Islamisterna har hittat hem

Jan-Olof Sandgren

Att Sverige blivit något av ett politiskt getingbo de senaste åren är egentligen inte så konstigt. Som världens mest socialdemokratiska land har vi förstås drabbats hårt av den internationellt vikande trenden för socialdemokratin. Något som i sossekretsar brukar omtalas som ett ”bakslag för demokratin”. Fast förklaringen kan ju vara så enkel som att många väljare tycker att andra partier är bättre, i så fall ett bevis för att demokratin fungerar.

En annan sak som utmärker Sverige, är att det sedan 90-talet varit i stort sett dött lopp mellan det borgerliga och det socialistiska blocket. Därför har båda sidor satsat på att attrahera marginalgrupper, som utan att vara särskilt röststarka ändå kan agera ”tungan på vågen”.

En mycket framgångsrik sådan marginalgrupp har varit feministerna. En annan den islamistiska lobbyn. Ingen av grupperna är särskilt representativ för den svenska valmanskåren, men eftersom de rör sig ganska obehindrat mellan blocken är de mottagliga för röstfiske. Detta går hand i hand med muslimska brödraskapets uttalade policy att nå inflytande genom politisk infiltration.

Redan 1994 tog Sveriges Muslimska råd (tillsammans med en rad muslimska organisationer) kontakt med Socialdemokratiska partiet för att erbjuda muslimska röster, i utbyte mot politiska tjänster. Det hela utmynnade i det famösa avtalet med Broderskapsrörelsen 1999, som gav självutnämnda företrädare för islam en gräddfil in i politiken.

De borgerliga partierna hakade på, men var lite senare på bollen. Under alliansregeringen försökte Fredrik Reinfeldt säkra muslimska röster genom att göra halalkött till en viktig fråga och folkpartisten Erik Ullenhag gjorde kampen mot islamofobi till en av sina hjärtefrågor. Islamisten Abdirizak Waberi fick en framträdande roll i de Nya moderaterna.

Men islams etablering inom borgerligheten gick knackigt. Snart hade Waberis uttalanden om förbud mot dansmusik och ökad makt åt imamer när det gäller moralfrågor, stött på så mycket kritik att han avvecklades från sina politiska uppdrag.

Centerpartiet (vid sidan av KD det mest etniskt homogena av alla partier) förde fram Ebtisam Aldebe som riksdagskandidat, trots att hon öppet förespråkade särlagstiftning för muslimer. Några år senare fick hon lämna partiet, efter att i egenskap av nämndeman ha tillämpat sharialagar i svensk domstol.

Miljöpartiet såg länge ut att bli muslimernas starka fäste i riksdagen. Med Fridolin som språngbräda tog sig islamisten Mehmed Kaplan ända upp i regeringen, där han höll sig kvar i drygt ett år innan han tvingades avgå efter en middag med ”De grå vargarna”. Yasri Khan var på vippen att bli invald i partistyrelsen, trots kopplingar till thailändska terrororganisationen Pulo, men föll på mållinjen efter en vägrad handskakning – och kanske även den här intervjun, där det faktiskt låter som att han under vissa omständigheter kan tänka sig att ursäkta dödsstraff för ateister.

Islamiseringen av Vänsterpartiet förlöpte heller inte smärtfritt. Åsikten att hedersförtryck var ett överdrivet problem och att kopplingen mellan kultur och sexuella övergrepp bara var en myt, retade upp många vänsterfeminister som flytt från såväl hederskulturer som sexuellt förtryck. Amineh Kakabaveh blev ett samlande namn för den falangen.

Tidigare kunde man ibland höra rättrogna muslimer hylla Feministiskt initiativ, vilket kändes lite otippat. Men kanske inte så konstigt med tanke på Victoria Kawesas nära kontakter med ledande islamister och Gudrun Schymans engagemang för kvinnors rätt att bära burkini. Dock tror jag Fi tappade en del av sin popularitet efter Kawesas karatesparkar i tunnelbanan.

