Ständigt dessa onda vita män

Mohamed Omar

En följd av vår så kallade generösa invandringspolitik de senaste decennierna är att tidigare okända fenomen som ”kvinnlig omskärelse” blivit en grej här. I början av det nya året kunde Sveriges Radio (3/1 2019) berätta att allt fler könsstympade kvinnor söker hjälp. Amelmottagningen på Södersjukhuset i Stockholm är landets första och en av få specialiserade mottagningar för just kvinnor som utsatts för omskärelse. Mottagningen har märkt en ökning på 40 procent på tre år.

”Vi märker att fler och fler patienter kommer till vår mottagning. Ungefär hälften kommer på eget initiativ, vilket är fantastiskt och hälften kommer från remisser från mödravården, ungdomsmottagningar, skolsköterska och nu också från socialtjänsten”, sade Bita Eshraghi, specialistläkare på Amelmottagningen, till Ekot den 3 januari.

Senare samma dag delade S-toppen Veronica Palm en Expressenartikel om nyheten på Twitter med kommentaren:

”40 000 svenska kvinnor har utsatts för könsstympning. Varje kvinna, i varje situation, har rätt till sin egen kropp. Patriarkatet måste krossas överallt.”

Ständigt dessa onda vita män! För det första känns det som hon använder ordet ”svensk” för att dölja att det handlar om kvinnor i Sverige med invandrarbakgrund. Jag har aldrig hört talas om en Karin från Söderköping som blivit omskuren och det har nog inte Palm heller.

Men när hon sedan skriver att patriarkatet måste krossas ”överallt” får jag ändå intrycket att hon menar att det även ska krossas ”där”, det vill säga inom invandrargruppen, och inte bara ”här”, i hennes egen grupp ”gammelsvenskar”.

Hon vill liksom samtidigt både nedtona och antyda att kvinnlig omskärelse är ett invandringsrelaterat problem. Jag tror det beror på att hon är medveten om den kritik som riktas mot feminister om att de ser mellan fingrarna på invandringsrelaterat kvinnoförtryck samtidigt som de ivrar för könsneutrala toaletter. Hon vill nog visa att kritikerna har fel – hon bryr sig visst – samtidigt som hon vill gardera sig från anklagelser om att rasistiskt ”peka ut en grupp”.

Hon skyller på patriarkatet – vad det nu är. Jag skulle tro att Palm och andra likasinnade feminister skulle beskriva Sverige på 1800-talet som ett patriarkat. Män arbetade ute, kvinnorna tog hand om hushållet. Husbonden hade auktoritet. Men i detta svenska patriarkat förekom inte kvinnlig omskärelse eller könsstympning. Det går alltså inte att skylla på patriarkatet.

Ökningen av kvinnlig omskärelse i Sverige beror helt enkelt på en ökning av invandringen från länder där seden är vanlig. Om man ska koppla denna utveckling till något av könen så ligger det närmare till hands att skylla på kvinnorna än männen. För kvinnor har i högre grad än män röstat vänster och därmed för en ”generös” invandringspolitik. Många kvinnor med makt i samhället har deltagit i den stora omvandlingen av Sverige från en svensk nation utan könsstympning till ett mångkulturellt land med könsstympning.

Det hade därför varit rimligare av Palm att nämna matriarkatet snarare än patriarkatet. Hade männen haft all makt i Sverige hade vi förmodligen inte haft en lika ”generös” invandring och därmed inte ett lika stort problem med kvinnlig omskärelse.

Det har funnits många patriarkala samhällen genom historien som inte har praktiserat kvinnlig omskärelse. Vi hade som sagt inte den seden i Sverige, vilket kanske kan förklaras med att vi var en kristen nation och något sådant inte finns i kristendomen, även om det förekommer bland kristna i andra kulturer. Det finns stöd för kvinnlig omskärelse i islamiska texter, inte i kristna.

Det sägs ibland att alla religioner är lika, men det är stor skillnad mellan kristendomen, som format väst, och islam, som format islamvärlden. Själv är jag ateist och har ingen tro, men jag är tacksam för att jag lever i ett land med en kristen snarare än en islamisk historia.

Det finns uppenbara skillnader mellan religionerna som vem som helst kan se. I islam finns det hadither, yttranden som tillskrivs profeten Muhammed, som uppmuntrar kvinnlig omskärelse. Därför kan det vara svårt för en troende muslim att helt förkasta seden – det kan framstå som att man motsäger Muhammed. I en av de fyra sunnitiska skolorna, shafi-skolan kallas den, räknas kvinnlig omskärelse som en plikt. Man måste göra det. Och shafi-skolan är stor. Den dominerar i länder som Somalia, Jemen, delar av Egypten, Indonesien och Malaysia.

Feminister som Veronica Palm påstår att de arbetar för ett jämställt Sverige, men det verkliga resultatet av deras politik, eftersom de är för en ”generös” invandringspolitik, är att kvinnoförtrycket från islamvärlden och andra ställen breder ut sig här.

Klicka här för att gilla min sida på Facebook. Du kan stödja mitt arbete genom att swisha till 0760078008 (Eddie).

30 reaktioner på ”Ständigt dessa onda vita män

 1. Bo Svensson skriver:

  Allt beror på att man ignorerar det migrationsfundamenta som gällt sedan livets uppkomst: Att man vinner terräng i kraft av sina förtjänster.

  Det är en pervers ordning när det är ens tillkortakommanden beträffande att skapa fred och välstånd hemmavid och skaffa måttligt med avkomma som ger en rätt att inkräkta på mera förtjäntas territorium.

  Gillad av 3 personer

 2. Bejamin Dhover skriver:

  Veronica Palm är en vidrig apologet som struntar fullständigt i de 40,000 stympade kvinnorna. Detta Tweet var bara en daglig rutin av att positionera sig på rätt sätt för karriären. Det kostade ingenting, förpliktade till ingenting, resulterade i ingenting. Utom möjligen en liten, liten smula ytterligare förakt för en tidstypisk, opportunistisk politiker.

  Gillad av 17 personer

  • Hovs_klipphällar skriver:

   Bejanin D. — Just det. V. Palm hör till den vidriga och föraktliga sort av ”feminister” som flörtar med islam och vägrar erkänna att islam är en samhällsfientlig, kvinnofientlig och totalitär lära.

   Därför kan den här sortens folk aldrig tala klarspråk om vad saken egentligen gäller, utan försöker lögnaktigt hävda att ”patriarkatet” ser likadant ut överallt!

   Egentligen kryper de för islam, eftersom de i sitt allmänna hat mot Väst ser islam som en allierad kraft. Det som driver dem är hatet. Hatet mot hela vår västerländska kultur.
   De befinner sig på fiendesidan.

   Gillad av 6 personer

   • Lars-Erik Eriksson skriver:

    Övertygad om att S föraktar Islam över det mesta men av strategiska skäl tar man inte itu med problemet direkt. Det sker i stället genom derivatpolltik: Man kritiserar männen i allmänhet, man ger sig hän åt metoo-rörelsen för att bakvägen komma åt överfallsvåldtäkterna, man talar om barnfattigdom och klassamhällets återkomst som grogrund till den växande kriminaliteten – som man fruktar – osv.
    Råskällandet på SD handlar om att slita segern ur borgarnas tandlösa käft och vilken hjälp de får av de utflugna implantaten Lööf å Björklund.
    Om vi har förtjänat denna politiska soppa, ve oss.

    Gilla

 3. Aurora skriver:

  Det är samma hela tiden i den s.k debatten. Om man aldrig klarar att klart uttala varifrån problemen och samhällsförändringen kommer så kommer aldrig problemen att kunna lösas. Lika korkat som när polisen tvingades ’kontrollera’ lintotten Pelle om han eventuellt befann sig i landet olagligt i Reva-projektet.

  Gillad av 5 personer

 4. elfyma+ skriver:

  Problemet , eller ”utmaningen”, är att kvinnor fick rösträtt i Sverige.
  Lyssna på intervjun med Ingrid Carlqvist i Swebb TV, så förstår ni varför.

  Gillad av 1 person

  • Fredrik Östman skriver:

   Kvinnor och män har haft rösträtt lika länge i Sverige. Hur vet man att det är kvinnornas rösträtt som har varit skadlig? Kan det inte vara så att det är arbetareklassens rösträtt som har varit felet i systemet? Eller bristen på konstitutionella begränsningar?

   Gillad av 1 person

 5. Lennart Bengtsson skriver:

  De ständiga rapporterna av den ökade belastningen på de svenska samhället är inget annat än en följd av den oerhört snabba svenska befolkningstillväxten. Under det senaste 30 åren har den i runda tal ökat med 25% eller från 8 till 10 miljoner människor. De flesta tillkommande är trots sin ungdom beroende av en omfattande hjälp genom att de huvudsakligen kommer från eftersatta utvecklingsländer.

