När samhällskontraktet bryts, del 2: Svenska zoner

Gunnar Sandelin

Jag har tidigare skrivit här om det i sociala medier uppmärksammade ”Ekeröprojektet” som gick ut på att en grupp likasinnade skulle vilja bosätta sig i en utvald kommun för att där påverka politiken så att de kunde leva befriade ifrån massinvandringens och mångkulturens negativa konsekvenser. De ville slippa skenande kriminalitet och att oroa sig för sina barns framtid. Läs gärna den texten först så får ni en bakgrund.

Jag avslutade med att berätta att det finns fler grupper som har liknande ambitioner med att vilja leva efter vad de definierar som svenskt. En sådan grupp kallar sig Svenska zoner. Den har nyligen framträtt med ett genomarbetat och detaljrikt program, vilket går att ta del av på gruppens hemsida  samt i dess öppna Facebookgrupp.

Så här beskriver en medlem, som vill vara anonym på grund av rädsla för att mista jobbet, grunden för sitt engagemang i gruppen:

Jag VILL helt enkelt inte ha ett samhälle som i hög grad befolkas av människor som inte har sina rötter här. Människor som inte delar vår historia, våra minnen, våra seder eller ens vårt språk. Var har alla dessa människor innerst inne sina lojaliteter? Hur vet vi med säkerhet att de spelar på vårt lag när det kniper? De kanske inte ens VILL vara en del av vår gemenskap, utan bara är ute efter våra tillgångar, våra pengar eller vårt territorium?

Medan det för invandraren har inneburit privilegier och efterlängtade möjligheter att flytta in till vårt land, så har det för landets ursprungliga befolkning/oss inneburit ett främliggörande i vårt eget land. Vi känner oss bekymrade och rädda, bestulna och överkörda. Aldrig har vi tillfrågats om vi önskar leva våra liv bland främlingar från alla kontinenter. Aldrig har vi fått ta ställning till om vi tycker det är okej att bli reducerade till en minoritet i vårt eget land. Hur kan detta ha pågått så länge i ett samhälle som kallar sig demokratiskt?

Lyssna nu noga. ”JAG VILL INTE DETTA!”. Jag vill leva i mitt eget land, omgiven av mina egna, som jag känner samhörighet med och som jag känner att jag kan lita på. Till alla er som älskar det annorlunda mer än det familjära – emigrera eller res ut och upplev världen, men ta inte ifrån mig min trygghet, mitt hem och det som rättmätigt är mitt!

MEN, det finns ett sätt att lösa detta på, och mer rättvist och rimligt kunde det inte göras… Dela upp landet! Låt dem som vill leva ”svenskt” få göra det i vissa kommuner/regioner (det inkluderar även dem som ursprungligen kommer från andra delar av världen, och som aktivt har VALT att leva som vi, bland oss!), och låt dem som VILL leva i ett globalistiskt SÄRhälle, med allt vad det innebär, fortsätta med det. Den enes bröd BEHÖVER inte betyda den andres död. Skapa Svenska zoner för dem som vill leva svenskt, så får folk helt enkelt rösta med fötterna…

Grundaren av Svenska zoner heter Stefan Fahlander och är en egenföretagare i reklam- och hemelektronikbranschen, som närmar sig pensionsåldern. Han bor i Uppsala, men är uppväxt i Norrland, och är till hälften av finsk härkomst. Det sistnämnda ser han som en förklaring till att han vågar sticka ut offentligt, ”dessutom jobbar jag i en bransch där man inte kan komma åt mig”, tillägger han. Stefan Fahlander berättar att han först för fem år sedan blev medveten om att landet håller på att falla isär och att den ”utomeuropeiska massinvandringen av ofta outbildade och inte sällan destruktiva migranter” var det största orsaken till det pågående nationella sönderfallet.

Han kom också fram till att de ständigt höga volymerna av migranter i kombination med den mångkulturella propaganda som genomsyrar hela samhället, omöjliggjort en dialog om en gemensam framtid. För honom var det hela som ett dåligt äktenskap där parterna måste gå skilda vägar; efter lång och varaktig söndring måste landet delas. Ett underliggande hot bakom projektet, betonar han, är att genom kraftigt förändrad demografi hotas de med svensk bakgrund att bli en minoritet i sitt eget land. 1,8 miljoner uppehållstillstånd har totalt sett beviljats sedan millennieskiftet och nu ska Sverige få en ännu generösare politik för asyl- och anhöriginvandring.

”Det här är ett fenomen i tiden”, förklarar han. ”Fler och fler börjar känna så här. Min idé växte fram ur den desperation som jag kände efter valnatten. Jag hade fått nog eftersom jag har levt i Uppsala sedan sjuttiotalet och sett en idyll i stora delar förvandlas till No Go-zoner.”

”Gick det bra för tjecker och slovaker att gå skilda vägar, så bör det också kunna gå bra för oss”, resonerar han och föreslår att vänsterliberalerna får sköta sitt utopiska rike själva medan de konservativa och nationellt sinnade får sitt eget Sverige.

Läser man Fahlanders dokument så blir det emellertid tydligt att det inte handlar om några skarpa gränser mellan de skilda svenska områdena. Jämfört med Tjeckiens och Slovakiens gränsdragning liknar det ett konglomerat som för tankarna till Bosnien eller Västbanken. Han har dammsugit hela landet och nogsamt utarbetat ett kluster av mindre kommuner från nord till syd, som skulle lämpa sig för projektets syfte att kunna vända den politiska majoriteten till sin fördel. (dessa kan studeras här).

”Generellt kan man säga: röda städer, blå landsbygd. Med ganska små förändringar kan man förhoppningsvis åstadkomma mycket i kommuner som exempelvis Staffanstorp och Bromölla. Jag tror att om utvecklingen sätter igång så har den en självreglerande effekt. Svenska zoner importerar skattebetalare och exporterar bidragstagare.”

Stefan Fahlander är den som har myntat begreppet ”Visegradkommuner”, som efter Ungerns och Polens uppror mot eliten i Bryssel skulle kunna tänkas göra samma sak mot riksdagens och regeringens vanstyre i Stockholm. Askersund, Gullspång, Karlsborg och Laxå är några potentiella Visegradkommuner (fler finns här) som han har listat som kommande föredömen, om allt skulle gå på det sätt som han hoppas och tror.

Liksom Ekerö-projektet är Svenska zoner ett tecken i tiden, som är svårt att förbigå. Man kan sätta många frågetecken, undra om det handlar om haverister utan verklighetskontakt, och ställa sig frågan om det hela inte bara är en utopi som odlas inom en mindre grupp. Jag har talat grundligt med flera medlemmar i dessa projekt, och det går inte att förneka att de är välanpassade, rent av framgångsrika och drivs av en uppriktig och välartikulerad oro över vad som händer med vårt land. Men är inte en delning en alltför drastisk och destruktiv åtgärd att sträva efter? Vi skulle ju i sådana fall få en massa zoner som är icke-svenska. Vill vi det?

”Jag ser det här som ett sätt att undvika en kommande inre väpnad konflikt. Vi vill ju också inkludera invandrare som har anammat det svenska, och vi vill ’ta över’ kommuner fredligt, genom kommunalval. Vi har inga dolda avsikter”, försäkrar Stefan Fahlander.

”Vi ser att landet är i upplösning. Vi kan väl inte vara så flata att vi bara tittar på när vårt land tas ifrån oss. Rädda det som räddas kan!” utbrister han och avslutar vårt samtal med att berätta att under första delen av mars kommer varje kluster/region i landet få en sluten Facebookgrupp. Dessa grupper har redan sjösatts och ska jobba vidare med frågan om vårt sargade lands framtid.