Såhär 2019 känns det som att den islamistiska lobbyn, efter en lång odyssé runt det svenska partiväsendet, återvänt till fadershuset. Socialdemokraterna må ha genomfört sitt sämsta val någonsin, men i muslimskt dominerade områden som Rinkeby, Rosengård, Vivalla och Bergsjön firade man en jordskredseger.

Sedan arbetarklassen lämnat socialdemokratin – och den äldre generationen gråsossar i allt högre utsträckning lämnar jordelivet – blir den muslimska diasporan allt viktigare för Löfven. Kanske är det därför han framhärdar i att beskriva Sverigedemokraterna som nazister, trots att de flesta andra inser att retoriken förlorat all verklighetskontakt. Att den profilstarka islamistkritikern Ann-Sofie Hermansson i Göteborg nyligen, under kuppartade former, fråntogs sina politiska uppdrag är ett annat illavarslande tecken.

38 reaktioner på ”Islamisterna har hittat hem

 1. Göran Holmström skriver:

  Videon var mycket informativ. Log lite åt den och tänkte hade NMR gjort en liknande, så hade polisanmälan kommit per automatik, till det löpsedlar med stora texter på förstasidorna över nazismens återtåg.
  Men inget förvånar i lilla Sverige längre!

  Gillad av 11 personer

  • Aurora skriver:

   Inget förvånar längre. Med ett nationellt säkerhetstänkande som är noll är landet helt utlämnat åt all slags hot. På Arlanda avslöjas nu att personer med kopplingar till både grov brottslighet och religiös extremism arbetar. Svensk repreaentation till annat land kantas av dumhet och skandaler. Inte bara Kaplan utan nu senast Kina-ambassadören (sparkade fd GM för Transportstyrelsen) som agerar i ensamt majestät medlare i ett diplomatiskt känsligt ärende. UDs pressansvarige visar sig nu driva artistagentur som side-kick. Är det ens tillåtet för en UD-anstlld? Lämplig profil i den cirkus som UD är menar J Westerholm. Man håller med. Slappheten, flatheten och okunnigheten är så omfattande av den hotar hela landets säkerhet. Sverige sticker ut i hela världen som ett land präglat av märkligheter och såväl samhälls,-som politisk Orwellskt dårhusklimat. Vem ska rädda oss?

   Gillad av 15 personer

  • Axel skriver:

   En befogad undran. Har Löfven konvertert till den muslinska läran. Varför försvarade han inte Ann Sofie Hermansson när drevet gick mot henne. Hon ville få bukt med hederskulturen. Min bedömning är att hon är förebilden för Socialdemokratin. En riktig, ärlig, förnuftig ,sann,
   modig och först och främst trovärdig Socialdemokrat.Där har Löfven och sina lakejer mycket att lära av henne. Länge leve ” soffan”!!!

   Gillad av 2 personer

 2. Jari Norvanto skriver:

  ”Slutligen skulle jag vilja dela den här videon – som jag inte tror på något vis är ironiskt menad, utan en uppriktig hyllning till den ledare man hoppas ska föra Sverige ett litet stycke närmare kalifatet.”

  Det måste vara ett skämt. ”Lejonet” Löfven. Fast vem vet, S har sålt sig till muslimerna och vi befinner oss i en postironisk tid då politisk satir är snudd på omöjligt.

  Gillad av 16 personer

 3. Morgongåva skriver:

  Sverige har en statsminister som ivrig som en bäver tjatar om SD:s nazistiska rötter.
  Sverige har två hyllade ikoner som erkänt den typen av kontakt. Ungdomlig förvillelse antyds. En av dem har sitt porträtt på varje svensk 200 kronors sedel. Den andre har möblerat alla svenska hem. Två hjältar som mer än gärna lyfts fram. Men om dessa har ingen hög bäver, från toppen av sin hyddan, slagit ljudligt med sin platta svans. Jag har i alla fall inte hört något. Selektiv tystnad och ljudliga röster hör samman. Ty röster behöver man även för att bli politiskt vald. Utan dessa röster byggs inga bäverhyddor. Men detta förbigås med ”största möjliga tystnad”. Taktik och politisk cirkus hör samman. Men nazismens utrotning av människor får aldrig devalveras till ett billigt politiskt slagträ. Så luften går ur vad nazism egentligen står för. En viss anständighet krävs inom politiken – om man vill bli tagen på allvar. Om nu ideologi ändå är på tapeten.