  Detta, vars långsiktiga följder ingen ännu vet har genomförts utan tanke eller konsekvensanalys ungefär som en beteendet hos en förälskad kvinna. De som har vågat vara kritiska har fått fan för detta. Det har blivit utskällda och deras rykte draget i smutsen, De har helt enkelt stämplats som usla rasister medan de som stått för ansvaret bara får det oskyldiga tillmälet ”naiv”
  De har alla varit som den lilla Greta som har blivit landets klimatikon. De som vågar påpeka vansinnet och dårskapen i alla huvudlösa klimatåtgärder ses som ett slags onda andar.

  Gillad av 14 personer

 6. Vakdand, dikdand, dhanadand, eller badhadand, vilket straff drabbar danske mand, i hinduers land, skall kroppsdelar huggas av i sand, är det slutet för dans alá elefantiand, vad nu, vacker ko målad så Grand, slickar glatt danske mand skriver:

  Jag har bott i en patriarkal kultur, jag bodde nämligen i Japan. En scen jag aldrig glömmer det var på en buss, en mamma, med två barn, en flicka, kanske två, en pojke fem eller sex år, det vara en skakig busstur. Så blev en plats ledig och flickan klättrade upp och satte sig. Oombedd så lyfte då mamman ner henne och satte pojken där istället så flickan fick stå, hela vägen. Jordan Peterson säger ofta att om ett barn inte är socialiserat vid fyra års ålder så är det för sent, det skall läras från början, kan barnet inte leka på lika villkor med andra barn vid fyra så kommer det för alltid att vara patologiskt. Så tror jag det kan vara, och vem är det då som är skuld till hedersmorden, könsstympningar, bilbränder och halshuggningar? Det är en dualitet, båda behövs, mamma och pappa, och jag tror att vi underskattar mödrarnas roll i detta. Det är en kultur, ett helt, som är motsatsen till vår, och det börjar med hur man uppfostrar de mycket små barnen och det är mammornas jobb. Sedan tar papporna vid för pojkarna, ger dem stryk och så vidare, och mammorna lär flickorna att vara andra klassens medborgare. Detta sätt att uppfostra ger, vad det verkar, en optimal grogrund för hat, som måste få sitt utlopp. När dessa människor befann sig där de hör hemma så var det hat mot varandra, mot alla avvikare, shia mot sunni, klan mot klan, mot kristna och judar, när de är här, ja vi vet alla vem de hatar.

  Gillad av 12 personer

 7. Aha skriver:

  ”Många kvinnor med makt i samhället har deltagit i den stora omvandlingen av Sverige från en svensk nation utan könsstympning till ett mångkulturellt land med könsstympning.”
  Sannerligen är det så. Råkade springa på SCB-statistik som visade att de manliga väljarna var i majoritet i endast M och SD.

  Invandringen och mångkulturen är alla problems moder. Den är det för skolan, dock kraftigt flankerad av flumskolan. Den är troligen en stor bidragande orsak till köerna inom vården, inte minst framgår det av krönikan att det finns särskild mottagning för omskurna kvinnor. Den är det för äldreomsorgen då besparingar sker för att kunna försörja invandrare. Den är det för polisen, den är det för ekonomin. Med många lågavlönade invandrare i serviceyrken och med ett gigantiskt utanförskap har BNP-utvecklingen pet capita varit direkt svag i ett decennium. Även fattigpensionärernas skulle kunna ha haft det bättre om de istället för försörjning av arbetslösa invandrare fått motsvarande belopp.

  Invandringen är alla problems moder och mitt i detta står Veronica Palm. Oanfrätt, inbjuden till TV, med i debatten, ämnad för de goda posterna. Ivrig påskyndare som hon har varit av den misslyckade omgörningen av Sverige. Säkert medveten om problemen men knappast ångerfull för att Sverige satsat på mångkultur. Hennes engagemang har gynnat henne och gör det fortfarande.

  Sverige måste räddas från sådana som Veronica Palm.

  Gillad av 14 personer

 8. Sixten Johansson skriver:

  Om Veronica Palm hade någon heder i kroppen och logik i sin mentalitet skulle hon tillsammans med sina meningsfränder kräva att de 40 000 kvinnorna kartläggs och på så vis de patriarker som har skulden. Det är väl det värsta patriarkatet som måste angripas först, till och med enligt ett barns logik. Men hon är bara en av de ryggradslösa, bottenlöst giriga, hycklande, odugliga politiker som har bemannat maktpositionerna i Sverige och klamrar sig fast med hjälp av sina lakejer. Alla personer med den karaktären är fullkomligt odugliga och destruktiva även som föräldrar. De könsstympar mentalt sina egna barn och alla andras som de har inflytande över.

