Brittisk student avstängd efter kritik av islamiseringen

Den 7 januari i år skrev Fredrik Haage en ledare i Smålandsposten: ”Frihetsfana under Sargon of Akkad”. I sin ledare tog Haage upp hur den liberale YouTubern Carl Benjamin, mera känd som Sargon of Akkad, stängts av från betalningstjänsten Patreon:

”Den centrala frågan rör inte bara yttrandefriheten på Internet utan frihetens villkor över huvud taget i ett alltmer digitaliserat samhälle. Allt fler tecken tyder på att makten över vilka åsikter som får yttras successivt håller på att glida över till globala serviceföretag.”

Britten Carl Benjamin är en av de populäraste opinionsbildarna på YouTube som profilerar sig som kritiker av politisk korrekthet, kulturmarxism och feminism. I en ny video (4/3) kommenterar Benjamin fallet Sebastian Walsh, en 19-årig student som stängdes av från sitt universitet i Lancashire efter att ha kritiserat islamiseringen.

Se videon här: