Bittes notiser: Elvaåring gravid efter våldtäkt – nekades abort

En elvaårig flicka i Argentina nekades abort efter en våldtäkt, trots att abortlagen gav henne rätt, skriver The Guardian. 23 veckor in i graviditeten tvingades hon att genomgå kejsarsnitt. Barnet förväntas inte överleva.

Abort är förbjudet i Argentina, men lagen medger abort efter våldtäkt. Trots detta, och trots att både flickan, hennes mor och människorättsaktivister upprepade gånger ansökte om abort, ignorerade myndigheterna hennes begäran. Vid två tillfällen har flickan försökt begå självmord.

Flickan, som är yngst av tre systrar, blev gravid efter att hennes mormors 65-åroge sambo våldtagit henne. Hon hade placerats hos sin mormor av myndigheterna eftersom hennes mammas sambo utsatt hennes systrar för sexuella övergrepp.