  Gillad av 4 personer

 9. Kalle skriver:

  Vilken slemmig kommentar av Veronica Palm. Vi måste stoppa patriarkatet. Hade hon haft lite ryggrad så hade hon sagt. Vi måste stoppa det muslimska patriarkatet. Men är man ryggradslös , blir det naturligtvis standardsvammel. Bli knyppelexpert isället för politik, det tjänar landet på.

  Gillad av 2 personer

 10. uppstigersolen skriver:

  Veronika Palm var ju gift med en vit svensk man. Hon lämnade honom 2013. Alternativt han lämnade henne. Strunt samma. Hon fick inte bli minister i nån sosseregering. Är hon sur? Jajamensan. Så hon skriver upprört om patriarkatet. Som inte ville ha med henne.

  Gillad av 3 personer

 11. Pelle skriver:

  Om tio år kommer Veronica Palm eller någon motsvarande att sitta i en morgonsoffa och med glädje förkunna att de har låtit omskära sina döttrar eller barnbarn. – Det är så fantastiskt att kunna bidra till integrationen, kommer hon att utbrista.

  Tidigare trodde jag att det åtminstone skulle dröja trettio år innan vi hamnar där. Nu är min prognos nere på tio år då galenskaperna bland svenska kvinnor uppenbart tilltar. Se t.ex. dagens miljöpartistiska inlägg i Expressen. Självskadebeteendet bland etniskt svenska kvinnor vet inte längre några gränser.

  Gillad av 2 personer

 12. Sven Dufva skriver:

  Barnfattigdomen ökar, ingen vet varför? – Det behövs fler socialdemokratiska skattehöjningar.

  Bostadsbristen ökar, ingen vet varför? – Det behövs ett nytt miljonprogram, skattebetalarna betalar.

  Kriminaliteten ökar, ingen vet varför? – Det behövs fler fritidsgårdar.

  Antalet kvinnliga offer för omskärelse ökar i Sverige, ingen vet varför? – Det behövs en statlig Genusmyndighet och ett intensifierat ”jämställdhetsarbete”.

  Skolresultaten sjunker i Sverige, ingen vet varför? Det behövs mer av S-politik; fler fritidsgårdar.

  Gillad av 2 personer

 13. EL skriver:

  Eddie

  ”kvinnlig omskärelse” finns inte, endast manlig. Den kvinnliga stympningen har inget med den manliga omskärelsen att göra. Migranter ska veta vid ankomsten vad som gäller i Sverige: stympning straffas var den än äger rum. Eller?

  Gillad av 1 person

 14. Henry skriver:

  Glöm inte att under Juholt tumultet sågs Palm som en tänkbar partiledare för S. Vad säger det om politiker i allmänhet och S i synnerhet

  Gillad av 1 person

 15. phnordin skriver:

  Personen V.Palm lider förmodligen av schizofreni i sina försök att förena sin världsfrånvända syn på invandringen och medföljande avarter av civilisation med moderna svenska värderingar. Eller också är det moralisk ohederlighet som driver henne att förneka det uppenbara. Nämligen att svensk kultur – män och kvinnor- tar avstånd från civilisationer som föreskriver könsstympning.

  Gillad av 1 person

 16. Gulag Schweden.EU-bezirk NordMitte, skriver:

  Allt är smittosamt tycks-speciellt galenskap.Palm har en personlighetsstruktur som återfinns hos många ledande företrädare bland demokratins fiender.I en annan tid på en annan plats skulle Palm säkert kunna kläcka ur sig liknande idiotier.Erich Fromm skulle säkert klassificera henne som fascistoid-en person vars tankestruktur kvalificerar till en placering långt ut på den sk F-skalan.Vill hon sätta all ”onda vita män” i arbets- och dödsläger?Är alla vita män onda?Hur skall man bestämma vad som kvalificerar till beteckningen ”vit”?Skallmätningar kanske?Palm borde skämmas ögonen ur sig för att hon kläcker ur sig sådana himmelsskriande idiotier.Palm är ett verkligt lågvattenmärke i en politisk kultur som blivit okultur och barbari.Vet hon det?Palm en bisarr figur i ett än mer bisarrt helt barbariskt politiskt landskap.Avgå Palm!

