Brittisk student avstängd efter kritik av islamiseringen

Den 7 januari i år skrev Fredrik Haage en ledare i Smålandsposten: ”Frihetsfana under Sargon of Akkad”. I sin ledare tog Haage upp hur den liberale YouTubern Carl Benjamin, mera känd som Sargon of Akkad, stängts av från betalningstjänsten Patreon:

”Den centrala frågan rör inte bara yttrandefriheten på Internet utan frihetens villkor över huvud taget i ett alltmer digitaliserat samhälle. Allt fler tecken tyder på att makten över vilka åsikter som får yttras successivt håller på att glida över till globala serviceföretag.”

Britten Carl Benjamin är en av de populäraste opinionsbildarna på YouTube som profilerar sig som kritiker av politisk korrekthet, kulturmarxism och feminism. I en ny video (4/3) kommenterar Benjamin fallet Sebastian Walsh, en 19-årig student som stängdes av från sitt universitet i Lancashire efter att ha kritiserat islamiseringen.

Se videon här:

12 reaktioner på ”Brittisk student avstängd efter kritik av islamiseringen

  • Nisse i Hökarängen skriver:

   1. Varför är det värst i just Sverige?
   2. Varför kallar sig Johan Westerholm på Ledarsidorna.se för ”sosse” när det står klart och tydligt att han delar mer SD:s värderingar?

   Gilla

   • Hovs_klipphällar skriver:

    Nisse — 1. Kan bara gissa att PK-sekten har lyckats bli starkare här än på andra håll. Kan ha att göra med sossarnas länge dominerande ställning, och sekulariseringen som lämnat efter sig ett existentiellt tomrum. Detta tomrum fyller PK-sekten med sin ondskefulla ideologi, som de framgångsrikt lyckas marknadsföra under den falska beteckningen ”godhet”.

    2. Ingen aning. Kanske en kvardröjande känslomässig bindning till sosseriet, som det var ”på den gamla goooda tiden”?

    Gillad av 1 person

   • cmmk10 skriver:

    ”Varför kallar sig Johan Westerholm på Ledarsidorna.se för ”sosse””

    Fast när det kommer till kritan, så röstade han på mamsen (FP)!

    Mamma vet tydligen ändå bäst. 😉

    Gilla

 1. Nisse i Hökarängen skriver:

  Jag som trodde att det bara var i Sverige man inte fick kritisera islam. Vi ska ju vara så j-la PK, leka moralisk stormakt, uppfostra medborgarna till att ha rätt värdegrund osv.

  Gillad av 1 person

 2. li br skriver:

  Hade en universitets professor som försökte tuta i oss studenter att den svenska lagen är rasistisk och ingår i den sk strukturella rasismen som svenska samhället är uppbyggt på. Universitets läraren ansåg att vi skulle bryta mot lagen i våra bedömningar för att kompensera för rasismen och gagna icke svenskar. Jag gick upp till rektorn på universitetet och frågade om universitetet står bakom detta. Att lära ut civil olydnad och aktivism och att vi ska begå lagbrott. Svenska universitet är de som hjärntvättar det svenska folket idag. Det är helt sjukt !

  Gillad av 8 personer

 3. Lasse Forss skriver:

  Ulla Gustavsson fick sparken som ordförande i Svenska simförbundet för följande inlägg på Facebook:

  – Slöjan är ett religiöst, politiskt och sexistiskt plagg. I Riksidrottsförbundets värdegrund är jämställdhet viktigt och slöjan står för något annat. När sådana bilder visas normaliserar de förtrycket, säger Gustavsson.

  I ett regleringsbrev från en tidigare s-regering till alla föreningar i Sverige stadgas att kritik mot islam kan innebära att föreningen mister statliga bidrag. Men om personen som fällt yttrandet sparkas, så får man behålla bidragen.

  Det här är det sätt som makten används för att hindra medborgare att utnyttja sin grundlagsskyddande yttrandefrihet. Regleringsbrevet står alltså över grundlagen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.