121 reaktioner på ”När samhällskontraktet bryts, del 2: Svenska zoner

 1. Aurora skriver:

  Ta bort ordet kanske före inte vill vara del av vår gemenskap och gör stora bokstäver åt BARA ute efter våra tillgångar. Nej, zoner kommer nog inte att fungera. En organiserad delning av Sverige verkar vara ett försök till fredlig lösning istället för inbördeskrig. Det senare är mer troligt. Fahlander verkar vara en av de många svenskar som inser att saker måste göras men vet inte vad. Och det är inte lätt. För utan politisk ändring GÅR inget tt göra. Svenskar måste rösta bort landsförrädarna eller bli tvungna att ge sig av själva.

  Gillad av 8 personer

  • Sven-Erik Fernaeus skriver:

   Har redan en tänkbar bostad i Karlsborgs kommun, så det vore ju möjligt att mantalsskriva sig där. Som pensionär har man också möjlighet att ”rösta med fötterna”.
   Men det är inte solidariskt med yrkesarbetande som inte trivs i Det Nya Sverige. De har oftast ingen möjlighet att flytta till dessa kommuner.
   Det rimliga är fortfarande att gå med i KD, SD eller M i sin hemkommun och där bedriva demokratisk aktivitet.
   Har sedan flera år sympatiserat med KD och det är bara en tidsfråga innan jag går med i partiet.

   Gillad av 2 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  ”Stefan Fahlander berättar att han först för fem år sedan blev medveten om att landet håller på att falla isär och att den ”utomeuropeiska massinvandringen av ofta outbildade och inte sällan destruktiva migranter” var det största orsaken till det pågående nationella sönderfallet.”

  Det var ett sent uppvaknande, för någon som ”närmar sig pensionsåldern”. Men om han vill bilda Visegrad-kommuner, handlar det då om ett nytt medborgarskap? Och hur ska han garantera att det inte kommer invällare till kommunerna som kräver försörjning eller börjar vandalisera. Idén är en halvmesyr från första början. Bättre än apati dock. Til syvende og sidst är detta en existentiell fråga som måste backas upp av militär och mannakraft.

  Gillad av 11 personer

 3. JL skriver:

  Ett intressant initiativ och kanske ett mer realistiskt alternativ för de som inte vill lämna Sverige.

  Om vi dessutom får se ett utökat kommunalt självstyre och slopade utjämningsbidrag så blir det ”intressant”.

  Föreställ er ett Malmö som ska försöka leva enbart på egna skatteintäkter utan 5 årliga miljarder från övriga.

  Inbördeskrig nästa?

  Gillad av 20 personer

 4. gmiksche skriver:

  Ett projekt som är dömt att misslyckas. Kapitalt. Även om det temporärt lyckas i den meningen att ”svenska” områden kommer att etableras här och var. Analogin med Tjeckien och Slovakien är befängd. Den visar på en historisk okunskap av stora mått.

  Gillad av 6 personer

  • brrr skriver:

   Ja, och det tunga gränsskydd som skulle behövas runt dessa zoner…
   Min utopiska önskan vore att hellre göra övre tredjedelen av Norrland till finskt område, resten av Norrland till norskt samt södra c:a två tredjedelar av Götaland till danskt. Sedan kan alla motborgare i dessa tre utökade länder flytta till Nya Sverige, och medborgare i Nya Sverige flyttar till något av de tre utökade länderna.

   Gillad av 4 personer

  • styggestig skriver:

   Tja, inte nödvändigtvis. Parallellen med Tjeckien och Slovakien är visserligen helt felaktig. Men se på Bosnien där det inte fanns och finns så värst många byar med blandad befolkning, d v s där kroater, serber och bosniaks levde och lever sida vis sida. De flesta byar hade och har i än större utsträckning nu en majoritetsbefolkning, och det var och är i regel den som bestämmer i stort såväl som i smått.

   Gillad av 2 personer

  • Björn skriver:

   HELA Sverige var en ”Svensk zon” för inte så länge sen, och hur har det gått?! När större delen av befolkningen inte förstår sitt eget bästa, finns ingen räddning……..

   Gillad av 12 personer

 5. Till sist dansk finner vand, glaciär större än Vatnajökull spolar ut sand, i en sjö så Grand, är han nu i nepaliland? möter en mand, vid sjöns rand, skrynklig som fan, tar i hand, byter jak mot båt, med durk och spant blåa minsann skriver:

  Alla socialdemokratiska partier har kollapsat i Europa men inte så i Sverige och det beror ju endast av en sak, att vi haft den mest extrema massinvandringen av alla och invandrarna röstar vänster och S. Utan denna extrema invandring av bidragstagare så hade ju S varit ett 10-15% parti, det hade varit en välgärning om Sandelin hade kunnat undersöka detta i detalj, hur många svenskar röstar S idag? Är kanske KD och S jämnstora bland svenskar? Det verkar på mig dom om Sverige är extremt i meningen att vi praktiken ligger mycket nära en ren diktatur, man styr folk med rädsla och desinformation, och precis som islam är ett helt, från imamer och militanta terrorister, så befinner sig alla muslimer runt dessa i cirklar, vissa stöder terror, andra stöder hedersmord, andra stöder bara mord på homosexuella, åter andra sharia (en majoritet) och längst ut befinner sig Nalin Pekgul, men hon är en del av samma islam som Osama Bin Laden, och det är ju tydligt vad som är centrum i islam, och vad som är perifert. På samma sätt är det med socialdemokratin, det finns cirklar av makt, Ledarsidorna med Westerholm skriver om detta idag, det verkar som S, och därmed Sverige, styrs, av en liten obehaglig sekt, ledd av Ulf Bjereld, en sorts Hans Scheike som ansar skägget. Jag får känslan av att Sverige styrs av en ond pervers sekt.

  Gillad av 26 personer

  • Den brända jorden skriver:

   Bra skrivet. Jag tror som du, utan Muhamed är Socialdemokraterna ett 10-procentsparti eller något in den storleken. Och visst verkar det som att den av SvD arvoderade ”statsvetaren” Ulf Bjereld är hen som ytterst styr regeringen och Sverige, åtminstone om man inte räknar med hans muslimska överherrar.

   Obehagligare människa får man leta efter.

   Gillad av 10 personer

  • Eva Danielsson skriver:

   Förutom de muslimska invandrarrösterna och den målmedvetna vänsterislamistsekt som styr nutida svensk socialdemokrati bakom kulisserna, så är väl förklaringen till att S fortfarande fick nästan trettio procent i valet, att det beror på den ”borgerliga” sidan. Att det beror på en ”höger” som frivilligt hoppade av makten 2014, som hittade på och ingick ett DÖ-avtal och som fega, flata och lata har låtit Löfvens smutskastande omöjliggöra samarbete med SD. Till slut är det nu Annie Lööfs skuld att S kan fortsätta öka och befästa sin makt med hela statsapparaten till sitt förfogande. Det fatala i att låta sossarna sitta vid makten, sitta kvar i Rosenbad – i stället för att låta dem bli ett oppositionsparti så att de kunde ha börjat bråka med varandra, imploderat och kannibaliserats – kan inte överdrivas som faktor för att de kan fortsätta vara det största partiet.

   Gillad av 16 personer

  • Elisabeth skriver:

   Ja, ”Till sist dansk”, jag läste också artikeln om Bjereld och kompanis inflytande i svensk politik och den gjorde mig mörkrädd. Att det är så bekräftas ju bl a av att Sverige inte agerar på något sätt gentemot alla dessa ISIS-medlemmar som kommit tillbaka och är på väg tillbaka. Regeringen Löfven kommer inte att stoppa dem, var så säker. Rekommenderar alla läsa den.
   https://ledarsidorna.se/2019/02/socialdemokrater-for-tro-och-solidaritet-kraver-inflytande-over-msb/

   Gillad av 8 personer

   • Gyllenkam skriver:

    Ursäkten blir, som alltid, baaaarnen. De måste man hjälpa, sedan måste de ju ha sin IS-mamma och då måste de ju ha en IS-pappa också och kanske en IS-farbror och en IS-morfar osv.