  Gillad av 3 personer

 17. Eva Portnoff-Klatzkow skriver:

  Jag blir riktigt orolig när man omnämner kvinnors stympning som omskärelse som är en väsentlig skillnad. Att män genomför en omskärelse förstör inget varken njutnibgsmässigt eller utseendemässigt och är renligare, medan stympning på kvinnan innebär att hon får avstå den njutning som hon annars skulle haft med klitoris kvar. Att dessutom sy igen en slida är barockt och djupt tragiskt.
  Eva Portnoff-Klatzkow

  Gillad av 1 person

 18. Centralkommittén. skriver:

  Palm är inte bara-som de flesta i den svenska nomenklaturan-”tossed og fjolled”.Hon är uppenbarligen ”raving mad”,”mad as a hatter”.Det blir inte så lite mardrömsaktigt med en nomenklatura bestående av lallande och fradgande dårhushjon.

  Gillad av 1 person

 19. Dan Renman skriver:

  Dessvärre måste det bli mycket värre i Sverige innan vi tar upp ”knytnäven ur fickan”.
  Svenskar är ett knepigt folksom accepterar vad som helst.
  Politker-aristokratin har med med hjälp av journalistkåren kidnappat vårt land

  Gillad av 2 personer

 20. Hamza skriver:

  Den typ av omskärelse Palm talar om och som är vanlig i såväl kristna länder som andra är av en art som inte har med islam att göra. I islam är det tillåtet att på samma sätt som på en man göra ingrepp. på kvinnan är det som Mohammed (SAW) säger “Do not go to the extreme in cutting. Denna Hadith är dock svag (dhaif). och skall således inte följas. om man tycker detta låter barbariskt. så kan man ju fråga alla manliga Amerikaner som är omskärda ! omskärelse är inget måste på en kvinna och det har blivit norm i många länder på mannen, vilken ingen verkar tala om alls då vi tycker det är ok. Men varför gäller inte samma för kvinnan om man nu vill ha jämlikhet i detta land ? Jag anser dock att detta är ett ingrepp som både för mannen och kvinnan skall komma från personen själv och inte bli påtvingat. och det finns bevis i Islam att man kan göra detta under vilken ålder man önskar. Abraham var 70 år och det är där det har sitt ursprung.

  Denna kultur finns i alla delar av vår värld. Kristna som islamska samhällen.

  Problemet är att i t.ex Somalien, där gör dom inte omskärelse utan skär bort i princip det mesta och syr sedan ihop kvinnan, vilket kan leda till att hon dör i infektion och har svårt att kissa. en helt avskyvärd handling som jag inte fattar existerar. men som sagt det har inte med islam att göra i sitt tillväga gångs sätt som det görs där. KULTUR !! detta är KULTUR.

  tyvärr vill Skribenten få det till att det är en Islamisk symbol. och så är inte fallet. Om så är fallet, nämn en hadeeth där Mohammeds fruar omskars ? Och en sista sak är att de hadither som skribenten tycks hittat är inte ”sahih” starka hadither. Det finns inga starka hadither på att kvinnlig omskärelse är tillåtet enligt kunniga på området inom Islam.

  Gilla

  • Niklas R skriver:

   Istället för att skriva en lång text för att motbevisa ditt påstående om att kvinnlig omskärelse inte är en del av islam så länkar jag till en video av Dr. David Wood som tar upp exakt den här poängen. Att muslimer i väst försöker ljuga för folket och säga att kvinnlig omskärelse inte alls är en del av islam när deras falske profet sa exakt tvärt emot dem.
   Antingen ljuger muslimen eller så kallar muslimen Mohammed för en lögnare och skall därför dödas enligt sharia.

   Videolänk: https://www.youtube.com/watch?v=qle_4qiH4tU
   Ha så trevligt.

   Gilla

 21. madebymihere skriver:

  Angående ”patriarkatet” träffar Palm fel (som vanligt som det mesta hon uttalar sig om) då det är främst kvinnor som ofta både kräver, förväntar sig och genom för underlivsstympning på flickor. Det är tradition, så ”har det ju alltid varit” och det är en kulturyttring som är självklar och ska hållas fast vid. Var är ”patriarkatet” då? Det enda Palm är bra på är att spotta grodor i tid och otid. Nej förresten, paddor. Stora håriga paddor. Med risk för att förlämpa stora och håriga paddor.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.