Ny podd! Elin Erssons kapade ett flygplan i godhetens namn

I ett nytt avsnitt av podden ”Tankar från framtiden” (inspelat 4/3) pratar Mohamed Omar (Eddie) med Jan-Olof Sandgren om Elin Ersson som kapade ett flygplan i godhetens namn. Hennes syfte var att stoppa en utvisning till Afghanistan. Hon dömdes till mildast tänkbara straff, dagsböter på 3 000 kr medan skattebetalarna fick punga ut med Migrationsverkets omkostnader på en kvarts miljon, plus rättegångskostnader och advokatarvoden. Hur ska man förstå Elins agerande? Sandgren vill tolka beteendet som en form av infantil självcentrering, där en aggressiv attityd får kompensera bristen på ett genuin självkänsla.

Lyssna på podden i spelaren nedan:

 

9 reaktioner på ”Ny podd! Elin Erssons kapade ett flygplan i godhetens namn

 1. Lennart Bengtsson skriver:

  Kvinnor som egentligen alltid vill väl, förutom någon bestämd karl som de inte gillar, borde ju få en generell befrielse från alla straff. Det enda problemet är förstås alla de som påstår att män och kvinnor inte går att åtskilja eftersom könet är en godtycklig konstruktion?

  Gillad av 6 personer

   • uppstigersolen skriver:

    Ja PK-folket begriper inte annat än klarspråk. Ironi, sarkasm eller nåt roligt skämt förstår de icke. Dock så tror jag att många som läser här på DGS fattar. Tänk när Åkesson sa att Annie Lööf hade röda kläder. Det gick inte hem.

    Gillad av 3 personer

 2. killeri skriver:

  Poddar är förstås modernt och progressivt men varför lyssna på samtal när man i resten av DGS i textform kan njuta av bra formuleringar, läsa om dem och kanske kopiera dem till vänner och bekanta.
  Av ett samtal får man intryck men en välformulerad text kan sitta i minnet flera år.

  Gillad av 3 personer

 3. Annlife skriver:

  Jag följer både denna pod och artiklar på denna site. Jag undrar varför ingen skriver om Imam Tawhidi i Australien och hans kamp mot Islamiseringen och hur han är hotad till livet för sin kritik mot delar av Islam.

  Gilla

 4. Göran Holmström skriver:

  Medelmåttornas sammansvärjning. Är min enda förklaring, varför annars skulle så många hoppa på aktivist tåget och alla ”rädda världen och utsatta” aktioner?
  Internet har både varit en stor gåva till mänskligheten, samtidigt en rejäl förbannelse, i form av att allt dyker upp i skärmen hemmavid!
  Menar lika lätt som det är att se Fabio eller Jay Lenos stora passion för motorfordon, lika lätt är det att ta del av dom rika och kändas liv, och är man det minsta svag själen så lär man inte tycka att det är rättvist eller ok. Men att börja hacka på Brad Pitt för hans gynnsamma utseende eller framgång, det ger varken sociala eller status poäng.
  Särskilt om man själv får nöja med bottenskrapet på kvarterskrogen med öl för 29 kronor. Där har PK-rörelsen sina fotsoldater alla medelmåttiga stackare som önskar ett lyckat liv ,med All inclusive. Tänk hur ädelt är det inte att slåss för någon annan, att stå stadigt och kämpa för ”Utsatta” dels så ger det ju fina statuspoäng i det sociala spelet, sedan så känner man sig ju så mycket mer lyckad i jämförelse med ”Offret” man räddar. Vilken Win-Win det är, bara att tillhöra samma krets som stjärnorna i Mello eller Eliten som bor på Fina Eastmangatan, Wow vilken lycka. Den hittas inte i en fabrik i Hällefors, eller på hemtjänsten i Njutånger.
  Frågan är bara hur vi alla vanliga som insett att förvalta det liv man har och njuta av det är vägen, oavsett om det är i ett torp i skogen eller ett Chateau med tillhörande vingård i Frankrike, ska få göra det i lugn och ro, när alla hysteriska PK-tokar styr och ställer med verkligheten så den blir upp och ner.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.