    Det måste finnas något hemligt avtal om att de inte skall slå till här om Sverige agerar fristad, uzbekerna är bara inte med på avtalet ännu.

    Gillad av 5 personer

 6. B. Erwald Hallén skriver:

  Känns lite som att ge upp.
  Tror dessutom att det så småningom kommer att bli gränskonflikter.
  Men det är kanske det som behövs, för hela landet är vårt och ingen del ska uppges.

  Gillad av 4 personer

 7. Anders F1 skriver:

  Sverige åt svenskarna. Inga dubbla medborgarskap. Stäng gränsen och ta bort bidrag. Mål: Europas LÄGSTA skatter. Vi kan återta det innovativa och bra Sverige. Annars emigration.

  Gillad av 8 personer

  • M.Danielsson skriver:

   Knappast ”klart” skulle jag påstå. Hur förklarar du annars de etniska svenskar som aktivt röstade mot sina egna intressen, dvs. röstade sjuklöver.

   Gillad av 1 person

 8. Göran Holmström skriver:

  Lovvärt projekt, tyvärr kommer det falla på dom enkla sakerna. Som hungriga fattiga människor
  lär inte sitta still i sin zon och svälta. När den blå Zonen lever bättre, först kommer krav om medmänsklighet och sympati användas, sedan knölpåken!
  Blå och röda zoner, lite väl mycket Matrix över denna lösning, välj piller och verklighet!
  Med reserver på mat och bensin för cirka en vecka så finns även svaret på hur länge vår ”svenska modell” överlever, den som svultit i tre dagar ( nej inte frivillig fasta det är något helt annat) kombinerat med fysisk ansträngning, vet hur lite som håller en tillbaka från att dra fram klorna och äta.
  Politikerna är dumma i hela skallen som satt oss alla i detta spända läge. Förr eller senare måste alla välja sida, rövarnas eller överlevarnas.
  När den dagen kommer glöm inte vilka som satt oss där bara!

  Gillad av 12 personer

  • Christer L skriver:

   G H
   Du har rätt. Det handlar om militära och polisiära resurser bakom allt. Om en sådan där kommun eller by börjar ansättas och måste försvara sig handlar det om hur den saken redovisas och bedöms, vilken bedömning som tjänar vilka syften osv. Löfven har introducerat en politik där ingenting längre är att lita på, han är en rabiat vänsterfanatiker som söker makt överallt där den finns att få, och som agerar i en maktsfär som måste bringas på fall. Svenska ”allians”-politiker måste fälla Löfvens regering och ställa till med nyval. Det skulle räcka med en så kallad jordskredsseger. Och en sådan skulle det bli, om svenska folket kom till insikt. Men där hänger det upp sig. Hela den så kallade borgerliga DÖ-sidan har svikit sig själva grovt. Svikit demokratin.

   Gillad av 9 personer

 9. Leif Nilsson skriver:

  Ett stort tack Gunnar Sandelin, för denna högaktuella och intressanta artikel!
  Tanken på svenska zoner, väcker onekligen ett visst hopp! Det känns hoppfullt att folk börjar att organisera sig och utarbeta konkreta handlingsplaner.
  Deras hemsida visar på en genomtänkt och möjlig lösning.

  Naturligtvis kan man komma med många invändningar mot projektet, men att bara klaga och knyta näven i byxfickan, räcker definitivt inte.
  Jag tänker anmäla mitt intresse till ”Svenska zoner”, även om jag är skåning 😉

  PS.
  ”Det är stoltare våga sitt tärningskast än att tyna med slocknande låge. Det är skönare lyss till den sträng, som brast, än att aldrig spänna en båge.” (Verner von Heidenstam)

  Gillad av 4 personer

 10. christianpalme skriver:

  Fahlanders projekt är betydligt mer realistiskt än det underliga Ekeröprojektet. Här handlar det mera om ett slags avancerat och metodiskt ”rösta med fötterna” eller ”white flight”, vilket har existerat länge inom samhällen och lett till att problemområden som Gottsunda och Järvafältet har tömts på lokalbefolkning. Att som Fahlander gör i sitt dokument, studera ett antal parametrar som valdata, demografi, kommunalskatt, kanske även brottsstatistik, när man väljer bostadsort är fullständigt legit. Jag tror att många gör det just nu och att det organiskt kommer att leda till framväxt av de ”svenska zoner” som Fahlander skriver om. Frågan är vad som händer längre fram, när landets sönderfall blir ännu djupare. Staffanstorp, några minuter från Lund och Malmö, har redan besvär av villarån och butiksrån. Andra av de intressanta kommunerna ligger även nära större städer med allvarliga problem (men också service, som skolor, universitet och handel), t.ex. Knivsta, ett stenkast från Uppsala. Kommer vi efter ”Gated Communities” även att få ”Gated Municipalities”?

  Gillad av 6 personer

  • Durk och spant skriver:

   Precis, alla välbeställda i USA studerar dessa data när de väljer bostadsort, skola och så vidare, alla vill bo så ”vitt” som möjligt och inte minst alla från vänster, alla demokrater, alla ägare till Facebook och Amazon, Zuckerberg har 70ha så han slipper någon i närheten. Obama bor i ett av de vitaste områdena i hela USA.

   Gillad av 8 personer

   • Lev Barkland skriver:

    Just det. För att få zonerna att fungera som frö till en verklig separatism så önskar man att det fanns en mekanism för att förhindra bosättning från _alla_ lager i transferiatet..

    Det nedre lagret, bidragstagarna, ja dem kan man ju förhindra genom att helt enkelt strypa bidragskranen, införa språktester, förbjuda islam, mm. Mellanlagret, administratörerna och topplagret politiker och opinionsbildare. Det är dessa man också skulle vilja hålla utanför sina zoner, det kan bli knepigt.

    Gillad av 2 personer

 11. akelaslair skriver:

  Det enda jag ser med dessa ”svenska zoner” är ett land i sönderfall där man frivilligt avstått landområden till de som inte befinner sig i den egna kretsen. Jag vill inte se ett Sverige som påminner om Västbanken och Gaza eller Balkan under kriget. Jag vill inte avstå en kvadratcentimeter av mitt land. Inte en vresig enbuske! Inte en kobbe! Inte en enda grå sten av urberg!

  Gillad av 14 personer

 12. avenidotodo skriver:

  Helt korkat! Varför ska Sverige delas med ”vilt” främmande länder med merendels dysfunktionella och outbildade människor? Skulle vara intressant enkom för att visa att de delarna med denna befolkning snabbt skulle bli samma samhällen som de länder de kommer ifrån. Länskrig skulle omedelbart uppstå mellan muslimska landsdelar och Svenska med inriktning på att muslimerna är ute efter de svenska tillgångarna. Eftersom det visat sig att dessa människor varken kan bygga samhällen eller tilläpa demokrati.

  I övrigt vore det helt fel att över huvud taget låta dessa horder av migranter som släppts in helt okontrollerat, sakta men säkert repatrieras med en smärre summa pengar till sina hemländer. Där det möter motstånd skall omedelbart U-landshjälpen dras in och börja stå för kostnaderna för den som vägrat eller som inte mottagits.
  Endast med ett sådant konsekvent arbete skulle Sverige kunna återuppstå som ett välfärdsland för de som är beredda att arbeta för detta mål.

