:

  Del1

  Ja det var ju positiva besked. Först, DGS har för mig och många andra blivit ett vattenhål man går till, en oas i sandstormen av idioti, förr så var man som Dupontarna i Det Svarta Guldet, man hoppades finna klokskap, inte att folk håller med, men iallafalla inte ren dumhet, rå destillerad politisk korrekthet eller på anda sidan, en illa dold antisemitism (som aldrig verkar försvinna och som verkar vara det som fortfarande mest motiverar en liten klick samhällskritiker), men ofta som dök man med näsan ner i sanden vid hägringar. Så när jag efter lång tid utomlands flyttade hem, det är nu snart 13 år sedan, jag hade helt tappat kontakten med svensk media och det svenska samhället, så fattade jag ingenting. Man kliade sig i huvudet, ja men detta är ju helt galet! Så började jag skriva till Sveriges ledarskribenter som inte verkade som rena fiender till svenskarn, ja jag skrev också ibland till och med till DNs skribenter, men vad som kom tillbaks var ännu märkligare, tystnad, glidningar och någon enstaka gång en viskning om att personen inte kunde skriva vad han ville (Arpi, Gudmundson.). Teodorescu svarade en gång, för att undanbe sig flera mail, Rayman svarade argt att hon inte alls var ansvarig för alla våldtäkter, utan ofta skrev att hon inte gillade sådana (som Bitte gör idag 12 år senare, ursäkta att jag säger det). Kort sagt, jag fattade ingenting, såg folk inte? Sen skrev någon i gammelmedia om Avpixlat, så tänkte jag, det måste jag kolla, och i Mats Dagerlind så fann jag någon som inte verkade helt galen. Jag hade redan då börjat få nog av gammelmedia och kommer ihåg att jag skrev till Mats och diskuterade att helt ignorera allt från gemmelmedias håll, han tyckte då att man ändå måste följa det. Så är det väl, men det är skadligt, det är Nietzsches abyss, förutom rent hälsovådlig så skadar det ens tänkande, jag ser det på bekanta, jag märker det på många inlägg på DGS. Det sticker djupt.

  Så jag håller precis med, det behövs inte ytterligare ett Friatider, Samhällsnytt, NyaTider eller Nyheter Idag, det behövs något annat, det behövs ett mediehus som inte bara drivs av ilska, ett nästan omöjligt projekt. Det är mycket lätt att uppmuntra ilska och hat, jag befinner mig där tyvärr själv, det är inte hälsosamt, abyssen blickar in i mig, ibland känns det som man är blind och svingar nävarna i luften,i synnerhet om man någon gång försöker övertyga en närstående som man bryr sig om, men man har en enormt tjock pk-djungel, en djup indontrinering som man helt enkelt inte kommer igenom, de ha matats med detta hela sitt liv.

  Gillad av 18 personer

  • Volodarsky-folkkommisarie för pressen och kulturen. skriver:

   I Storbritanien och även i USA finns det tidningar som kallar sig ”Mirror”-tanken bakom detta är att det är tidningens uppgift att spegla tidsskeender på ett för läsekretsen adekvat sätt.I Göteborg på Liseberg fanns det även ett nöjesetablissemang som hette just Liseberg,Namnet är kanske ej helt en slump-det etablissemanget var ett etablissemang dit man kunde gå för att få det som på ”gammalsvenska” kallas för lisa.Ett ord som inte exakt betyder förströelse och avkoppling – men något ditåt.Pastor Janson i Göteborg kanske t o m hade använt ordet ”vederkvickelse” som väl betyder något i stil med ”återhämtning”.På Liseberg-på Återhämtningsberget- fanns det även ett hus som kallades för ”Lustiga huset”-det var ett hus fyllt med speglar som förvred inte bara åskådarnas kroppsformer utan även allt som speglarna speglade och återgav.Den smale blev tjock.Den tjocke blev smal.Den fule blev måhända ibland även underskönt vacker.Så är också de svenska monopolägda ofta Goldman Sachs- och väl delvis även ECB-finansierade mediahusen idag väl mest ”Lustiga Hus” – med speglar vars lutningsgrad och vinklar styrs via fjärrkontroll av den Pan Europeiska pseudoeliten i Bryssel.De förvridna verklighetsbilderna har på så sätt förvandlats till normalitet och Makten utfärdar publiceringsförbud och i vissa fall även yrkesförbud mot dem som ej kan eller vill acceptera de förvridna verklighetsbilder som presenteras som absolut sanning av de till Lustiga Hus förvandlade Mediahusen (inkl Public Service).Bekymmersamt är det dessvärre att den lille gossen som ropade ”Se!Kejsaren är naken!” idag väl -i alla fall i Sverige-kanske blir kallad till förhör hos MSB och kanske även blir medicinerad av Stalin-psykiatriker.Än värre går det väl i Sverige för dem som upptäckt att Kejsaren inte bara är naken utan att han inte alls är en Kejsare utan något mycket,mycket värre.