  Gillad av 3 personer

  • Kent skriver:

   Mot Ingvar Kamprad har väl i omgångar förts kampanjer om hans ungdomsförvillerser i nazistiska rörelser. Vid den tiden var det inget ovanligt med dylika böjelser. Ingvar var innerligt hatad av all vänster på 70-80-90 talen för sin utflytt av företaget för att slippa börsnotera Ikea och släppa kontrollen till andra på grund av ett perverst skattesystem.
   SVT har haft program om hans förflutna så sent som kort innan hans bortgång.

   Gillad av 1 person

 4. Aha skriver:

  Muslimerna kommer sannolikt inte att rösta på något eget parti. Det skulle nämligen innebära att de 1) tappade inflytandet i vänsterpartierna 2) att dessa partier skulle bli mer Islamkritiska då de inte länge skulle behöva locka muslimväljare.
  Vänsterpartierna har alltså prostituerat sig för kunna erhålla de starkt konservativa muslimska rösterna, en ohelig allians.

  Vänsterpartiernas stora bas av bidragstagare och lågavlönade kompletteras med en total dominans av invandrarröster som är 25-30% av Sverige. (Borgarpartierna låter vänsterblockets väljare som inte är nettoskattebetalande ha makten trots att man är i majoritet.)

  Behovet av muslimröster ska man ha i åtanke när teflonpolitikerna Morgan Johansson och Anders Ygemans slingrar sig när det gäller att skruva åt de det vi tycker är avarterna i Islam.

  Gillad av 8 personer

  • Fredrik Östman skriver:

   Det finns ingenting konservativt i islam. Begreppet har bildats för att beskriva tendensen att vilja bevara det kristet humanistiska samhället i Västvärlden. De principer som konservatismen omfattar är förstås universella, men själva namnet råkar ha denna historia och skall inte tolkas fritt. Konservatism är inte ortodoxi, inte reaktion, inte petrifiering, eftersom den kristet-romersk-grekiska civilisation vi har vårt ursprung i inte var ortodox, inte reaktionär och inte petrifierad.

   Ideologiskt har kommunism och islam stora likheter. Det är två kiliastiska/milleniaristiska massmördarideologier och dödskulter.

   Gillad av 14 personer

   • Lars skriver:

    Konservativa som Pinochet och Saudi Arabiens kungligheter tilltalar förstås en del människor som inte förstår det ena och det andra…och omdefinierar efter eget behag och skriver om historien så den passar det egna ideerna…

    Gilla

   • Lars skriver:

    Diktatur är bra, tycker Östman, för det är ett försvar för kristen, västerländsk humanism, det är konservatism.

    Gilla

  • Hosianna skriver:

   Ja, AHA, de skruvade teflonpolitikerna i pajasregeringen kan inte nog förlöjligas och fördömas för sin gärning, illgärning, mot det kulturkristet framgångsrika, hyperciviliserade svenska folkets intressen. Underbara Helena Edlund skriver:

   ”Samtidigt som andra europeiska länder sedan länge kriminaliserat medlemskap i IS och drar tillbaka medborgarskapet för dem som anslutit sig till terrorsekten, har Sveriges prokrastinationsminister Morgan Johansson ägnat åratal åt att tillsätta utredningar och uttala fagra målsättningar. Det värsta som kan drabba terrorister i Sverige, är ett frivilligt samtal med Säpo eller en socialsekreterare.”

   http://helenaedlund.se/sverige-en-nation-av-vogoner/

   Gillad av 5 personer

 5. En annan skriver:

  Eller varför inte bilden på Hitler och muftin, den som den tyske journalisten åkte i finkan för att ha publicerat.
  Margot kan väl ta med sig Palestiniern som kastade brandbomber i Malmö, han som HD nu visat att han kan utvisas.