  Gillad av 8 personer

  • Lev Barkland skriver:

   ‘ Varför ska Sverige delas med ”vilt” främmande länder med merendels dysfunktionella och outbildade människor? ‘

   För att det är för sent att göra anspråk på hela landet. Betänk att vi snart har stora grupper av 3:dje generationens invandrare, 3:dje generationen med svenska pass, som känner noll samhörighet med etniska Svenskar och svensk kultur, noll intresse av att uppfylla sin del i ett svenskt samhällskontrakt. Repatriering? Vart?

   Gillad av 2 personer

   • avenidotodo skriver:

    Tredjegenerationens invandrare med svenska föräldrar har långt kvar till att bli en majoritet med rösträtt. Dem kan vi styra med rätt politik. Och de är per definition svenskar! Tror att långt ifrån alla dom är emot det svenska systemet. De har till stor del konstaterat att det svenska systemet är bäst.
    Repatriering kan naturligtvis bara ske för dem som har ett annat medborgarskap. Men det är en stor majoritet av invadrarna med utländska föräldrar.

    Gilla

 13. Sixten Johansson skriver:

  Stefan Fahlander har skrivit fräna (= bra!) inlägg på sin blogg aldrigmermoderat.blogg.se sedan december 2015 och har varit en av de aktiva bakom Folkets demonstration (som arrangerades 11 gånger, från 15 sept 2015 till 29 april 2017).

  Gillad av 4 personer

 14. Östrahult skriver:

  Intressant som ett tecken på att det finns en oro, men dömt att misslyckas. Däremot så kan den här typen av agerande påverka folk att bli mera medvetna om val av jobb bostadsort, plats för barnens skolgång etc.

  Jag tror att det finns bara en väg att skapa en motreaktion och det är inom ramen för det politiska systemet. Gå ut offentligt, gå in i partier!

  Ta bara en i sammanhanget mindre fråga, vården: ”De områden som har föreslagits i våra utredningar är tillräckligt stora för att det skall gå att administrera och bekosta egen kvalificerad sjukvård.”

  Hur ska det gå till? Ska man först betala skatt för andras sjukvård och sedan sin egen? Hur ska man frigöra sig från beskattningen?

  Gillad av 3 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Vad räknar du som ett misslyckande? Vilket utfall har du i åtanke?

   Man måste betrakta detta dynamiskt och inte som ett försök att uppnå och bibehålla ett kortfristigt mål. Det är ett schackdrag. Vi har, som det heter på tyska, Zugzwang.

   Gillad av 4 personer

  • Hans Högqvist skriver:

   Det som inte nämns i artikeln är att hotet mot svenskar (och hit räknar jag även invandrare som assimileras i det Svenska samhället) och det Svenska samhället är Islam som har som uttalat mål att skapa Världskalifatet, det är beordrat av Allah och en orubblig dogm vilket predikas i alla moscéer världen över.
   Lösningen är omvändelse eller repatriering.
   Invandring ska hållas på nivå kärleksförhållanden och behov av arbetskraft – så som det är i länder med ”normalt funtade” politiker.

   Gillad av 2 personer

 15. Hild skriver:

  Det framstår som utopiskt och skulle dessutom medverka till att Sverige som nation desintegrerar vilket skulle motverka hela syftet med idén som är att bevara det svenska.

  Gillad av 3 personer

 16. Durk och spant skriver:

  Jag tycker det verkar som ett mycket bra projekt, Sverige behöver sådana som Falhammar, vi behöver företagare och andra som har råd att sätta sig upp mot staten. Kanske Sverige blir det första landet i världen med en regelrätt pensionärsrevolution, folk lever ju till 90 eller 100 idag, en dissidentrevolution är väl roligare än korsord och knyppla? Efter pensionen så kan man ju vara dissident i 30år!! Dessutom så märker jag, och många med mig, att när man väl börjar intressera sig så tar det inte lång tid innan man förstår att man tänker både djupare och bättre över samhället än alla de som styr oss, de flesta saknar både praktisk erfarenhet och utbildning, och är dessutom av medelmåttig intelligens. Så bortsett från att deras ideologi är fel så är de också rent tekniskt usla, de kan varken historia, juridik, psykologi, biologi, teknik eller ekonomi och ovanpå alltihop så saknar de sunt förnuft, det värsta av allt. Vad jag också ser är att det kanske nu börjar bli dissidenter som mer än staten och etablissemanget som omfamnar nya medier, för propaganda behöver inte vara så sofistikerad. Istället så ser man nu allt fler youtube kanaler som Rubin Report (som är uppvaknande vänster) och Swebbtv (som jag hoppas fortsätter i någon form) och så vidare, Mark Steyn, Watson, Peterson, Milo, Saad, Delingpole, Victor Davis Hanson, Uncommon Knowledge osv, man kan ta del av alla de bästa tankarna väldigt effektivt genom poddar och videos, vilket kompletterar läsandet, det är som vi ser och använder västerlandets dynamiska frihet ”in action”, DGS är en del, där gammelmedia mest vill tysta diskussionen, hade de kunnat så hade de kanske helst bara velat ha plakat över hela Sverige med Löfven och en ensamkommande med något dravel om ”värdegrunden” eller Ferm på röda plakat med knuten näve mot klimatdiktatur. Istället så har vi dissidenter den mest kraftfulla kraften av alla på vår sida, den som störtade Sovjetkommunismen och nazismen, nämligen verkligheten, Hitler och Japan kunde aldrig vunnit. Det är ett enormt kraftfullt redskap att kunna studera verkligheten öppet utan skygglappar och dela information och diskussion via nya medier, vi lär oss snabbt, där man tidigare hade några få böcker och SVT och SR och gammeltidningar. Så jag tycker mig se att vi drar ifrån rent kunskapsmässigt, det börjar bli allt tydligare, som det var i Sovjet, att det enda makten har, är just makten. Resten har de inte och verkligheten är deras fiende, inte ens koldioxiden gör vad de vill.

  Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det är en mycket viktig erfarenhet från Sovjetunionen: det är ett korthus. Man måste bara blåsa på det. Det spelar inte så stor roll hur och från vilken sida man blåser. Så alla initiativ måste välkomnas, uppmuntras och stöttas! Detaitismen i Väst höll diktaturen i Öst under armarna i minst tjugo år helt i onödan. Låt oss inte upprepa det misstaget.

   Gillad av 8 personer

  • uppstigersolen skriver:

   Jag sitter ju nu i KF i min kommun. Samt i Samhällsbyggnadsnämnden och Barn och Ungdomsnämnden. När jag gör ett inlägg så reagerar de andra lite olika. Antingen med tystnad som jag tolkar som att de antingen inte fattar eller inte håller med. Men många är ju bara röstboskap. Varför de engagerat sig i politiken kan man fråga sig. Men så klart L, C, S, V ,MP samt nåt lokalt parti har ju mesiga företrädare. Några är faktiskt reko typer. Både MP och V har ju åtminstone några som tänker själva. Samt givetvis M. De har inget bekymmer med oss i SD. De fattar väl att vid nästa val så är vi större och då kan de putta ut L och C ur redet. Så blir det M, KD samt SD som styr. Då j—-ar.

   Gillad av 6 personer

   • Gyllenkam skriver:

    Hatten av för dig, verkligen. Min erfarenhet av kommunpolitiker är annars att de engagerat sig för att köpa loss billig mark eller få bygglov för en restaurang. En före detta vän från Lidingö engagerade sig i L just för att jobba långsiktigt på ett bygglov, på rätt ställe så kan en delning ge 20 miljoner eller mer, värt några möten.

    Ditt engagemang ser jag så klart annorlunda, jag baserar mig mest på erfarenheter från Vellinge där också här SD agerar utifrån övertygelse mera än de andra.