   Gillad av 4 personer

  • Richard skriver:

   ”en illa dold antisemitism”

   Vad tråkigt! Du verkar intelligent men här är du lika hjärntvättad som pk-sekten. ”Antisemitism” är ett invektiv i samma kategori som ”rasist”, ”främlingsfientlig”, o.s.v…

   Tänk efter så kommer du att inse att det används på precis samma sätt som de andra orden, enbart i syfte att tabubelägga och smutskasta.

   Det måste vara tillåtet att diskutera en kultur (som dessutom varit oerhört framgångsrik det senaste århundradet) eller ett lands politik utan att behöva bli smutskastad av ohederliga skurkar eller deras nyttiga idioter.

   Gillad av 1 person

 4. Fredrik Östman skriver:

  Men hur lär du upp dina journalister så att de inte bara gör DGS till ännu ett Dödens nedrigheter? Den ideologiska indoktrineringen sitter mycket djupt i Sverige. Alla åtta Riksdagspartier är idealistiska. De spretar åt olika håll, liksom de medier du beskriver, men de är idealistiska. Ingen som helst konservativ tradition existerar i Sverige. Måste du inte börja med en tankesmedja, en dedoktrineringsanstalt?

  Gillad av 6 personer

  • Bakom horisontens rand skriver:

   Ja det är frågan, för pk är för mig som en sumpig korv, man trycker lite på den så bular det ut pk på ett nytt ställa, som Kvartal. Jag inbillar mig att de på Kvartal tror att de inte är pk men det är ju de skyldiga som skriver där, värre än så, det är de som inte har ursäkten att ha varit naiva, för intelligenta det är de, men jag tror att de helt enkelt inte kan hjälpa att de vill ha det så här, de har det inte i sig att formulera vad som krävs. Så pk-media är som en korv, än bular det ut där, än här, men något hål ses inte till. Det är en kronisk sjuka.

   Det är därför svårt att se att DGS har fått genomslag, allt är pk i systemmedia fortfarande, inget är annorlunda. Teodorescu släpper inte in Patrik eller Omar. De som verkligen är kritiska får inte skriva eller höras och synas i systemmedia. I synnerhet inte om man kritiserar islam rakt på (och där ligger ju polisen och andra skattefinansierade aktivister på lur förutom våldsamma muslimer).

   Gillad av 11 personer

 5. Christer Harling skriver:

  Att vi läsare av varje dags mentala salt och upplyftare Det Goda Samhället inte tillsammans bidrar med mer än 8.000:- /månad är rent ynkligt.
  Om 10.000 av oss tecknar frivillig prenumeration med 100:-/månad så blir det 1 miljon i
  månaden i stöttning till det fria ordet och den fria tanken.

  Patrik – jag är med.