  Gillad av 3 personer

 6. V for Vendetta skriver:

  Partiledare talar alltmer om sina partier som företag, exempelvis Björklund älskar att göra det. Ett företag måste ha kunder och S kunder är just Muslimer likaväl som C kunder också är det. I det perspektivet är det förvånande att inte fler kunder söker sig till allternativaran SD. Jag har nämligen svårt att tänka mig att den normala svensken, dvs inte den kvasitänkande, reaktionära fumlaren som röstar på Fi, Mp, och V som tillsammans utgör mindre än 10% av valmanskåren, vill vakna upp till skrikande böneutropare, shariapoliser som patrullerar gatorna, till tvångsmässigt handlande påtvingat av skrift i en bok som endast har sitt berättigande i att befästa makt för 1400 år sedan och till ett mer segregerat land än det vi redan har. Hur kommer det sig, utifrån det att inte SD har mer väljare? När man ser hur viktiga muslimerna är för de resterande partierna så förstår man varför dessa inte vill samarbeta med SD, där finns inga frågetecken i det för då skulle deras företag tappa andelar men valmanskåren äger inga andelar, de fördelar dem. Är det verkligen svenskens vilja att uppslukas av en totalitär regim som kväver allt som står den emot och dessutom inte bara gör det bokstavligt utan faktiskt handgripligen? Är det så att de många goda åren i fred och frihet skapat en grupp människor som inte förstår att värna den utan tar den för självklar? Är det så att vi inte vill vara personer utan en massa och sedan kvittar det hur massan är beskaffad? Ja den som lever får se men den som vill förändra lever nog inte särskilt länge efter att de kärleksfulla muslimerna tagit över är jag rädd.

  Gillad av 1 person

 7. Katmandu skriver:

  Ja Hitler samarbetade ju med muslimerna, de förenades i sitt hat mot judarna. Det jag fortfarande häpnar över är alla fega xxx som gör allt utom att rösta SD.

  Pk är vänsterns sharia.

  Gillad av 5 personer

 8. Sune Mangs skriver:

  Twitterminister Strandhälls senaste inbilska utfall, den här gången mot Ungerns familjepolitik, är typisk för den infantilt vulgära debattnivån och den entusiasm med vilken ledande s-koryfeér använder den mest vulgära form av brunsmetning mot allt och alla som på något vis avviker ifrån den rätta läran. Strandhäll kolporterar Aftonbladets ledarsidas typiskt dreglande lättköpta nazismanalogi med det gillande som bara en totalt obildad politruk utan intellektuell heder förmår.

  Strandhäll tycks som tidigare socialminister helt sakna kunskap om den svenska familje-politiken som på olika sätt försökt stimulera barnafödande kombinerat med förvärvsarbete. Hur var det egentligen med tvångssteriliseringarna som utfördes i Sverige långt in i modern tid, Strandhäll? Eftersom det nu är så att samhällsdebatten i den kvalmiga åsiktskonformismens Sverige degenererat till den grad att ministrar drar nazikortet efter banala ytliga analogier så öppnas nu fantastiska perspektiv för populasen att följa de gloriösa ledarnas exempel: Hitler var som bekant militant djurvän och Nazityskland utvecklade ett för tiden progressivt djukskydd; ergo de svenska militanta djurvännerna är inget annat än förklädda nazister, Adolf Hitler var som bekant vegetarian; ergo alla de som förespråkar vegetarianism och köttfria dagar inom offentlig sektor är nazister.
  Strandhäll och SAP har visat vägen genom att instrumentellt nyttja nasismkortet, nu är det fritt fram att följa exemplet, eller är det så att folket och alla dessa avskyvärda populister har högre intellektuell och moralisk heder än ledarpatrasket i regeringen?