    Gillad av 2 personer

 17. V for Vendetta skriver:

  Att dela landet är en tanke som närs av fred och frihet men den är tyvärr utopisk. Vårt land är avlångt och de sydliga delarna är betydligt mer avkastande än de norra och det är ingen slump. Vem skall ha vad av detta? Dessutom vore en delning att ge upp när emot 50% av det som rätteligen är vårt. Nej, det finns bara en lösning på detta. Lösningen stavas AVVISNING!!!! Börja med att rensa upp bland de som inte följer demokratiska beslut och lagar, nästa nivå tar de som inte vill bidra, nästa nivå de som vill särbehandlas. Om vi börjar där har vi snart gjort av me problemen. Att avvisa är heller inget problem i sig för så gott som alla de länder som ursprungligen delade med sig av sitt befolkningsmaterial är numera säkra zoner, i alla fal lika säkra som våra nogo-zoner så i praktiken är det bara att boka biljetterna.

  Gillad av 11 personer

  • cmmk10 skriver:

   Jo, det är ett problem: dessa länder vill inte ha tillbaka sina egna!

   Det räcker med att framtidssvensken inte går med på avvisning frivilligt, så tar inte hans hemland emot honom.

   https://samnytt.se/var-fjarde-utvisning-kan-inte-verkstallas/

   Nu kan jag i o f sig tänka mig många sätt som skulle göra att välfärdsturisten glatt vill avlägsna sig härifrån ”frivilligt”, men då får nog media ändra attityd först.

   Gillad av 1 person

   • Nils Dacke skriver:

    Det finns ett fungerande recept mot dessa länder, eftersom Sverige är den humanistiska och moraliska stormakten så delar vi ut bistånd i 10 tals miljarder varje år, det mesta av dessa pengar går till länder som vägrar ta emot sina egna medborgare. Det räcker sannolikt att hota med detta för att de länderna skall backa.

    Gilla

   • cmmk10 skriver:

    @Hans H.

    Syrien bönar och ber om att få tillbaka sina medborgare, men Somalia verkar mer tveksamt?

    ”Vanliga ursprungsländer som Irak, Iran, Somalia, Eritrea och Libanon vägrar ta tillbaka sina medborgare om personen i fråga inte uppger att man återvänder av fri vilja. Även Uzbekistan – varifrån Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov och ett antal andra just nu terroråtalade kommer – kräver att återvändandet ska ske på frivillig grund.

    Med vissa länder som tidigare satte sig på tvären har Sverige lyckats upprätta nya avtal som gör att länderna tar emot sina medborgare, även då dessa inte själva vill återvända. Ett sådant land är Marocko.”

    Undrar om inte en del av dessa länder, t ex Somalia och Eritrea, ser emigranterna som en exportprodukt? Länderna dumpar sin överproduktion, vilken skickar hem valuta samt dessutom spenderar betydande belopp på sina semesterresor till hemorten.

    Gilla

  • uppstigersolen skriver:

   Men om vi har en avvisningszon dit vi flyttar de som vi inte kan avvisa med tvång. Där gäller minimistandard. Logement, enkel mat samt strikt disciplin. Den som vill lämna hamnar i ett särskilt logement. När tillräckligt många som kan fylla ett plan som ska till samma land så åker de iväg. Herkules eller liknande får det bli där de sitter fastspända så ingen kommer loss och kan göra myteri. Visst går det om man vill. Lille Morgan kan få åka med på valfri tur, enkel resa.

   Gillad av 5 personer

 18. Jonas Nilsson skriver:

  Jag tror att detta är det stora hotet:

  Hur möter man sådant annat än skapar sin egen trädgård? (Förutom att anställa dem som trädgårdsmästare.)
  Problemet är bara att de snart blir så lika oss att det enda som signalerar skillnad är huvudbonaden. Alltså, för att klargöra skillnaden blir det förbjudet för de egna döttrarna att ens drömma om att ha något som täcker huvudet. Oklart hur vi ska göra med tonåringarna som givetvis kommer att utmana detta förbud.
  Det som formade dagens Sverige var uppkopplingen mot Europa och det totala kristnandet. Den romerska och kanoniska kyrkans rätten har dominerat lagstiftningen till 1974, dvs ett naturrättstänk. Lite mer radikalt vore att pånytt anknyta 1809-års regeringsform till den globaliserade ekonomin och de nya frågekomplex som ffa den muslimska invandringen ger. Vad ger vår historia och självbild för incitament med ett Europa, Amerika, Sydamerika, Ryssland, Kina och Indien som vill säkra sina inflytanden i vårt lilla land?
  Hitlers Tyskland utformade vad man definierade som ”Deutsche Christen”, nazi-kristendom helt enkelt. Oavsett svenska zoner (förutom nya exklusiva bevakade bostadsområden) så är det detta som svensk statsledning redan har etablerat och bestämt utvecklar, en kristendom definierad av våra ideal. Det är ett lite mer avancerat svenskt zontänk eftersom det bekräftar svensk socialdemokrati (en utvecklad variant av fransk upplysningskristendom), i praktiken hela januarigruppen.
  Var det den tyska bekännelsekyrkan som förstörde de genuint tyska övertygelserna genom att påpeka att kristendomen har andra prioriteringar än att manifestera folks olikheter? Jag tror att en levande kristendom samtidigt ger incitament till sanning, ärlighet och ett samhällsklimat som betyder att vi inte behöver stänga in oss utan krasst tvingar oss inse vad vi har råd till och vad vi inte har råd till som ett gemensamt samhälle. Den ger auktoriteten tillbaks till statsledning och föräldrar. Svenska zoner är omedelbart helt beroende av sin omvärld om de inte ska bilda ett nytt Amish-släkte, https://www.google.com/search?q=amish+beard&rlz=1C5CHFA_enSE795SE795&oq=amish&aqs=chrome.2.69i57j0l5.4879j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  Gillad av 1 person

  • Hans Högqvist skriver:

   Min undran är vad gör mannen i videon när han ställs inför kravet att döda otrogna som vägrar omvända sig. Om han inte gör det blir han och hela hans familj dödad – Sharialag.
   Islam har stora löften gällande livet efter detta och drakoniska straff för att inte följa Muhammeds förebild, Koranen, sharia och främst Allah.
   Visst finns det gott om sekulariserade muslimer (jag känner flera, ffa i Östafrika) men i slutändan har de inget val om de och deras familj ska överleva när Jihad går in i slutfasen – vilket händer i alla länder där Islam fått fäste!

   Gillad av 3 personer

 19. Per Eriksson skriver:

  Det finns tyvärr inga förutsättningar till förändring hur mycket optimist man än skulle vilja vara.

  Politiker, tjänstemän & journalister har landet i ett järngrepp och demokratin & yttrandefriheten reduceras dag för dag dessutom finns det en mycket stor majoritet för rådande politik i riksdagen.

  Landet verkar gå mot en civilisationskollaps, inget verkar fungera som det ska eller gjorde tidigare, alla samhällsfunktioner förfaller, de av skattemedel betalda politikerna är ständigt sysselsatta med att ge bort landets tillgångar, tjänstemannakåren agerar som politiker och tar politisk ställning, nu senast en åklagare som vurmar för att släppa in massmördare i landet, advokatsamfundets generalsekreterare för en ständig kampanj mot landets och medborgarnas säkerhet.

  Landets industrier säljs ut eller läggs ner utan nationella bromsklossar, Sverige är numera ett importland och valutan försvagas utan slut vilket gör landet allt fattigare, till och med energiförsörjningen är så vanskött att industriella aktiviteter i södra Sverige snart måste ransoneras.

  Polisen är chanslös mot en grov brottslighet som hela tiden blir värre över hela landet, de kommunala skolorna är numera ett skämt.

  Unga och ambitiösa människor bör lämna landet vilket pensionärer redan gör.