  Gillad av 12 personer

 6. Bland hinduer många ibland, danske mand han nu försvann, bemärkt då ormtjusares flöjt väckte mandom fram, till dans alá elefantiand, annars rökande utan en tand, Danmarks land, ett minne många ibland, bakom horisontens rand skriver:

  Del2

  Så jag tror styrkan i Patriks DGS, förutom analyserna och den relativa pk-friheten, som är långt över medel, är just tonen och anslaget, för att locka folk så måste man ha ett mjukt anslag, det är svårt. Man måste också ha ett brett anslag, hur många hantvekare tar Aftonbladet pga sport och spel? Ingen gillar heller att bli skriven på näsan, men som Patrik skriver, det som är måste också beskrivas, men ännu mer kan jag känna, det som måste komma, det blir något som ingen av oss upplevt, antingen tar vi ansvar och slutar oja oss över alla våldtäkter osv och fokuserar på det som måste göras, och sådana artiklar har jag aldrig sett på ett systematiskt vis, för ju mer man extrapolerar till nödvändiga åtgärder ju mer icke-pk blir det. Så antingen det, eller så blir vi ett skandinaviskt Libanon.

  Vad gäller BRÅ så är jag skeptisk, hela institutionen är fylls av pk-forskare, vars uppdrag är att dölja invandrares brottslighet, det är lite som att be Danielsson bestyra ett återvandringsverk. Till sist, jag inser behovet att pengar, tror jag donerar en tusenlapp till då.
  Jag ämnar dock ta en paus, får se om jag lyckas, jag känner mig alltför bitter, men önskar er alla lycka till!

  Gillad av 10 personer

  • Göran Holmström skriver:

   Du var inte bitter, Vintersurfa lite och le åt galenskapen istället.
   Se landets tillstånd som ett surrealistiskt experiment, där galningarna fått nycklarna till medicinskåpet och resten är bara ett resultat av det hela.
   Visst är det svårt, den eviga tonåringen i mig skriker andra saker mest hela tiden, men låter tinnitusen tysta honom 🙂

   Gillad av 4 personer

 7. Bakom horisontens rand skriver:

  Ett förslag, kanske, för jag gillar den rena layouten på DGS, kunde vara att lägga mera fokus på pengainsamling, Rubin Reportage förstasida har ”donate” knappen på mycket prominent ställe. Svenskarna är ju skadade också på detta vis, man betalar så mycket skatt och går i tron att allt då är gratis. Dessutom, lyssna på Rubin eller Shapiro, helt plötsligt så stannar de upp mitt i en diskussion eller intervju och börjar läsa reklam, störigt tänke jag först, men hur skall de annars leva? Man får stå ut.

  Gillad av 6 personer

  • Erik2 skriver:

   Som inte är PayPal ska jag kanske tillägga, så blir det lite tydligare vad jag menar. För PayPal finns ju men efter diverse politiska ställningstaganden av dem så drar jag mig för att använda den tjänsten.

   Gillad av 5 personer

 8. Göran Holmström skriver:

  Musen som röt, det gillas mycket. Att det finns mycket att gräva i är ju bara förnamnet. Flertalet asylbaroner som täljt guld med ena handen på partiboken,
  den andra rattar glatt statusbilen vi skattebetalare sponsat med via diverse boenden.
  Eller fackpampar som med förtroendet från sina medlemmar berikat sig så gott det går.
  Tror inte att grävandet är det svåra, utan någon måste skickar sorken i rätt riktning bara,
  Hilda och Ruben samt kopplingen till brunråttornas mästare vore en bra start, jag misstänker att en stor del av rättsrötan inom domarkåren kan spåras rakt tillbaka dit.
  Polisens ovilja att jaga riktiga busar, den borde inte vara så svår, att nosa upp en ”Golare ;)” på.
  Bidra ekonomiskt absolut och mycket gärna! Tyvärr så är jag för tillfället fattigare än en kyrkråtta,
  Inte helt sant, men kämpar med näbbar och klor för att inte behöva sälja av resten av ett livs samlande. Så fort ett arbete av vettig karaktär infinner sig så lovas en stadig insättning varje månad .
  DGS är inte större än DN, men bättre och dessutom förbaskat trevlig och intressant att få förmånen att vara en liten del av.

