Bittes notiser: Elvaåring gravid efter våldtäkt – nekades abort

En elvaårig flicka i Argentina nekades abort efter en våldtäkt, trots att abortlagen gav henne rätt, skriver The Guardian. 23 veckor in i graviditeten tvingades hon att genomgå kejsarsnitt. Barnet förväntas inte överleva.

Abort är förbjudet i Argentina, men lagen medger abort efter våldtäkt. Trots detta, och trots att både flickan, hennes mor och människorättsaktivister upprepade gånger ansökte om abort, ignorerade myndigheterna hennes begäran. Vid två tillfällen har flickan försökt begå självmord.

Flickan, som är yngst av tre systrar, blev gravid efter att hennes mormors 65-åroge sambo våldtagit henne. Hon hade placerats hos sin mormor av myndigheterna eftersom hennes mammas sambo utsatt hennes systrar för sexuella övergrepp.

6 reaktioner på ”Bittes notiser: Elvaåring gravid efter våldtäkt – nekades abort

 1. Vaknauppnu skriver:

  Fattar inte hur sjuka en del ynkryggar är.. Förstöra livet för /unga/ människor bara för att få tillfredställa sina sjuka lustar… Så vidriga! Hoppas fa–nstygen (båda två) blir för evigt bortstötta av samhället och att dessa ynkryggar får långa fängelsestraff. Man undrar hur det går för flickorna:(

  Gillad av 2 personer

 2. Snorre och Sture och danske mand, på flod ibland, hundra kvinnobakar sig befann, pinsamt mer än lite Grand, arga som fan, han snart befinner sig band, framför viktig mand, i durbars sand skriver:

  Vet inte vad syftet med inlägget är. Abortdebatten är inte lätt, många inom vänstern är för att fullgångna barn skall kunna dödas efter födseln, sådana lagar stiftas i stater i USA styrda av demokraterna. Denna gränsdragning är långt ifrån triviell. När man väl kompromissar med livet, och det är ett liv som lever i mammans mage, var går gränsen?

  Gillad av 1 person

 3. Annkristin skriver:

  Sorgligt! Jag ser inte mycket till kristen barmhärtighet eller mänsklig empati gentemot det våldtagna barnet, vare sig från den katolska kyrkan eller kommentarsfältet här…Jag undrar hur många abortmotståndare som skulle låta sina egna elvaåriga döttrar föda ett barn till en våldtäktsmän. Jag kan förstå principen om det ofödda livets okränkbarhet. Men förfäktandet av den bör väl åtföljas av en livlig diskussion om vad den avlande parten ska betala för pris för att tvinga ett barn att sätta ett oönskat barn till Världen? Livstids fängelse eller dödsstraff för våldtäkt?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.