  Gillad av 6 personer

 20. Aha skriver:

  Man kan fråga sig hur många svenskar som inte är villiga att betala för det mångkulturella kalaset i form av försörjning av ett gigantiskt utanförskap och medföljande svaga BNP-utveckling per capita, brottslighet, otrygghet, välfärdsköer, de äldre som inte får plats på äldreboende, de yngre som inte hittar bostäder. Sannolikt är de mer än 25% med tanke på hur folk röstar. Kanske mer än 50%. Säkert mer än 50% om relevant information om avarterna med mångkulturen kom till allmän kännedom. Det är t.ex. fortfarande många som ser relevans i påståenden att utan invandrarna stannar Sverige (hur var det innan invandrarna kom till Sverige eller om invandrarna är 25% så borde de väl också svara för 25% av ekonomin?Tacka sjutsiken att det blir problem om 25% stannar hemma. Men det är samma sak som om 75% svenskar skulle stanna hemma. Så är floskelns logik).

  Detta om folkviljan. Istället för Visegradkommuner blir det väl naturlig segregation i välmående resp. mindre välmående invandrarkommuner, som nu men fortsatt accentuerat. Det fungerar så länge medborgarna tolererar det kommunala utjämningssystemet. Skillnaderna blir då heller inte synligt stora mellan invandrarkommuner och vanliga kommuner. Man kan åka genom Södertälje utan att mötas av misär.

  Hur länge kommer en Danderydsfamilj med fyra medlemmar tolerera att 60 000 kr av deras skatt går till invandrarkommuner à Malmö?
  Danderyds dryga 30 000 invånare betalar dryga halva miljarden till andra kommuner som har det sämre. Det ger 60 000 kr på en tvåbarnsfamilj.
  Den offentliga servicen skulle vara i världsklass om Danderydinvånarna fick behålla denna halva miljard varje år.

  Gillad av 3 personer

 21. Gyllenkam skriver:

  De flesta verkar negativa. Jag tycker mig se att svenskar ofta argumenterar utifrån en tänkt perfekt situation, en utopi. ”Vi skall inte ge upp Sverige”, men det är ju redan gjort, välkomna till Malmö. Vilken svensk flyttar till Lindängen eller Rosengård, i USA och de flesta mera heterogena och därför osäkra delar av världen så är ovanstående självklarheter, man kollar demografi, brottstatistik och så vidare och detta avgör var man bor och kan man inte bilda tillräckligt stora säkra områden så bygger man gated communities. Jag har flera vänner som bor i sådana. Sverige tillsammans med de andra Nordiska länderna och några få i Asien var unika, nu ställer vi oss till alla andra länder där fysisk säkerhet går först. Så projektet som beskrivs är ju bara ett nedskrivande av en process som sker alldeles naturligt, kommentarerna ovan andas nostalgi. Flyttlassen går varje dag från Malmö till kranskommunerna, barnfamiljerna flyttar först, även de som är vänster, man ser allt fler hipsters i kommunen.

  Gillad av 4 personer

 22. Arthur skriver:

  Visegradländernas framgångar är beroende av att européerna ännu inte tagit ifrån dem deras suveränitet. Hur skall en kommun kunna hävda sig mot ett rikspolitikerkollektiv och partiväsende som med lagen i högsta hugg kommer att desperat frukta varje motexempel som kan visa på vad de tillsammans ställt till med.

  Så långt som de kan så kommer de aldrig att tillåta att folkförsörjarna flyr undan dem och deras favoriter.

  Gillad av 3 personer

 23. Hosianna skriver:

  Tack, Gunnar, för redovisningen av dessa vällovliga planer på idealsamhällen; helsvenskt styrda kommuner där vanliga, hederliga, svenska hjärtan skulle slippa slitas ur värnlösa kroppar av globalismens rovgiriga kreatur…

  … men det måste finnas fysiska gränser om kontrollerat civiliserade medmänniskor ska kunna överleva inom räckhåll för en gränslöst ociviliserad motpart.

  Gillad av 1 person

 24. Lars-Erik Eriksson skriver:

  Det finns den fysiska flykten – som jag misstror starkt – men vi har även alternativet, det mentala motståndet. Den identitära rörelsen, Gavin Boby’s The Mosque Busters och det jag skulle vilja se: Den nya Författningens Folk. En helt utomparlamentarisk rörelse som skulle verka likt en frimurarloge bestående av den djupa motstatens mest inflytelserika som hämningslöst infiltrerade våra institutioner o redaktioner samt samhällsverk och genom information om beslutsfattares övergrepp medelst utpressning fick dem att vrida tillbaka avvecklingen.

  Gillad av 1 person

 25. Jag är världsmedborgare skriver:

  Svenskar är också jävligt bortskämda. Det märks tydligt att vi inte har varit i krig på hur länge som helst när det t ex pratas om att flytta till områden där det inte bor några muslimer, att Sverige håller på att gå under osv. När man lika gärna kan flytta ut i skogen.
  Dags att sluta älta. Jag är så j-la på den här invandringsdebatten så att man spyr. Lämna Sverige om det inte passar. Det är ingen som lyssnar på er ändå.

  Gillad av 1 person

  • Magnus Ström skriver:

   Att det inte märks att vi varit i krig på länge håller jag med om. Men det kan ändras snabbt. Om inte invandringsdebatten passar här, så föreslår jag att du lämnar den här sidan. Du behövs inte här, till skillnad från de som kommer lämna Sverige. De behövs i Sverige.

   Gillad av 2 personer

   • Jag är världsmedborgare skriver:

    Tack för det ordet. Jag förstår bara inte hur sjutton ni ska kunna orka en mandatperiod till med samma retorik, noll inflytande och samma missnöje mot ett etablissemang som klart och tydligt har visat att ni inte är vatten värda.
    Man blir dum i huvudet av svensk politik numera. Valet 2018/JÖK blev spiken i kistan. Resten kan ni räkna ut själva.

    Gilla

   • gmiksche skriver:

    Var inte så säker på att sista spiken är slagen. Det kan komma en dag då en slås i kistan som får liket att vakna. Som en vålnad för de som trott att sista spiken var slagen.

    Gilla

  • Särimner skriver:

   Det var ju jobbigt för dig, alka som blir våldtagna, rånade och nerslagna på grund av dig tycker också det är jättejobbigt. Vissa tar livet av sig, men jag känner med dig.

   Sen kan jag berätta om internet för dig, många som skriver här har redan lämnat Sverige, och precis som du så vurmar de för ett land de inte bor i, skillnaden är att de växte upp i det, och du har aldrig ens besökt dina favoritländer.

   Kämpa på för vi kommer att skriva tills vi dör, sen tar våra barn över 🙂

   Gilla

   • Jag är världsmedborgare skriver:

    Vad vet du om mig? Du känner inte mig. Förstår att mitt alias provocerar men skyll för sjutton inte alla våldtäkter på mig. Idiot!

    Gilla

  • Särimner skriver:

   En sista tanke bara, varför är det så att alla världsmedborgare aldrig bott utomlands och insisterar på att bo i Sverige? En paradox.

   Sista-sista, man behåller rösträtten så även om man lämnar Sverige så kan man rösta SD 😉

   Gillad av 1 person

 26. Elof H skriver:

  Staten har svenskarna i ett järnhårt grepp. Minsta felsteg så förlorar du allt du har. I Sverige får man helt enkelt sparken om man mopsar upp sig. De enda som vågar säga något är de som inte förstår bättre, dissidenter som är beredda att ta skiten och vissa pensionärer med försörjningen ordnad.

  Det finns inga möjligheter att ”vägra betala

  Gillad av 2 personer

  • Elof H skriver:

   forts.