  Gillad av 6 personer

 9. Ole Frantsen skriver:

  Har läst DGS varje morgon i snart 3 år. Alltid läsvärda ,balanserade och givande inlägg.
  Läser också min lokala tidning samt de stora drakarna varje dag för att få hela bilden av vår tid.
  Kommer att ge ett litet bidrag so ofta jag kan.

  Gillad av 2 personer

 10. Östrahult skriver:

  Visst är DGS bra men jag har tre kommentarer:

  Det känns som att vi börjar kunna ämnet nu och den stora frågan är hur går man från ord till handling.

  Det finns faktiskt ett antal andra liknande siter idag. Om DGS ska utvecklas enligt PEs förslag föreslår jag fusion med Kvartal

  Finansiering: DGS får väl annan finansiering är 8000? Vad står loggan Den Nya Välfärden för?

  Gillad av 2 personer

 11. Lenam skriver:

  Jag donerar lite varje månad till de intressanta intervjuer som görs då och då. Är det samma kassa? Jag har slutat med DN på grund av er så jag borde kunna ge lite mer. Ni är mycket vassare än DN. Hanne Köhler var ganska bra men hon har ju slutat på DN. Jag bytte till SVD ett tag men den är ännu tråkigare och har tydligen samma ägare som aftonbladet. Nej den går också bort. Ni är bäst.

  Gillad av 3 personer

 12. jeangremillon skriver:

  Mitt förslag. Studera Mediapart i Frankrike. Startades av en redaktionschef från Le Monde redan 2008. Det är en webbaserad tidning uppdelad i två delar, Le Journal där journalister skriver, Le Club där prenumeranter får skriva (ungefär som på DGS). Sedan har de vidgat sig till ett tredje ben, Medialeaks, ett wistleblowerforum.
  Siten har växt och gjort flera avslöjanden. De avslöjade Benallaaffären. BMFTV citerar Mediapart ibland och de är media att räkna med.
  De har inga annonser, men går ändå med vinst numera. Kanske för att Frankrike är ett större land.
  Att merga med en nyhetstidning kanske skulle kunna vara en idé.

  Gillad av 5 personer

 13. Aha skriver:

  Bra jobbat. Det blir spännande att följa fortsättningen.

  Det Goda Samhället förtjänar att bli uppmärksammad av en stor läsekrets, till att börja med de en till två miljoner förbannade svenskarna.
  Tricket blir att bryta igenom vallen och bli känd hos dem.

  Sjutusen läsare per artikel borde bli sjuttiotusen läsare. Till att börja med.

  Gillad av 1 person

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   DGS står inte för alla människors lika värde och betraktas som rasister, nazister, islamofober etc av etablissemanget. För eller senare kommer väl Morgan Johansson att se till att bloggen stängs ner och skribenterna anmälas för hets mot folkgrupp av Henrik Arnstad, Anders Lindberg eller någon liknande.

   Gillad av 1 person

 14. Hovs_klipphällar skriver:

  En stor ambition — att konkurrera ut DN.
  Det kommer förstås att kosta… Till att börja med borde det finnas en donera-funktion.
  Alla människor verkar ha tillgång till sådana betalfunktioner numera, typ ”Swish”.
  Själv använder jag en annan liknande.

  Lycka till!

  Gillad av 1 person

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Jodu herr Besserwisser — knappen behöver helt enkelt bli större och tydligare. Har förövrigt donerat förut, och upplevde då att det var onödigt krångligt minns jag.

    Gilla

   • Danske mand skriver:

    Det är lätt om du har paypal, men vissa vill inte använda det av princip, de är visst också pk, precis som patreon.

    Gilla

 15. Nisse i Hökarängen skriver:

  Jag måste bara säga att jag är innerligt trött på det här polariserade debattklimatet vi har idag och som vi har haft de senaste tio åren. Därför saknar jag och säkert många andra den traditionella höger – vänsterskalan. Vi är helt enkelt inte rustade för den samhällsutvecklingen.

  Sverige blev mer PK EFTER att SD kom in i riksdagen känns det som. Då plötsligt blev det viktigt för PK-media prata om ”alla människors lika värde” , ”vi gillar olika osv” . Expressen hade t ex en bild på en SD-valsedel i rännstenen.
  Vi får heller inte glömma Twitter som är en stor del i det hela.