  Gillad av 7 personer

 9. Mikael Steinwall skriver:

  Hur hamnade vi här? Om man tar en titt på kartan så är det långt till Uzbekistan, eller Afghanistan, eller vilket annat land som helst där Islam dominerar. Ja, vad kan det bero på, det har nog ingen en aaaning om, som Ulf Kristersson svarade på frågan om varför sexualbrotten ökar. Och nu har han reagerat på alla skjutningar, så kan vi inte ha det.
  Islamiseringen i Sverige fortskrider. Mattias Gardell och Helle Klein ser inga problem med det, värre är det med de som ivrigt och upphetsat förnekar Sveriges förvandling, trots alla uppenbara bevis.

  Gillad av 3 personer

 10. Carl Svensson skriver:

  Hej Jan-Olof! Jag såg att Johan Hakelous i dagens Expressen hade hakat på ditt resonemang om att extremismen utgår från mitten i sin analys över de så kallade Liberalernas världsbild och om DN:s hyllande av Jan Björklund. Läs den och du kan med rätta ta åt dig för jag tror du var först med denna mittenanalys.

  Gilla

 11. hypermakt skriver:

  Obeskattat svenska parti- eller föreningsbidrag, som den svenska modellen av ekonomisk brottslighet betalar FRÅN ett svenskt rättssubjekt, TILL namnet på EN laglös svensk PK-organisation u.p.a. och risk i tid och rum, eller namn på EN organisation u.p.a. och risk i tid och rum, eller namn på ett laglöst kollektiv av organisationER u.p.a. och risk i tid och rum, lokalt i EN medlemsstat på den inre FRIA solidariska MarknadEN i hela eller del av EES eller Europeiska unionEN.

  En rätt skolad medborgare tillser här på denna rad, att producent av budskap ovan i rum och tid kvalitetssäkra producerat resultat ovan, med eller utan STRIKT produktansvar och risk i tid och rum.

  Gilla

 12. Konservativ skriver:

  Provinsiell och meningslös förklaringsmodell. Sandgren låtsas som det här bara händer i sverige. Denna förbaskade förstörelsegeneration. Har ni inte gjort skada nog? Ni bara fortsätter att sprida dumheter och desinformation? Ni har redan utrotat Svenskarna och lagst Sverige i aska och ruiner. När är det nog Sandgren? När ska ni ge er?
  Förbaskade liberaler. Kan inget, vet inget, fattar inget. Noll lojalitet. Noll självinsikt. Ni är en öken. Ni är en gräshoppssvärm. Ni är undergången.

  Gilla

 13. olle reimers skriver:

  Idén om att islamiseringen är en följd av ”aningslöshet” eller ”inkompetens”måste överges; här och nu!

  Över hela den västliga världen används radikal islam av vänstern som spjutspets för att försvaga demokratin och för att underlätta för det ideologiskt grundade centralstyrda samhället.

  I detta avseende går vänstern och det globala kapitalet hand i hand och har bildat det globalfascistiska blocket.

  Tänkesättet skiljer sig föga från nationalsocialismens tankar om tusenårsriket eller idén om det världskommunistiska samhället.

  Med islams hjälp vill man dels försvaga motståndskrfaten hos de mindre fanatiskt benägna, demokratiskt sinnade västerlänningarna och dels skapa en lydnadskultur under Koranen.

  Det är dags att börja se denna sanning i vitögat. Rinkeby, Minneapolis (Little Mogadishu), Birmingham, Bryssel… Överallt i världen ser man samma tendens.

  Gillad av 1 person

 14. msandberg2016 skriver:

  Varför?
  Vår verklighet börjar likna Gamla Testamentet. När man börjar fråga sig själv vad vill dom? Som kulturarbetare kände jag redan i början på 80-talet att kulturen var fel. Och dom fortsätter. Och fortsätter.

  Gilla

 15. Carl Lindahl skriver:

  Alltså, för er som inte fattar…

  Videon ÄR ett skämt. Det är tonerna från den shiamuslimska ashura-högtiden som hörs, till minne av Imam Husseins död, där shiamuslimerna sörjer att de svek sin ledare i slaget vid Karbala.

  Att låta sången handla om Stefan Löfven istället för
  ”Martyrernas Prins” är alltså SATIR.

  Även araber kan ha humor. Konstigt att skribenten här på ”Det goda samhället” och även ”Swedish Israeli Friendship” missat det.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.