   Det finns inga möjligheter att ”vägra betala skatt” eller skapa ”svenska enklaver” eller vad det nu är folk kommer på i motståndsväg. Det skulle kräva att man är beredd att leva helt självförsörjande. Avancerad sjukvård är nationell. Elförsörjning är nationell. Osv. osv. Staten tar 50-75% av din inkomst så det som blir över räcker inte föra att betala att en gång till. Fallet och förlusten är helt enkelt så stor att allt motstånd är meningslöst. Enda realistiska är att emigrera eller välja att leva på bidrag för att knäcka systemet tidigare. Båda alternativen för med sig betydande nackdelar för de flesta.

   Gillad av 3 personer

 27. Weasel skriver:

  Tja , jag vill inte gnälla alltför mycket på dom som åtminstone försöker göra något , men… frågan är ;
  Vad gör den svenska zonen kommun X den dagen då den av det svenska folket framröstade regeringen beslutar att kommun X ska ”ta sitt medmänskliga ansvar” och ta emot 1764 nyanlända migranter..? 🙄

  Gillad av 1 person

 28. Margareta skriver:

  Sätt Sverige under förmyndarskap. De länder som har direkta gränser till landet, dvs. Danmark, Norge och Finland och vilka har ett intresse av lugn och ro i landet borde kunna utöva detta förmyndarskap. Danmark har redan aviserat behovet av gränskontroll mot Sverige, också i Norge lär liknande tongångar har hörts. Dagens Ledarsidorna.se – Alltid i opposition
  https://ledarsidorna.se/ tar upp hur islamiska intressen med regeringspartierna, och särskilt då S, mer och mer infiltrerar det styrande Sverige. Allt medan vanliga medborgare inte ser, inte inser eller väljer att inte se vad som händer i landet.
  Enligt min uppfattning pågår redan ett lågintensivt krig på flera nivåer, vilka kanske endast förenas i ”det välfärdsindustriella konceptet” och den svenska statsmaktens flata agerande. En nivå är den rena gängkriminaliteten i förorterna med klassiska stridsmedel som skjutande och dödandet. En annan nivå är skillnaden mellan PK-människor, välgörenhetsvänstern av alla schatteringar från höger till vänster, kulturmarxisterna av alla kulörer, somewheres and anywheres (förenklat landsbygd mot stadsbygd) och med en svans av alla aningslösa.. Denna nivån har utlöpare i verkställare inom det välfärdsindustriella komplexet, alla nivåer, dvs. från Röda Kors-damen med sitt välgörenhetsengagemang till journalister inom olika media och det offentligas flathet och urskuldande genom olika tjänstemän. Alla förespråkar vänlighet, godhet, eftergivenhet, förlåtande och tillåtande. Ex. en lärare lyfter ut en stökig elev(med rektors tillåtelse) ur ett klassrum för att få lugn, den stökiga eleven för ett saftigt skadestånd!!! Rättsstaten har abdikerat och det är ytterligare en nivå i det pågående kriget. En krigshandling mot de som vill ha lag och ordning samt ett moraliskt rättesnöre för hur staten/samhället hanterar samhällskontraktet.
  Det kanske tar 10 år innan stridigheterna bryter ut på riktigt. Ett första steg är väl att välfärdsekonomin kraschar, pengarna räcker inte. Initialt blir det väl förortsgängen som tar makten genom sitt våldsmonopol. De kommer också att terrorisera landsbygden, helt utlämnad för förövarna. Först då griper förhoppningsvis omgivande stater in.
  Jag är glad att jag är så gammal som jag är och att jag ändå under min levnad har haft förmånen att leva hyfsat. Jag har heller inga barn vilket jag är mycket tacksam för.
  Sist en fråga: studerar överheten vad som skrivs på Det goda samhället med intresse för att fånga upp de stämningar som råder i landet?

  Den granskande opinionsjournalistiken

  Gillad av 5 personer

  • akelaslair skriver:

   Håller med om vartenda ord du skriver. Om den kommande lågkonjunkturen blir svår kommer välfärdspengarna inte att räcka till och då smäller det. Nu har visserligen S redan aviserat att de är sugna på att återinföra Arvs-, gåvo- och förmögenhetsskatt samt en höjning av fastighetsavgiften. C+L säger nej men kommer de att rösta bort regeringen? Förmodligen inte.
   Neddragningar i välfärden kommer, precis som du säger, att trigga en ökning av våldsbrott och rån riktade mot villaägare, skolbarn i märkeskläder och små affärsidkare – svennar likaväl som invandrare utanför den egna klanen. Det kommer att bli ett liv utan like.

   Gillad av 1 person

 29. Sixten Johansson skriver:

  De många frågetecken som naturligtvis reser sig utgår nog från att projektet ska etablera ett slutligt alternativ. Men om vi i stället tar fasta på vad Stefan Fahlander ofta skriver, så är ju grundtanken att det ska fungera som ett tillfälligt tillbakadragande. Dess vinster är då informationsspridning, större medvetenhet, kraftsamling och konkreta bevis på att man själv är beredd att göra mer än bara prata och skriva.

  Jag tolkar det ungefär som att på medellång sikt etablera befästa brohuvuden. Med de dynamiska aspekterna och vinsterna i åtanke, så blir det hela genast mycket mer intressant och realistiskt välmotiverat. Lite spydigt kan man se det som välbehövlig handfast social solidaritetsträning för alla ensamvargar och självtillräckliga borgare, betongsossar och flummare, som inte längre vet vad ett samhälle bygger på och förutsätter av praktisk handling.

  Gillad av 5 personer

 30. Argus skriver:

  Som bekant för de flesta har Sverige för vana sedan flera decennier att göra drastiska förändringar, snarare än att med små steg justera något i önskvärd riktning. Jfr t.ex. nedläggning av det militära och civila försvaret, förändringar inom skolan med vad som skett i t.ex. Finland. Jag har länge hävdat att sådana förändringar är både dyra och farliga. Det är som om vi skulle bestämma oss för att lägga ned södra stambannan, riva upp spåren och återlämna alla fastigheter och rättigheter, för att några år senare ändra oss. Blir vansinnigt dyrt.

  Häromdagen hade SVT ett inslag om hur syrianer återvände, och framförallt att några av de som aldrig lämnade uppmanade sina landsmän att återvända. Reportern sade i inslaget att för de kristna syrianerna är kulturen, musiken etc. mycket viktigt. Det är då väldigt slående att ”det svenska”, vår kultur, inte anses viktig.

  Mitt perspektiv är över hundra år, mor- och farföräldrar, föräldrar och egen uppväxt. Vad som skett sedan 90-talet är exceptionellt.

  Och så de ”små stegen”; SVT försökte ta bort sändningen Lunds studentsångare sjunger in våren, vilket det protesterades mot, samtidigt direktsände man någon persisk Eldfest från Kungsträdgården.

  Man får lätt intrycket att det senaste decenniet styrts av MP och Fi, två partier som knappt skramlar ihop 5 procent tillsammans.

  Gillad av 5 personer

 31. Argus skriver:

  Från Gunnar Sandelins citat av en anonym medlem:
  ”Till alla er som älskar det annorlunda mer än det familjära – emigrera eller res ut och upplev världen, men ta inte ifrån mig min trygghet, mitt hem och det som rättmätigt är mitt!”

  Exakt. De som kommer hit, har alltid kvar sitt forna hemland, och skulle, om de vill och förutsättningarna finns, i en framtid kunna återvända till något som de känner igen hyfsat väl, de trots allt varit där en gång (även om alla länder utvecklas, oavsett migration).

  Under den tid alla dessa är här bidrar de, och alla de som underlättar deras tillvaro utan assimilering, dock till att förändra vårt land. Som hjälpande hand (i bästa fall när det handlar om flyktingar i verklig bemärkelse) tvingas man alltså finna sig i att resultatet blir en totalt förändrad tillvaro. Det var aldrig tanken (FN:s deklaration etc.).