  Om någon för 10 – 15 år sedan hade förutspått att folk från våra förorter skulle åka ner och kriga för Is och halshugga folk. Det fanns liksom inte på kartan då, lika lite som de hitresta tiggarna. Det var bättre förr trots allt.

  Gillad av 2 personer

 16. Rune skriver:

  För min del har jag bestämt mig för att donera 100 kr till ”Samhällsnytt” varje månad. Och 100 kr omväxlande till ”Swebb-TV” och ”Det Goda Samhället”. Totalt 200 kr i månaden.
  Jag har bara en liten pension så det blir inte mera. Men jag har ändå ett visst ekonomiskt utrymme tack vare slopade tidningsprenumerationer.

  Gillad av 4 personer

 17. Gösta Johnsson skriver:

  Jag ger till DGS någon gång då och då en 100-lapp…men också till Joakim Lamotte som ju även han gör ett fantastiskt och tyvärr rent personligt riskfyllt jobb. Även då och då till Ledarsidorna med Johan W som är en nagel i ögat på sosseriet och dess anhang ( trots att han själv påstår sig vara sosse??!!). Även samhällsnytt får en slant då och då.
  Att jag skänker bland annat till dessa olika siter är för att det är viktigt att yttrandefriheten och åsiktsfriheten skyddas och värnas om. Tyvärr ser man tecken på att man från statligt håll vill vara inne och försöka tumma på dessa grundläggande friheter vi har och måste fortsätta att ha …..

  Gilla

 18. Olle Sahlin skriver:

  Hej Patrik, Jag hör till dem som länge läst dina och Eddies inlägg – och alltid uppskattat dem. På senare tid har emellertid kommit fyra eller fem olika från DGS, det är för mycket tycker jag, det känns inte kul att varje morgon öppna en Ipad med 25 nya meddelanden. Så min önskan är alltså att jag som mottagare skall kunna välja vad jag skall ta emot. Vänligen

  Olle Sahlin – Erik Dahlbergsgatan 63, 115 57 Stockholm; 076-633 94 20

  Gilla

 19. Bonicivis skriver:

  Tidigare prenumererade jag på DN och SvD samt köpte Expressen och Aftonbladet mer eller mindre dagligen (jag vet, det låter helt sjukt). Det finns således en hel del sköna tusenlappar i min mediabudget. Antar att det är likadant för många som tröttnat på MSM.
  Så, numera lägger jag istället pengarna på några aktörer som jag tycker förtjänar mitt bidrag, t.ex.Ledarsidorna, Radio Bubbla, DGS och några till.
  8000 i månaden är ju löjligt, här måste vi naturligtvis hjälpas åt att öka på den siffan rejält. DGS förtjänar sannerligen att få medel till att utökas. Ansluter mig till förslaget ovan i kommentarerna att det vore smidigt men den do ation genom något enkelt knapptryck, det skulle nog ge lite mer klirr i kassan. För egen del skulle jag också gärna se fler videointervjuer på YouTube. Kör hårt!

  Gilla

 20. olle reimers skriver:

  Patrik, du öppnar dörren för ett samarbete med Föreningen Medborgarjournalistik. Det känns som om du och Åke Thunström har en hel del att tala om!

  Gilla

 21. Lasse Forss skriver:

  För några år sedan mailade jag styrelsemedlemmarna i Grävande journalister. Var och en för sig. Visade på ett stort antal felaktigheter i medias bevakning av klimatet. Jag fick svar från några av medlemmarna med uppmaningen att tillskriva de tidningar som haft felaktiga uppgifter. Att Grävande journalister tänkte ta fram spadarna var inte aktuellt.

  Gilla

 22. phnordin skriver:

  Detta är goda nyheter. Jag önskar DGS mänga framgångsrika år och skribenter som ofta och gärna uttalar sitt hjärtas mening. Utökade resurser vore bra och jag skall själv bidra regelbundet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.