  Sedan har vi detta med att inte alla är flyktingar, eller har flyktingskäl. När så någon gång uppdagas ursäktar en del detta med att ”jag skulle gjort likadant” (för att få en bättre tillvaro). Detta är folk som vill ta en genväg. Förr frös, svalt, slet och dog folk i stort sett utan att skörda några frukter av sitt arbete för det som skulle bli Sverige. Allt färre tycks vilja göra detta i andra länder. Välbärgade kanske försöker studera utomlands, de utan möjligheter kör flyktingspåret.

  Det var inte, säg, pojkar och män mellan 16-45 år som flydde med svansen mellan benen från Finland till Sverige under andra världskriget.

  Gillad av 3 personer

 32. Oracle skriver:

  Funderat over vilka som styr Sverige. Inte ar det Stefan Lofven aven om han blivit sjalvsakrare pa senare tid. Morgan Johansson och Ulf Bjerred? SIDA-chefen vad hon nu heter. Andra namn?

  Oracle

  Gillad av 2 personer

 33. Klas Göran skriver:

  Man kan tolka idén som att de vill att Sverige skall federaliseras. Det visar om inte annat att svensken i gemen inte har en aning om hur en federal stat fungerar då Sverige har varit en centraliserad stat i 500 år.

  En federation är ett komplicerat pussel med både horisontell och vertikal maktdelning. Delstatsgränserna har ofta bestämts odemokratiskt i det förflutna. Olika intressen måste balanseras mot varandra: specifika kulturer som dominerar enskilda delstater, kontroll av delstatens ressurser osv. Ofta finns det två kammare i parlamentet för att representera både federationens och delstatens intressen. Det kan finnas olika, konkurrerande poliskårer på kommunal, delstats- och federal nivå. Osv.

  Ni tror kanske att ni kan allt det där för att ni tittar på amerikansk TV med en lokal bonnläpp till sherriff, dryga delstatspoliser på landsvägen och kostymklädda federala poliser från Washington? Men federalism finns inte bara i USA och den är mycket mer komplicerad än vad man som medborgare i ett centralistiskt land tror.

  Hur skulle delstaterna delas in? Efter läns- eller regiongränserna eller något annat sätt? Vem skulle ha kontrollen över Norrlands vattenkraft och malmfyndigheter? Över Stockholmsregionens skatteintäkter? Hamnar, vägnät, flygplatser? Gränskontroller, Tull? Tänkte inte på det?

  Nej, det är tyvärr mycket mer realisiskt att planera gated communities och enstaka villaområden med privata väktare. Det är nog där Sveriges nära framtid ligger.

  Gillad av 2 personer

 34. Johan skriver:

  De flesta tidigare ”finansiärerna” av experimentet kommer att bosätta sig i Visegrad kommunerna. Kvar blir en övervikt av bidragstagare i kvarlåtenskapen. Därför kommer aldrig en uppgörelse med makten kunna uppnås.
  Å andra sidan hamnar de ändå där när bidragsfinansiärerna lämnar landet.
  Och hur ska gränserna mot det dysfunktionella Riket kunna försvaras? Bättre isf om det rör sig om en enda gräns.

  Gillad av 1 person

 35. Argus skriver:

  Numera finner vi även följande:
  ”KAPI är specialister på mångkulturell marknadsföring.”
  ”Den växande mångkulturen skapar en kommunikativ utmaning och möjlighet för svenska företag och myndigheter. Det finns mycket att vinna på att investera i mångkulturella målgrupper. Både ekonomiskt, för individen och för samhället i stort.”

  Att somliga finner en affärsidé i det nya samhället är väl i och för sig föga förvånande.

  Gillad av 1 person

 36. Beppe852 skriver:

  I Kviberg, Gbg satte en bostadsrättsförening upp ett högt staket mot ett område med hyresbostäder. Lite likt idén om svenskzoner! Hur som, det blev ett nedrans liv på pk-anhängare, så kunde man ju inte göra, utesluta människor, diskriminering osv. Brf förklarade obehagen de hade i form av nedskräpning, stölder, förstörelse av planteringar etc. Aftonbladet beslöt att skriva en artikel och stämmer träff med bostadsrättens ordförande. Under tiden denne intervjuas passar några på att ta sig in i AB bil, stjäla allt som var löst som kameror, mobiltfn och annat. Efter denna incident så har rösterna för staketets vara eller inte vara helt tystnat. Det man hör fler och fler prata om är communities som i USA med vakter och elstängsel.

  Gillad av 2 personer

 37. Gösta JohnssonGösta Johnsson skriver:

  Allt negativt som nu sker blev endast möjligt på grund av sveket från Centerpartiet och Liberalerna. Nu gäller det att med alla lagliga medel se till att ordningen återställs genom att dels få dessa två partiers väljare att överge den destruktiva politik som drivs via ledarna och deras närmaste medlöpare och dels genom att propagera på olika sätt för att ge röster i nästa val till M, KD och SD. Framförallt med tyngdpunkt på SD och KD. Jag ser att Ulf K är en svag representant för M-partiet och lite av en överlöpare som är räddhågsen och har tvivelaktiga ställningstaganden i många viktiga frågor. …inte minst när det gäller EU och dess överstatliga ambitioner.

  Gilla

 38. Gösta Johnsson skriver:

  Skrämmande hur islamisterna med hjälp av Ulf Bjereld och hans organisation tro och solidaritet, M Gardell med flera styr S-partiet mot avgrunden! När nu Annie L och C-partiet samt Jan B och L-partiet lierat sig med S och MP blir det allvarligt. Nu måste alla motkrafter sättas in för att stötta M, KD och SD så att ordningen så snart som möjligt återställs och på sikt Sverige räddas undan en förödande splittring och mot allt fler parallellsamhällen och därmed otrygghet och kaos.

  Gilla

 39. olle reimers skriver:

  Förändriingen är här. Klockan går inte att vrida tillbaka.

  Den vite mannen är sinnebilden för förtryck i många samhällen. Kanske vi cokså betraktas som jätteproppen Orvar som det nu är tid att flytta på. Moren har gjort sitt, moren får gå.

  Det enda vettiga i nuläget är att börja inleda samtal med likasinnade i våra nordiska grannländer för att bilda ”hemländer” inom gränserna för respektive länder och för att hitta modeller för att leva i fredlig samlevnad med det nya Sverige/Norge/Finland.

  Rent genetiskt har vi urnordbor bättre förutsättningar för att skapa bra samhällen i vårt nordiska klimat och på så sätt hoppas att kunna vara förebilder för det nya samhälle som växer upp i kring oss.

  Enklaverna måste vara tillräckligt stora för att vara livskraftiga. En basbefolkningen på en miljon kanske behövs.

  Vägen är inte krig, den blir förhandling. Vi är för få, helt enkelt. Visa bara att våra idéer är bättre.

  Gilla

  • Klas Göran skriver:

   M a o precis vad jag skrev ovan: en federalisering av Sverige. Det kräver en mycket stor mängd lagstiftningsarbete på riksnivå. Helt bortsett ifrån ifall det är önskvärt.

   Bara ett axplock av alla frågor som ställer sig: Vilken jurisdiktion skulle dessa kommunala skyddskårer på 100 man (och kvinnor?) beväpnade med automatkarbiner ha i förhållande till polisen? En svensk kommun kan till ytan vara väldigt stor. Skall skyddskårerna bara patrullera tätorterna, bara i glesbygd eller överallt? Under vika omständigheter är det tänkt att milismedlemmarna skall använda sig av granatkastare och maskingevär? Eller skall maskingevären monteras på Toyota-pickuper erfter Talibanmodell som tjänstefordon?

   Vill svenskarna verkligen ha autonoma kommuner skyddade av tungt beväpnade skyddskårer? Är det här på allvar?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.